על עניין תוספת שבת (10 דקות יותר מוקדם מהזמן הנהוג במקום)

• הוסף לסימניות
אמנם זה לא פורום לדיון בענייני הלכה, מה גם שנשים אין מקומן בבית המדרש.
אבל בהתחשב בעובדה שעוררתי פה כמה פעמים שעניין תוספת השבת לאלו הנוהגות מנהג רבינו תם הוא בעייתי. (פלג המנחה יותר מאוחר ואסור להדליק נרות לפני פלג) הערתי שצריך לשאול רב.
רציתי לשתף בתשובה שקיבלנו מהרב שלנו בשם הרב שטיינמן:
שעיקר הקבלה היא לשבות ממלאכה לפני זמן הדלקת נרות. כלומר:להדליק נרות צריך בזמן ולא לפני, אבל עשר דקות לפני להתיישב בניחותא ולא לרוץ כאחוזי צדדית:להעביר ניגובון בפרוזדור, לקצוץ צפורנים לקטן, ולהעביר מגבון על נעל הלק. לשבות! ואחרי עשר דקות של דופק סדיר להדליק נרות.
בברכת ערב שבת שמח!:)

• הוסף לסימניות
תודה :)

• הוסף לסימניות
לאחר שהחלטנו להיות מוכנים לשבת כשעתיים לפני הצפצוף, ולשבת לחכות למלכה שתגיע, יש לי מספר תובנות חשובות ומדהימות, לטובת כולנו:
1. כשמחליטים שרוצים - ה' עוזר ונותן סיעתא דשמיא מיוחדת להספיק, בכיף, בנחת, בלי לחץ המתלווה לערב שבת רגיל. מהרגע שהחלטתי שאני רוצה להשתנות ולא ידעתי כיצד להצליח (הייתי מדליקה לעיתים קרובות לאחר הצפצוף השני) - הפלא ופלא, פתאום זה זורם בקלות ובלי תקלות. יש כח, ההספקים לא פחותים - אבל בלי לחץ. וניכנסים לשבת בנינוחות ובהנאה. גם התפילה נראית לגמרי אחרת. הרגשתי ממש את ענין פיתחו לי פתח כחודו של מחט, ואני אפתח לכם פתח כחודו של עולם. עד שלא ניסיתי - לא האמנתי שזה אפשרי.
2. בעבודתי היו תקלות רבות במחשב ובמכונה שהיו קריטים לעסק שאני מקימה. הייתי בבעיה קשה איך להתקדם, כאשר אין לי מאיפה להשקיע תיקונים לאחר שנה בלי עבודה ובלי הכנסה. ביום שישי שהחלטתי על כך, היו עדיין הפרעות והמכונה לא פעלה. מיום ראשון היא עבדה ללא דופי, כאשר אני כל השבוע מחכה לרגע שהיא תעצור, וזה לא קרה עד עכשיו, לאחר 3 שבועות. רק ביום חמישי שאח"כ הבנתי את הסיבה לעבודתה הסדירה. הבנתי גם את המושג: השבת היא מקור הברכה. ראיתי זאת במוחש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה