תח"צ ענישה קולקטיבית של משרד התחבורה - הבו לנו עצה

• הוסף לסימניות
שלום רב לכולכם.
אנחנו מבקשים עצה. ועצת רבים היא תקים אותנו.

אמש קרה שוב פעם מקרה שקורה לדאבוננו לאחרונה הרבה.
וכך היה.
בצהרי היום נוסע בתחבורה ציבורית עלה על האוטובוס, ניגש אל הנהג, והיכה אותו נמרצות, הכל מוסרט ומתועד.
הנהג כמובן פונה לבית החולים, המכה עצר על ידי המשטרה.
עד כאן - לא כזו דרמה במדינתנו לדאבונינו, אבל עדיין אי"א לומר שאלו מעשים שבכל יום.
והתגובה לא איחרה לבוא.
חברת קווים להצהרתה, וככל הנראה כך זה באמת, באישור משרד התחבורה.
החליטו להעניש את יושבי הרחוב הספציפי, רחוב יהודה הנשיא, רחוב מרכזי מאוד בתח"צ בעיר.
והודיעו כי עד סוף השירות לא יכנסו האוטובוסים לרחוב, במחאה על האלימות.
ואני שואל מה הקשר?
זה אפילו לא וועדי עובדים, זה נהיה רשמי, שביתה, כענישה קולקטיבית.
זה חוקי?
ועוד כמובן כשזה נעשה בפתאומיות, ללא שום הודעה מסודרת לקהל.
כלומר אנשים זקנים וכולי, מחכים ומחכים, ואחרי שעה נודע להם, כי הוחלט להעניש אותם?
איך קורה כדבר הזה?

מלבד זה שאני מעריך כי הנהג הזה לא חטף סתם מכות.
וכי ענישה קולקטיבית מרתיעה פושעים, או מרתיחה עוד דם צעיר ותביא חלילה למעשה החמור הבא?

וכעת הבו לנו עצה, למי לפנות, מי ילך עבורנו לבג"ץ, יש איזו עמותה שתטפל בעניין כזה, מול המשרד או החברה, או שזה לגיטימי ומותר?
אולי נפנה ללשכת הרב האמונה כאן על העניין?
מה עלינו לעשות?

ועכשיו לסיום פאנץ.
אני שומע שני עובדים בכירים ב'קווים' מדברים [הכל מוקלט]
וכך זה היה בערך.
אה--- מה נשמע, ראית את הסרטון מאתמול?
כן, וואלה איזה מכות.
נו אמרתי ל--- כמה פעמים, אתה מתעלל בחברה זה יגמר במכות..
מה הוא היה מתעלל, מה הפירוש?
-- אתה יודע, לא עוצר, בורח לאנשים, מתעצבנים עליו כל יום, בסוף מישהו גם מכה אותו..
אני בעצמי שלחתי להנהלה תמונה שלו פעם אחת בורח על תחנה..
-סוף ציטוט-

הבנתם על מה מענישים אותנו?
מה עושים?
זה קרה כבר פעמיים בשבועיים האחרונים.

• הוסף לסימניות
הנושא כבר נדון באשכול מקביל

והעצה היעוצה היא לא להרביץ לנהגים, זה לא יפה.
מדובר בשיטה שעובדת כבר שנים רבות בשווקי העיר העתיקה בירושלים, כשהמטרה היא שהציבור בעצמו יבצע אכיפה.

השיטה הזאת מתאימה לאזורים בהם אין מעורבות גבוהה של המשטרה, ותקפה בעיקר במגזר הערבי, עם כי ציינו כאן כבר שגם במאה שערים הדבר נעשה.

אני אישית סבור, שאם תושבי הרחוב אכן חושבים שיש להכות נהגים על כך שהחברה לא מבצעת את תפקידה בצורה המשביעה את רצונם, אז גם אם זה לא חוקי, מן הראוי להפסיק לתת שירות באזור כזה.

• הוסף לסימניות
כבודו כותב הבלים במחילה.
הגבתי על זה כעת באשכול המקביל.
אני לא כועס, אני בהלם, שיהודי חשוב כמוך, ורב פעלים, חושב שיש מקום לכזו הנהגה ציבורית.

• הוסף לסימניות
יש את ארגון 'אמת ליעקב' שמגישה עתירות בבית משפט על דברים הקשורים לציבור החרדי.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מתפרסם עכשיו,
מתיעוד שמופץ נראה נהג אוטובוס ערבי הותקף במודיעין עלית משטרת ישראל רואה את האירוע כתקיפה על רקע גזעני. (דניאל עמרם)

• הוסף לסימניות
מתפרסם עכשיו,
מתיעוד שמופץ נראה נהג אוטובוס ערבי הותקף במודיעין עלית משטרת ישראל רואה את האירוע כתקיפה על רקע גזעני. (דניאל עמרם)
ראיתי את התיעוד
זה לא תושבי העיר
לתושבי העיר אין כאלה כיפות ולא כאלה פיאות...
ולכן זה עוול שחברת קווים עושה לתושבים

בנוסף,
אני רוצה שיהיה מישהו אמיתי מטעם חברת קווים שיהיה איש קשר למקרים שבהם נהגים מתנהגים בצורה נוראה לנוסעים והוא יטפל בזה מיידי ולא כשהנוסעים מציקים לנהגים אז מענישים את כל התושבים

מענין שאין בזה את הבעיה של "פגיעה בחפים מפשע"...

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם שחברת 'תנופה' שייכת לחרדי, אם זה נכון אז אולי זה הפתרון לרוב בעיות התחבורה הציבורית
שבערים החרדיות ידרשו בכל תוקף שהחברה שבבעלות חרדית תפעיל את התחבורה בעריהם?

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם שחברת 'תנופה' שייכת לחרדי, אם זה נכון אז אולי זה הפתרון לרוב בעיות התחבורה הציבורית
ואז מה? איך החברה שבבעלות חרדית תטפל בבעיות האלו?

• הוסף לסימניות
ואז מה? איך החברה שבבעלות חרדית תטפל בבעיות האלו?
רוב הבעיות מתחילות עם זה שהחברה מנותקת קשר מהציבור ולא מנסה להתאים את עצמה לצרכי הציבור ובפרט (אולי אפילו רק) הציבור החרדי ולכן ברור מאליו שחברה שבבעלות חרדית תחסוך הרבה בעיות שלא יתחילו בכלל.

• הוסף לסימניות
כשהיה ונדליזם באחת השכונות בבני ברק לפני כך וכך שנים
הרב ביקש שמי שרואה נערים בפעולה- יגיד לו מי הם
ואז עלתה משלחת בהוראת הרב לבית המשפחה והתישבה בסלון הבית. הבהירה את דעת התושבים על הענין.
במקרים שלא עזר- נערכו "עצרות תפילה" מתחת לבנין וליד הדלת.
הונדליזם נגמר מהר מאד. היו כמה משפחות שהצליחו להשתלט על הנוער הסורר
היו משפחות שביקשו וקיבלו עזרה מהרב ע"י שיתוף פעולה עם המשטרה והרווחה
והיו כמה משפחות שעזבו את השכונה
ונדליזם- לא המשיך יותר.

קהילה שלא רוצה אלימות בתוכה- צריכה להבהיר את זה. זה באחריות התושבים ומנהיגי העיר.

• הוסף לסימניות
רוב הבעיות מתחילות עם זה שהחברה מנותקת קשר מהציבור ולא מנסה להתאים את עצמה לצרכי הציבור ובפרט (אולי אפילו רק) הציבור החרדי ולכן ברור מאליו שחברה שבבעלות חרדית תחסוך הרבה בעיות שלא יתחילו בכלל.
איך התאמה כלשהיא לצרכי הציבור הייתה פותרת את המקרה המובא בכותרת?
ולמה רק חרדי יכול לעשות את זה?
ולמה המנהל סניף לא יכול לעשות את זה?
אגב, לדעתי, תנופה היא החברה הכי "מנותקת קשר מהציבור" שאני מכיר

• הוסף לסימניות
זה לא עובד ככה...
יש מכרזים מסודרים, בהם מתמודדות החברות שיכולות לעמוד באותם תנאים וכו'.
המדינה לא מחפשת עוד הוצאות ולספסד עוד את התחב"צ.

• הוסף לסימניות
איך התאמה כלשהיא לצרכי הציבור הייתה פותרת את המקרה המובא בכותרת?
כי ברור שלציבור החילוני לא היו עושים דבר כזה רק לציבור החרדי אפשר לעשות מה שרוצים אז חרדי לא ייתן להתנהג ככה עם הציבור שלו.
ולמה המנהל סניף לא יכול לעשות את זה?
הכל הולך לפי ההנהלה המרכזית ככה זה בכל מקום.
אגב, לדעתי, תנופה היא החברה הכי "מנותקת קשר מהציבור" שאני מכיר
עכשיו הפרכת את הרעיון.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא נכון, ע"ע ביתר
נו זה מה שכתבו בביתר שאם לא העיריה זה היה כמו בכל מקום.
דווקא לא, אני גר בק"ס, ובהחלט לא מרוצה מקווים
אבל קווים לפחות עונים לתלונות במייל, מה שא"כ תנופה
כל אחד אומר את זה על המקום שלו ובכל מקום על נושא אחר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה