עזרה עמוד קצר בסוף פרק ביישור מלא עם הערות שוליים באינדיזיין

• הוסף לסימניות
מה הפתרון לעמוד קצר שבסוף פרק כשהטקסט בשני טורים ביישור מלא ויש בו הערות שוליים, בצמצום תיבת הטקסט ההערות עולים גם לאמצע העמוד [להוסיף שורות ריקות גם לא יעזור כי יהיה טור אחד ארוך והשני קצר, כך גם ביישור לקצה עליון] יש פיתרון להוסיף מרווח בין הטקסט להערות שיהיו בתחתית העמוד רק בעמוד כזה. מצורף דוגמא.
תודה רבה מאוד.

קבצים מצורפים

• עמוד קצר.jpg
    עמוד קצר.jpg
    1.7 MB · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
למה לא לעשות יישור ללמעלה + איזון טורים? (האיזון טורים זה אחד מהפונקציות של אינדיזיין)

• הוסף לסימניות
למה לא לעשות יישור ללמעלה + איזון טורים? (האיזון טורים זה אחד מהפונקציות של אינדיזיין)
אתה צודק אבל ביישור ללמעלה גם אם איזון טורים הטורים לא מיושרים כמו יישור מלא [כך אצלי בכ"א] לא?

• הוסף לסימניות
אהה, הבנתי. צודק.
יש אפשרות כל שהיא שההגדרות של חלק מההערות השוליים יהיו שונות ממה שמוגדר בתפריט ההגדרות הרגיל של הערות שולים [כמו המרווח בין ההערה הראשונה לבין הטקסט] באמצעות סגנון וכדו' ?

• הוסף לסימניות
יש אפשרות כל שהיא שההגדרות של חלק מההערות השוליים יהיו שונות ממה שמוגדר בתפריט ההגדרות הרגיל של הערות שולים [כמו המרווח בין ההערה הראשונה לבין הטקסט] באמצעות סגנון וכדו' ?
כן, בגירסאות האחרונות של אינדייזין. האופציה נמצאת החלונית אפשרויות האובייקט של תיבת הטקסט.

• הוסף לסימניות
כן, בגירסאות האחרונות של אינדייזין. האופציה נמצאת החלונית אפשרויות האובייקט של תיבת הטקסט.
תודה, כעת מצאתי, אשמח לשמוע את דעתך, חיפשתי פתרון באמצעות סקריפט לחפש כל עמוד קצר בסוף פרק ולצמצם את התיבה כך שהיישור לא ימתח את הטקסט עד למטה ניסיתי לבקש מGPT כזה דבר לבקשתי הוא ייצר סקריפט שיזהה עמודים לא מלאים בסוף פרק ויצמצם את התיבה לפי גודל הטקסט הסקריפט מזהה עמודים ריקים מחליף את התיבה להצמדה לקצה עליון [כדי שהמרווח בין השורות יהיה טבעי לפי הגדרות הגוף של המסמך] מקטין את התיבה לגודל הטקסט ומחזיר לjustify בטקסט רגיל זה עבד טוב [ביקשתי גם סקריפט שמחזיר את כל התיבות למקור (בשביל שינויים שנעשים בעימוד) וקיבלתי] אבל בטקסט עם הערות שוליים זה לא יעבוד טוב כי גם ההערה תעלה למעלה הסברתי לו את הצורך שלי, הוא ניסה שוב ושוב להוסיף רווחים ולא הצליח להגיע לתוצאה [כנראה בגלל שהערה היא כמו טקסט בתחילת עמוד שלא משפיע עליו רווח לפני פסקה בסגנון] הצעתי לו לנסות להוסיף סגנון פסקה עם קו עליון שממוקם בתוך המסגרת [בדומה למה שמשתמשים למרווח בתחילת העמוד] אבל במרחק שיתחשב בכמות הטקסט שבעמוד כך שהקו ידחה את הטקסט למעלה, והסגנון יוחל על הערה ראשונה בעמוד שאינו מלא ויש בו הערות שוליים, הוא טען שהוא יבצע את זה ע"י קביעת המרחק של הקו באחוזים במקום מידה מוחלטת למרות שבהגדרות סגנון רגיל אין כזו אפשרות, בנתיים הוא הצליח לזהות עמודים לא מלאים, לחשב את גובה התיבה וגובה הטקסט שבה, מכאן היו בתוצאות שגיאות ע"כ. האם נראה לך שייך כזה דבר להגדיר רווח משתנה לפי הטקסט [כעת שראיתי את האופציה שציינת נראה לי יותר נכון יהיה לנסות לשחק בהגדרות האלו.
מצורף הסקריפט שהוא יצר לטקסט רגיל ללא הערות שולים

קבצים מצורפים

• עדכון גודל תיבות טקסט.rar
    KB 1.4 · צפיות: 19

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני בטוח שזה דבר ראשון שחייב מענה לכל מי שעימד ספר עם 2 טורים באינדיזיין ואני בטוח שיש סקריפט מושלם לזה מישהו יכול לכוון אותי איך עושים יישור TOP בכל התיבות טקסט של סיום פרק עם איזון טורים מדויק וחי גם אחרי שינוים בעימוד.
כלומר יש 2 בעיות באינדיזיין שבתג זה פשוט חלום וקל מאד:
א) איזון טורים מדויק אפילו אם יש בטור אחד 4 פסקאות ובטור השני 1 שייסתמו בשווה בדיוק.
ב) אחרי שהגדרתי במאסטרים יישור Justify וBalance Columns איך אני עושה שרק איפה שהטקסט נגמר באמצע העמוד דהיינו סוף פרק/סימן/ מאמר התיבות טקסט שם יעברו ליישור TOP [כדי שהמרווח בין השורות יהיה טבעי לפי הגדרות הגוף של המסמך].

עכשיו כמובן לפני שאני פותח אשכול אני בודק ומחפש איפה דיברו על זה לפניי, אכן מצאתי מקום אחד
https://www.prog.co.il/threads/עמוד-קצר-בסוף-פרק-ביישור-מלא-עם-הערות-שוליים-באינדיזיין.1055920/

שם הוא הכין סקריפט מאד יצירתי שמחפש כל עמוד קצר בסוף פרק ומצמצם את התיבה כך שהיישור לא ימתח את הטקסט עד למטה. מזהה עמודים לא מלאים בסוף פרק ומצמצם את התיבת טקסט לפי גודל הטקסט הסקריפט מזהה עמודים ריקים מחליף את התיבה להצמדה לקצה עליון TOP מקטין את התיבה לגודל הטקסט, ואח"כ שוב מחזיר לjustify.

הורדתי אותו והפעלתי אותו לכאורה יצא יפה מאד הבעיה מתחילה שא"א לשנות כלום אחרי שמפעילים את הסקריפט הזה כי אם אתה עושה שינוי הכי קטן אפילו מוחק end of paragraph אחד כל הסקריפט הלך לפח כי הוא סידר את כל התיבות טקסט במסמך לפי מה שהיה בזמנו וזה לא משתנה בצורה חייה לפי השינויים שאתה עושה אח"כ. דהיינו שא"א לשנות כלום אח"כ כי התיבות טקסט הוקטנו בהתאם למה שהיה.

בקיצור אני מחפש סקריפט חיי ונושם כמו גרפ סטייל שעושה את זה מישהו היה חייב להמציא סקריפט כזה זה חובה לעימוד 2 טורים
מישהו יכול להביא לי קישור לדבר כזה?

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה