- הוסף לסימניות
אל תקראי לזה גזלן. אוקי?
תקראי לזה לא אתי.
ואולי גם לא מאד אנושי.
בעל עסק שענה לך שאיומים לא עובדים עליו וכו', את לבד מבינה עם מי יש לך עסק. תרתי...
לא באתי כאן באף אחד מהדברים שכתבתי לומר איך רצוי ואיך כדאי שבעל עסק ינהג.
באתי לומר, שהקלות בה מכנים אנשים 'גזלנים' וקובעים מה הם חייבים או לא חייבים בלי לברר היטב את העניין - זו בעיה נפוצה ומאוד בעייתית.
ספציפית לגבי המקרה של אי נתינת אפשרות להחזיר תוך 48 שעות - מעניין מה הסיבה שיש מוכרים שלא מסכימים. כי, כפי שכתבו, אפילו מההיבט שלהם הסירוב הזה נשמע מזיק להם ולעסק. איך הם לא מבינים את זה?
ובנוסף, למה שלא ירצו להתחשב באנשים שהוציאו ממיטב כספם ונשארים עם מוצר שהם לא מעוניינים בו - אם באמת לא נגרם להם - למוכרים - כל נזק מכך?
אז תמיד יש אחוז מסוים של אנשים לא אכפתיים ולא רגישים מספיק. וזה לפעמים מאוד כואב ומקומם. אף אחד לא נהנה להיתקל באדישות וחוסר אכפתיות למצוקה או להפסדים שלו.
יחד עם זה - הייתי כן מבררת באופן יותר יסודי את השאלה הזו: למה הם לא מסכימים שיחזירו חופשי תמורת החזר מזומן?
אולי אם נבדוק טוב, נגלה שבכל זאת יש להם מזה נזקים?
אולי נגלה, שזה קורה המון פעמים ביום, כי אנשים רבים קונים מראש על סמך ספק גדול, במחשבה ש'מקסימום יחזירו', ונגרם מזה הרבה בלגן, עגמת נפש ונזק ממוני?
אנחנו הרי רואים כל אחד את עצמו כמקרה יחיד. אבל בעל החנות ייתכן שיש לו הרבה מקרים כאלו.
ייתכן שאם אנשים היו מחזירים רק לעיתים רחוקות, כשבאמת היתה טעות בלתי צפויה - המוכרים היו מתייחסים לתופעה הזו אחרת. אך כשאנשים מתייחסים לחנות כמו לספריה - גם זה חסר רגישות ומקומם.
אנחנו רוצים ש'יראו' אותנו.
גם בעלי החנויות רוצים ש'יראו' אותם.
אני לא בעלת חנות, ולא מוכרת בחנות. אני בכל זאת יכולה להיכנס לנעליים של אדם שעובד קשה לפרנסתו, מרגיש סיפוק עם כל עסקה שיוצאת לפועל, ויום אחרי יום אנשים באים להחזיר את מה שקנו, רק כי מראש לא היו מספיק רציניים. ודורשים ממנו כסף מזומן בחזרה.
לא מרגיש לי כל-כך נחמד. ודי ברור לי, שיש גם נזק ממוני.
סוף כל סוף אדם עובד בשביל להרוויח. הוא עושה עסקאות לא על מנת שיבטלו אותן שוב ושוב.
האם באמת לא צריך שיהיה משהו שירתיע אנשים מלקחת ולהחזיר בקלילות כאילו 'מה יש? לא קרה כלום'?
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים