עזרה עצות/שאלות לגבי התנהלות כספית

• הוסף לסימניות
אשמח לעצות לגבי התנהלות כספית:

1. אם אין לנו חובות בשוטף ולא מינוס ב״ה, אבל כן יש 10,000 שח של חובות לכל מיני מקומות (שאפשר רק עוד טיפה למתוח אותם)
האם כדאי לקחת הלוואה אחת מסודרת במקום אחד לסגור את זה?

2. ההתנהלות החודשית ב״ה בלי מינוסים, אבל עם המון המון לחץ להגיע לזה, ממש לחץ נפשי גדול
האם נכון שניקח סכום של בערך 6000 ש״ח כהלוואה ואז נתחיל את החודש הבא עם כסף עודף כל פעם ולא נהיה בלחץ על השקל?
מה שמפחיד אותי שאם יהיה את הכסף העודף - אז יצוצו פתאום דברים שממש ממש חייבים אותם.

3. את שתי ההלואות הנ״ל, אם נכון לקחת, האם למצוא משהו של החזר חודשי, או עומד?

4. כל ההתנהלות שלנו מרגישה, שאם יש כסף בחשבון, אז פתאום יש הוצאה שממש חייבים את הכסף הזה בשבילו.
ואז נכנסים ללחץ מצטמצמים בטירוף על דברים אחרים וכדו׳
איך מטפלים בזה שכסף יישב יפה בחשבון?

• הוסף לסימניות
לפי מה שכתבת לא יהיה כדאי כרגע לקחת שום הלוואה.
כן מאד כדאי ללמוד איך לנהל את כלכלת הבית בצורה נכונה, ככה שגם לא תחיו על הקשקש, וגם לא תיכנסו למינוסים וחובות.

• הוסף לסימניות
לפי מה שכתבת לא יהיה כדאי כרגע לקחת שום הלוואה.
כן מאד כדאי ללמוד איך לנהל את כלכלת הבית בצורה נכונה, ככה שגם לא תחיו על הקשקש, וגם לא תיכנס למינוסים וחובות.

יש לציין שהגענו למצב הזה של בלי מינוס אחרי לימוד עומק עם יעוץ ארוך ודרך לא קלה.
אבל נראה שהגענו לשלב שזה לא מספיק.
בכל מקרה האם זה חד משמעי ייעוץ ואין אפשרות להתייחס לשאלות שהצבנו כאן?

תודה

• הוסף לסימניות
נ.ב. עוד נתונים:
ההוצאות מול ההכנסות שלנו מדוייקות, וזה עבר אישור של היועץ בזמנו שאנחנו ממש בסדר עם ההוצאות. פחות מזה, זה דקדוקי עניות.
לגבי העלאת הכנסות לפחות ב4-5 חודשים הבאים לא ניתן להוסיף עבודה על הקיים, אבל אחר כך יהיה ניתן בע״ה.

• הוסף לסימניות
בנתונים שכתבת אז מה שכתבתי זה התשובה.

• הוסף לסימניות
מה שמפחיד אותי שאם יהיה את הכסף העודף - אז יצוצו פתאום דברים שממש ממש חייבים אותם.
זה משהו פסיכולוגי שהרבה אנשים מזדהים עם זה,
כל אחד יש לו רף מסוים שהוא מרשה לעצמו קצת מעבר למה שיכול
הבנקאי אמר לי פעם שלרוב האנשים בסניף יש מינוס, בלי קשר לרמת ההכנסה.
אני לא הייתי לוקח הלוואה לזה, אלא אם אני מסתמך על שינוי משמעותי שאעשה.

• הוסף לסימניות
זה משהו פסיכולוגי שהרבה אנשים מזדהים עם זה,
כל אחד יש לו רף מסוים שהוא מרשה לעצמו קצת מעבר למה שיכול
הבנקאי אמר לי פעם שלרוב האנשים בסניף יש מינוס, בלי קשר לרמת ההכנסה.
אני לא הייתי לוקח הלוואה לזה, אלא אם אני מסתמך על שינוי משמעותי שאעשה.
שינוי משמעותי נעשה, אבל הדרך באמת עוד ארוכה..
תודה!

• הוסף לסימניות
ראשית כל באופן כללי ההמלצה היא לא לקחת הלוואות.
אך יש לחלק בין סוגי הלוואות.
אם יש חוב כרגע של 10,000 ש"ח לאנשים, כשאין מאיפה להחזיר, ויש אפשרות לקחת גמ"ח שיתן את זה ב 10 תשלומים או הלוואה עומדת לחצי שנה, ייתכן שזה הפתרון.
רק צריך לדעת שזה מדרון חלקלק וצריך זהירות מאוד גדולה בצעד מעין זה וכדלקמן.

הלוואה לצורך מחייה בפלוס לצערינו לא מחזיקה מים כי ברגע שיש כסף אז פתאום יש עוד סיבות להוציא אותו ובפרט שאפשר להסתדר כי "נקנה באשראי ונשלם אחרי המשכורת הבאה".

וודאי וודאי לא לקחת הלוואה בנקאית!!!!
באופן כללי כסף שלקחנו בהלוואה הוא "כסף קל" כי הרי לא טרחנו עליו, ויותר קל להוציא ולבזבז אותו, יתירה מזו, כשבן אדם רותה לקנות ספה חדשה ב 4000 ש"ח, הוא יבדוק, ישווה, ישקול, יתלבט עד שהוא יחליט אם זה הוצאה כדאית ואז יחשבן מאיפה הוא ישלם את זה ורק אחר כך הוא ילך לקנות.
אבל בן אדם שהחליט לעשות איחוד הלוואות, וחישב שסה"כ ההלוואות שלו הם 14,673 ש"ח, ואז הוא נזכר שתמיד הוא תכנן שיהיה לו X בבית ועכשיו ערב החגים זה זמן ממש טוב לקנות את זה, אז אם כבר לוקחים הלוואה נוסיף עוד 2,000 לסכום ועכשיו בפנייה לגמ"ח או גרוע מכך, לבנק, הוא יקח...... 20,000 ש"ח!!! מה שאומר שכבר הוא הוציא יותר מ 5,000 ש"ח בלי לחשוב!!!

בהלוואה בנקאית זה הרבה יותר גרוע כי הסכום החודשי לחיוב הוא נמוך יחסית ולכן מוסיפים עוד ועוד, וכשאין איך להחזיר לוקחים עוד הלוואה קטנה כדי לפרוע וכו' וכו'.

• הוסף לסימניות
ראשית כל באופן כללי ההמלצה היא לא לקחת הלוואות.
אך יש לחלק בין סוגי הלוואות.
אם יש חוב כרגע של 10,000 ש"ח לאנשים, כשאין מאיפה להחזיר, ויש אפשרות לקחת גמ"ח שיתן את זה ב 10 תשלומים או הלוואה עומדת לחצי שנה, ייתכן שזה הפתרון.
רק צריך לדעת שזה מדרון חלקלק וצריך זהירות מאוד גדולה בצעד מעין זה וכדלקמן.

הלוואה לצורך מחייה בפלוס לצערינו לא מחזיקה מים כי ברגע שיש כסף אז פתאום יש עוד סיבות להוציא אותו ובפרט שאפשר להסתדר כי "נקנה באשראי ונשלם אחרי המשכורת הבאה".

וודאי וודאי לא לקחת הלוואה בנקאית!!!!
באופן כללי כסף שלקחנו בהלוואה הוא "כסף קל" כי הרי לא טרחנו עליו, ויותר קל להוציא ולבזבז אותו, יתירה מזו, כשבן אדם רותה לקנות ספה חדשה ב 4000 ש"ח, הוא יבדוק, ישווה, ישקול, יתלבט עד שהוא יחליט אם זה הוצאה כדאית ואז יחשבן מאיפה הוא ישלם את זה ורק אחר כך הוא ילך לקנות.
אבל בן אדם שהחליט לעשות איחוד הלוואות, וחישב שסה"כ ההלוואות שלו הם 14,673 ש"ח, ואז הוא נזכר שתמיד הוא תכנן שיהיה לו X בבית ועכשיו ערב החגים זה זמן ממש טוב לקנות את זה, אז אם כבר לוקחים הלוואה נוסיף עוד 2,000 לסכום ועכשיו בפנייה לגמ"ח או גרוע מכך, לבנק, הוא יקח...... 20,000 ש"ח!!! מה שאומר שכבר הוא הוציא יותר מ 5,000 ש"ח בלי לחשוב!!!

בהלוואה בנקאית זה הרבה יותר גרוע כי הסכום החודשי לחיוב הוא נמוך יחסית ולכן מוסיפים עוד ועוד, וכשאין איך להחזיר לוקחים עוד הלוואה קטנה כדי לפרוע וכו' וכו'.
לא הלוואה בנקאית, כן אפשרות להלוואה עומדת או בתשלום חודשי ממישהו פרטי, אז הסכום מאד מדוייק. (לא משתמשים באשראי)

לגבי הלוואה למחיה, שם באמת החשש אם לקחת..
כנראה שלא ניקח לפני שנראה שאנחנו מתנהלים יותר מהודק, ואולי בסוף גם לא נצטרך בע״ה.
אבל עדיין שוקלים אם יש יתרונות.

• הוסף לסימניות
אשמח לעצות לגבי התנהלות כספית:

1. אם אין לנו חובות בשוטף ולא מינוס ב״ה, אבל כן יש 10,000 שח של חובות לכל מיני מקומות (שאפשר רק עוד טיפה למתוח אותם)
האם כדאי לקחת הלוואה אחת מסודרת במקום אחד לסגור את זה?

2. ההתנהלות החודשית ב״ה בלי מינוסים, אבל עם המון המון לחץ להגיע לזה, ממש לחץ נפשי גדול
האם נכון שניקח סכום של בערך 6000 ש״ח כהלוואה ואז נתחיל את החודש הבא עם כסף עודף כל פעם ולא נהיה בלחץ על השקל?

3. את שתי ההלואות הנ״ל, אם נכון לקחת, האם למצוא משהו של החזר חודשי, או עומד?

4. כל ההתנהלות שלנו מרגישה, שאם יש כסף בחשבון, אז פתאום יש הוצאה שממש חייבים את הכסף הזה בשבילו.
ואז נכנסים ללחץ מצטמצמים בטירוף על דברים אחרים וכדו׳
איך מטפלים בזה שכסף יישב יפה בחשבון?
אתם יכולים לפנות אלי למייל ואני יענה לכם על השאלות בהתנהלות ולגבי לקיחת ההלואה
MEUZANIM1*GMAIL.COM

• הוסף לסימניות
בלי להכיר את המקרה לעומק

1. אם אתה יודע שיהיה לך כיסוי להלוואה הזאת בעוד תקופה ויש לך אפשרות לקחת הלוואת בלון לתקופה הייתי שוקל לקחת ....

2.הלוואה לצריכה -כלומר הלוואה להוצאות השוטפות מזון וכדומה לא מומלצת.

3. ההוצאות החריגות תמיד מפתיעות אבל בתהליך כלכלי מול יועץ הוא בטח דיבר איתכם על ההוצאות השנתיות.... וגם הוצאות של שמחות וכדו'
תפקידנו לנסות להיות לא מופתעים מההוצאות.
אלא לנהל את ההוצאות כתבתי על זה מאמר כאן בפרוג
הנה הקישור https://www.prog.co.il/articles/מתאים-לכם-עוד-20000-שח-בחודש.7543/

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה