עצמאות

• הוסף לסימניות
סיימתי לימודי הנדסאי אדריכלות ועיצוב לפני שנה.
עבדתי כבר כסטודנטית במשרד אדריכלים מאמן רשוי,
ועובדת גם כיום במשרד אדריכלות.
חולמת על העצמאות בכל ליבי,
עובדת כבר קצת כעצמאית.

בעקבות חוסר הסבלנות שלי לראות תוצאות :mad:
חשוב לי ללמוד את הנושא:

כמה זמן לקח לכם לבנות את העסק כך שהפך לריווחי בכל חודש?

והאם עשיתם זאת במקביל לעבודה כשכירים
או שרק מי שכולו בעצמאות מצליח להגיע רחוק? :rolleyes:

• הוסף לסימניות
אולי בכל זאת תספרו קצת על נסיונכם האישי
בלי כמובן מספרים וחשיפת יתר

אני חושבת שזה יעזור מאוד לכל אלו שמגששות את דרכם בעולם העבודה

• הוסף לסימניות
אני התחלתי במקביל ללימודים לעשות פרטי, אח"כ עבדתי כמה שנים כשכירה במקביל לעצמאי, כשהעצמאי גדל עברתי למשרה עם פחות שעות ומתוך הסכמה מפורשת של המעביד לכך שיש לי גם עצמאי, יציאות לעיריה מדי פעם וכו'.
עזבתי בשלב שכבר העסק העצמאי היה מדי גדול מכדי לתפעל אותו במקביל לעוד משהו (כבר העסקתי עובדת..)

לצאת בזבנג לעצמאות נראה לי קצת חסר אחריות- לא מידפקים עשרות לקוחות על החודש הראשון, לוקח זמן לעסק להתבסס, לצבור שם, לצבור לקוחות מרוצים ופה לאוזן.

לדעתי לפחות שנה להריץ במקביל עד שמגיעים להיקף פרויקטים שלא מאפשר לעשות זאת/שריווחי מספיק כדי לוותר על היציבות של השכיר.

אבל ראי הוזהרת- זה קשה במקביל, מאד!!!

הייתי עובדת גם 12+ שעות ביממה, כדי שהבוס ירגיש שאני כולו שלו , והלקוחות ירגישו שאני איתם...

• הוסף לסימניות
אני עבדתי כשכירה הרבה שנים ובמקביל קיבלתי עבודות בפרטי.
קשה לי לומר שאפשר לתת ללקוח את אותו יחס ושירות כמו עצמאית,
בכל אופן עבדתי במשרה מלאה.
וכשעובדים בשעות לא שעות איכות העבודה היא לא אותו דבר.

כדי לפתוח עסק עצמאי צריך להשקיע זמן.
בתור מלווה עיסקית לאדריכליות ומעצבות
ויש לי גם כמה שכירות שמנסות במקביל לפתוח עסק עצמאי
אין ספק שלמי שאין את הזמן להשקיע בעסק אז הוא לא גודל.

חבל, שהרבה מאוד אנשים לא מבינים
שהרבה עבודה לא מביא הרבה רווח
צריך לדעת להתנהל ולעבוד נכון.

אני יכולה להגיד מניסיון אישי
שהיו לי תקופות עם מעל 30 לקוחות
ולא סגרתי את החודש
ועם התנהלות נכונה
אני לא מעוניינת היום יותר מ2-3 לקוחות
ומרוויחה פי 10

ולשאלתך אם רק בעצמאות אפשר להגיע רחוק?
ממש לא
זה תלוי בכמה את משקיעה בעסק
כי אפשר להיות עצמאית ולעבוד בלי תכנון
ואת יכולה להיות שכירה ולהשקיע בפיתוח העסק מספיק שעות

והעיקר למה את מכוונת
מי שמכוונת גבוה ופועלת לשם, תגיע.

ומי שלא מכוונת לשום כיוון גם אם היא עצמאית לאן היא תגיע?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה