ענין הסויה ונגזרותיו... אחרי הדיונים באשכולות השבוע.

• הוסף לסימניות
בדיוק השבוע יצא לי להתקל בנושא הסויה, ודי לעומק, מתברר שהסויה, השניצלים, הרוטב, השבבים וכל הגולמיים הם מ-ס-ו-כ-נ-ים!!!
בכלל לא מהפן ההורמונלי, אלא ששוטפים את הסויה בחומר מסוכן מאוד כדי להפוך אותו לחומר כללשהו נוח לתעשיה. שום דבר מכל אלו לא מתחיל לחלום על בריאות, גם אם מישהו אמר לכם (בפרט כל הסויות הגולמיות שנמכרות בבתי טבע למנהם)

הסויה הטובה היא-הפולים עצמם שאותם מנביטים במשך יומיים, טוחנים ומוסיפים תיבול וירקות ואפשר ליצור מזה קציצות, זו הסויה הבריאה.

ולענין ההורמונים-שמעתי היום שזו היתה מגמה של תעשיות החלב להפיל על הסויה את בעיית ההורמונים וזה לא נכון, שתדעו-החלב מלא הורמונים מזריקות של פרוגסטרון (נראה לי שזה זה) שהפרות מקבלות כדי להכפיל את יצור החלב, ובאופן אוטומטי ההורמון הזה עובר כמובן לחלב ואנו שותים אותו בלי לחשוד שהוא מלא בהורמון הפרוגסטרון.

• הוסף לסימניות
אז חלב סויה של תנובה - בריא או לא?!
ברור שאין תחליף לחלב פרה, אך האם יש בסויה סיכון???
מה עושים אלו שרגישים לחלב פרה???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בית;1153122:
אז חלב סויה של תנובה - בריא או לא?!
ברור שאין תחליף לחלב פרה, אך האם יש בסויה סיכון???
מה עושים אלו שרגישים לחלב פרה???

אני לא נטורופטית, ואין לי מושג, פשוט העברתי את הידע שלי הלאה, רק כדי לאזן...

• הוסף לסימניות
גם בשר עוף מלא הורמונים- מזריקים לתרנגולים הורמון כדי שיגדלו תוך יומיים.
צריך להקפיד על תפריט מאוזן בכל מקרה.

• הוסף לסימניות
אכן, כל האוכל שלנו מלא (לצערינו הרב) בהורמונים.
החלב, הביצים (כן, הביצים!), העופות, הבשר - ובכלל - כל מה שמגיע מהחי...

החידוש בעניין הסויה, שלמרות שהיא מופקת מצמח, מכילה גם הורמון נשי הנקרא "פיטואסטרוגן" שהוא נגזרת של הורמון ה"אסטרוגן" הנשי.

את הורמון הפרוגסטרון מקבל (כנראה) כל תינוק שיונק, כי זהו הורמון המיוצר בתקופת ההריון (ולכן מצוי גם בחלב פרה), אך את הורמון האסטרוגן לא ידוע לי שבני האדם מקבלים או אמורים לקבל באיזה שהוא שלב בחיים, ולכן אותי, באופן אישי, הוא יותר מלחיץ.

ועוד דבר קטן:
חלב, אבותי ואבות אבותי צרכו - וגם בחלב שלהם היה את הורמון הפרוגסטרון כי רק לפרה הרה או אחרי המלטה יש חלב - וכדרך הטבע הוא הכיל את ההורמון.
אבל סויה - זה דבר חדש - ולי, באופן אישי, לא בא להיות שפן הניסיונות של התעשייה...
http://he.wikipedia.org/w/index.php?title=פיטואסטרוגן&action=edit&redlink=1

• הוסף לסימניות
לצערי כולם נחשפים היום לאסטרוגן דרך האוכל. (כי משתמשים במים מטוהרים לחקלאות והטיהור לא מוציא את ההורמונים מהמים) איך ההורמונים מגיעים למים זה כבר סיפור אחר.

• הוסף לסימניות
מישו מכם יודע האם יש בעיה בחלב סויה של תנובה אשר מצוין עליו:
"מופק מפולי סויה מלאים שאינן מהונדסים גנטית?"
פשוט לא כל כך הבנתי מה הבעיה של הגנטיקה פה... סליחה על חוסר ההבנה!
אודה מראש לכל תשובה בענין.
תודה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1153118:
בדיוק השבוע יצא לי להתקל בנושא הסויה, ודי לעומק, מתברר שהסויה, השניצלים, הרוטב, השבבים וכל הגולמיים הם מ-ס-ו-כ-נ-ים!!!
בכלל לא מהפן ההורמונלי, אלא ששוטפים את הסויה בחומר מסוכן מאוד כדי להפוך אותו לחומר כללשהו נוח לתעשיה. שום דבר מכל אלו לא מתחיל לחלום על בריאות, גם אם מישהו אמר לכם (בפרט כל הסויות הגולמיות שנמכרות בבתי טבע למנהם)

הסויה הטובה היא-הפולים עצמם שאותם מנביטים במשך יומיים, טוחנים ומוסיפים תיבול וירקות ואפשר ליצור מזה קציצות, זו הסויה הבריאה.

ולענין ההורמונים-שמעתי היום שזו היתה מגמה של תעשיות החלב להפיל על הסויה את בעיית ההורמונים וזה לא נכון, שתדעו-החלב מלא הורמונים מזריקות של פרוגסטרון (נראה לי שזה זה) שהפרות מקבלות כדי להכפיל את יצור החלב, ובאופן אוטומטי ההורמון הזה עובר כמובן לחלב ואנו שותים אותו בלי לחשוד שהוא מלא בהורמון הפרוגסטרון.

מהן המקורות עליהם את מסתמכת ומניין שזה לא עוד סיבוב כמו שאת טוענת על ההורמון?

• הוסף לסימניות
שאלת תם:
באיזה חומר מדובר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1153841:
שאלת תם:
באיזה חומר מדובר?
מכיוון שלא נעניתי, אני אכתוב בכל אופן את מה שמצאתי:
ערכתי חיפוש נרחב באינטרנט על הנושא, ולא מצאתי שום איזכור לכך.
הגעתי לאתרים שלמים של מתנגדי הסויה, אף אחד מהם לא כתב על הנושא, לא כתבה, לא ידיעה, לא מחקר.
מסקרן אותי לדעת מה המקור למה שנאמר כאן בתחילת השרשור?
מאיפה מגיע מידע כזה שהוא לא זמין בשום מקום?

• הוסף לסימניות
לשאלתכם, מהו החומר, עלה בדעתי שאולי הכוונה ל"פצלים", שמנסים להכניס כדלק טבעי? (אם אינני טועה, קראתי שמכינים אותם מזרעים של חיטה, אבל אולי גם מפולי סויה?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1154156:
מכיוון שלא נעניתי, אני אכתוב בכל אופן את מה שמצאתי:
ערכתי חיפוש נרחב באינטרנט על הנושא, ולא מצאתי שום איזכור לכך.
הגעתי לאתרים שלמים של מתנגדי הסויה, אף אחד מהם לא כתב על הנושא, לא כתבה, לא ידיעה, לא מחקר.
מסקרן אותי לדעת מה המקור למה שנאמר כאן בתחילת השרשור?
מאיפה מגיע מידע כזה שהוא לא זמין בשום מקום?

כנראה אותם חומרים מסוכנים בהם מזקקים שמן,
מוציאים מרירות מזייתים, ועוד שאר פעולות שקיימות באוכל המתועש של ימינו...

(ולא שאני בעד סויה, חומרים מסוכנים, ודומיהם... )

• הוסף לסימניות
אי אפשר לבוא ולומר שאין שום בסיס לטענה שיש בסויה המון הורמונים.
בדקו את זה לעומק וגילו שילדים שצורכים מאכלי סויה על בסיס יומי. או בכמויות מופרזות.
מתפתחים מעבר לרצוי לגילם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;1154429:
לשאלתכם, מהו החומר, עלה בדעתי שאולי הכוונה ל"פצלים", שמנסים להכניס כדלק טבעי? (אם אינני טועה, קראתי שמכינים אותם מזרעים של חיטה, אבל אולי גם מפולי סויה?)
פצלי שמן?
אם התכוונת לזה: פִּצְלֵי שמן, הנקראים גם אבן ביטומנית, הם סלע משקע עשיר בחומר אורגני המכונה "קרוגן". מסלעים אלה ניתן להפיק אנרגיה על ידי שריפתם בתנורים מיוחדים, או דלק נוזלי באמצעות חימום או מיצוי כימי. דלק זה מקביל בתכונותיו לתזקיקי נפט גולמי. את אנרגיית החום ניתן לנצל להסקה, או להפקת חשמל.
אז מה הקשר?
אולי התכוונת לאתנול: תערובת של בנזין עם אתנול משמשת במספר ארצות כתחליף לבנזין נקי. כיום ישנם ברחבי העולם מפעלים המיצרים אתנול מתירס, קנה סוכר וגידולים עתירי פחמימות אחרים. הדלק בברזיל מורכב מ 25 אחוזי אתנול המופק ממטעי קנה הסוכר באגן האמזונאס. אתנול נחשב לדלק "ירוק" הודות לעובדה שפחות פחמן דו-חמצני מגיע לאטמוספירה בייצורו בהשוואה לנפט. על מנת לייצר אתנול יש לגדל תחילה תירס, קנה סוכר או גידולים אחרים, ובמהלך תהליך הפוטוסינתזה נקלט בצמחים פחמן דו-חמצני וריכוזו קטן באטמוספירה. לאחר מכן יש להפיק מהצמחים סוכרים פשוטים (חד סוכרים כגון גלוקוז ופרוקטוז) ולבסוף להפוך את הסוכרים לאתנול באמצעות התססה עם שמרים או תהליכים כימיים אחרים. אחוז הגלוקוז האופטימאלי לייצור אתנול ללא עיכוב על ידי תוצר הוא 17% בנוסף לכך תהליך הפקת האתנול הינו אנאירובי, תוצר לוואי של התהליך הינו פחמן דו-חמצני. כמות הפחמן הדו-חמצני המשתחררת בעת שריפת אתנול דומה לזו שמשתחררת בעת שריפת בנזין.
(הציטוטים מויקיפדיה)
נכתב ע"י mig;1154445:
כנראה אותם חומרים מסוכנים בהם מזקקים שמן,
מוציאים מרירות מזייתים, ועוד שאר פעולות שקיימות באוכל המתועש של ימינו...

(ולא שאני בעד סויה, חומרים מסוכנים, ודומיהם... )
לא יודע, אבל מעניין אותי מה המקור לידיעה הזאת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1154452:
אי אפשר לבוא ולומר שאין שום בסיס לטענה שיש בסויה המון הורמונים.
בדקו את זה לעומק וגילו שילדים שצורכים מאכלי סויה על בסיס יומי. או בכמויות מופרזות.
מתפתחים מעבר לרצוי לגילם.
על הקביעה הזאת נעשו מחקרים, בין היתר של פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג ילדים ויו"ר רשות המחקר בבית החולים "קפלן" ברחובות, שבדקו ומצאו כי אין עדויות לכך בשטח.
אם את רוצה את המחקר, באישי (אני לא חושב שהתוכן המפורט שלו מתאים לפורום)
תוצאות המחקר שמוכיח את מה שאמרת, לא נבדקו על בני אדם, אלא בעכברים, וחוסר הדיוק נובע כנראה מן העובדה הזאת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נמה;1153520:
לצערי כולם נחשפים היום לאסטרוגן דרך האוכל. (כי משתמשים במים מטוהרים לחקלאות והטיהור לא מוציא את ההורמונים מהמים) איך ההורמונים מגיעים למים זה כבר סיפור אחר.

מענין לבדוק את אחריות האוכל על בעיות פוריות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1154476:

זה נחקר הרבה בקשר להתפתחות ככלל (כנ"ל פיטואסטרוגן בסויה)

האם אכילת סויה משפיעה על תהליך ההתבגרות בנערים ונערות ?
מאת: פרופסור מרדכי רביד, מנהל רפואי - המרכז הרפואי “מעיני הישועה”

שאלה:
האם אכילת מוצרי סויה בכמות סבירה גורמת להתבגרות מוקדמת בנערים ונערות ?

תשובה :

פרופסור מרדכי רביד
מנהל רפואי
המרכז הרפואי “מעיני הישועה”

זוהי אחת השאלות המדאיגות את ציבור האמהות בישראל בפרט כשמדובר באמהות עובדות לילדים ששוהים במעונות יום, בהם נותנים לעתים תכופות לתינוקות מוצרי סויה שונים.

הסויה אכן מכילה חומרים הקרויים פיטואסטרוגנים שיש להם השפעה דומה להורמון האסטרוגן הנשי אך בעוצמה נמוכה מאד.

על מנת שלחומרים אלה תהייה השפעה על קצב ההתבגרות הנער או הנערה צריכים לאכול כמויות עצומות של מוצרי סויה. שימוש בסויה בכמויות סבירות כחלק מהתפריט אינו צפוי להשרות השפעה כלשהיא על תהליך ההתבגרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1154476:
המחקרים כאמור סותרים, יש טענות לכאן ולכאן (כמו בכל נושא)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1154485:
המחקרים כאמור סותרים, יש טענות לכאן ולכאן (כמו בכל נושא)

הכתבות כפי שכתבתי באישי לא בעברית (מה שיודעים באר"הב לוקח שנה עד שיודעים בארץ:rolleyes:) אלא באנגלית מי שמעונין שישלח לי את הכתובת מייל שלו ואשלח לו את הכתבות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1154621:
הכתבות כפי שכתבתי באישי לא בעברית (מה שיודעים באר"הב לוקח שנה עד שיודעים בארץ:rolleyes:) אלא באנגלית מי שמעונין שישלח לי את הכתובת מייל שלו ואשלח לו את הכתבות.
לא באינטרנט..בקליק אחד אפשר לראות, אין לה לינק לאתר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה