התייעצות עצרות תפילה לחזרת השבויים

• הוסף לסימניות
אחרי התמונות הקשות שהציפו מחדש את היסורים שהחטופים עוברים
רציתי לשאול מדוע בציבור החרדי לא עושים עצרות תפילה למען שחרור החטופים?
למה אין כל ליל שישי או לפחות כל ר"ח תפילות בעדם בבתי הכנסיות?
מדוע יש ניתוק בציבור מהנושא?
איך מארגנים כזה דבר?

• הוסף לסימניות
שאלה טובה שאני גם מתפלא
יש לי עוד שאלה למה עד כה לא עשו עצרת זעקה על גזירת הגיוס ?
ולמה לא עושים עצרת זעקה על השואה הרוחנית שיש בדור שלנו של עשרות אלפים שירדו מהדרך וכל יום ל"ע מתוווספים עוד ועוד, זה כנראה חלק מהחושך וההסתר פנים בדור עקבתא דמשיחא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
ולמה עושים עצרת זעקה על השואה הרוחנית שיש בדור שלנו של עשרות אלפים שירדו מהדרך וכל יום ל"ע מתוווספים עוד ועוד, זה כנראה חלק מהחושך וההסתר פנים בדור עקבתא דמשיחא.
לא דומה
מדובר פה באחים שלנו שסובלים
שנמצאים אצל חיות אדם
למה אנחנו לא עושים את מה שאנחנו טובים בו?

• הוסף לסימניות
לא דומה
מדובר פה באחים שלנו שסובלים
שנמצאים אצל חיות אדם
למה אנחנו לא עושים את מה שאנחנו טובים בו?
נכון לא דומה זה הרבה יותר גרוע, (לא שח"ו אני מקטין בכהו זה את הצער של החטופים, אני כל יום מתפלל עליהם)
שאנשים עוזבים את הדרך זה סבל איום בשבילם גם פה בעולם וגם בעולם הבא ובנוסף יש את הסבל שיש להורים שהבן שלהם ירד מהדרך שהוא גם בלתי ניתן לתיאור עד ששמעתי שהורה שבנו ירד מהדרך התבטא שזה יותר קשה מבן שחולה במחלה או לשבת שבעה על ילד שנפטר ל"ע
זה סבל נפשי ורגשי איום ונורא עד שחז"ל אמרו שקשה תרבות רעה בתוך ביתו של אדם יותר ממלחמת גוג ומגוג.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מאותו סיבה שאין על כל החולים ששוכבים על ערש דווי שקורה יום יום מתוך בני הציבור החרדי

• הוסף לסימניות
מבינה מאוד
גם לי לפעמים צורם שבבית כנסת שאני מתפללת בו אומרים בפתיחת ההיכל מי שברך לחיילים בכזו מהירות כאילו לא נהרגים חיילים
ולא מזכירים את החטופים
הייתי רוצה שיקדישו את הזמן לעבור שם שם בכוונה כמו שהם עוברים את השמות של התורמים
לנו יש זמן. להם אין
הייתי רוצה שבחתונות בחופה יעצרו ויגידו תפילה לחיילים ולחטופים
שהמלחמה תהיה יותר נוכחת ולא רק מסתם לשמוע הותר לפרסום ועוד אות 'מוות'
אלא שבאמת תהיה נוכחת איתנו ברגעים השמחים שלנו ש'בכל צרתם לו צר' שעם ישראל באמת בצער ושלא שכחנו אותם גם כשלנו טוב
זה לא חייב להיות משהו המוני כמו שאמרו פה
אלא כל אחד בקהילה שלו בבית הכנסת שלו
ועם המון לב וכוונה

• הוסף לסימניות
יש גם משהו, שהחטופים הפכו להיות כביכול נושא של ימין ושמאל, ולכן יש כאלו שפחות מרגישים הזדהות רגשית איתם. עכשיו לגבי השאלה אם עדיף החטופים או החיילים, זה שאלה הלכתית. אבל התפילות שלנו יכולות לפעול שהם ישתחררו בלי שח"ו יפגעו עוד יהודים.. ר' יצחק קולדצקי לא ישן במיטה שלו מאז תחילת המלחמה בגלל החיילים והחטופים שסובלים

• הוסף לסימניות
עם כל ההבנה, התורה מאירה לנו את הדרך בסוגיות כה קשות ומטלטלות - אין פודין את השבויים יתר על כדי דמיהן מפני תקון העולם (גיטין, ד, ו)
הרמב"ם מביא את הסיבה, והיא נותרה כל כך אקטואלית גם כחלוף שנים כה רבות -
מפני תיקון העולם – שלא יהיו האויבים רודפין אחריהם לשבותם

• הוסף לסימניות
עם כל ההבנה, התורה מאירה לנו את הדרך בסוגיות כה קשות ומטלטלות - אין פודין את השבויים יתר על כדי דמיהן מפני תקון העולם (גיטין, ד, ו)
הרמב"ם מביא את הסיבה, והיא נותרה כל כך אקטואלית גם כחלוף שנים כה רבות -
איך זה קשור לתפילה?

• הוסף לסימניות
היה פעם איזה נסיון כזה עם הרב ברוך רוזנבלום וארגון איל'ש
תכל'ס- לא באו חרדים רגילים..
ברגע שיהיה אפילו משהו קטן בלדרמן או משהו כזה- יתחיל לצוץ עוד כאלה דברים

• הוסף לסימניות
אחרי התמונות הקשות שהציפו מחדש את היסורים שהחטופים עוברים
רציתי לשאול מדוע בציבור החרדי לא עושים עצרות תפילה למען שחרור החטופים?
למה אין כל ליל שישי או לפחות כל ר"ח תפילות בעדם בבתי הכנסיות?
מדוע יש ניתוק בציבור מהנושא?
איך מארגנים כזה דבר?
אני חושבת שבגלל נושא הגיוס.
אנחנו עסוקים מידי בזה, לא?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מי אמר שצריך דוקא עצרת ענקית ובומבסטית? (גם זה יכול לגרום להעלות את המחיר שלהם.) אפשר להתפלל כל אחד בבית מעומק הלב ולקבל קבלה טובה
כתוב שאין כמו תפילת רבים כמאמר הפסוק:

"הן אל כביר לא ימאס תפילת רבים"​

• הוסף לסימניות
נראה לי שעל פרנסה אנחנו מתפללים יום יום ולא מחפשים עצרות...

• הוסף לסימניות
זה כ"כ נכון,
באמת בציבור החרדי כל כך לא עושים עסק מהחטופים
זה כל כך עצוב שאנחנו ממשיכים בחיים כרגיל ולא אוחזים כל כך
שיש עדיין חטופים בעזה :cry:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה