התייעצות עצה כיצד לא לקבל לשון הרע

• הוסף לסימניות
כידוע לכל איסורה החמור של שמיעת לשון הרע וגם מי שכבר שמע אסור לו לקבל ולהאמין לדברים.
כיון שלדאבונינו קיימת מציאות שאדם כבר נכשל בשמיעת לשון הרע ועכשיו מה שנותר לו זה לא להאמין לדברים-
אשמח לעצות כיצד לא להאמין ללשון הרע,
שהרי המושג אימון טמוע בנו בטבעינו, וכמו שנאמין למישהו שאומר לנו על אחד שהוא מוצלח ויודע לחנך את ילדיו כך נאמין לו אם יאמר שאותו אחד לא יודע לחנך את ילדיו וכמו שנאמין שיאמרו על מישהו שהוא מכובד וטאקטי ככה נאמין אם יאמרו על מישהו שהוא חסר טאקט ודוגמאות לרוב.
אז אשמח מכם לעצה פרקטית ואמיתית כיצד לא להאמין ללשון הרע.

• הוסף לסימניות
יש כל מיני עצות.
למשל, תחשבי שהמדוברת היא אחותך, איך היית מקבלת את זה?
או לחשוב שהגזימו בנאמר, או שהוסיפו פרשנות.

למשל, יש לי איזו מכרה ושמתי לב שהיא נוטה לפרשן דברים בצורה מאוד לא קשורה למציאות ולפעמים זה ממש נשמע שמה שהיא אומרת זה בדיוק מה שקרה.
יום אחד, שוחחתי איתה בטלפון ואמרתי לה משהו, לא זוכרת מה.
למחרת היא אמרה לי שזה לא בסדר מה שאמרתי, שאלתי למה והיא טענה כלפי שהתכוונתי לזלזל בה. האמת שדי נדהמתי כי לא אמרתי שום דבר מזלזל, אבל זה מה שהיא הבינה.
אז צריך לקחת בחשבון שיש אנשים שממש בטוחים שמה שהם ראו או שמעו או אפילו חוו, זו המציאות, בזמן שהאמת היא שונה לחלוטין.
אולי אם תציגי את המקרה אפשר יהיה לעזור לך לא לקבל.

• הוסף לסימניות
מעל הכל, לדעת שמה שהתורה אוסרת בהכרח שאפשר להימנע.
ואם מעמידים אדם בניסיון בהכרח שהוא יכול שלא להאמין.

• הוסף לסימניות
לקחת בחשבון שבכל סיפור יכול להיות פרט קטן שמשנה את כל התמונה.
כלומר, לשמוע את הסיפור ולהגיד
"הסיפור נשמע הגיוני אבל גם יכול להיות שיש פרטים שאנחנו לא יודעים וזה הופך את הסיפור לגמרי".

לדוגמא: חברה מספרת שהיא התגרשה בגלל שX נטל כדורים.
הפרט שמשנה: הודיעו מראש, לפני הפגישות, שלוקח כדורים ובכל זאת השידוך התקדם.

עוד דוגמא: אחות מספרת על גיסה וואי שעזבה בתום ערב משפחתי בלי לנקוף אצבע, למרות שההורים הודיעו מראש שהם צריכים עזרה בלסדר אחרי.
הפרט שמשנה: וואי הגיסה דיברה מראש עם ההורים שהיא צריכה לעזוב עד שעה ספציפית את האירוע ואם חשוב להם שתעזור אולי שיסיימו קצת יותר מוקדם. ההורים העדיפו אחרת.

במילים אחרות לדון לכף זכות - כי יש דברים שאנחנו פשוט לא יודעים. מניסיון.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לכל אדם [או לפחות לרובם] יש איזשהו סיפור שהוא היה בטוח על פלוני כך וכך, ולאחר שהוא שמע את הצד השני העסק התהפך אצלו בצורה קיצונית, לפעמים במאה שמונים מעלות.
לי יש סיפור כזה על חבר שטען שהמשכיר שלו עושה לו את המוות, והיה לי מאוד קשה לשמוע את הדברים כי גם הכרתי את המשכיר שלו, ולאחר ששמעתי את הצד של המשכיר הבנתי שלא הכל שחור לבן.
מסקנה: תנסו להיכנס לנעליים של המדובר, הרי בוודאות אם תשבו איתו לשיחה על הנושא אתם תקבלו תמונה שונה, וא''כ - מה לי להאמין לאופן שבו פלוני מציג את הדברים?

• הוסף לסימניות
לי עזר להתאמן על לראות בכל דבר מורכבות, (גם כשאין נסיון של לשון הרע) לראות את שני הצדדים, למשל
לקרוא ספרים שכתבו שני אנשים על אותו אירוע. שניהם חוו כביכול התרחשות זהה, אבל לכל אחד החוויה הרגשית שונה, המחשבות שונות, הציקו לו דברים אחרים... כי אנחנו שונים!
ואז כששומעים לשון הרע אומרים בלב שזה בעצם לא תיאור המציאות האמיתית האוביקטיבית, אלא החוויה שלה, מה שהיא חשבה והרגישה, ועם זה קל להזדהות בלי קשר לעצם הלשון הרע.
מקווה שהובנתי

• הוסף לסימניות
כידוע לכל איסורה החמור של שמיעת לשון הרע וגם מי שכבר שמע אסור לו לקבל ולהאמין לדברים.
כיון שלדאבונינו קיימת מציאות שאדם כבר נכשל בשמיעת לשון הרע ועכשיו מה שנותר לו זה לא להאמין לדברים-
אשמח לעצות כיצד לא להאמין ללשון הרע,
שהרי המושג אימון טמוע בנו בטבעינו, וכמו שנאמין למישהו שאומר לנו על אחד שהוא מוצלח ויודע לחנך את ילדיו כך נאמין לו אם יאמר שאותו אחד לא יודע לחנך את ילדיו וכמו שנאמין שיאמרו על מישהו שהוא מכובד וטאקטי ככה נאמין אם יאמרו על מישהו שהוא חסר טאקט ודוגמאות לרוב.
אז אשמח מכם לעצה פרקטית ואמיתית כיצד לא להאמין ללשון הרע.
אדם שמדבר רע על השני, כמה אמינות יש לו?
כנראה שגם מה שהוא סיפר זה בלתי אמין בעליל ונובע ממידות מגונות כדי להכפיש את השני..
כמדומני שזה מובא היכנשהוא.

אשריך!

• הוסף לסימניות
למשל, יש לי איזו מכרה ושמתי לב שהיא נוטה לפרשן דברים בצורה מאוד לא קשורה למציאות ולפעמים זה ממש נשמע שמה שהיא אומרת זה בדיוק מה שקרה.
יום אחד, שוחחתי איתה בטלפון ואמרתי לה משהו, לא זוכרת מה.
למחרת היא אמרה לי שזה לא בסדר מה שאמרתי, שאלתי למה והיא טענה כלפי שהתכוונתי לזלזל בה. האמת שדי נדהמתי כי לא אמרתי שום דבר מזלזל, אבל זה מה שהיא הבינה.
אז צריך לקחת בחשבון שיש אנשים שממש בטוחים שמה שהם ראו או שמעו או אפילו חוו, זו המציאות, בזמן שהאמת היא שונה לחלוטין.
אולי אם תציגי את המקרה אפשר יהיה לעזור לך לא לקבל.
לקחת בחשבון שבכל סיפור יכול להיות פרט קטן שמשנה את כל התמונה.
כלומר, לשמוע את הסיפור ולהגיד
"הסיפור נשמע הגיוני אבל גם יכול להיות שיש פרטים שאנחנו לא יודעים וזה הופך את הסיפור לגמרי".

לדוגמא: חברה מספרת שהיא התגרשה בגלל שX נטל כדורים.
הפרט שמשנה: הודיעו מראש, לפני הפגישות, שלוקח כדורים ובכל זאת השידוך התקדם.

עוד דוגמא: אחות מספרת על גיסה וואי שעזבה בתום ערב משפחתי בלי לנקוף אצבע, למרות שההורים הודיעו מראש שהם צריכים עזרה בלסדר אחרי.
הפרט שמשנה: וואי הגיסה דיברה מראש עם ההורים שהיא צריכה לעזוב עד שעה ספציפית את האירוע ואם חשוב להם שתעזור אולי שיסיימו קצת יותר מוקדם. ההורים העדיפו אחרת.

במילים אחרות לדון לכף זכות - כי יש דברים שאנחנו פשוט לא יודעים. מניסיון.
לכל אדם [או לפחות לרובם] יש איזשהו סיפור שהוא היה בטוח על פלוני כך וכך, ולאחר שהוא שמע את הצד השני העסק התהפך אצלו בצורה קיצונית, לפעמים במאה שמונים מעלות.
לי יש סיפור כזה על חבר שטען שהמשכיר שלו עושה לו את המוות, והיה לי מאוד קשה לשמוע את הדברים כי גם הכרתי את המשכיר שלו, ולאחר ששמעתי את הצד של המשכיר הבנתי שלא הכל שחור לבן.
מסקנה: תנסו להיכנס לנעליים של המדובר, הרי בוודאות אם תשבו איתו לשיחה על הנושא אתם תקבלו תמונה שונה, וא''כ - מה לי להאמין לאופן שבו פלוני מציג את הדברים?
לי עזר להתאמן על לראות בכל דבר מורכבות, (גם כשאין נסיון של לשון הרע) לראות את שני הצדדים, למשל
לקרוא ספרים שכתבו שני אנשים על אותו אירוע. שניהם חוו כביכול התרחשות זהה, אבל לכל אחד החוויה הרגשית שונה, המחשבות שונות, הציקו לו דברים אחרים... כי אנחנו שונים!
ואז כששומעים לשון הרע אומרים בלב שזה בעצם לא תיאור המציאות האמיתית האוביקטיבית, אלא החוויה שלה, מה שהיא חשבה והרגישה, ועם זה קל להזדהות בלי קשר לעצם הלשון הרע.
מקווה שהובנתי
חזק ביותר!
כולכם דיברתם על המרחק בין המציאות האמיתית לפרשנות שאנשים נותנים,
שזה מתכון פרקטי לאי קבלת לשון הרע.

ייש"כ על כל התגובות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה