עקיצה שהתנפחה- דחוף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1066448:
עוד לא יצאתם??
עדיף לבלות לילה ולהיות רגועים,
מלבלות את הלילה בלי להיות רגועים...

צודקת בגבול..
אני מזמן כבר לא סומכת על המוקד....הם ממש..לא רוצה לדבר
אבל נראה לי שהאנשים פה כבר יודעים מנסיון חייהם טוב יותר..
ועכשו באמצע הלילה לסע ללכת זה בלאגן אחד גדול!

• הוסף לסימניות
הכל תלוי איפה אתה גר :(
כאן בירושלים- ללכת לטרם במרכז העיר- מונית הלוך מונית חזור + לחכות כמה שעות בתור כדי לראות איזה סטאז'ר שיגיד לקחת אקמול ולבוא בבוקר לרופא ;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;1066457:
כאן בירושלים- ללכת לטרם במרכז העיר- מונית הלוך מונית חזור + לחכות כמה שעות בתור כדי לראות איזה סטאז'ר שיגיד לקחת אקמול ולבוא בבוקר לרופא ;)

זה עוד במקרה הטוב..ויש כאלה שמתחילים להפחיד בלי סיבה הנראת לעין..

• הוסף לסימניות
טוב רותי, לא תאמיני, הקריזה היא לספור את הטיפות אבל תכל'ס זה לא יוצא הרבה...

נקווה שיעזור.

תודות רבות לכולן.

• הוסף לסימניות
הבן שלי אלרגי לעקיצות יתוש וכל יתוש מתנפח כל האזור כואב ומאדים.
טיפות פניסטיל עוזרות להרגעת הכאב די מיידית, והנפיחות נעלמת לאחר כמה שעות.
כמובן שעדיף במשחה רק אם תופסים את זה מיד.
ועוד יותר טוב זה להתגונן מראש נגד עקיצות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי בן שימ;1066412:
לענינך, בדיוק אתמול שמעתי שרופא הגדיר התיחסות לעקיצה כל שהיא:
אם זה התנפח תוך דקות מהעקיצה אז זו תגובה אלרגית ויש להתיחס מיידית.
אם זה אחרי כמה שעות, קרוב לודאי שזה כלום

אבל, אני הייתי מתקשרת הרגע *2700 של הכללית, שמקבלים שאלות של חברי כל הקופות.
יש אפשרות לדבר עם רופא בוידאו ולהראות לו או לשלוח לו תמונה במייל של הנפיחות.
ולקבל ייעוץ.
כל קופות החולים חייבות להפעיל מוקד מאויש ברופא מעבר לשעות העבודה של המרפאות.
הגדרת הרופא נכונה מאוד לגבי ילדים ופחות נכונה לגבי מבוגרים, מבוגר אמור לדעת לאיזה דברים הוא אלרגי אלה אם הוא נעקץ בטיול בהודו...
נכתב ע"י רותי בן שימ;1066415:
שלא תתיעצי עם נהג אגד בטעות.
גםם ככה בקושי טוב כשההגה אצלם ביד...;)
מה ההבדל בין חבר פרוג לחבר אגד באלרגיות????

נכתב ע"י Smeshi;1066441:
לגבי עקיצה אני לא יודעת.
כשלבת שלי היתה תגובה אלרגית פתאומית למשהו שהיא אכלה הטיפות עצרו את זה כמעט במיידי.
אז אם מדובר באדם רגיש לעקיצות והנפיחות היא תגובה אלרגית - אולי זה אמור לעזור מיד.
אבל יכול להיות שמתפתח זיהום ואז צריכים אנטיביוטיקה.
נכון לגבי ילדים, מבוגרים כפי שכתבתי לעי"ל

נכתב ע"י מוזיקאית;1066453:
צודקת בגבול..
אני מזמן כבר לא סומכת על המוקד....הם ממש..לא רוצה לדבר
אבל נראה לי שהאנשים פה כבר יודעים מנסיון חייהם טוב יותר..
ועכשו באמצע הלילה לסע ללכת זה בלאגן אחד גדול!
זה נכון עם תיקון קל, למוקד יש אחריות על תשובתו, בפורום אין אחריות...

נכתב ע"י אפרתה;1066457:
לשם שינוי הסטאז'ר הוא לא קופירייטר או סופר ואפילו לא למד גרפיקה...הוא רופא, יש לו אחריות.

תיקון קטן לגבי מינון פניסטיל, מבוגר ששוקל 100 ק"ג.... לא נוטל 100 טיפות!
המינון למבוגרים: 40-20 טיפות, 3 פעמים ביום

• הוסף לסימניות
הבן שלי אלרגי לעקיצות יתוש

וכמעט כל יום זה קורה לו..

טיפות פניסטיל(טיפה לקילו)+משחת פניסטיל (שווה לקחת בכל מקרה, לא יכול להזיק!)

• הוסף לסימניות
הבת שלי,מכל נמלה עושה פיל :eek:
כל עקיצת יתוש הופכת בין לילה להר.נפוח ובצקתי. יש לי בכיס פניסטיל בד"כ לא עוזר לה. והיא זקוקה למשחות אנטיביוטיות [תמיד טוב שיהיה בבית]אם תפסנו את זה בהקדם ולא, אנטיביוטיקה דרך הפה או בי"ח.

אפרתה, מקווה שהעסק הוטב. זה אכן סיוט כשזה לצאת לטיול לילי. אצלי הניסים קורים בד"כ בשישי צהריים/אחה"צ:eek:

הרבה בריאות-

• הוסף לסימניות
קרח קרח!!!
תמיד מרגיע ומוריד נפיחות..
גם לי יש אחות כזו קנינו לה משחה של אגיסטן נדמה לי בצבע תכלת (ממש כמו של תינוקות- אבל מיועד לעקיצות) אחרי הקרח כשהעור רגוע הוא מאוד עוזר..
בשורות טובות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ללי41;1066479:
וכמעט כל יום זה קורה לו..

טיפות פניסטיל(טיפה לקילו)+משחת פניסטיל (שווה לקחת בכל מקרה, לא יכול להזיק!)
אצלנו כשזה הפך לדבר יומיומי, וטיפות הפניסטיל התחילו פתאום להפוך למשהו קבוע, דבר שמבחינתי ממש לא בא בחשבון, התחלתי למרוח לו חומר נגד יתושים לילדים ותינוקות.
והפלא שזה עוזר!
ואם בכל זאת הוא נעקץ לא למהר לתת טיפות קודם לנסות משחה. אם תופסים מיד בד"כ זה מספיק.
זה ממש לא טוב לקחת יותר מידי אפילו מתרופה שלכאורה לא מזיקה.

ואגב דאלארס זה שמבוגרים אמורים לדעת למה הם אלרגיים, יכול להיות, אבל אצלנו זה הופיע פתאום ביום בהיר אחד. יתכן שאצל מבוגרים זה אחרת. אבל מנסיון גם למבוגרים אלרגיות באות והולכות אבל באמת זה דברים פחות או יותר ידועים.

• הוסף לסימניות
זה יכול להיות עכביש שנשך.
מתנפח נורא, קשה אדום ומגרד.
פניסטיל עוזר, וגם קומפרסים של מלח אנגלי (לקנות בבית מרקחת) מומס במים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אבש;1066572:
ואגב דאלארס זה שמבוגרים אמורים לדעת למה הם אלרגיים, יכול להיות, אבל אצלנו זה הופיע פתאום ביום בהיר אחד. יתכן שאצל מבוגרים זה אחרת. אבל מנסיון גם למבוגרים אלרגיות באות והולכות אבל באמת זה דברים פחות או יותר ידועים.

נדיר אבל אפשרי גם אצל מבוגרים.
אנחנו כיבדנו אורחת בת 40 בסברס דבר שהיא מעולם לא אכלה ודקות אח"כ היינו צריכים להטיס אותה למיון.
אלרגיות קלות אצל מבוגר זה באמת כלום, כאן היה תיאור של "נפיחות די גדולה. אחרי יום- הנפיחות התפזרה לרוחב הקרסול- והוא נפוחחחח"
לדעתי זה דורש בירור רפואי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1066580:
זה יכול להיות עכביש שנשך.
מתנפח נורא, קשה אדום ומגרד.
פניסטיל עוזר, וגם קומפרסים של מלח אנגלי (לקנות בבית מרקחת) מומס במים...
לא צריך להגיע לעכביש, כשהבן שלי נעקץ ע"י דבורים(בוודאות), האיזור מתנפח, מתקשה, נעשה חם, וכואב..
אנחנו משתמשים בפניסטיל טיפות, וגם מטפטפים על האזור פניסטיל טיפות (לא באחריותי..), לכאבים אנחנו נותנים נורופן.

• הוסף לסימניות
תודה לכל המתענינים והעוזרים!!
למי ששאל- התייעצות בפרוג היא לא רפואית אלא פרקטית. זה נותן תמונה מסוימת.
בכל מקרה- עזרתם לנו, הרופא אמר להגיע אבל לא באופן קריטי. תודות!!

• הוסף לסימניות
אני מורחת את הטיפות פניסטל וזה עוזר!!!

• הוסף לסימניות
אוקיי, כנראה שיש כמה סוגים- יש אלרגיה, יש זיהום, יש סתם עקיצה כואבת ויש מצב של רעל בתוך העקיצה... כך אמר הרופא..
בתכל'ס זה הסתיים באנטיביוטיקה.

שנהיה כולנו בריאים.

• הוסף לסימניות
יש ג'ל אלוורה, זה מרגיע עקיצות יתושים יותר טוב ממשחת פניסטיל, אני קניתי בבית מרקחת מכבי ברחוב השומר בני ברק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה