- הוסף לסימניות
עוד לא.פנית להגנת הצרכן?
מסתבר שבקרוב.
מה חטאתי שגם ללכת לחפש ולהתייעץ עם רב אני צריכה....
עוד לא.פנית להגנת הצרכן?
שרות הגנת הצרכן- אינו תביעה בבית המשפט. ואין שום סיבה לשאול רב לפני.
הם פשוט מגשרים בינך לבית העסק ועושים עבודה נפלאה במקרים שבית העסק מנסה את שיטת "מצליח"
מספר פעמים קרה לי לאחר שהתלוננתי שפתאום קיבלתי טלפון ממנהל העסק ותוך יום הרהיט הוחלף וכד'
הם פשוט שולחים מכתב לבית העסק והעסק צריך להגיב...
לא נראה לי שיש להם סמכות לתת קנסותאני מניחה שזו התראה לפני קנסות.
כנראה ע"פ הלכה מותר ללכת ולהתלונן או לפחות לאיים ברצינות משום מנהג מדינה שאם זה ההלכה במדינה כאן אז זה קובע עי' השוכר את האומנין ולחזי פועלים היכי מיתגרי...אני חושבת שמבחינה הלכתית אסור לך לתבוע, אלא אם כן זה היה מיקח טעות.
מצחיק שנתינת זיכוי נחשבת כגזל,מסתבר
אבל יש הבדל אחד קטן (או אולי גדול)
פעם זה היה הרוב המוחלט שחגגו/גנבו/גזלו
היום זה אחוז מזערי (כרגע)
מה שמדהים זה הפרדוקס
בעבר הם גנבו אותנו בשם החוק
(לא יכולים לבטל עסקה אחרי שנכנס למחברת/למחשב/חשבונית)
והיום הם גונבים בשם ההלכה
(אסור ללכת לבית משפט/להתלונן/משטרה וכו')
חני את בטוחה במה שאת אומרת?
הרי אני קונה על דעת שאוכל להחזיר אם הדבר יתברר כלא מתאים
בנתיים קרה לי רק ברמי לוי ובשפע ברכת ה' שהחזרתי סחורה
ואף פעם לא עשו לי בעיות
נתנו לי מיד זיכוי (הציעו לזכות את הכרטיס אשראי אבל ממילא עמדתי לקנות אז ביקשתי זיכוי)
הסיבות האלה אמורות לעניין את המוכר? הוא מכר ביושר ואתם קניתם בבחירתכם החופשית. היה קניין. המוצר לא פגום. מי אמר שהוא חייב להסכים אחר כך לעיסקה הפוכה?אבל יכולות להיות הרבה סיבות להחזיר
לפי זה, הציטוט הבא לא נכון!!בהלכות אלו יש משקל רב מאוד להוראות החוק. מסתבר שכשאדם רוכש מוצר יש סבירות גבוהה (אומדנא דמוכח) שרכש את החפץ עם התנאים שמציב החוק. זה קביל גם מבחינה הלכתית.
כי לפני שהחוק היה קיים, בן אדם היה קונה על דעת שהוא לא יכול להחזיר אז היתה גמירות דעת גמורה, ורק עכשיו ההלכה מתירה להחזיר!!מה היה לפני כשהחוק הזה היה קיים
המוכרים היו גונבים אותנו ומחזיקים את כספנו וצחקו כל הדרך אל הבנק
כי זה החוק
והוא יודע את החוק
ולא רוצה להסתבך
והוא רוצה גם לתת ללקוח שרות טוב
אם ידעו שאצלו א"א להחזיר לא יקנו מראש
רק הוא יפסיד מזה,
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים