השקעות עקף את אילון מאסק בסיבוב

• הוסף לסימניות
חברים, תעצרו הכל
איזה 'דרייבער' אחד הסביר לי ש-S&P 500 זה לחובבנים, כי הוא עושה 1.1% ביום - וזה ה'ממוצע' שלו, כן?

אז לקחתי מחשבון, כי אני אוהב להרוס מסיבות עם עובדות, וגיליתי שמדובר בנס כלכלי:

הבנאדם מתחיל עם 10,000$ צנועים, ובזכות פלא הריבית דריבית, הוא הופך לטריליונר הראשון בהיסטוריה תוך פחות מ-5 שנים (4.6 ליתר דיוק).

החישוב הפשוט למי שרוצה להצטרף לעושר:

אילון מאסק? סתם שכיר לידו. ב-2030 הוא כנראה קונה את כדור הארץ רק כדי שיהיה לו איפה להחנות את האגו. מי מצטרף להנפקה?
המעשר כבר משוריין עבורי

גילוי נאות: אני אחראי על החישוב וג'מיני על הניסוח...

• הוסף לסימניות
מה התרגשת? העולם מלא דבילים, הם מתרבים באופן טבעי welcome to Earth.

• הוסף לסימניות
חברים, תעצרו הכל
איזה 'דרייבער' אחד הסביר לי ש-S&P 500 זה לחובבנים, כי הוא עושה 1.1% ביום - וזה ה'ממוצע' שלו, כן?

הבנאדם מתחיל עם 10,000$ צנועים, ובזכות פלא הריבית דריבית, הוא הופך לטריליונר הראשון בהיסטוריה תוך פחות מ-5 שנים (4.6 ליתר דיוק).

אילון מאסק? סתם שכיר לידו. ב-2030 הוא כנראה קונה את כדור הארץ רק כדי שיהיה לו איפה להחנות את האגו. מי מצטרף להנפקה?
המעשר כבר משוריין עבורי

הג'מיני מוכשר:

טבלת המירוץ לצמרת: הדרייבער (1.1% יומי) vs. אילון מאסק​

זמן (בשנים)ההון של הדרייבער (השקעה של 10,000$)מה הדרייבער עושה באותו רגעמה אילון מאסק עושה
0$10,000מסביר לכולם בבית כנסת ש-S&P500 זה "כסף קטן".מנסה להנחית חללית על המאדים.
1$544,000קונה רכב חדש (עם נהג) וממשיך להגיד "אמרתי לכם".תוהה למה הדרייבער לא עונה לו לשיחות.
2$29,000,000מחליף את הדירה בבני ברק בוילה בקיסריה.מתחיל להרגיש את הנשיפה של הדרייבער בעורף.
3$1,600,000,000קונה את הבנק שבו הוא התחיל את החשבון.שוקל למכור את טסלה ולעבור לקורס אצל הדרייבער.
4$88,000,000,000הופך לאדם השלישי בעושרו בעולם.מנסה להבין איך הוא פספס את הריבית דריבית הזו.
4.6$1,000,000,000,000הטריליונר הראשון בהיסטוריה.מגיש קורות חיים לדרייבער כדי להיות עוזר אישי.

• הוסף לסימניות
חברים, תעצרו הכל

המעשר כבר משוריין עבורי

שאלו איזה עשיר עם איי קיו של צנובר איך הוא נהיה מילונר
אמר מה הבעיה קונה במאה מוכר במאתיים אני את העשר אחוז שלי עשיתי

• הוסף לסימניות
לא ירדתי לעומק
אם יש לבנאדם 10 שקל אומרים לו תקנה עכשיו פחית קולה
אבל אם תלך 5 ק"מ תוכל לקנות 1000000 פחיות קולה
אבל הוא אומר אני צריך עכשיו פחית קולה או לצורך העניין חצי פחית
מה היית אומר עליו

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
חברים, תעצרו הכל

המעשר כבר משוריין עבורי

הלוואי.
רק מהמיסים של הדרייוער הזה היינו יכולים לכלכל את כל כדור הארץ למשך תקופה...

• הוסף לסימניות
חברים, תעצרו הכל

המעשר כבר משוריין עבורי

הרבה משקיעים צעירים ללא ידע חשבו שכשמדברים איתם על 5 אחוז פיקדון זה חודשי ויש כל חודש ריבית דריבית בקיצור
חשבו שגילו את סוד העושר ופשוט הסתכלו על העולם בתמיהה
תמכרו הכל ותכניסו לבנק עד שלא ישבתי והוכחתי שלא אשכרה חשבתי שאני זה שלא מבין
לדעתי כל המוסדות הללו חייבים להנגיש יותר לציבור את הדברים כמו ניכוי מס במקור שלא אומרים
וכן החזר מס שזה בכלל המון לא יודעים ולאחר 6 שנים הכסף לפח כולל כל הריבית וההצמדה וממש חבל
צריך לפתוח אשכול על כל הדבריםם שלא כולם יודעים

• הוסף לסימניות
צריך לפתוח אשכול על כל הדבריםם שלא כולם יודעים
הבעיה שכל אחד 'לא יודע'* משהו אחר...😉
עד שלא ישבתי והוכחתי שלא אשכרה חשבתי שאני זה שלא מבין
חבל שהוכחת. היית יכול גם "להכניס 5% בכל רגע נתון ולעקוף אפילו את הדרייווער...
שכחתי את אפקט הריבית דריבית זה יגיע ליותר
ונראה לבאר דאותו הדרייוער היה משתמש בברוקר ולא הניח זהבו להחליד בקופת גמל פן יבלעו בדבשתה, ולכך הפסיד את הריבית דריבית כי היה משלם מס וגם עמלות קניה ומכירה ועלו לו חושבנא דדין כחושבנא דדין.
חחח

• הוסף לסימניות
הסיפור עם הדרייבר אמיתי
או שזה גם מג'מיני?
אמיתי, והוא לא מפתיע ולא נדיר...
הרבה שמשחקים קצת אקטיבי רואה תשואות יומיות כאלו ואפילו יותר, והחישוב הנ"ל מוכיח שזה לא מחזיק לאורך זמן
וזה מצדיק לפתוח שרשור כי?
מטרת השרשור היא להמחיש בצורה קצת שונה את הבעייתיות שבהשקעה אקטיבית. זה יצא גם הומוריסטי, ואני מאמין שיש מקום לשתף תוכן שגורם לאנשים לחשוב ולחייך בו זמנית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה