דרוש מידע עסק עצמאי - מורכבות

• הוסף לסימניות
בעיני (מנסיון גם כבעלת עסק גדול ומצליח למעלה מעשור, ונסיון בליווי עסקים)

הנושא של שיווק זה מה שקריטי לפרנסה כעצמאי.
1. השיווק היום מורכב, אגרסיבי, דורש שינויי פלטפורמה מהירים- ואי אפשר להתחמק ממנו!!

2. עסק קטן לא יכול לעמוד בעלויות של אאוטסורסינג לשיווק. מדובר על 50-100 אלף להתחלה ודימום קבוע של אלפי שקלים בחודש לפרסום ושיווק. כדי להוריד מעט את העלויות- צריך לעשות את העבודה לבד

3. אי אפשר לפסול פלטפורמות. למעט עסקים מקומיים של מכירת מוצרי אפיה שכונתית ביתית, עסק ש *מרוויחים ממנו* דורש נוכחות במרחב הוירטואלי.

מכל הנ"ל יוצא שמי שהשיווק לא טבוע בדמו והוא נהנה מלשווק- לא יעזרו שום תוכניות ריטיינר יוקרתיות וכמה שמומחים ילמדו אותו לשווק את הערך שלו לעולם בגאווה- זה לא עובד. זה אופי, זה טבע, אפשר להתקדם וללמוד אבל המחיר של זה קשה לנפש וזה סבל רצוף. מי שלא נולד עם הטבע המוחצן והיכולת לעמוד במרכז כל מעגל ולמכור בלי בושה- יסבול מהנסיונות להכריח אותו.
בנקודה הזו מוכרים הרבה מאד אשליות שאם משלמים עשרות אלפים ליועצים מומחים אפשר להתגבר על השיווק. זה פשוט לא נכון.

והנקודה האחרונה- מי שרוצה להיות עצמאי בהרבה מאד תחומים אבל "לא להיות באינטרנט", לא להכיר פייסבוק, לא להכיר את עולם היחצנות האינטרנטית- עדיף שיוותר מראש. לא בכל התחומים, אבל ברבים רבים מהם.

• הוסף לסימניות
ה"שכירות" היא תופעה שנוצרה
בבסיס העולם, ומסתבר א"כ שזה יותר מתאים למבנה הבסיסי של נפש האדם, זה המודל ה'עצמאי'.
תופעה שנוצרה ביחד עם הקפיטליזם.
אפשר לזעוק חמס ביחד עם כל המרקסיסטים ביחד.
אפשר גם לתכנן מהפיכה.
תכל'ס, אנחנו חיים בעולם קפיטליסטי. געגועים לעבר טוב יותר (נניח שהיה) לא ישנו את העולם.
מה הכלי הטוב ביותר לחיות את החיים שלנו בעידן הכלכלי הנוכחי, זו השאלה.

• הוסף לסימניות
אז בוא תספר לנו איפה זה כן עובד.
כי אם זה לא עובד ביוזמות עתיד, מט"י, מעוף וכל גוף רשמי מחד,
ולא עובד אצל 'יוסי לוי' ו'גיל אורלי' ודומיהם מאידך,
אז תסביר למה אתה מתכוון במקום להיות עצוב על טיעוניי.
קצת מכליל, לא?

• הוסף לסימניות
4. אשליית הרווח קל.
הרבה אנשים רוצים להיות בעלי עסק כי נראה להם שככה הם יהיו יותר גמישים ויהיה להם יותר קל לשלב בית עבודה.
והרבה פעמים זה אשליה. כי בעלי עסק עובדים לפעמים ממש בלי גבולות של זמן ומאמץ, לעומת שכירים שיש להם מסגרת של עבודה ומנוחה וחיים בלי עבודה מדי פעם.
כל מילה. יש תחושה "כאילו" שמשלבים מצויין, ויש מלא זמן פנוי ומלא הכנסות,
עד הפיצוץ...

• הוסף לסימניות
3. לנהל עסק זה לנהל.
יכולה להיות מישהו שהוא אלוף בתיקון דודי שמש. אלוף.
אבל גביה? סדר בחובות וזכרון מי חייב לו מה? תשלום לספקים בזמן? ניהול תיק במע"מ? כל זה לא בשבילו.
לא כל מי שטוב בעבודה שלו טוב גם בניהול.
(ואגב, מי שדיבר על עולם הטיפול, יש מטפלים שמאד קשה להם הגביה מהמטופל).

אלה הם דברים שלומדים לעשות עם הזמן.
בדרך כלל עם ייעוץ עסקי טוב (והאמת שגם בלעדיו) אפשר להתגבר על המשוכות האלה. מי שממש לא מסוגל? לא יודעת, אבל עד כמה שידוע לי בעולם התעסוקה של היום גם צריך קצת ראש גדול וכישורי ניהול עצמי.
לעניין ההכנסה, נכון שהרבה עסקים אינם מרוויחים רווח נקי גבוה, במיוחד בתחילת הדרך. עדיין בעיניי, זה עדיף על אבטלה או על עבודה כשכירים בעבודה שנואה ו/או בלתי מתגמלת.
עסקים רבים (ובמיוחד עסק שנותן שירות ויש בו מעט סיכונים) שמנוהלים נכון ומנהלים היטב את מערך השיווק והמכירות, חווים צמיחה במשך הזמן ומגדילים את ההכנסות.
לעניין האשליות, אם יוצאים מתוך הנחה שעסק עצמאי = הכנסות מטורפות, אז באמת מתאכזבים.
אם מבינים שזו דרך לגיטימית להתפרנס, כמובן בתנאי שיש הבנה איך השוק עובד, ניהול סיכונים נכון והתנהלות נכונה ובעיקר עם רוח יזמית - אני לא רואה סיבה לשלול אותה מהרבה אנשים שזה מתאים להם מצד העיסוק ומצד האופי.
יכולה להעיד על עצמי, שכעצמאית מזה 15 שנה לא עברתי שום ארגון מאלה שהוזכרו למעלה; אני 'מנשנשת' מידע עסקי מכל מקום אפשרי, עושה נטוורקינג ומתפתחת בהדרגה, וגם נהנית מכל היתרונות של להיות אמא שעובדת מהבית [והם לא מעטים]. לא נראה לי שבתור שכירה הייתי מרוויחה יותר או מסופקת יותר.

• הוסף לסימניות
אני חושב שכשמדברים על "פתיחת עסק" יש שני סוגים שונים שכל אחד מהם נושא בחובו צרכים ואתגרים אחרים.
יש עסק מסחרי כמו פתיחה של חנות או מפעל, שם יש המון השקעה ראשונית במובן הכלכלי. טמון שם אכן סיכוי לגדול מאוד ובמקביל גם הסיכון ליפול עמוק.
לעומת זאת יש עסק שנותן שרות. עסק כזה לרוב לא מצריך השקעה ראשונית גדולה וקל יותר להכנס אליו בצורה זהירה. כך רוב נותני השירותים שנמצאים כאן בפורום שאמנם צריכים למכור את עצמם ולשווק את יכולותיהם וזה עצמו עולה כסף וכמובן צריכים להשקיע בלימודים של המקצוע וגם זה עולה כסף. אבל כל זה לא דומה בכלל למי שצריך להניח סכום ענק בשביל להקים עסק.
יש אמנם חלקים רבים שמשותפים לשני המקרים, אבל להבנתי השונה גדול מהמשותף.

• הוסף לסימניות
לעניין ההכנסה, נכון שהרבה עסקים אינם מרוויחים רווח נקי גבוה, במיוחד בתחילת הדרך. עדיין בעיניי, זה עדיף על אבטלה או על עבודה כשכירים בעבודה שנואה ו/או בלתי מתגמלת.
אהבתי את תגובתך.

ומה דעתך על עבודה כשכירים בעבודה אהובה ומתגמלת למדי?
(לא אמרתי לעשות מליונים בהכרח).

• הוסף לסימניות
אני חושב שכשמדברים על "פתיחת עסק" יש שני סוגים שונים שכל אחד מהם נושא בחובו צרכים ואתגרים אחרים.
יש עסק מסחרי כמו פתיחה של חנות או מפעל, שם יש המון השקעה ראשונית במובן הכלכלי. טמון שם אכן סיכוי לגדול מאוד ובמקביל גם הסיכון ליפול עמוק.
לעומת זאת יש עסק שנותן שרות. עסק כזה לרוב לא מצריך השקעה ראשונית גדולה וקל יותר להכנס אליו בצורה זהירה. כך רוב נותני השירותים שנמצאים כאן בפורום שאמנם צריכים למכור את עצמם ולשווק את יכולותיהם וזה עצמו עולה כסף וכמובן צריכים להשקיע בלימודים של המקצוע וגם זה עולה כסף. אבל כל זה לא דומה בכלל למי שצריך להניח סכום ענק בשביל להקים עסק.
יש אמנם חלקים רבים שמשותפים לשני המקרים, אבל להבנתי השונה גדול מהמשותף.
אני מסכימה.
ההודעה שציטטתי לעיל את סיכום הדברים מאת נעמה הנקין, התייחסה לעסקים של שרותים באמת.
במכירות, סחורה או תעשיה הדברים מורכבים יותר.

• הוסף לסימניות
הנקודה האחרונה- מי שרוצה להיות עצמאי בהרבה מאד תחומים אבל "לא להיות באינטרנט", לא להכיר פייסבוק, לא להכיר את עולם היחצנות האינטרנטית- עדיף שיוותר מראש. לא בכל התחומים, אבל ברבים רבים מהם.
מה באמת את עושה עם פייסבוק?

• הוסף לסימניות
זו הייתה השאלה:
ברגע שמישהו אומר שכל אחד יכול להיות עצמאי, זה מבחינתי נורה אדומה.
מי אמר שכל אחד יכול?
ןמי אמר שלכל אחד כדאי?
איפה שקלול היתרונות והחסרונות שבשני הצדדים?
וזו התשובה:
ה"שכירות" היא תופעה שנוצרה

בבסיס העולם, ומסתבר א"כ שזה יותר מתאים למבנה הבסיסי של נפש האדם, זה המודל ה'עצמאי'.
תשובה הגיונית לטעמי.

ובזאת אפרוש.
בהצלחה ופרנסה טובה ובשפע לכל עם ישראל!

• הוסף לסימניות
גם אני לא בעד פתיחת עסק עצמאי בכל מחיר...
אני מדברת מנקודת מבטי כנותנת שירות בתחום ספציפי, שאם הייתי מחפשת בו עבודה כשכירה הייתי יכולה להיות מובטלת עד היום, או לחילופין לעבוד בעבודה שאיני אוהבת.

• הוסף לסימניות
בעיני (מנסיון גם כבעלת עסק גדול ומצליח למעלה מעשור, ונסיון בליווי עסקים)

הנושא של שיווק זה מה שקריטי לפרנסה כעצמאי.
1. השיווק היום מורכב, אגרסיבי, דורש שינויי פלטפורמה מהירים- ואי אפשר להתחמק ממנו!!

2. עסק קטן לא יכול לעמוד בעלויות של אאוטסורסינג לשיווק. מדובר על 50-100 אלף להתחלה ודימום קבוע של אלפי שקלים בחודש לפרסום ושיווק. כדי להוריד מעט את העלויות- צריך לעשות את העבודה לבד

3. אי אפשר לפסול פלטפורמות. למעט עסקים מקומיים של מכירת מוצרי אפיה שכונתית ביתית, עסק ש *מרוויחים ממנו* דורש נוכחות במרחב הוירטואלי.

מכל הנ"ל יוצא שמי שהשיווק לא טבוע בדמו והוא נהנה מלשווק- לא יעזרו שום תוכניות ריטיינר יוקרתיות וכמה שמומחים ילמדו אותו לשווק את הערך שלו לעולם בגאווה- זה לא עובד. זה אופי, זה טבע, אפשר להתקדם וללמוד אבל המחיר של זה קשה לנפש וזה סבל רצוף. מי שלא נולד עם הטבע המוחצן והיכולת לעמוד במרכז כל מעגל ולמכור בלי בושה- יסבול מהנסיונות להכריח אותו.
בנקודה הזו מוכרים הרבה מאד אשליות שאם משלמים עשרות אלפים ליועצים מומחים אפשר להתגבר על השיווק. זה פשוט לא נכון.

והנקודה האחרונה- מי שרוצה להיות עצמאי בהרבה מאד תחומים אבל "לא להיות באינטרנט", לא להכיר פייסבוק, לא להכיר את עולם היחצנות האינטרנטית- עדיף שיוותר מראש. לא בכל התחומים, אבל ברבים רבים מהם.
כל מה שכתבת נכון לסוג מסויים של עסקים.
ברור שיש לא מעט עסקים שאין צורך בשיווק אגרסיבי וקבוע.
ברור שיש לא מעט עסקים שהשיווק שלהם יכול להתבצע על ידי גורם אחר שאינו בעל העסק ולא במחירים מטורפים.
ברור שאפשר לא להיות בפייסבוק אם קהל היעד שלך לא שם או אם כמו שאמרתי מישהו אחר עושה לך את העבודה ואתה מקבל את הלידים.

• הוסף לסימניות
מה באמת את עושה עם פייסבוק?
אני לא. כבר לא עצמאית.
אבל הרבה מאד מהשיווק בתחומי האופנה/ יופי/ פאות/ עיצוב מתרחש כיום בפייסבוק- אינסטגרם וכו'. גם כלות מאד שמרניות רוצות לקנות בעסק עדכני, ואת השם קונים שם. לא במודעות ב"לעניין". יש תעשיה שלמה של מובילות דעה, של קידום, של תוכן מקצועי ממומן. זה מגעיל לפעמים, אבל עסקים שמרוויחים זה רק אם מתלכלכים שם. וזה גם קשה וגם עולה הון (מי שיודע כמה עולה להכניס פרסום סמוי בקבוצות פייסבוק של נשים חרדיות...)

• הוסף לסימניות
תשובה הגיונית לטעמי.
כעת הבנתי טוב יותר.
אכן, טיעון ראוי.

עדיין חושבת שגם אם בנפש האדם מתאים שוק הייצור הביתי הקטן של פעם,
העצמאיים של היום לא עובדים באותו שוק ביתי קטן אלא בשוק הקפיטליסטי על משמעויותיו,
ולא לכולם זה מתאים

• הוסף לסימניות
כל מה שכתבת נכון לסוג מסויים של עסקים.
ברור שיש לא מעט עסקים שאין צורך בשיווק אגרסיבי וקבוע.
ברור שיש לא מעט עסקים שהשיווק שלהם יכול להתבצע על ידי גורם אחר שאינו בעל העסק ולא במחירים מטורפים.
ברור שאפשר לא להיות בפייסבוק אם קהל היעד שלך לא שם או אם כמו שאמרתי מישהו אחר עושה לך את העבודה ואתה מקבל את הלידים.
יש פה הרבה הנחות שמכשילות עסקים ועצמאיים. זה ממש דוגמה לתפיסה מוטעית של מה זה שיווק, פרסום והעלויות.

• הוסף לסימניות
יש פה הרבה הנחות שמכשילות עסקים ועצמאיים. זה ממש דוגמה לתפיסה מוטעית של מה זה שיווק, פרסום והעלויות.
יש פה הנחות מבוססות מציאות שאת מדברת על "עסק" ועומד לך משהו מאוד מסוים מול העיניים.
אני מכיר טוב מאוד את עולם השיווק והפרסום. אני גם מתפרנס ממנו..
מסכים איתך בהחלט שיש צורך בבדיקה מוקדמת של אפיקי השיווק הנדרשים לכל עסק.
לא מסכים עם ההנחה שהתיאור שתיארת נכון לכל עסק באשר הוא.

• הוסף לסימניות
יש פה הנחות מבוססות מציאות שאת מדברת על "עסק" ועומד לך משהו מאוד מסוים מול העיניים.
אני מכיר טוב מאוד את עולם השיווק והפרסום. אני גם מתפרנס ממנו..
מסכים איתך בהחלט שיש צורך בבדיקה מוקדמת של אפיקי השיווק הנדרשים לכל עסק.
לא מסכים עם ההנחה שהתיאור שתיארת נכון לכל עסק באשר הוא.
בשום מקום לא כתבתי "כל עסק באשר הוא".
אני כן חושבת שהדברים נכונים לגבי רוב העסקים שמפרנסים משפחה בכבוד.

• הוסף לסימניות
יש הרבה מאד מאד עסקים חרדים שמסתדרים בלי פייסבוק
אני ממש מציעה למי שרוצה להיות עצמאי, לבדוק היטב ומראש מה דרכי הפרסום. כשאני התחלתי עם העסק שלי היה דפוס מאד מסוים של פרסום שבו כל ה"גדולות" נקטו. תוך שנים ספורות זה התהפך עליהם. חלק שרדו והצטרפו לשינוי, וחלק קרסו. אף אחת לא הצליחה לשרוד בשוק בלי לשנות קונספט.
כואב לי לראות הודעות גם פה בפרוג על איך לשרוד בלי וואטסאפ כשהלקוחות דורשים את זה, איך להסתדר תחת סינון בלתי אפשרי ואמירות מנחמות שבטוח לא תפסידו מזה. ואנשים כן מפסידים, כי צריך לבדוק את זה *לפני* שפותחים עסק, ולחשוב הרבה שנים קדימה לאן השוק הולך.

לא כל העסקים צריכים פייסבוק. לרגע לא טענתי זאת. שיווק *נכון* במרחב הוירטואלי הוא מחויב המציאות. אמירות כמו - מישהו אחר יעבוד ויביא לכם לידים הן מנותקות ממציאות העלויות של הדבר והרווחים של עסק קטן

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
למעלה