עקירת שיני בינה

• הוסף לסימניות
מומלץ או שלא??

אשמח לשמוע כל דעה בנושא.
תוד"ר

• הוסף לסימניות
אין הרבה ברירות, זה בד"כ שיניים שהרופאים ממש לא אוהבים לטפל בהם (בלשון המעטה)
אבל זה ממש לא נורא....
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לי היה כמה שנים בעיות בשן בינה כגון דלקות
עד שהוצאתי אותו וחסלט...

• הוסף לסימניות
אני עקרתי שן בינה וזה היה כאבי תופת!!! פשוט תופת!

נראה שההרדמה לא השפיעה עלי בכלל, כי זה כאב בצורה לא נורמלית.

כמו שאומרות נשים רבות - עדיף לידה ולא טיפולי שיניים. סיוט.

• הוסף לסימניות
אני עם שן בינה קצת בעייתית כבר שנים.
לפני עשר שנים בערך עשתה לי פעם דלקת, ואז אמרו שאני יכולה לגרגר מי מלח אם זה מתחיל לכאוב. קורה פעם בשנה בערך שמתחיל כאב קל ואני מגרגרת מי מלח או מי פה אנטי-דלקתיים פעם-פעמיים וזה עובר.
אם מקפידים על שימוש בחוט דנטלי גם זה לא אמור לקרות.

אם הבעיות ברמה כזו לא נראה לי שיש טעם לעשות עסק ולהתחיל להילחץ.

• הוסף לסימניות
מומלץ מאד,בפרט כשאין ברירה.
השאלה איזה סוג שיני בינה,כלואות או לא כלואות?
חבל סתם להתסבך עם זה...גורם בהמשך להרבה בעיות,דלקות,במקרים חמורים-גם שבר בלסת...כאבי ראש-אחד הדברים הקשים שזה גורם ולוקח המון זמן עד שמבינים שכאבי הראש מגיעים משיני הבינה...
אני עקרתי את כל ה-4,כולן כלואות חוץ מאחת,משמע:בניתוח.
ההחלמה לוקחת זמן,וזה לא תענוג גדול,אבל יש כאלה שמגיבים לזה אחרת...בכל אופן,שווה את המאמץ.

• הוסף לסימניות
את רצינית? כאבי ראש בגלל שיני בינה? מה הפשט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;564120:
את רצינית? כאבי ראש בגלל שיני בינה? מה הפשט?
בעיקר בגלל שיני בינה כלואות...שיני בינה כלואות יכולות לגרום לכאבים בלעיסה,לדלקות חניכיים,מוגלה בפה,ואפילו כאבי אוזניים...
הסיבה העיקרית היא שאין בלסת מקום בשביל השן בינה לצאת,ואז היא יוצאת חלקית או בכלל לא,ופשוט לוחצת מבפנים על מפרק הלסת ועל עצבים שבאזור...
מי שיש לו גשר או קיבוע-ממולץ להוריד כמה שיותר מהר שיני בינה (שוב,בפרט אם הן כלואות) כיוון שאז נוצר לחץ פנימי על השיניים,וכיוון שיש גשר/קיבוע נוצר לחץ משני הצדדים ובעצם יכול להגרם "פיצוץ"...השיניים שבאמצע יכולות להנזק,לא נחמד בכלל.
וסתם,גם אפשר לשים לב שכששיני בינה יוצאות מבנה השיניים מסתובב לפעמים,והשיניים הסמוכות יכולות לעשות סיבוב של 180 מעלות (!) ...
(עשיתי מחקר בנושא כשעקרתי..חחח):eek:

• הוסף לסימניות
מחלו לי אם תגובתי חסרת בינה, אך זה בגלל שכל שיני הבינה שלי נעקרו;) (קשה לצחצח כל כך עמוק, וכל אחת נרקבה בתורה , וזה היה הסוף...)
כואב כשבוקע, כואב כשעוקרים -נסבל, אבל די מחליש.
איכות חיי לא נפגעה מהמחסור בשיני בינה, להיפך, חסכתי ייסורים של שן כואבת.

• הוסף לסימניות
מנסיון של עקירת 4 שיני הבינה שלי, אם זה עקירה רגילה זה כאב קליל שעובר במשך היום. אבל אם זו שן כלואה שמצריכה ניתוח כירוגי אז.............. (אחסוך ממכם את התיאור, אם את מאד רוצה אספר לך באישי).
בעיקרון אם הן לא כואבות לא הייתי ממליצה לעקור.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מנסיון של עקירת 4 שיני הבינה שלי, אם זה עקירה רגילה זה כאב קליל שעובר במשך היום. אבל אם זו שן כלואה שמצריכה ניתוח כירוגי אז.............. (אחסוך ממכם את התיאור, אם את מאד רוצה אספר לך באישי).
בעיקרון אם הן לא כואבות לא הייתי ממליצה לעקור.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
זו שאלה שאמורה להשאל אצל רופא שיניים טוב - שייתן עיצה טובה באמת.
(אני חשבתי תמיד, שהכי פשוט כדאי וקל - לעקור וחסל. אבל אמר לי רופא שיניים טוב על אחת משיני הבינה שלי - נכון שקשה לטפל בה, ותצטרכי להתאמץ קצת יותר בצחצוח שלה, אבל כיוון שכבר עקרו לך שן קבועה בצד הזה של הלסת, אם נעקור גם אותה - זה עלול לפגום מאוד בתפקוד הפה, ולכן נשתדל לעשות הכל כדי לא לעקור אותה! ואכן, הוא עבד קשה - ועשה בה טיפול שורש.)

• הוסף לסימניות
מומלץ ביותר !!!
עקירת שיני בינה גם רגיל וגם וגם כלואה
אצל ד"ר שטייר בהדסה עין כרם
מנסיון לשתי אנשים!גם גבר וגם לאשה
ולא היו שום כאבים
ושום תופעות לוואי!

• הוסף לסימניות
כיוון שנתנו פה את כל הצדדים בפן הפיזי, אתרום אני מהצד הפסיכולוגי:rolleyes:
כששן בינה כואבת כמו שרק מישהי כמוה מצליחה לכאוב- או אז מתחילים כל הסיוטים-מלבד כאבי הזוועה- של "מי יודע מה מחכה שם, על ספסל העינויים", איך הזכירה כאן מישהי?- לידה:eek:
אבל כל הסיוט הזה נגמר ברגע שיוצאים מהמרפאה עם תחושת ההקלה הנהדרת של "הכל כבר מאחורי, כולל הכאבים הנסבלים הללו"
ולכן שווה לקצר את זמן העינויים וללכת לרופא, לפחות לבדוק.:)

• הוסף לסימניות
עוד שאלה - תמיד חייבים לקחת אנטיביוטיקה אחרי עקירת שיני בינה? (או סתם שיניים)

פשוט האנטיביוטיקה כ"כ מחלישה, שזה לוקח זמן להתאושש ממנה.

• הוסף לסימניות
שן חצי כלואה, גם מצריכה עקירה כירוגית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישכאן;564455:
שן חצי כלואה, גם מצריכה עקירה כירוגית?

תלוי עד כמה כלואה, ותלוי ברופא רק הוא יוכל לתת לך תשובה מדוייקת!
מקווה בשבילך שלא!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yosher2005;564414:
עוד שאלה - תמיד חייבים לקחת אנטיביוטיקה אחרי עקירת שיני בינה? (או סתם שיניים)

פשוט האנטיביוטיקה כ"כ מחלישה, שזה לוקח זמן להתאושש ממנה.

ממש לא.

• הוסף לסימניות
אם רופא מומחה לעקירות עושה את העקירה, אין סיבה שיהיה כאב בלתי נסבל.
עקרתי 3 שיני בינה [עקירה כירורגית] שחלקן היו חצי כלואות, זריקת ההרדמה כאבה, ואפילו מאוד.
אבל העקירה עצמה היתה מהירה והיה שווה.
חסל סדר כאבי שיניים כל שני וחמישי, וגם כאבי הראש שסבלתי מהם מאוד, עברו ב"ה.
אם תרצי פרטים אפשר באישי.
ממליצה מאוד. במיוחד לכאלו שלא מגיעים בצחצוח עד לשיני הבינה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה