כללי עמוד מרובה טקסטים באינדזיין

• הוסף לסימניות
האם יש אפשרות נוחה באינדזיין לעמד ספר עם 5 טקסטים שונים בכל עמוד, באופן שהפירוש יהיה מקביל למקרא למעלה. או שחייבים בתג?
מצ"ב דוגמא של הדף. הצבעים כמובן נועדו רק להמחיש את 5 הטקסטים השונים:
1. מקרא
2. פירוש א'
3. הערות על פירוש א'
4. פירוש ב'
5. הערות על פירוש ב'
תודה רבה מאד למסייעים!

קבצים מצורפים

• c.png
    KB 474.3 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
אין אפשרות נוחה, צריך לעשות את זה ידנית, גם בתג זה לא כ''כ מעשי, רק רב טקסט עושה את זה הכי טוב

• הוסף לסימניות
האם ההערות לפירושים יכולים להיות הערות שוליים של אינדיזיין? אם כן, תראה פה: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=184498

לכאורה זה שייך לעימוד שאתה מראה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1419241:
האם ההערות לפירושים יכולים להיות הערות שוליים של אינדיזיין? אם כן, תראה פה: http://www.prog.co.il/showthread.php?t=184498

לכאורה זה שייך לעימוד שאתה מראה.

ההערות לפירושים הן אכן הערות שוליים, אבל מה עושים עם הפירושים עצמם, שאינם הערות שוליים?
בדוגמת הדף שהבאתי, הוא מורכב מ-3 תיבות טקסט: המקרא, פירוש א' וההערות שוליים שלו, פירוש ב' והערות שוליים שלו.
כמו"כ לפעמים פירוש א' יגלוש גם לטור השני, כיוון שפירוש ב' בד"כ קצר יותר, ואז זה יסתבך עוד יותר...
האם הסקריפט האמור יכול לעזור כאן איכשהו?
ואגב, עצם הרעיון של השירות - נשמע מעולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י avram;1419208:
אין אפשרות נוחה, צריך לעשות את זה ידנית, גם בתג זה לא כ''כ מעשי, רק רב טקסט עושה את זה הכי טוב

מדובר בספר עבה מאד. האם זה ריאלי לעשות הכל באינדזיין (תוכנת העימוד שאני משתמשת), או שזה פשוט בזבוז זמן (ועצבים...) בהשוואה לאפשרויות של רב-טקסט?

• הוסף לסימניות
לא ריאלי וחבל על הזמן והעצבים. תג מיועדת לכך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פְרוּט;1419643:
ההערות לפירושים הן אכן הערות שוליים, אבל מה עושים עם הפירושים עצמם, שאינם הערות שוליים?
בדוגמת הדף שהבאתי, הוא מורכב מ-3 תיבות טקסט: המקרא, פירוש א' וההערות שוליים שלו, פירוש ב' והערות שוליים שלו.
כמו"כ לפעמים פירוש א' יגלוש גם לטור השני, כיוון שפירוש ב' בד"כ קצר יותר, ואז זה יסתבך עוד יותר...
האם הסקריפט האמור יכול לעזור כאן איכשהו?
ואגב, עצם הרעיון של השירות - נשמע מעולה.

הסקריפט אכן מיועד בדיוק בשביל זה. צריך שיהיה איזשהו דרך לקשר בין הטקסט להערות -- זאת אומרת איזשהו חיפוש GREP שיוכל למצוא את כל ההפניות להערות, ואת תחילת כל הערה והערה. אם, למשל, יש כעת סגנון תו עבוד ההפניות, זה מעולה.

בכל אופן, אשמל אם תיצרו איתי קשר ב<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
כדי שאוכל לבדוק את הקבצים ולראות אם אוכל לתת את השירות במקרה הזה. אשמח לנסות.

וסתם, אני חולק על דברי GOLDRING. גם בלי סקריפט, יש כבר ב-CS6 את כלי המרווחים (gap tool) שנותן בחדא מחתא להגדיל את התיבה העליונה ולהקטין את 2 התיבות של ההערות, ע"י שמירה של המרווח ביניהם, מה שמיקל את העבודה מאוד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1419701:
וסתם, אני חולק על דברי GOLDRING. גם בלי סקריפט, יש כבר ב-CS6 את כלי המרווחים (gap tool) שנותן בחדא מחתא להגדיל את התיבה העליונה ולהקטין את 2 התיבות של ההערות, ע"י שמירה של המרווח ביניהם, מה שמיקל את העבודה מאוד.

אתה לא מכיר את תג כנראה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אריאל וו;1419701:

הכלי הנ"ל קיים כבר מcs5! ואני משתמש בו לעיתים קרובות...

תאמין לי - אני עובד כל יום!! ב2 התוכנות, לצערי הרב אנחנו לא קרובים לפתרון נושא רבטקסט באינדזיין, ואין משהו שמשתווה [או קרוב להשתוות] לתוכנת תג בתחום זה.

כשמדובר במקרה של טקסט עליון בטור אחד והערות ב2 טורים [או להפך], אפשר לדון האם פתרונות כאלו ואחרים [באמצעות סקריפטים וכדו'] הקיימים באינדזיין מאפשרים עבודה נורמאלית, אולם במקרה המדובר שהוא מקרה רב טקסט קלאסי, אין אפשרות בשום דרך לנהל את הפרויקט בצורה סדירה באינדזיין - לצערי הרב!!!

שלא יובן לא נכון! אני בעד שיפור מתמיד של אינדזיין ומחזק את ידיך בנסיונות לפתרון הבעיות הקיימות בתוכנה עבור עימוד ספרי קודש, אולם המצב הקיים [גם אחרי הסקריפט שבנית! כפי שהבנתי מתוך דבריך] רחוק מלהיות משביע רצון בתחום הרב טקסט. ואשמח מאוד אם תתקן אותי ותראה לי כיצד אתה מצליח להתמודד בנושא. אבל דבר ראשון ראוי שתראה ותבדוק מה קיים בתוכנת תג בשביל להבין איזה מרחק עצום יש בין התוכנות בנושא הרב טקסט...

• הוסף לסימניות
בהחלט אפשר לעשות רב-טקסט באינדיזיין, גם של ספרים גדולים, עם הרבה טקסטים - תשאלו את N.O על הספר פאר הליקוטים שעימד

אבל האמת, שאם היה עושה זאת בתג, היה לוקח לו לפחות חצי מהזמן שלקח לו באינדיזיין... :)

• הוסף לסימניות
רב טקסט זו תוכנה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרה חסידה;1419818:
רב טקסט זו תוכנה?

לא, זה תוסף לתג המיועד לעימוד מרובה-טקסטים

• הוסף לסימניות
האמת שתג עושה את העבודה של רב טקסט בצורה יפה, אבל כולם כנראה שוכחים את השלבים עד שמגיעים ל"חלוקה לעמודים" בתג, רק להכין את הקובץ סטייל לוקח זמן רב ולהכין את הקובץ לעימוד חוץ מהחלוקה בפועל, מצד שני באינדזיין למרות שיש את החיסרון של קישורים וכו', אבל יותר קל להגיע לשלב המעשי ואתה רואה את העימוד מהתחלה, בקיצור צריך לבדוק מעשי מה יותר עבודה בפועל מתחילת העבודה ולא רק משלב החלוקה לעמודים, מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
זה בדיוק הסיבה שגרמה לי למכור את תג ולחזור לאינדיזיין

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה