עזרה עפרונות רישום- איך משתמשים?

• הוסף לסימניות
שלום,
קניתי השבוע עפרונות רישום כי אני מאוד אוהבת לצייר ולצבוע בשחור לבן, אפקטים של אור וצל וכו'.
יש בערכה שני סוגים של עפרונות:
B ו- H
יש:
9B
8B
7B
6B
5B
4B
3B
2B
1B

HB
1H
2H

מה ההבדל ביניהם? מי בהיר ומי כהה? איזו פעולה עושה כל אחד?
אשמח לדעת איך להשתמש בהם.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
כל העפרונות B מיועדים להצללות, ככל שהמספר יותר גבוה, כך העוצמה של העיפרון גבוהה יותר
עפרונות H מיועדים לשרטוט ותרשים
הHB הוא הבסיס של ההצללה, מיועד לשרטוט עם הצללה בסיסית ביותר

בהנאה!

• הוסף לסימניות
העפרונות H - קשים יותר (מבחינת החומר) ולכן מציירים בהיר יותר ודק יותר
עפרונות B - רכים יותר ולכן מציירים כהה יותר ומתפזר יותר (מתחיל להזכיר קצת פחם)
ככל שהמספר עולה כך הרכות/קושי של העיפרון גדלה יותר
HB זה בדיוק העיפרון שנמצע באמצע בינהם, והוא העיפרון הרגיל של הבית ספר. לדעתי הוא הכי נוח לרישום.
עפרונות B כמובן להצללות.

• הוסף לסימניות
העיפרונות עשויים מחיבור של גופריט וחומר מחבר
ככל שהמספר של B עולה גם עולה כמות הגופריט ביחס לחומר המחבר עולה וכתוצאה הצבע שלו שחור יותר והעפרון רך יותר
עם H , זה הפוך , כמות הגופריט קטנה יותר , כמות החומר המחבר גדולה יותר .
ככל שהמספר H עולה יש יותר חומר מחבר ופחות הגופריט לכן הצבע בהיר יותר ובעפרון קשה ויבש יותר
בהצלחה רבה !

• הוסף לסימניות
אני מאייר בעיקר פוטרטים בעיפרון ואני חושב אפוך מכל המאיירים שהגיבו לפני
בעפרונות b ובעיקר b8 זה לפרטים הקטנים וכהים או למלות מישתחים כהים והעפרונות h שהם קשיכים ובהירים אם זה אני מישתמש להצללות על הפנים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה