עצות להתחזקות

• הוסף לסימניות
לאחרונה התחברתי לאתר הדברות, אני יושב בלילות עם אשתי ושומעים שם כל מיני הרצאות,
יש שם ממש דברים נפלאים, אפשר לבחור בכל מיני סוגים, הומור מי שאוהב, וגם בסגנון אחר,
כדאי ושווה לנסות
בהצלחה,
ויפה לך על החיפוש להתעלות ולהתחזק

• הוסף לסימניות
ממליצה גם על הידברות
שמעתי שם המון מרצים, אבל את החיזוק הכי חזק קיבלתי מההרצאות של הרב אהרון לוי
כל הרצאה שלו פשוט משנה בי משהו מבפנים
שווה לנסות!!

• הוסף לסימניות
הכלל הראשון הוא: "לא הלכתי בגדולות ובנפלאות ממני", ו-"תפסת מרובה לא תפסת".

שמעתי פעם מהראש"ל הגרש"מ עמאר, שלכל אדם יש קו עליון וקו תחתון, זו"א יש קו עליון שגם שהוא בזמני עלייה יש איזה רף מסויים שאותו הוא לא מצליח לעבור, וכן להיפך בזמני ירידה יש איזה רף שממנו הוא לא יורד. מדרגת האדם היא באמצע, כי העלייה היא זמנית, וגם הירידה היא זמנית, האמצע הוא יותר קבוע.

עצתו הייתה שכל אחד יכתוב לעצמו מהם הדברים שאפילו בזמנים 'הקשים' שלו הוא לא עובר עליהם, וכן יכתוב בזמני העלייה לאיזה פסגות הוא מתרומם, והעבודה תהיה לנסות להרים את הקו התחתון, דהיינו להוסיף עוד דברים שגם בזמני הירידה לא יעבור עליהם, וכן דברים שבזמני העלייה יצליח להגיע אליהם. (וכמובן שהכל בהדרגה בהתאם לדרגתו באותו הזמן, וכמו שכתבתי בתחילת הדברים).

עצה נוספת שמעתי מהמשגיח בישיבה זצ"ל, שלדעתי היא עוזרת לבצע את דברי הגרש"מ עמאר הנ"ל, והיא, לנהל רישום על דבר מסויים שבו אני מעוניין להתחזק. לדוגמא אם אני רוצה להתחזק בכוונה בברכת אשר יצר, עלי לרשום לאחר כל ברכת אשר יצר האם כיוונתי או לא, ובסוף היום לעשות 'מאזן'. עצם זה שאני יודע שבסוף היום אני אמור לערוך חשבון, ואני מעוניין שיהיו כמה שיותר פעמים שהצלחתי, זה לבד גורם לשים לב, עד שהדבר נהפך להרגל (מלשון רגל - כמו שאין צריך להפעיל מחשבה מיוחדת לפני שעושים צעד, כך אותו הדבר ידרוש פחות מחשבה לפני עשייתו, לדוגמא ברכה בכוונה - כשיכנס הדבר להרגל, פחות פעמים תיפלט ברכה מהפה מבלי שימת לב, פשוט יהיה הרגל קבוע מבלי להפעיל מחשבה לפני - להמתין לפני הברכה ואז לברך).

אני זוכר את התקופה בישיבה שהוא עבד איתנו בצורה הזו, שלכל אחד היה פנקס שרשם בו את התקדמותו בדבר שהקבוצה התחזקה בו, ואכן זו הייתה תקופה נפלאה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דינה די;1277859:
אין לי בבית אינטרנט...

אפשר להוריד הרצאות מהמקום שבו יש לכם אינטרנט ולראות אח"כ בבית.
נ.ב. כמובן אם החלטתם שזה הדבר שיחזק אתכם.

• הוסף לסימניות
ללמוד ספר טוב יחד עם בן אדם קרוב אם זה בן/בת זוג או חברה טובה.
ואחרי הלימוד (או בדרך כלל תוך כדי) מתפתחת שיחה שמביאה לתובנות שעוזרות מאוד להתחזק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד לוי;1277870:
אפשר להוריד הרצאות מהמקום שבו יש לכם אינטרנט ולראות אח"כ בבית.
נ.ב. כמובן אם החלטתם שזה הדבר שיחזק אתכם.
איך מורידים באמת הרצאות בהדברות?

• הוסף לסימניות
צריך להרשם!
אחרי שנרשמים, כל הרצאה שנכנסים אליה לצפיה יש אפשרות 'הורד'

• הוסף לסימניות
לא

• הוסף לסימניות
ללמוד מספרי מוסר.
עדיף מעט בכל יום (ממש פסקה אחת או שתיים).

• הוסף לסימניות
אני כמעט מכורה להדברות, לאחר שסקרתי את כל המרצים. המרצים הכי טובים לדעתי ולטעמי:
דודי ברוורמן. והרב פנגר שאין עליו בעולם!!!מה שטוב בהרצאות שלהם שהן לא כבדות מדי מצד שני הן מלאות בתוכן בשילוב של הומור מהחיים.

• הוסף לסימניות
אפשר לשמוע בקול הלשון יום יום הרצאה חדשה ועדכנית לפי הזמן
מפי הרבנית רות שמש, בערך 20 דק' שיחה לפעמים פחות
המספר: 03-6171121
מחכים טיפה וההרצאה האחרונה מתחילה
מומלץ בחום!!
ועל זה אמר ר' עקיבא המים שחקו אבנים, טיפה ועוד טיפה ואחרי תקופה תגלי שהשתנית
בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרית גולד;1277947:
אני כמעט מכורה להדברות, לאחר שסקרתי את כל המרצים. המרצים הכי טובים לדעתי ולטעמי:
דודי ברוורמן. והרב פנגר שאין עליו בעולם!!!מה שטוב בהרצאות שלהם שהן לא כבדות מדי מצד שני הן מלאות בתוכן בשילוב של הומור מהחיים.
אני הכי אהבתי את הרב לסרי, והרב פנגר
אתמול התחברתי לערוץ הדברות בלשונית ב"כיוון אחר" ממש מרתק איך שהמרצה שם מראיין אנשים שעברו שינוי בחיים, לדוגמא יש ראיון עם הצייר יוני גרשטיין, ועוד ועוד ממש מרתק
אני מצרף כאן לינק לערוץ הזה
http://www.hidabroot.org/MediaPrograms_List.asp?CategoryID=1016

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1277901:
צריך להרשם!
אחרי שנרשמים, כל הרצאה שנכנסים אליה לצפיה יש אפשרות 'הורד'
תודה נרשמתי והורדתי כבר
דינה תורידי באמת לנגן וכדו' לשמוע בבית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1277984:
אתמול התחברתי לערוץ הדברות בלשונית ב"כיוון אחר" ממש מרתק איך שהמרצה שם מראיין אנשים שעברו שינוי בחיים, לדוגמא יש ראיון עם הצייר יוני גרשטיין, ועוד ועוד ממש מרתק

ראיתי השבוע וזה ממש יפה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1277984:
ד"א בלינק המצורף רואים איך שיוני מצייר תוך כמה שניות הדמות שלו לפני שחזר בתשובה ואחרי
ממש מדהים איך שתוך שניות הוא מצייר

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה