עקירת התורה

• הוסף לסימניות
הסרטון מתאר מציאות שהדמויות שבו אכן מתכננות מבצעות ועומדות מאחוריה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1213391:
דודי אני מערך אותך כבעל מקצוע אבל אני חושב שיכלת להעביר את המסר בצורה קצת יותר מכבדת ומתוחכמת.
לא נפגעתי בכלל העניין הוא שכשהשמעתי דעותיי בפורום הושתקתי בצורה אלימה בטענה שהפורום הוא פורום מקצועי ולכן אין מקום להביע בו דעות פוליטיות או לדון בו בעניינים פוליטיים ולכן כדי להוכיח שאכן זו הסיבה להשתקתי האלימה אני מצפה לאותה התגובה כלפי כל נושא פוליטי ולא משנה מה תוכנו.

דרך אגב אני מציע לך לגנוז את הסרטון למען ההסברה החרדית כי אם זה יגיע לתקשורת הכללית זה יעשה רק רע לציבור החרדי.

מאור יקר,
אני מעריך כל אדם באשר הוא, המסר בסרטון די מכובד ולא מביש למוצגים בעיני,
בנוגע לדעות פוליטיות, לא השמעתי ולא כתבתי, כולה סרטון תלת מימד שרציתי
לחלוק עם חברי הפורום ואיתך,
על ההערה האחרונה, נעשה חושבים. מצפה לשיתוף פעולה ממך בהמשך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י morozane;1213698:
מאור,
אני בעצמי אינני מהמגזר החרדי, ולא הזדהתי לגמרי עם הסרטון. אבל המטרה של סרטון אנימציה הוא להעביר את התחושה של היוצר, וזה נעשה כאן בצורה חזקה.
אני לא חושב שעבור אדם חרדי הסרטון כאן נושא "מסר פוליטי". הפגיעה בעולם התורה היא פגיעה בציפור נפשם של לומדי התורה ואני חושב שהפורום הזה הוא המקום המתאים ביותר להעלות יצירה מעין זו.
בנוגע לדבריך על כך שהשתיקו אותך וכד' - אינני יודע באיזו סיטואציה מדובר. אך מכיוון שהפורום כאן הוא חרדי בהגדרה, ומתוך הנחה (אולי לא נכונה, אינני באמת יודע) שבקרב הציבור הזה יש קונצנזוס נגד החוק, אני לא רואה סיבה להסיר את הפוסט.

מסכים איתך שהפורום הזה אמור להיות הבמה של יצירות אפילו אם הן מתעסקות בעניינים פוליטיים עם זאת לא אני המצאתי את חוק הפורום שאוסר להתעסק בדברים הללו, מבחינתי הייתי שמח אם היה כאן דיון פורה אמיתי וענייני על עניינים פוליטיים.

את טוענת שהסרטון לא נושא מסר פוליטי משום שהוא מייצג את הקונצנזוס בציבור החרדי,
מכאן עולה מסקנה מעניינת- "פוליטי" מוגדר רק מי שמצדד בדעה שאינה הקונצנזוס.
מכאן נסיק שחוקי הפורום לעולם יתייחסו אך ורק למי שאינו מצדד בקונצנזוס החרדי, מסתדר לי יפה.
התמונה היא מאוד פשוטה ולא אכפת לי שהנהלת פרוג תגיד אותה בראש חוצות מבלי לנסות להתיפייף באמצעות כל מני חוקים שנאכפים רק כשבא להם:
הציבור כאן הוא ציבור חרדי ברובו המוחלט, הציבור החרדי כידוע נשמע לגדולי התורה שלו.
עוד ידוע שהציבור החרדי מאוד מאוד רגיש לדעות שאינן "קונצנזוס" ומכיון שהנהלת פרוג לא מעוניינת להיכנס לבעיות האלה שאנשים ח"ו ייחשפו לדעות שאינן מבית מדרשו של העולם החרדי וע"י כך אולי להפסיק להיכנס לפורום כי זה מסכן את עולמם הרוחני, לכן הם מעדיפים להיצמד לפן המקצועי.
מכאן יוצא שאם צידדת בדעה שהיא קונצנזוס הרי שאין כאן שום בעיה.
בקיצור פרוג הם בעלי הבית וזכותם לומר מה שהם רוצים- אז שיגידו שזו הסיבה ואין לי בעיה עם זה, שלא ימכרו סיפורים של "פוליטי" וכד'.

• הוסף לסימניות
חזק מאוד ואף כבר רץ ברשת כבר קיבלתי מכמה מקומות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1214181:
מסכים איתך שהפורום הזה אמור להיות הבמה של יצירות אפילו אם הן מתעסקות בעניינים פוליטיים עם זאת לא אני המצאתי את חוק הפורום שאוסר להתעסק בדברים הללו, מבחינתי הייתי שמח אם היה כאן דיון פורה אמיתי וענייני על עניינים פוליטיים.

את טוענת שהסרטון לא נושא מסר פוליטי משום שהוא מייצג את הקונצנזוס בציבור החרדי,
מכאן עולה מסקנה מעניינת- "פוליטי" מוגדר רק מי שמצדד בדעה שאינה הקונצנזוס.
מכאן נסיק שחוקי הפורום לעולם יתייחסו אך ורק למי שאינו מצדד בקונצנזוס החרדי, מסתדר לי יפה.
התמונה היא מאוד פשוטה ולא אכפת לי שהנהלת פרוג תגיד אותה בראש חוצות מבלי לנסות להתיפייף באמצעות כל מני חוקים שנאכפים רק כשבא להם:
הציבור כאן הוא ציבור חרדי ברובו המוחלט, הציבור החרדי כידוע נשמע לגדולי התורה שלו.
עוד ידוע שהציבור החרדי מאוד מאוד רגיש לדעות שאינן "קונצנזוס" ומכיון שהנהלת פרוג לא מעוניינת להיכנס לבעיות האלה שאנשים ח"ו ייחשפו לדעות שאינן מבית מדרשו של העולם החרדי וע"י כך אולי להפסיק להיכנס לפורום כי זה מסכן את עולמם הרוחני, לכן הם מעדיפים להיצמד לפן המקצועי.
מכאן יוצא שאם צידדת בדעה שהיא קונצנזוס הרי שאין כאן שום בעיה.
בקיצור פרוג הם בעלי הבית וזכותם לומר מה שהם רוצים- אז שיגידו שזו הסיבה ואין לי בעיה עם זה, שלא ימכרו סיפורים של "פוליטי" וכד'.

להבנתי הנהלת פרוג גם נגד פוליטיקה פנים חרדית.
קונצנזוס חרדי נגד דעות אחרות הוא כמו דיון על הגרעין למשל.
מקווה שהובנתי.
הסרטון מבוצע נפלא,
אולי כדאי לקצר את האף של הלומד?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מכל הלב;1214193:
בהודעה הראשונה יש קישור ליוטיוב?
היתכן?!
יכול להיות שיש לך אתר וידאו אחר שאליו כן אפשר להעלות ולא סיפרת לנו?
היתכן???

הודעה עם מידע יעיל במקום צעקת גוואלד ישרת את המטרה טוב יותר.

• הוסף לסימניות
מבחינת יצירת אמנות יש כאן בהחלט אמירה ברורה ובוטה, וגם זו אמנות. ורמת האנימציה והקריקטורה מרשימה
סוגיית הפרט אל מול רשויות הגיוס מזכירה לי קלות את סרטון האנימציה fallen art זהו שמה של יצירה שנעשתה פעם ע"י סטודיו פולני כדי להביע באופן מזעזע במיוחד את הבעייתיות בכך שפוליטיקאים הם האחראים על שילוח בחורים אל מותם בצבא. לא מומלץ..
יחד עם זאת, מעניין אותי לדעת אם האברך במאסר היה משיא את בתו לבחור ספרדי, גדול בתורה ככל שיהיה. אני חושב שאם התורה באמת היתה בראש מעינינו לפני עדתיות וכיתתיות, גם יאיר לפיד היה מפרגן לנו. "ברצות ה' דרכי איש, גם אויביו ישלים עמו".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אליעזר ברמן;1216496:
איזה בלאגן...

לפחות יצא לי מזה משהו טוב:
סוף סוף אני יכול לראות תמונה שלמה מההתחלה עד הסוף, מי עשה ולמה עשה ואיך שהטוקבקיסטים מעלים רעיונות שלא היו ולא נבראו.

כמה שזה מחזק ללמד זכות ולא לשפוט ישר לפי הרגש...

זה היהלום שאני מוצא לעצמי מכל העסק,
לקחתי והלכתי :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1216720:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/272063

תראו את הטוקבקים, הוא אשר אמרתי...
ויש לכם עוד מזל שזה פורסם באתר דתי לאומי ולא בווינט נגיד, שם זה היה קטסטרופה.

ממש מעניין,
כל אחד רואה את זה לפי ראות עיניו,
בעין חרדית אף אחד לא ראה בזה כהסתה,
כשמשתלם לראות את זה כהסתה אז למה לא,
כולה קטע סאטירי בעיני,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודי;1216737:
ממש מעניין,
כל אחד רואה את זה לפי ראות עיניו,
בעין חרדית אף אחד לא ראה בזה כהסתה,
כשמשתלם לראות את זה כהסתה אז למה לא,
כולה קטע סאטירי בעיני,

אני יגיד לך היכן הבעיה, אל תפגעו אבל כך זה נראה לי.
הציבור החרדי (בחלקו) מאוד מנותק מהציבוריות התקשורתית ומעצב את תפישת עולמו בעיקר דרך המסננת של הרבנים שלו כך שהוא בכלל לא מסוגל להבין מה הבעיה בדרך שבה המסר הזה מועבר ומהי אתיקה תקשורתית והצורה המקובלת להעביר מסרים.
הדגשתי את הדרך כי זה בכלל לא משנה מה התוכן גם אם התוכן היה קונצנזוס חילוני שמועבר בדרך הזו זה היה מזעזע חילונים.
אם נרד לפרטים מה בדיוק הבעיה כאן אז לדעתי היא כזו:
הנחת העבודה שלא מדובר כאן במחלוקת בין הצדדים בשאלה מהו חוק צודק לגבי הגיוס? אלא מדובר כאן בשנאת חרדים נטו ואין שום קשר בין הטענות של החילונים של שוויון וכו' לבין האמת לאמיתה שהיא שנאת חרדים צרופה.. איך אני מסיק את זה מהסרטון? משום שאין כל התייחסות לטענתם הסרטון מציג אותם כרשעים שמונעים משאנטישמיות חרדית שכל רצונם הוא להרע לציבור החרדי ולא כאנשים שמחפשים צדק.
הנחת העבודה הזו היא בעייתית משום שהיא לא מאפשרת שום שיח בין הצדדים ובעיקר נוגדת את הנחת העבודה שאמורה להיות בין קבוצות פוליטיות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1216760:
הציבור החרדי (בחלקו) מאוד מנותק מהציבוריות התקשורתית ומעצב את תפישת עולמו בעיקר דרך המסננת של הרבנים שלו כך שהוא בכלל לא מסוגל להבין מה הבעיה בדרך שבה המסר הזה מועבר ומהי אתיקה תקשורתית והצורה המקובלת להעביר מסרים.
הדגשתי את הדרך כי זה בכלל לא משנה מה התוכן גם אם התוכן היה קונצנזוס חילוני שמועבר בדרך הזו זה היה מזעזע חילונים.
הנחת העבודה שלא מדובר כאן במחלוקת בין הצדדים בשאלה מהו חוק צודק לגבי הגיוס? אלא מדובר כאן בשנאת חרדים נטו ואין שום קשר בין הטענות של החילונים של שוויון וכו' לבין האמת לאמיתה שהיא שנאת חרדים צרופה.. איך אני מסיק את זה מהסרטון? משום שאין כל התייחסות לטענתם הסרטון מציג אותם כרשעים שמונעים משאנטישמיות חרדית שכל רצונם הוא להרע לציבור החרדי ולא כאנשים שמחפשים צדק.
הנחת העבודה הזו היא בעייתית משום שהיא לא מאפשרת שום שיח בין הצדדים ובעיקר נוגדת את הנחת העבודה שאמורה להיות בין קבוצות פוליטיות.

ועל זה שמציגים את החרדים ללא דו שיח כפושעים פרזיטים וכ''ו וכ''ו
זה כן בסדר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דודי;1216765:
ועל זה שמציגים את החרדים ללא דו שיח כפושעים פרזיטים וכ''ו וכ''ו
זה כן בסדר?

זה גם לא בסדר.
אני לא רוצה להיכנס לדיון פוליטי.

• הוסף לסימניות
בס"ד
מישהו יכול להעלות את זה לדרובוקס?

תודה מראש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י maor700;1216760:

בדיוק בגלל מה שאתה אומר.
כאן זה לא נושא פוליטי! זה נושא בלב ליבו של העם היהודי. החרדים אינם פטרונים של התורה, היא ניתנה גם לחילונים שנשמתם עמדה שם בהר סיני.
בזכות התורה גם החילונים וגם החרדים חיים בארץ.

כאשר מופעלות סנקציות על לומדי תורה, ועוד על ידי אחד שהצהיר שהוא נגד חרדים, ודעותיו מובעות לא פעם בריש גלי (וגם בספרו על אביו טומי ו'זיכרונותיו') זה כבר לא נושא פוליטי. זה לא ענייני ונובע משנאה. (ואני מוסיפה: גם מקנאה בוערת).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה