עצה נגד גנבת מכתבים

• הוסף לסימניות
מכתבים נגנבים מתיבת הדואר שלנו. (הרבה מכתבים לא מגיעים, וגם כשחברים הודיעו שהניחו לנו משהו בתיבת הדואר, הדבר נעלם טרם שהגענו לקחת)
מישהו התנסה ומכיר עצה טובה להבריח גנבים או לתפוס אותם? (שכנים, כנראה, רק שיש הרבה חשודים)
לא משהו יקר מדי.
אולי משהו שמורחים על מעטפה וזה מלכלך את הידיים משהו שלא יורד כמה ימים או דברים בסגנון, שנשאיר כמעטפת פיתיון ממולכדת...

• הוסף לסימניות
יש אפשרות להשאיר מכתב, ובו להודיע לגנב הנכבד שהמשטרה בקרוב תעלה על עקבותיו,
בעקבות טביעות אצבעות.

• הוסף לסימניות
מזכיר את הסיפור עם התרנגול שנצבע בפחם...
אולי נצנצים מסויימים - בדוגמא מסויימת. בד"כ הנצנצים נדבקים ולא יורדים כ"כ בקלות.
עולה בדעתי רעיון שאינני יודעת אם אפשר ליישמו, אבל אולי בכל זאת יתן כיוון:אפשר לקחת שתי מעטפות ולהדביק אותן עם הפנים זו לזו בדבק. כשבמרכז של הדבק שקית עם אבקה - כאשר ינסו להפריד את המעטפות תקרע השקית והאבקה תישפך על הפותח. (אולי אבקת נצנצים - שקשה להפטר מהם, והם נדבקים לשערות ולבגדים... או אבקה של משהו שיש לו ריח חזק מאוד ויהיה קשה להפטר מהריח - [אבקת שום?כורכום? ])
והכי חשוב, תתפללו שה' יעזור ותזכו לשכנים טובים, יר"ש. (כמעשה ברוריה אשת רבי מאיר - יתמו חטאים ולא יתמו חוטאים)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לנו גונבים מכתבים עם צ'קים לכולל.
לפעמים שכנים מוצאים את זה זרוק ברחוב ומביאים לנו.
זה ממש מזעזע, אבל חוץ מתיבה נעולה, אין דרך אחרת להתמודד עם זה.

• תודה
Reactions: 550
  • הוסף לסימניות
מזכיר את הסיפור עם התרנגול שנצבע בפחם...
אולי נצנצים מסויימים - בדוגמא מסויימת. בד"כ הנצנצים נדבקים ולא יורדים כ"כ בקלות.
עולה בדעתי רעיון שאינני יודעת אם אפשר ליישמו, אבל אולי בכל זאת יתן כיוון:אפשר לקחת שתי מעטפות ולהדביק אותן עם הפנים זו לזו בדבק. כשבמרכז של הדבק שקית עם אבקה - כאשר ינסו להפריד את המעטפות תקרע השקית והאבקה תישפך על הפותח. (אולי אבקת נצנצים - שקשה להפטר מהם, והם נדבקים לשערות ולבגדים... או אבקה של משהו שיש לו ריח חזק מאוד ויהיה קשה להפטר מהריח - [אבקת שום?כורכום? ])

יצירתי :)

• הוסף לסימניות
לאחותי היתה בעיה דומה... אבל הם ידעו מי לוקח להם את המעטפות- ילדון משועומם. אז גיסי פנה אליו ב"חוסר אונים" וסיפר לו את צרתו... ואמר לו. אני בוטח בך. אני שם אותך לשומר על התיבה שלי. אם לא נגנב כלום משך חודש- אני אתן לך....(הוא הבטיח לו משהו קטן...) ואתה לא צריך להגיד לי מי הגנב. פשוט תבריח אותו כל פעם. ותגיד לו שאם הוא ימשיך לבוא- אני אזמין משטרה...ועוד כיד הדמיון הטובה....
קיצר- הפוך על הפוך... וכן. זה עבד יופי! מאז- אין גניבות יותר....

• תודה
Reactions: 550
  • הוסף לסימניות
עוררתם לי את הקונדס... בעיה שלכם.
אז כך. לוקחים נפץ 'שמפניה' - כזה שכשמושכים את החוט הוא מתפוצץ - ומדביקים בתוך התיבה. לוקחים פיסת חוט דייגים שקוף באורך כמה עשרות ס"מ וקושרים לפתיל הנפץ ומדביקים למעטפה... פעם אחרונה שהוא נוגע לכם בתיבה... ואני רק מקווה שהוא לא חולה לב כי אם כן זה יכול להיגמר באוטו עם אורות אדומים מהבהבים.

• הוסף לסימניות
לא סתם קוראים לך שי דרומי....:D
אולי שישימו שם איזה כדור רובה?:D:D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שי דרומי;443711:
עוררתם לי את הקונדס... בעיה שלכם.
אז כך. לוקחים נפץ 'שמפניה' - כזה שכשמושכים את החוט הוא מתפוצץ - ומדביקים בתוך התיבה. לוקחים פיסת חוט דייגים שקוף באורך כמה עשרות ס"מ וקושרים לפתיל הנפץ ומדביקים למעטפה... פעם אחרונה שהוא נוגע לכם בתיבה... ואני רק מקווה שהוא לא חולה לב כי אם כן זה יכול להיגמר באוטו עם אורות אדומים מהבהבים.
:D:D:D:Dיישר כוחך, הצהלת את רוחי כדבעי.......
לפטנט המפוצץ הזה יש רק בעיה אחת קטנה: מה יקרה אם מישהו מבני ביתה של עופרה ישכח מהמוקש הטמון בתיבה וינסה להוציא דואר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;443806:
:D:D:D:Dיישר כוחך, הצהלת את רוחי כדבעי.......
לפטנט המפוצץ הזה יש רק בעיה אחת קטנה: מה יקרה אם מישהו מבני ביתה של עופרה ישכח מהמוקש הטמון בתיבה וינסה להוציא דואר...
אם כך אז אולי גם אחת מהמשפחה מוציאה את המכתבים? ;)

• הוסף לסימניות
תיבת דואר גדולה/עמוקה יותר. וכמובן פתקית לדוור שידחוף באמת פנימה בלי שיציץ מהתיבה. ועוד כמובן לא לשכוח לנעול.

• הוסף לסימניות
מכתבים זה באמת בעיה.

לנו היתה בעיה כזו עם העיתון, והמפיץ התחיל לשים לנו בארון חשמל, אולם הגנב הסדרתי היה גונב גם משם. היה ברור שמדובר באחד השכנים אך אנו אנשים עסוקים מדי להתחיל לערוך מעקבים... לאחרונה הדבקנו בארון חשמל "דף הרתעה", בסגנון: "גנב יקר, מה אתה מחפש בארון החשמל?..." (השכנים בקומה הם בסדר) ואזהרה - שאם המצב ימשיך, יפורסם קלונו ברבים... מאז יש שקט בעניין...

על תיבת הדואר אפשר אולי לשים מדבקה יפה "מאובטח ע"י / תיבה מתועדת/ וכד'"
לא משנה מה, ברור שצריך לנקוט בצעדים משמעותיים, גניבת מכתבים זה פשע של ממש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;443910:
על תיבת הדואר אפשר אולי לשים מדבקה יפה "מאובטח ע"י / תיבה מתועדת/ וכד'"
לא משנה מה, ברור שצריך לנקוט בצעדים משמעותיים, גניבת מכתבים זה פשע של ממש.

זה רעיון!
יש שלטים כאלה של מצלמה נסתרת (כמו שיש בחנויות)
אם לא יעזור -
השיטה של שי נשמעת יעילה מאוד :)

• הוסף לסימניות
אפשר גם לפברק איזו "סיירת דואר"
למשל -
תיבה זאת נמצאת במעקב רצוף ע"י היחידה לאבטחת דואר

• הוסף לסימניות
בואו רק נקווה, שהגנב הנחמד שלכם לא משתתף בפורום הזה. כי אם כן, שום שלט לא ירתיע אותו...

• הוסף לסימניות
יש כאן כל מיני חילונים זקנים ובורים?

• הוסף לסימניות
לנו תקופה 'לקחו' את העיתון,
וזה היה מאד מרגיז, כיון שהלוקח היה זריז ביותר ולעולם לא הצלחנו להקדימו....
אי לכך, תליתי על תיבת הדואר מכתב מאויר ומקושט כדבעי (מתאים למקרה שלך, עפרה)
המספר ללוקח הקבוע את מס' הטלפון של מערכת העיתון, את הכתובת ואת מה שצריך לומר כדי לזכות במנוי.
כן הדגשנו את הגזל בשורה האחרונה....
כל הנ"ל אם אני זוכרת נכון, כיוון שעלו אז מספר רעיונות, מהם תוקפניים ומהם מצחיקים,
אבל אני חושבת שזה מה שעשינו בסוף.
העיתון לא שב להילקח...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה