כללי עמלות עבור פיקוח על הדפסה

• הוסף לסימניות
במחירון של פרוג אין התיחסות לעמלה עבור פיקוח על הדפסה.
אני לא מדברת על הדפסה של בלאנק או כרטיס ביקור...
אלא על חוברת / לוח שנה שמודפס בעשרות אלפי עותקים

נראה לי שצריך לקחת יותר מהמחיר הרגיל שלוקחים לשעת עבודה בגרפיקה
בכל אופן צריך זמינות בכל שעה אפשרית,

כמה הייתם לוקחים על שעת יום , ועל שעת לילה?

תודה

• הוסף לסימניות
את מוכנה נפשית וכלכלית למצב בו עבודה של 50,000 הולכת לזבל בגלל שלא שמת לב למשהו בהדפסה?

אם לא אל תקחי את העבודה הזו.

מי שחושב שמפיק דפוס מתווך בין הלקוח לדפוס ועושה מליונים על הדרך שידע שבממוצע בכל עבודה עשירית יש פאשלות ואם הוא רוצה לשמור על שם טוב צריך לקחת אחריות.

מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;613077:
את מוכנה נפשית וכלכלית למצב בו עבודה של 50,000 הולכת לזבל בגלל שלא שמת לב למשהו בהדפסה?

מי שחושב שמפיק דפוס מתווך בין הלקוח לדפוס ועושה מליונים על הדרך שידע שבממוצע בכל עבודה עשירית יש פאשלות ואם הוא רוצה לשמור על שם טוב צריך לקחת אחריות.

מנסיון.
כל עבודה עשירית פאשלות???
לא בבית ספרנו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;613077:

מנסיון.

לכן אני נותנת 2 אופציות ללקוח.
או שאני לוקחת אחריות מלאה (שזה די מפחיד ואני מעדיפה שלא!!!!) וע"כ יהיה לשלם לי 25% מערך ההדפסה, כי הסיכון גדול.
או לעשות השתדלות מקסימלית שיהיה תאימות בין האייריס לבין הדפסה וכדו', כי ללקוח אין הבנה אם ההדפסה סובלת מאדום, כחול וכדו'.
זה לא אומר שאני צריכה לישון בדפוס כנ"ל. אלא להגיע בכל סיבוב, ולא להתפשר עד שיצא בדיוק כמו שאני רוצה, היום המכונות משכוללות ולא צריך להתפשר אפשר להגיע לרמת תאימות גבוהה מאוד.
וגם המחיר סביר יותר כאשר האחריות לא מלאה אלא בגדר השתדלות של בעל מקצוע שרוצה שהעבודה
במידה ויהיה פשלה, לא אספוג נזק כספי תצא יפה כמו על המסך- כמה הייתם לוקחים לשעת פיקוח. כמה ביום? כמה בלילה?

ועוד שאלה חשובה - אם לא סוכם מראש שאני מפקחת על ההדפסה. והעבודה בשלב שאוטוטו יורד לדפוס... האם אני יכולה להתנער מלפקח על העבודה. מה אני צריכה את זה?!!!!

• הוסף לסימניות
אם לא סוכם מראש,
את ודאי יכולה להעביר את זה הלאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;613080:
כל עבודה עשירית פאשלות???
לא בבית ספרנו.

גם לא אצלנו.

אלא אם נקי כפיים מתכוון לסתם כאבי ראש קטנים מעבר למתוכנן,
שזה בהחלט משהו שקורה לפעמים, ואכן צריך לקחת אחריות שהכל יסתדר על הצד היותר טוב.

• הוסף לסימניות
מנצלת שרשור:

איך מפקחים על ההדפסה?
איזה פשלות יכולות להיות/ איך נמנעים מהם?

ספציפית - שלחתי השבוע עבודה לדפוס, תודפס בע"ה בשבוע הקרוב. חוברות בשני צבעים, כל התמונות ש/ל.
פעם ראשונה שלי ואני די חוששת, אודה לעצותיכם.

• הוסף לסימניות
פאשלות? כל דבר בערך... דוגמאות? מהחיים:

• עומס צבע וגליונות שנדבקים (בגדול זו אחריות של הגרפיקאי אבל לפעמים הדפוס שופכים עודף צבע) גורם לכתמים מכוערים בעבודה במקום שנגע הצבע הרטוב
  • יותר מדי מג'נטה או כל צבע אחר במכונה, שגורם לצבעים מוזרים בעבודה
  • תמונה ששכחו להעביר ל-CMYK , גורם לצבעים מוזרים אף יותר
  • חיתוך לא מדוייק (אני מדברת ברמה של יותר מ- מ"מ או שניים)
  • גודל שונה ממה שסוכם וממה שרשום בהצעת מחיר, שגורם לבעיות בכריכה ובמיקום השידרה
  • עמוד בלוח שנה שהודפס בטעות פעמיים (בעל הדפוס מאוד התנצל, יפה מצידו, נכון?)
  • שקיפות שלא עברה טוב ונוצר ריבוע לבן מכוער באמצע העבודה

יש גם דברים קטנים כמו -
כהות/בהירות - כשאת שם את יכולה להוציא דוגמה ולוודא שזה מדוייק
ניגודיות, חיות של הצבעים, חדות של הקובץ (לפעמים בתי דפוס עושים דברים מוזרים לעבודות שלנו לפני שמדפיסים אותם....)

זה על קצה המזלג...

• הוסף לסימניות
אה, והפתרון:
לא חייבים להיות שם פיזית, אלא אם כן התחייבת כמובן ללקוח.

אבל בכל עבודה מומלץ:

דבר ראשון - לעבוד עם דפוס טוב, שאפשר לסמוך עליו, ושראית עבודות טובות שלו.

דבר שני -
לתקשר עם הדפוס, להיות נחמדה אליהם, להתקשר אחרי ששלחת ולוודא שהצבעים טובים, לא לסמוך על המזכירה אלא לבקש את הגרפיקאית שם
לא לפחד לשאול שאלות "טפשיות" כמו -
חשוב לי שהצבע התכלת יהיה ממש חי, זה כך אצלכם?
הקוקו של הילדה יצא ג'ינג'י ממש או רק טיפה כתום?
לא יותר מדי כדי לא לעצבן אותם כמובן..... גם להם יש לחץ עבודה ובמיוחד לפני החגים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;613909:
פאשלות? כל דבר בערך... דוגמאות? מהחיים:

• עומס צבע וגליונות שנדבקים (בגדול זו אחריות של הגרפיקאי אבל לפעמים הדפוס שופכים עודף צבע) גורם לכתמים מכוערים בעבודה במקום שנגע הצבע הרטוב
  • יותר מדי מג'נטה או כל צבע אחר במכונה, שגורם לצבעים מוזרים בעבודה
  • תמונה ששכחו להעביר ל-CMYK , גורם לצבעים מוזרים אף יותר
  • חיתוך לא מדוייק (אני מדברת ברמה של יותר מ- מ"מ או שניים)
  • גודל שונה ממה שסוכם וממה שרשום בהצעת מחיר, שגורם לבעיות בכריכה ובמיקום השידרה
  • עמוד בלוח שנה שהודפס בטעות פעמיים (בעל הדפוס מאוד התנצל, יפה מצידו, נכון?)
  • שקיפות שלא עברה טוב ונוצר ריבוע לבן מכוער באמצע העבודה

יש גם דברים קטנים כמו -
כהות/בהירות - כשאת שם את יכולה להוציא דוגמה ולוודא שזה מדוייק
ניגודיות, חיות של הצבעים, חדות של הקובץ (לפעמים בתי דפוס עושים דברים מוזרים לעבודות שלנו לפני שמדפיסים אותם....)

זה על קצה המזלג...

תודה!
הלקוח זה אני ;) באמת בחרתי בית דפוס שיסתדר לי יחסית להגיע לשם. עבודות טובות שלהם - ראיתי, המלצות - גם. אבל עדיין לא רגועה לגמריי.
מקווה שלא שכחתי ללהעביר תמונות לCMYK, אבל כל התמונות שלי זה איורים וקטוריים עם 100% שחור בלבד.( האמת שחשבתי שאינדי דואג לזה)

שקיפות שלא עברה טוב זה ענין שקשור לאשמת הבית דפוס/ גרפיקאי?
ועמ' מלוח שנה שהודפס פעמיים - היית צריכה לקחת זאת על חשבונך?

ההעתק שמש נראה בסדר אם כי האיכות שלו היא על הפנים - אז מקווה שאכן לא פיספסתי כלום. מתכננת להיות שם כשיתחילו בהדפסה, רק מקווה שאדע באמת על מה להסתכל.
נו, ה' יעזור. כמו שהיה עד כה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה