עם ביצים או בלי

• פותח הנושא EC
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בחלות---
ניסיתי כמה וכמה מתכונים של חלות בלי ביצים (חלק מפה..)
ויצא נחמד בהחלט אבל זה לא זה... אני רוצה שיצא יותר עסיסי..
ממתכונים שמצאתי דווקא שפיות ומקצועניות כמו מירי זורגר, מורן פינטו, ניקי ב וכו' כן מוסיפות ביצים בבצק החלות.
מה אומרות?
איזה מרקם זה נותן לבצק?
תודות!

• הוסף לסימניות
אני עושה עם ביצים, נראה לי שזה נותן לו קצת יותר מרקם של עוגה.
יש לי 2 מתכונים: 1. עם ביצה אחת לק"ג. 2. מתכון של גולדיס מ"בית ישראל" - עם 4.5 חלמונים לכל ק"ג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1203957:
אני עושה עם ביצים, נראה לי שזה נותן לו קצת יותר מרקם של עוגה.
יש לי 2 מתכונים: 1. עם ביצה אחת לק"ג. 2. מתכון של גולדיס מ"בית ישראל" - עם 4.5 חלמונים לכל ק"ג.

ואיך יוצא כ"א?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;1203959:
ואיך יוצא כ"א?
שתיהם מדהימים, המתכון של גולדיס הוא יותר עוגתי ויש כאלו שממש מכורים לזה, אבל גם המתכון עם ביצה אחת הוא יותר עשיר מהחלות ללא ביצים.

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין
תוכלי לעלות את המתכונים לתועלת כולם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודיו ישר;1203979:
נשמע מעניין
תוכלי לעלות את המתכונים לתועלת כולם?
בכיף!

אבל מחר, פליז...

• הוסף לסימניות
אני עושה 2.5 ק"ג קמח עם 2 ביצים

• הוסף לסימניות
אמא שלי (ואני) אופה כבר שנים חלות בלי ביצים. ויוצא אורירי מעולה וטעים.
(ביצים זה בתכון של עוגות או עוגיות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י EC;1203952:
בחלות---
ניסיתי כמה וכמה מתכונים של חלות בלי ביצים (חלק מפה..)
ויצא נחמד בהחלט אבל זה לא זה... אני רוצה שיצא יותר עסיסי..
ממתכונים שמצאתי דווקא שפיות ומקצועניות כמו מירי זורגר, מורן פינטו, ניקי ב וכו' כן מוסיפות ביצים בבצק החלות.
מה אומרות?
איזה מרקם זה נותן לבצק?
תודות!

למה להמנע מביצים? זה בריא מאד.

• הוסף לסימניות
כנראה אני הגבר היחיד כאן שעושה חלות לכבוד שבת.
מ"מ אני לא שם ביצים בחלות, ויוצא אורירי,
אני נותן לא לתפוח אחרי הלישה ולאחר שאני קולע את הצמות.
את הביצה אני מורח על החלות לפני שאני מכניס לתנור.
שאלה- אם מוסיפים ביצה האם צריך להשמיט משהו אחר?
מערבבים אותה וזהו? או ששמים כמו שהוא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1204540:
כנראה אני הגבר היחיד כאן שעושה חלות לכבוד שבת.
מ"מ אני לא שם ביצים בחלות, ויוצא אורירי,
אני נותן לא לתפוח אחרי הלישה ולאחר שאני קולע את הצמות.
את הביצה אני מורח על החלות לפני שאני מכניס לתנור.
שאלה- אם מוסיפים ביצה האם צריך להשמיט משהו אחר?
מערבבים אותה וזהו? או ששמים כמו שהוא?

אם יוצא לך אורירי וטעים למה לך להוסיף ביצים? למה להפוך את החלות לעוגה?

הוספת הביצה זה למי שלא מצליח לו :p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חלומי;1204552:
אם יוצא לך אורירי וטעים למה לך להוסיף ביצים? למה להפוך את החלות לעוגה?

הוספת הביצה זה למי שלא מצליח לו :p
טעות בידיך, גברת!
אמא שלי מפורסמת בכל העיר עם החלות שלה, אין שמחה או אירוע של מישהו במשפחה או בשכונה שלא מזמינים אצלה חלה גדולה, וכן, היא עושה עם ביצים!
אני מכירה גם חלות בלי ביצים, עשיתי הרבה פעמים, וחמותי גם אופה חלות מצוינות, אבל זה לא מגיע לקרסוליים...

• הוסף לסימניות
אימצתי פה מתכון מהפורום שיוצא מעולה. מיוחד וטעים רך ביתי בלי ביצים. לפניו ניסיתי כמה עם ביצים לא היה מוצלח כמו זה.

• הוסף לסימניות
גרפיקס,
אני מקווה שלחמותך אין כאן ניק :p

• הוסף לסימניות
הבטחתי מתכונים, לחלות עם ביצים, בבקשה:

מתכון ל2 ק"ג

4 כפות שמרים יבשים
2 ק"ג קמח
2 ביצים
6 כוסות מים פושרים
2.5 כפות מלח
3/4 + 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן

הכניסי לקערה את השמרים ואח"כ את הקמח, ואח"כ את שאר החומרים, למעט 1 כוס מים והשמן, עבדי לבצק והוסיפי את כוס המים בהדרגה לפי הצורך, אח"כ הוסיפי את השמן, והכי חשוב ללוש כמה שיותר זמן את הבצק (אני עושה במיקסר ונותנת לו לעבוד כרבע שעה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;1204567:
גרפיקס,
אני מקווה שלחמותך אין כאן ניק :p
ואם יש לה, את חושבת שהיא תזהה? :D

אבל אין לה, הסירי דאגה מליבך...

• הוסף לסימניות
מתכון חלות של בית ישראל (גולדיס)

חשוב מאוד במתכון הזה לעבוד עם משקל, ולהקפיד על כמויות מדויקות, תנסו ודווחו על התוצאות!

2 כפות שמרים יבשים
1 ק"ג קמח
133 גר' סוכר
1/2 כוס שמן
20 גר' מלח
4.5 חלמונים
1/2 ליטר מים

מכניסים לקערה את השמרים ואח"כ את הקמח, ואח"כ את שאר החומרים, למעט 1 כוס מים והשמן, מעבדים לבצק ומוסיפים את כוס המים בהדרגה לפי הצורך, אח"כ מוסיפים את השמן, לשים את הבצק במיקסר כ15 דקות, מתפיחים כשעתיים, ואח"כ נותנים מכה ביד או פולסים קצרים במיקסר להוצאת האויר.
לאחר הקליעה מתפיחים שוב, מורחים בביצה טרופה עם מעט מים ושמן, מתחילים את האפיה ב220 מעלות, ובהמשך מורידים ל200 מעלות, אופים כחצי שעה, אם רוצים חלה עם קרום פריך, אפשר להניח תבנית עם מים רותחים בקרקעית התנור, עדיף לאפות על מגש מחורר, אם אין, יש להקפיד להעביר את החלות לאחר האפיה למגש עץ או על מפה, ולהפוך אותן כדי שהאדים יצאו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;1204578:
הבטחתי מתכונים, לחלות עם ביצים, בבקשה:

מתכון ל2 ק"ג

4 כפות שמרים יבשים
2 ק"ג קמח
2 ביצים
6 כוסות מים פושרים
2.5 כפות מלח
3/4 + 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן

הכניסי לקערה את השמרים ואח"כ את הקמח, ואח"כ את שאר החומרים, למעט 1 כוס מים והשמן, עבדי לבצק והוסיפי את כוס המים בהדרגה לפי הצורך, אח"כ הוסיפי את השמן, והכי חשוב ללוש כמה שיותר זמן את הבצק (אני עושה במיקסר ונותנת לו לעבוד כרבע שעה).
אני מרגיש כמו אשה:confused:

מ"מ אני שם לקילו אחד 6 כפות סוכר ו - 1 מלח
וה - 3 כוסות מים חמימים מאוד,
מניסיון זה גורם לחלה יותר לתפוח, ולהיות אורירית.
נראה לי מכיון שהשמרים תופחים בחום, והסוכר, זהו חלק ממה שמאיץ את התהליך.
יכול להיות שאני כותב שטויות, אבל כך נראה לי. :cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גיל קוליוק;1204593:
אני מרגיש כמו אשה:confused:

מ"מ אני שם לקילו אחד 6 כפות סוכר ו - 1 מלח
וה - 3 כוסות מים חמימים מאוד,
מניסיון זה גורם לחלה יותר לתפוח, ולהיות אורירית.
נראה לי מכיון שהשמרים תופחים בחום, והסוכר, זהו חלק ממה שמאיץ את התהליך.
יכול להיות שאני כותב שטויות, אבל כך נראה לי. :cool:
טוב, אתם כנראה לא אוהבים חלות מתוקות, (הכמות שכתבתי זה לא מאוד מתוק, אבל בהחלט יותר מתוק מהחלות הרגילות של אנג'ל), ובקשר לשמרים צריך לזה מים פושרים ולא רותחים, מים מדי חמים יכולים להפריע להתפחה, ועוד משהו, הסוכר מפריע לשמרים לתפוח, ולכן בבצקים פחות מתוקים (של פיצה לדוגמה) מוסיפים רק כף אחת שמרים לק"ג קמח, אבל בחלות מוסיפים 2 כפות לק"ג, כי יש בבצק יותר סוכר.

• הוסף לסימניות
מקובלני מבית אמא שסוד האוריריות של הבצק (לא הטעם, האוריריות) זה הלישה.

לשת הרבה ובצורה הכי טובה שיכול להיות? יצא אורירי גם עם שמת רק קמח ומים. לא לשת טוב? גם עם עשית מתכון של שף זה יצא כמו קרש :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה