כללי עצה נגד לקוח דחוף ביותר

• הוסף לסימניות
לקוח ביקש ממני עבודה סיכמנו שאני יקח לשעה 40 ₪ ועשיתי לו דוגמה והוא לא אהב אז עשיתי לו שני והוא אהב אבל בטקסט היה טעויות ועוד ועוד ועוד.... בקיצור שיגע אותי בקשתי ממנו סופי 400 ₪ והוא טוען שזה יצא לו מאוד יקר ושעבודה כזאת לא אמור לקחת יותר משעתיים עד 3 שעות גג . והוא רוצה לשלם 120 ₪ גג צירפתי פה את העבודה ואני מבקש שתמרו לי מה המחיד על עבודה כזו

קבצים מצורפים

• 2 העתקעותק.jpg
    3.1 MB · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
אין מצב, עם כל השגעונות לא פחות מהמחיר שסוכם, 120 ש"ח לא שווה את העבודה..

• הוסף לסימניות
אל תתן לו את העבודה.
לפני תשלום מלא

• הוסף לסימניות
תן לו 120 ש"ח, ובקש ממנו שיביא לך תמורתם עבודה כזו בדיוק במחיר הזה.

:)

• הוסף לסימניות
האמת שהכותרת צרמה לי "עצה נגד לקוח" - אפשר היה לנסח את זה אחרת...
בקשר לעצות - זו בדיוק הסיבה שאני לא לוקחת לפי שעה - במקצוע כמו גרפיקה אנשים לא יודעים להעריך את כמות וזמן העבודה, הם בטוחים שהכל קורה בלחיצת כפתור...
(כמה פעמים קרה לכם שלקוח מבקש "רק" לשנות צבע, גודל, פונט וכו' ובטוח שזה לוקח 5 דק' אם אתם ממש איטיים???)
בכל מקרה, עצה למקרה הספציפי הזה: לא לתת את העבודה עד שתתוגמל עליה כראוי. וגם אם הוא יחליט ללכת לשכנה שתעשה לו בחמשיים שקל (איך זה שלכולם יש שכנה כזאת???) לפחות תדע שלא מכרת את העבודה שלך בזול ותוכל למחזר אותה או אלמנטים ממנה ללקוח אחר במחיר שפוי.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
"ושעבודה כזאת לא אמור לקחת יותר משעתיים עד 3 שעות גג "

תגיד זה רציני? הוא אומר לך מה קצב העבודה הנדרש???
הוא צריך לשלם על הזמן שהושקע בפועל ולא על זמן שיא גינס למודעה כזו.

תכל'ס, אני הייתי מסמן אותו בפנקס השחור וגם מודיע לכל מאן דבעי את שמו של הלקוח הבעייתי.

אבל, קח את זה כשיעור חשוב בתמחור.
בפעם הבאה מחתימים על "הזמנת עבודה"

• הוסף לסימניות
תכתוב בעצמך. לא צריך להיות עורך־דין בשביל זה.

אבל אם סיכמתם על מחיר לפי שעות אז הוא חייב לשלם לך נקודה. לא הוא יקבע כמה זמן זה אמור לקחת! חוצפה. פעם הבאה שלא יסכים לשלם לפי שעות. אבל את הלקח הוא צריך ללמוד, לא אתה.

• הוסף לסימניות
100 $ זה המינימום על עבודה כזו עוד לפני התיקונים וההגהות והספורים של הלקוח הזה.
ועצה טובה להבא תגיד מראש לכל מי שמביא לך טקסט שזה צריך להיות הטקסט הסופי מוגה ומדוקדק, כי אתה פשוט לא יכול להתחיל את עבודת העצוב לפני כן.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
100 $ זה המינימום על עבודה כזו עוד לפני התיקונים וההגהות והספורים של הלקוח הזה.
ועצה טובה להבא תגיד מראש לכל מי שמביא לך טקסט שזה צריך להיות הטקסט הסופי מוגה ומדוקדק, כי אתה פשוט לא יכול להתחיל את עבודת העצוב לפני כן.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מקווה שלא שלחת לו שום סקיצה באימייל, היה לי פעם לקוח כזה בקש לוגו.. ואחרי שסכמנו מחיר טען שזה יקר.. והעביר את העבודה למשהו אחר עם הסקיצות שלי, למדתי מזה הרבה..

• הוסף לסימניות
סיפורי לקוחות לא נגמרים וכנראה שגם לא יגמרו.. אני למדתי שלא לקחת לפי שעות אף פעם בגלל הטענה "מה כבר לקח לך כל כך הרבה זמן?!" והשאלה אם להחשיב טלפונים כזמן עבודה או לא. וכו'

• הוסף לסימניות
לבקשת פותח האשכול:
חוזה עבודה בגרפיקה, הועלה כאן בעבר

קבצים מצורפים

• הסכם לשכירת שרותי עיצוב.doc
    KB 48 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
ברור ש120 ש"ח זה לא רבע מהמחיר לדעתי.

• הוסף לסימניות
כמה זמן לקח לך לעצב את זה?

אם הוא מוכן (באמת...תודה רבה:rolleyes:) לשלם 120 ש"ח
ולקח לך נניח 4 שעות (לדוגמא)
תבין שקיבלת 30 ש"ח לשעה.

מקובל עליך?

ולהבא,
את המחיר קובעים מראש!

• הוסף לסימניות
אולי תן לו את הקובץ שיש עליו בסימן מיים את הכיתוב כל הזכויותצ שמורות, ותשלח אותו לכל מיני חברים בפרוג שיתנו לו הצעת מחיר, כמה נראה להם שהם היו לוקחים על גרפיקה בסגנון. אולי פשוט אין לו מושג.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;396877:
(איך זה שלכולם יש שכנה כזאת???) .

הרגת אותי מצחוק!
האמת שאין להם כאלה שכנים זה יותר לצורך ההתמקחות.

• הוסף לסימניות
120 ש"ח זה אפילו לא מחיר רצפה, וזה לא לוקח שעתיים- שלוש...
לן לו את הכבוד לנסות בעצמו, ושיחזור אליך לאחר נסיונות לעשות את זה ב WORD.
יש תגובה מוכרת של : גם אני הייתי יכול לעשות את זה, אם רק היה לי תוכנות מתאימות, ואם הייתי לומד אותם... התשובה על כך פשוטה להפליא: אכן על תוכנות ומקצועיות משלמים!

• הוסף לסימניות
אין עיצה ואין תרופה נגד לקוחות.
הדבר היחיד - להחתימם על חוזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה