עזרה עסק שמסרב לבטל עסקה ולהחזיר תשלום - כשהביטול תוך 48 שעות- מה הייתם עושים?

מצב
הנושא נעול.
אל תקראי לזה גזלן. אוקי?
תקראי לזה לא אתי.
ואולי גם לא מאד אנושי.

בעל עסק שענה לך שאיומים לא עובדים עליו וכו', את לבד מבינה עם מי יש לך עסק. תרתי...

לא באתי כאן באף אחד מהדברים שכתבתי לומר איך רצוי ואיך כדאי שבעל עסק ינהג.
באתי לומר, שהקלות בה מכנים אנשים 'גזלנים' וקובעים מה הם חייבים או לא חייבים בלי לברר היטב את העניין - זו בעיה נפוצה ומאוד בעייתית.

ספציפית לגבי המקרה של אי נתינת אפשרות להחזיר תוך 48 שעות - מעניין מה הסיבה שיש מוכרים שלא מסכימים. כי, כפי שכתבו, אפילו מההיבט שלהם הסירוב הזה נשמע מזיק להם ולעסק. איך הם לא מבינים את זה?
ובנוסף, למה שלא ירצו להתחשב באנשים שהוציאו ממיטב כספם ונשארים עם מוצר שהם לא מעוניינים בו - אם באמת לא נגרם להם - למוכרים - כל נזק מכך?

אז תמיד יש אחוז מסוים של אנשים לא אכפתיים ולא רגישים מספיק. וזה לפעמים מאוד כואב ומקומם. אף אחד לא נהנה להיתקל באדישות וחוסר אכפתיות למצוקה או להפסדים שלו.

יחד עם זה - הייתי כן מבררת באופן יותר יסודי את השאלה הזו: למה הם לא מסכימים שיחזירו חופשי תמורת החזר מזומן?
אולי אם נבדוק טוב, נגלה שבכל זאת יש להם מזה נזקים?
אולי נגלה, שזה קורה המון פעמים ביום, כי אנשים רבים קונים מראש על סמך ספק גדול, במחשבה ש'מקסימום יחזירו', ונגרם מזה הרבה בלגן, עגמת נפש ונזק ממוני?

אנחנו הרי רואים כל אחד את עצמו כמקרה יחיד. אבל בעל החנות ייתכן שיש לו הרבה מקרים כאלו.
ייתכן שאם אנשים היו מחזירים רק לעיתים רחוקות, כשבאמת היתה טעות בלתי צפויה - המוכרים היו מתייחסים לתופעה הזו אחרת. אך כשאנשים מתייחסים לחנות כמו לספריה - גם זה חסר רגישות ומקומם.

אנחנו רוצים ש'יראו' אותנו.
גם בעלי החנויות רוצים ש'יראו' אותם.
אני לא בעלת חנות, ולא מוכרת בחנות. אני בכל זאת יכולה להיכנס לנעליים של אדם שעובד קשה לפרנסתו, מרגיש סיפוק עם כל עסקה שיוצאת לפועל, ויום אחרי יום אנשים באים להחזיר את מה שקנו, רק כי מראש לא היו מספיק רציניים. ודורשים ממנו כסף מזומן בחזרה.
לא מרגיש לי כל-כך נחמד. ודי ברור לי, שיש גם נזק ממוני.

סוף כל סוף אדם עובד בשביל להרוויח. הוא עושה עסקאות לא על מנת שיבטלו אותן שוב ושוב.
האם באמת לא צריך שיהיה משהו שירתיע אנשים מלקחת ולהחזיר בקלילות כאילו 'מה יש? לא קרה כלום'?

נערך לאחרונה ב:
ממש לא, זה המקור למחשבים "מוחדשים".
זה נמכר במחיר מוזל יותר.

ומה עם שאר מוצרים? כל המכשירים והכלים? כל הביגוד? הכל מוכרים יותר בזול - תוך יידוע הקונים, שזה לא חדש?
אם כן, יפה. אך איך הם עומדים בזה? היו אמורים להיות להם הפסדים עצומים!

ומה עם שאר מוצרים? כל המכשירים והכלים? כל הביגוד? הכל מוכרים יותר בזול - תוך יידוע הקונים, שזה לא חדש?
אם כן, יפה. אך איך הם עומדים בזה? היו אמורים להיות להם הפסדים עצומים!
ייתכן שזה הפסדים עצומים,
אבל מצד שני זה הרבה יותר קל לקנות כשיודעים שאפשר להחזיר, ולכן מחזור המכירות הוא הרבה יותר גבוה מאשר מה שהיה לולי האופציה הזו.
וזה מה שלא מבינים המוכרים שעוברים על החוק הקיים בארץ...

ייתכן שזה הפסדים עצומים,
אבל מצד שני זה הרבה יותר קל לקנות כשיודעים שאפשר להחזיר, ולכן מחזור המכירות הוא הרבה יותר גבוה מאשר מה שהיה לולי האופציה הזו.
וזה מה שלא מבינים המוכרים שעוברים על החוק הקיים בארץ...

קודם כל צריך לברר האם זה באמת נכון שהם מוכרים את כל ההחזרות בתור משהו משומש - יותר בזול. קשה לי להאמין.

דבר שני - ישראל היא לא אמריקה. חניות ענק שמיליוני אנשים קונים בהם, חלקם הגדול עשירים ולפחות מבוססים - אי אפשר להשוות לתנאי הארץ ודאי לא לתנאי חנות קטנה במקום שאין הרבה אמידים.
תנסו לחשוב על חנות רגילה שאנחנו מכירים, שהיתה מאפשרת להחזיר כל מוצר תוך שלושים יום, והיתה מוכרת אותו אחר כך במחיר מוזל.
לא צריך להיות מנהלת חשבונות כדי להבין מה יקרה עם חנות כזו.

ובכלל חנות כזו אמורה להיות מאוד יקרה, כדי שגם אחרי שימכרו בזול - עדיין יהיו רווחים כלשהם. כל חנות, גם במחזור של מיליארדים, אם תמכור את מוצריה במחיר הפסד - פחות מהעלות - היא תפשוט את הרגל.

קודם כל צריך לברר האם זה באמת נכון שהם מוכרים את כל ההחזרות בתור משהו משומש - יותר בזול. קשה לי להאמין.

דבר שני - ישראל היא לא אמריקה. חניות ענק שמיליוני אנשים קונים בהם, חלקם הגדול עשירים ולפחות מבוססים - אי אפשר להשוות לתנאי הארץ ודאי לא לתנאי חנות קטנה במקום שאין הרבה אמידים.
תנסו לחשוב על חנות רגילה שאנחנו מכירים, שהיתה מאפשרת להחזיר כל מוצר תוך שלושים יום, והיתה מוכרת אותו אחר כך במחיר מוזל.
ברור שלא כל דבר נמכר בזול יותר, זה תלוי אם יש בלאי או לא (מסתבר).
ומה שכן זה חוזר לחברה המקורית שמוכרת את זה כ"מוחדש".
זה כל השוק שפועל באופן שונה מהארץ ולכן אין מה להשוות זאת לחנות קטנה שפתאום תתחיל לעשות זאת.

נ.ב. מעולם לא יצאתי מהארץ, והכל נכתב מידע כללי.

ברור כולם מבינים שבחנות כזאת כדאי לקנות...:D
סתם רציתי בשביל האיזון

ברור שלא כל דבר נמכר בזול יותר, זה תלוי אם יש בלאי או לא (מסתבר).

אז זהו, שבעיניי גם אם אין בלאי (ואיך בכלל אפשר לחשב את זה? זה משהו מצטבר), אבל אדם השתמש בזה - זה לא חדש. ולמכור לי את זה בתור חדש - בעיניי זו הונאה.

אז זהו, שבעיניי גם אם אין בלאי (ואיך בכלל אפשר לחשב את זה? זה משהו מצטבר), אבל אדם השתמש בזה - זה לא חדש. ולמכור לי את זה בתור חדש - בעיניי זו הונאה.
בעיני כל אחד ולכן זה לא נמכר כחדש...

אז זהו, שבעיניי גם אם אין בלאי (ואיך בכלל אפשר לחשב את זה? זה משהו מצטבר), אבל אדם השתמש בזה - זה לא חדש.
כפי שכתבתי אני לא יודע בבירור.
אבל גם לכם יהיה הבדל בין בגד שהשתמשו למברג שהשתמשו בו.
ולמכור לי את זה בתור חדש - בעיניי זו הונאה
וסביר להניח שבכל אופן כחדש זה לא נמכר.

נערך לאחרונה ב:
לא באתי כאן באף אחד מהדברים שכתבתי לומר איך רצוי ואיך כדאי שבעל עסק ינהג.
באתי לומר, שהקלות בה מכנים אנשים 'גזלנים' וקובעים מה הם חייבים או לא חייבים בלי לברר היטב את העניין - זו בעיה נפוצה ומאוד בעייתית.

ספציפית לגבי המקרה של אי נתינת אפשרות להחזיר תוך 48 שעות - מעניין מה הסיבה שיש מוכרים שלא מסכימים. כי, כפי שכתבו, אפילו מההיבט שלהם הסירוב הזה נשמע מזיק להם ולעסק. איך הם לא מבינים את זה?
ובנוסף, למה שלא ירצו להתחשב באנשים שהוציאו ממיטב כספם ונשארים עם מוצר שהם לא מעוניינים בו - אם באמת לא נגרם להם - למוכרים - כל נזק מכך?

אז תמיד יש אחוז מסוים של אנשים לא אכפתיים ולא רגישים מספיק. וזה לפעמים מאוד כואב ומקומם. אף אחד לא נהנה להיתקל באדישות וחוסר אכפתיות למצוקה או להפסדים שלו.

יחד עם זה - הייתי כן מבררת באופן יותר יסודי את השאלה הזו: למה הם לא מסכימים שיחזירו חופשי תמורת החזר מזומן?
אולי אם נבדוק טוב, נגלה שבכל זאת יש להם מזה נזקים?
אולי נגלה, שזה קורה המון פעמים ביום, כי אנשים רבים קונים מראש על סמך ספק גדול, במחשבה ש'מקסימום יחזירו', ונגרם מזה הרבה בלגן, עגמת נפש ונזק ממוני?

אנחנו הרי רואים כל אחד את עצמו כמקרה יחיד. אבל בעל החנות ייתכן שיש לו הרבה מקרים כאלו.
ייתכן שאם אנשים היו מחזירים רק לעיתים רחוקות, כשבאמת היתה טעות בלתי צפויה - המוכרים היו מתייחסים לתופעה הזו אחרת. אך כשאנשים מתייחסים לחנות כמו לספריה - גם זה חסר רגישות ומקומם.

אנחנו רוצים ש'יראו' אותנו.
גם בעלי החנויות רוצים ש'יראו' אותם.
אני לא בעלת חנות, ולא מוכרת בחנות. אני בכל זאת יכולה להיכנס לנעליים של אדם שעובד קשה לפרנסתו, מרגיש סיפוק עם כל עסקה שיוצאת לפועל, ויום אחרי יום אנשים באים להחזיר את מה שקנו, רק כי מראש לא היו מספיק רציניים. ודורשים ממנו כסף מזומן בחזרה.
לא מרגיש לי כל-כך נחמד. ודי ברור לי, שיש גם נזק ממוני.

סוף כל סוף אדם עובד בשביל להרוויח. הוא עושה עסקאות לא על מנת שיבטלו אותן שוב ושוב.
האם באמת לא צריך שיהיה משהו שירתיע אנשים מלקחת ולהחזיר בקלילות כאילו 'מה יש? לא קרה כלום'?
איזה נזק ממוני נגרם בדיוק?
מוצר חדש שמוחזר לחנות ללא שימוש.
אין מע"מ. כי מופקת חשבונית זיכוי, כאילו לא התרחשה מעולם קניה.
הנזקים היחיד שיש לחנות שאני מצליחה לחשוב עליהם, הם:
- השקעת הזמן של המוכר, אבל גם לקוח שלא קונה בסוף הושקע בו זמן.
- הנייר עליו הודפסה הקבלה.
- עוד שורה שהנה"ח תקליד
- לקוח לא מרוצה.

מבין כל הנזקים שיש כאן - הלקוח שאינו מרוצה הוא הנזק הגדול ביותר לחנות!

בארה"ב זה שונה מהארץ מהסיבה הפשוטה, שהרבה פחות מנצלים זאת בארה"ב.. לאופי הישראלי רמת שרות אמריקנית פשוט לא מתאימה.

ממה שאני יודע מקרוב, אלו שבאמת מפסידים מהחזרות אלו אתרי האינטרנט, שלקוח מחזיר ומזוכה על כל הקניה (כי הם רוצים שהוא יצא מרוצה) ובתכלס פוגע להם מאד מאד ברווחיות!
כי המשלוח עלה כסף שאין עליו כיסוי.

איזה נזק ממוני נגרם בדיוק?

לדוגמא: מישהו יכול היה לקנות את המוצר ביומיים האלה, והוא לא קנה כי זה לא היה בחנות. (נניח מוצר אחרון).
או שכבר כמה לקחו והחזירו, והגם שאי אפשר לבוא בטענה למישהו מסוים - אבל המוצר כבר לא מה שהיה.
או שהוזמנה סחורה חדשה, כי נגמר הקודם, והנה כמה החזירו.

אני סתם מעלה השערות. אני לא מוכרת. לדעתי כדי 'ללמוד' נושא - צריך תמיד לברר אצל אלה שיודעים, אלה שמתנסים.
הרי אם מתנגדים לדבר - יש להם סיבה. ואני לא מקבלת בקלות שכולם 'רעים'. אם באים ממקום לא שיפוטי, ממקום שמתעניין ורוצה ללמוד: מה הסיבה? אולי נגלה דברים שישנו לנו את ההתייחסות.

ואם נשמע שאני מציעה למוכר לא לאפשר להחזיר - אז לא. ממש לא מציעה לו את זה.
הגבתי לשיפוטיות הגבוהה שהיתה באשכול.

נערך לאחרונה ב:
היחס ללקוח בארצות הברית, במקומות שאני מכירה, בכל אופן, הוא יחס מכבד והמוכר יעשה הכל כדי לגרום ללקוח לבוא שוב.
הכל זה דבר ראשון יחס נעים, דבר שני זה מדיניות החזרות.
קראתי פעם ספר אותו כתב יוזם רעיון "הכל בדולר" שאצלנו מתורגם להכל בשקל או שקל שנקל ודומיו.
הוא מביא שם את אסטרטגית המכירות שלו שהוכיחה את עצמה במיליוני עסקים.
הרעיון הוא ששוה לך להפסיד בדבר אחד בשביל להרויח שלושה דברים אחרים.
לדוגמא מדיניות ההחזרות, גם אם הוא יוצא ברווח קטן, הוא מקבל הרבה יותר קונים בשל המדיניות הזו.
או מבצע במחיר הפסד של מוצר מבוקש שמביא לחנות אלפי קונים.
הוא כותב מחקר שנעשה על החזרת מוצרים והמחקר הוכיח שבקרוב למאה אחוזים מהמקרים, הקונה שבא להחליף מוצר קנה בממוצע עוד ארבעה פריטים.
המוח האמריקאי עובד לרוחב, בענק, בלארג'יות, ולכן הם מצליחים.
בעלי אמריקאי, וכאברך טרי הוא הלך לחנות מוצרי חשמל לקנות מכשיר כלשהו.
הוא הגיע הביתה קורן על העיסקה המוצלחת.
באמת שניסיתי כאברכית צעירה להתפעל ולטלטל ראשי נמרצות, אבל זה לא ממש הצליח כי זו היתה חברה דפוקה לחלוטין.
שאלתי אותו בעדינות אם הוא בטוח שזו חברה טובה.
"באאטאאח. המוכר אמר לי שזו חברה מעולה".
טוב, פה כבר לא התאפקתי ואמרתי לו כישראלית ריאלית "בטח שיגיד לך. ככה תקנה את העודפים הישנים שאף אחד לא רצה בגלל השם הגרוע של החברה".
הוא ממש פקפק במנת המשכל שלי. "למה שיעשה כזה דבר??? הרי אני לא אקנה אצלו יותר!!!"
החיים בארץ הוציאו אותו מהר מהתמימות האמריקאית. יותר מידי מהר.

היחס ללקוח בארצות הברית, במקומות שאני מכירה, בכל אופן, הוא יחס מכבד והמוכר יעשה הכל כדי לגרום ללקוח לבוא שוב.
הכל זה דבר ראשון יחס נעים, דבר שני זה מדיניות החזרות.
קראתי פעם ספר אותו כתב יוזם רעיון "הכל בדולר" שאצלנו מתורגם להכל בשקל או שקל שנקל ודומיו.
הוא מביא שם את אסטרטגית המכירות שלו שהוכיחה את עצמה במיליוני עסקים.
הרעיון הוא ששוה לך להפסיד בדבר אחד בשביל להרויח שלושה דברים אחרים.
לדוגמא מדיניות ההחזרות, גם אם הוא יוצא ברווח קטן, הוא מקבל הרבה יותר קונים בשל המדיניות הזו.
או מבצע במחיר הפסד של מוצר מבוקש שמביא לחנות אלפי קונים.
הוא כותב מחקר שנעשה על החזרת מוצרים והמחקר הוכיח שבקרוב למאה אחוזים מהמקרים, הקונה שבא להחליף מוצר קנה בממוצע עוד ארבעה פריטים.
המוח האמריקאי עובד לרוחב, בענק, בלארג'יות, ולכן הם מצליחים.
בעלי אמריקאי, וכאברך טרי הוא הלך לחנות מוצרי חשמל לקנות מכשיר כלשהו.
הוא הגיע הביתה קורן על העיסקה המוצלחת.
באמת שניסיתי כאברכית צעירה להתפעל ולטלטל ראשי נמרצות, אבל זה לא ממש הצליח כי זו היתה חברה דפוקה לחלוטין.
שאלתי אותו בעדינות אם הוא בטוח שזו חברה טובה.
"באאטאאח. המוכר אמר לי שזו חברה מעולה".
טוב, פה כבר לא התאפקתי ואמרתי לו כישראלית ריאלית "בטח שיגיד לך. ככה תקנה את העודפים הישנים שאף אחד לא רצה בגלל השם הגרוע של החברה".
הוא ממש פקפק במנת המשכל שלי. "למה שיעשה כזה דבר??? הרי אני לא אקנה אצלו יותר!!!"
החיים בארץ הוציאו אותו מהר מהתמימות האמריקאית. יותר מידי מהר.
הגדרת זאת טוב. בדיוק כך!
וזו הסיבה שאמזון כל כך מצליחה.. בגלל מדיניות ההחזרות שלה והשרות לקוחות הטוב ביותר בעולם!
(אגב לאחרונה היא הודיעה על חסימת חשבונות של משתמשים שמחזירים יותר מדי.. אבל באופן מקובל ותקין - הכל בסדר איתם)
לדוגמא: מישהו יכול היה לקנות את המוצר ביומיים האלה, והוא לא קנה כי זה לא היה בחנות. (נניח מוצר אחרון).
או שכבר כמה לקחו והחזירו, והגם שאי אפשר לבוא בטענה למישהו מסוים - אבל המוצר כבר לא מה שהיה.
או שהוזמנה סחורה חדשה, כי נגמר הקודם, והנה כמה החזירו.

אני סתם מעלה השערות. אני לא מוכרת. לדעתי כדי 'ללמוד' נושא - צריך תמיד לברר אצל אלה שיודעים, אלה שמתנסים.
הרי אם מתנגדים לדבר - יש להם סיבה. ואני לא מקבלת בקלות שכולם 'רעים'. אם באים ממקום לא שיפוטי, ממקום שמתעניין ורוצה ללמוד: מה הסיבה? אולי נגלה דברים שישנו לנו את ההתייחסות.

ואם נשמע שאני מציעה למוכר לא לאפשר להחזיר - אז לא. ממש לא מציעה לו את זה.
הגבתי לשיפוטיות הגבוהה שהיתה באשכול.
יש לי קצת נסיון מהמקום של בעלי עסקים (לא בעצמי, אבל חברות טובות)
אין אחת עם ראש על הכתפיים שלא מאפשרת להחזיר ולקבל כסף!!!
כל אחת מבינה שככה משמרים לקוחות.
וכמו בדוגמא שנתתי למעלה - בגלל 30 ש"ח שחנות התעקשה לתת לי בזיכוי ולא בהחזר כספי - היא הפסידה כבר כמה וכמה קניות במאות שקלים כל אחת.
את מדברת מערכתית - כאילו כל לקוחה באה ומחזירה. כאן אנחנו מדברים נקודתית - לקוחה אחת בלבד.
אם היה לה מוצר אחד והוא נגמר - היא בכל מקרה צריכה שיהיה לה מלאי, אחרת זה לא חנות..
ואם בנתיים לקוח יכל לקנות זה באשערט. ולכן גם זמן ההחזרה הוא קצר כדי לצמצם את הסיכון הזה.
ואם מספר לקוחות קנו והחזירו - נשמע שיש בעיה במוצר, לא בלקוחות.

את מדברת מערכתית - כאילו כל לקוחה באה ומחזירה. כאן אנחנו מדברים נקודתית - לקוחה אחת בלבד.

בודאי שאני מדברת מערכתית. הוא שאמרתי - לקוחה שבאה להחזיר היא אחת בעיניה. בעיני בעלת החנות היא אחת מ... שבאות להחזיר.
וזו בדיוק השאלה: כמה פעמים זה קורה? באיזו תדירות? והאם הקלות היתירה בה קונים על מנת להחזיר לא גורמת שזה יקרה יותר מידי פעמים?

בכל מקרה, אני שוב שואלת: מה הסיבה שיש רבים שלא מאפשרים להחזיר? קל לפתור כל דבר ב: 'רוע וטפשות'. לדעתי, מותר וצריך להבין קצת יותר.
הגם שאישית אני בעד להחזיר. מכל הסיבות שנמנו כאן, ומכיוון שזה החוק.

נערך לאחרונה ב:
וזו הסיבה שאמזון כל כך מצליחה.. בגלל מדיניות ההחזרות שלה והשרות לקוחות הטוב ביותר בעולם!
(אגב לאחרונה היא הודיעה על חסימת חשבונות של משתמשים שמחזירים יותר מדי.. אבל באופן מקובל ותקין - הכל בסדר איתם)

מסתבר, שיש עוד כמה פרמטרים שגורמים לה להצלחה. כל הזמן משווים כאן חנויות ענק, שגם אם אחוז הרווחים שלהם קטן מאוד - עדיין מדובר בסכומי עתק. חנויות שרבים מהקונים שלהם לא חושבים פעמיים אם להוציא כסף או לא.
איך אפשר להשוות לחנויות קטנות רגילות?
אפילו כאן- לרשתות יש אפשרות לנהוג אחרת מחנות רגילה קטנה. לא כל מדיניות מתאימה לכל מצב.

ושוב, גם אני בדעה שכדאי בהחלט לאפשר להחזיר.
מה גם שבאופן אישי אני בעד ללכת לפי החוק - כל עוד אין מדובר באיסור. וכך נוהגת למעשה.

אני רק אומרת, שיש גם צד שני.
והנה, אפילו הענקית הזו הבינה שיש להגביל החזרות מוגזמות.

נערך לאחרונה ב:
הגדרת זאת טוב. בדיוק כך!

אם היה לה מוצר אחד והוא נגמר - היא בכל מקרה צריכה שיהיה לה מלאי, אחרת זה לא חנות..
ואם בנתיים לקוח יכל לקנות זה באשערט. ולכן גם זמן ההחזרה הוא קצר כדי לצמצם את הסיכון הזה.
ואם מספר לקוחות קנו והחזירו - נשמע שיש בעיה במוצר, לא בלקוחות.

התפלאתי עד השורות האלו שכתבת, איפה האמונה בפרנסה של כל אותם אלו שמזדעקים על קלה כבחמורה בענייני הלכה.

אלף ביטולי עסקה בשבילך על ההודעה הזאת!

התפלאתי עד השורות הלו שכתבת, איפה האמונה בפרנסה של כל אותם אלו שמזדעקים על קלה כבחמורה בענייני הלכה.

אלף ביטולי עסקה בשבילך על ההודעה הזאת!

ואיפה האמונה של מי שקנה בטעות דבר לא מתאים ונגרם לו הפסד?

האם אפשר לתבוע מאדם דברים שהוא לא חייב בהם - בשם האמונה שצריכה להיות לו בפרנסה?
ואם לפי ההלכה הוא כן מחוייב להחזיר, האם מותר לו להימנע מלהחזיר - בשם האמונה שצריכה להיות ללקוח בנוגע להפסדים שקורים לו בחיים?

אנא ואנא, שמרו על הפרדה בין דברים.
תביעה יכולה לבוא רק אם זו ההלכה.
אמונה ו/או הליכה לפנים משורת הדין - הם דברים טובים שאדם יכול להחליט על עצמו ובשום אופן לא על אחרים.
כדאיות כלכלית היא עוד עניין.

נערך לאחרונה ב:
ואם בנתיים לקוח יכל לקנות זה באשערט.

כנ''ל. אם קניתי משהו והתחרטתי - גם זה באשערט.

השאלה היתה אם יש נזק ממוני ממדיניות ההחזרות או לא.
איך להתייחס לנזק הממוני? - זה כבר נושא אחר. משהו שבין אדם לעצמו.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה