עזרה עצות בבקשה! איך נוהגים טוב?

• הוסף לסימניות
אני כבר אחרי 37 שיעורים!
ועדיין אני לא מרגישה ביטחון ושליטה בכביש
יש לי טעיות מעצבנות בעיקר בהשתלבות בצמתים וכיכרות
אפילו ברקסים יש לי לפעמים לצערי הרב
אני גם לא מספיק אומדת נכון את המרחק מרכבים אחרים במראות שאני עוברת נתיבים
אין לי זמן ולא כסף כבר רוצה כבר להיות אחרי
יש עצות בבקשה? (המורה נחשב מורה מצוין, לא נראלי שהבעיה בו)
אני לא מרגישה שאני מספיק מתקדמת משיעור לשיעור מה אפשר לעשות?
נ.ב לומדת במודיעין

• הוסף לסימניות
אני כבר אחרי 37 שיעורים!
נ.ב לומדת במודיעין
קודם כל 37 שיעורים זה לא כ"כ הרבה....
אני עשיתי "קצת" יותר.... ולא הלכתי לטסט עד שהייתי בטוחה בעצמי, ובאמת עברתי בו...
חושבת שכל הנושא הוא תרגול ועוד פעם תרגול, צריך לרכוש את המיומנות, וזה לוקח זמן.
לא יודעת למה את מרגישה שאת לא מתקדמת, אבל כל נהיגה מוסיפה עוד שפשוף... ככה אני הרגשתי בשיעורים שלי...

• הוסף לסימניות
אני כבר אחרי 37 שיעורים!
נ.ב לומדת במודיעין
א. לעבור נתיב זו מיומנות שגם נהגים חדשים אחרי הטסט לוקח להם זמן עד שעושים את זה נכון, הפיתרון הוא להאט ולהמתין שיהיה פנוי לגמרי, במודיעין זה לא נדיר!
ב. לבקש להישאר מאחורה לשיעור הבא, זה חוסך המון כסף, לעקוב אחר התלמיד הנוהג, ולסמן לעצמכם הערות (לרשום, כן?)
ג. אפשר גם להקליט את השיעור ואז לשמוע שוב, בד''כ כשתשמעו את ההערות של המורה תיזכרו הייטב בסיטואציה, וזה מועיל מאוד, מורים אומרים הרבה כללים וטיפים שבשעת מעשה קשה לשמוע, אבל אח''כ אם תרשמו אותם תחסכו שיעורים.
ד. לא לעשות שיעורים כל יום, אלא לא יותר מ-3 בשבוע, עדיף להשקיע את הזמן הזה בשמיעת הקלטות וכד'.
ה. אם יש לכם קרובי משפחה עם רכב, ומצלמת רכב, קחו אותם שעה אחת, ליסוע לטייל ברחובות, אח''כ צפיה כזו שווה מליונים (משננים צורת נתיבים, מתי נגמר, תמרורים, ועוד)

• הוסף לסימניות
א. לעבור נתיב זו מיומנות שגם נהגים חדשים אחרי הטסט לוקח להם זמן עד שעושים את זה נכון, הפיתרון הוא להאט ולהמתין שיהיה פנוי לגמרי, במודיעין זה לא נדיר!
ב. לבקש להישאר מאחורה לשיעור הבא, זה חוסך המון כסף, לעקוב אחר התלמיד הנוהג, ולסמן לעצמכם הערות
ג. אפשר גם להקליט את השיעור ואז לשמוע שוב, בד''כ כשתשמעו את ההערות של המורה תיזכרו הייטב בסיטואציה, וזה מועיל מאוד, מורים אומרים הרבה כללים וטיפים שבשעת מעשה קשה לשמוע, אבל אח''כ אם תרשמו אותם תחסכו שיעורים.
ד. לא לעשות שיעורים כל יום, אלא לא יותר מ-3 בשבוע, עדיף להשקיע את הזמן הזה בשמיעת הקלטות וכד'.
תודה! עודדת אותי על הלעבור נתיבים...
אני נוסעת כל יום לעבודה עם בעלי ברכב אז אני רואה נהיגה
ולמורה שלי זה הערות קבועות.... הבעיה שאני נכשלת באותו דבר
השתלבות נכונה בזמן, מתי להכנס לכיכר ולצומת

• הוסף לסימניות
תודה! עודדת אותי על הלעבור נתיבים...
אני נוסעת כל יום לעבודה עם בעלי ברכב אז אני רואה נהיגה
ולמורה שלי זה הערות קבועות.... הבעיה שאני נכשלת באותו דבר
השתלבות נכונה בזמן, מתי להכנס לכיכר ולצומת
קשה לי להאמין שבעלך נוהג ''נכון'', בשביל לעבור טסט צריך ללמוד מתלמידים/מורים, לא מנהגים

• הוסף לסימניות
אני גם אשמח לשמוע עצות בנושא
אני אחרי יותר שיעורים (אבל על ידני ובירושלים...), והמורה שלי כל הזמן טוענת שאני בעצם יודעת לנהוג ורק בגלל שאני בלחץ אני לא זורמת עם זה טוב ולכן עושה טעויות
וזה כבר ארוך ומתיש ואני רק רוצה לעבור טסט, אבל מרגישה ממש לא מוכנה :(

• הוסף לסימניות
המינוס היחיד בלימוד נהיגה,
זה שאי אפשר לתרגל בבית:sneaky:
וזה חיסרון גדול מאוד
אם היה אפשר, כמו בכמה מדינות אחרות, לנהוג עם חונך לתקופה שלפני הרישיון - זה היה חוסך המון זמן וכסף

• הוסף לסימניות
אני אחרי יותר שיעורים (אבל על ידני ובירושלים...), והמורה שלי כל הזמן טוענת שאני בעצם יודעת לנהוג ורק בגלל שאני בלחץ אני לא זורמת עם זה טוב ולכן עושה טעויות
במצב הזה הפיתרון הוא להפסיק לעשות שיעורים, להריץ טסטים, לפני כל טסט לקחת 2 שיעורים.
בסוף עוברים

• הוסף לסימניות
כל הפרטים שהזכרת קשורים רק למיומנות בשטח,
הבעיה בשיעורי נהיגה שהם רק מלמדים את הכללים אבל לא נותנים מיומנות בכלל בגלל שבתת מודע את תמיד סומכת על המורה והאחריות לא באמת עלייך, ברגע שהאחריות תהיה עלייך אחרי כמה נסיעות הכל יראה אחרת, מנסיון
אז בקיצור אין לך מה לפחד מהנהיגה עצמה רק להצליח בטסט ויהיה בסדר

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לדעתי להחליף מורה, כדי לרענן את הסגנון ךמידה
לי זה הלך מצוין, ועברתי בראשון בבני ברק
אממ לא יודעת הוא נחשב למורה הכי טוב באיזור
כללל המשפחה שלי למדה אצלו גם והייתה מרוצה
והמעלה שלו שאם אני ארצה טסט הוא יתן לי מיד בלי לשכנע לעוד שיעורים

• הוסף לסימניות
יש עניין עדיין בידני?
יש לכם רכב עם גיר ידני?

• הוסף לסימניות
היי
אני גם אשמח לעצות איך ליסוע שישר להישאר באמצע של הנתיב בלי לסטות לצדדים :cautious:
אני בשיעורים ראשונים עדיין, אבל מרגישה שאני תקועה!!!
תודה!

ממש אשכול חשוב :)

• הוסף לסימניות
ממליצים לתקתק טסטים או לעשות עוד שיעורים עד שמרגשים בטוחים במליון אחוז?
כוונתי היתה שכשאר נוהגים בשיעור או בטסט יש נטיה לנהוג כמה שיותר מהר. על זה כתבתי לעיל שאין מה למהר. נראה שהובנתי לא נכון.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה