עמוד מוזר

• הוסף לסימניות
הבוקר קיבלתי תכניות ממודד ששלחתי לדירה, שבה הממד נמצא במקום אחר מבשאר הבנין. הדירה בקומה השניה מתוך 8 קומות.
לפי המדידות שלו, נראה שיש עמוד באמצע הממד של השכנים. (חוץ מהרבה עמודים כהמשך לקיר הממד של השכנים)
לא נתקלתי מעולם בדבר כזה. והמודד טוען שזה עמוד.
נשמע לכן הגיוני???

• הוסף לסימניות
קצת משונה שהממ"ד זז בקומה אחת
יש לך הסבר הגיוני למה זה ך?
או שאולי הטעות נובעת מהנחת הדירה ביחס לשאר הבנין?
זה שיש עמוד בקומה שלכם לא מחייב שיש גם אצל השכן, יתכן שזה עמוד שמגיע עד קומה מסויימת/ לחילופין מקומה מסויימת שם הוא נשען על קורה שמשליכה את העומס לעמוד אחר
אולי תעלי תכנית- יהיה קל יותר להבין

• הוסף לסימניות
קצת משונה שהממ"ד זז בקומה אחת
יש לך הסבר הגיוני למה זה ך?
או שאולי הטעות נובעת מהנחת הדירה ביחס לשאר הבנין?
זה שיש עמוד בקומה שלכם לא מחייב שיש גם אצל השכן, יתכן שזה עמוד שמגיע עד קומה מסויימת/ לחילופין מקומה מסויימת שם הוא נשען על קורה שמשליכה את העומס לעמוד אחר
אולי תעלי תכנית- יהיה קל יותר להבין
רואים בבנין מבחוץ שהממדים לא אחד מעל לשני.
והעמוד הזה נמצא רק בקומה הזו. הבנין על הר. בקומה מתחת לא בנוי מתחת לאותם עמודים. זה החלל של הקומה מתחת.

• הוסף לסימניות
אהה, בגלל הדירוג של ההר הממדים זזים ולא בעמודה אחת.
עדיין לא בטוחה שהבנתי לחלוטין
בכל מקרה- בשביל לבדוק עמודים בצורה בטוחה אל תסתמכי על המודד אלא תשאלי מהנדס
לפעמים זו סגירה של צנרת (למרות שניתן לזהות מה סגירה ומה עמוד) כדאי לוודא את זה

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• ים של עמודים.pdf
    KB 127.1 · צפיות: 102
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לכידה.JPG

נראה פשוט כמו קיר הדף, לא עמודים
קיר הדף לא חייב להיות רציף לכל גובה הקומות
כנראה בגלל הפתחים הרחבים או חלון הסלון- היה צורך בקיר ארוך
איפה הדירה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הקיר שהכי תוקע אותי זה הקיר שבין הבית למחסן. וזה בעצם אמצע הממ"ד של השכנים.
המודד טוען שזה בטון.
הציעו לי לנסות לקדוח לאורך הקיר, במקדחה רגילה. וכך- איפה שמצליחים לקדוח- סימן שזה לא בטון, ואפשר לשבור.

• הוסף לסימניות
בתור טריה בתחום..
איפה ואיך מזהים בתוכנית שהעלית את העמודים?
לפי קירות חיצוניים לא משובצות?עובי קיר?
אשמח להחכים.

• הוסף לסימניות
בתור טריה בתחום..
איפה ואיך מזהים בתוכנית שהעלית את העמודים?
לפי קירות חיצוניים לא משובצות?עובי קיר?
אשמח להחכים.
זה לא כלל. (למרות שלרוב ראיתי שעושים האץ' אלכסון בתוך עמודים)
המודד שם לי את כל העמודים בשכבה של עמודים. וכדי שתוכלו לראות את זה בקלות 'שיבצתי' את כל העמודים.

• הוסף לסימניות
שאלתי כי חשבתי אולי זו דירה בדרום או באזור חזיתי אחר
ביתר לא כזו
ובכל מקרה נראה שזה קיר הדף
פותר לך את השאלה?
השאלה אם אפשר לפתוח שם פתח לעוד דלת בלי לשלם למהנדס...

• הוסף לסימניות
זה לא כלל. (למרות שלרוב ראיתי שעושים האץ' אלכסון בתוך עמודים)
המודד שם לי את כל העמודים בשכבה של עמודים. וכדי שתוכלו לראות את זה בקלות 'שיבצתי' את כל העמודים.
[/QUOTE]
תודה רבה.
בעצם זה אומר שמתוך תכנית שאני מוציאה מהרשויות אני בדר"כ לא יודעת איפה העמודים,רק צריכה להביא לזה מודד/מהנדס ..?

• הוסף לסימניות
[/QUOTE]
תודה רבה.
בעצם זה אומר שמתוך תכנית שאני מוציאה מהרשויות אני בדר"כ לא יודעת איפה העמודים,רק צריכה להביא לזה מודד/מהנדס ..?
[/QUOTE]
בד"כ מבינים מתוך התכנית

• הוסף לסימניות
בד"כ מבינים מתוך התכנית
כשרואים בתוך הבית כל מיני בליטות -שם זה מובן.
השאלה בקירות חיצוניים-או שממילא כדי לפרוץ קירות כאלה חייבים מהנדס.?
(שאלתי נוגעת לדירה עם המון שטח של מרפסות סגורות-כמו בבני ברק-שרוצים לסגור בגבס ולצרף שטחים אלו לדירה עצמה.)

• הוסף לסימניות
(שאלתי נוגעת לדירה עם המון שטח של מרפסות סגורות-כמו בבני ברק-שרוצים לסגור בגבס ולצרף שטחים אלו לדירה עצמה.)
לדבר כזה צריך מודד עם מיכשור שמזהה עמודים או מהנדס.
כמובן שאם בונים החוצה צריך מהנדס.

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד להביא מהנדס,
זו עלות קטנה וקריטית לשלוות הנפש
בקיר הדף לרוב ניתן לפתוח פתח, אבל אישור מהנדס מומלץ בכל מקרה, ולוודא שלא יהרוס את הממ"ד מהגנה בפני רסיסים (שלזה נועד הקיר בעיקר)
ואז גם יוכל לקבוע לגבי הקיר בין הדירה למחסן.
אין אפשרות למצוא את התכניות המקוריות של הבנין? שם בד"כ קל מאד לראות מה עמוד ומה קיר רגיל, אם זה לא בחלקים הממש ישנים של העיר- מאמינה שניתן בקלות למצוא
כל קיר שעוביו אינו 10 ס"מ שם ברור שאין עמוד- חובה להביא מהנדס לאישור הורדתו
אלא אם יודעים בוודאות שזה קיר שאינו תומך (שכנים מתחת שעשו זאת/ בדיקה עצמית של תכולת הקיר וכדו')

• הוסף לסימניות
ממליצה מאד להביא מהנדס,
זו עלות קטנה וקריטית לשלוות הנפש
בקיר הדף לרוב ניתן לפתוח פתח, אבל אישור מהנדס מומלץ בכל מקרה, ולוודא שלא יהרוס את הממ"ד מהגנה בפני רסיסים (שלזה נועד הקיר בעיקר)
ואז גם יוכל לקבוע לגבי הקיר בין הדירה למחסן.
אין אפשרות למצוא את התכניות המקוריות של הבנין? שם בד"כ קל מאד לראות מה עמוד ומה קיר רגיל, אם זה לא בחלקים הממש ישנים של העיר- מאמינה שניתן בקלות למצוא

כל קיר שעוביו אינו 10 ס"מ שם ברור שאין עמוד- חובה להביא מהנדס לאישור הורדתו
אלא אם יודעים בוודאות שזה קיר שאינו תומך (שכנים מתחת שעשו זאת/ בדיקה עצמית של תכולת הקיר וכדו')
יש לי תכניות של הבניין מעירייה (הבניין בן 18 שנים).
אין קשר בין המצולמים לכתבה:
הקיר הדף הארוך ההוא לא קיים.
הקיר שבין המחסן לדירה מסומן במרחק של מטר מאיפה שהוא היום.
מסומן שיש שירותים נוספים באזור שבו כל הקירות בסביבה בעובי 10 ס"מ.
שאלנו את הדיירים -שקיבלו את הדירה מהקבלן, והם אמרו שמעולם הם לא שינו כלום בדירה....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה