בקשה ערבי לביבות סיכום ומסקנות - לתועלת גמורה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בלת"ק
תוכנית לגברים!!!
כמה זמן אפשר לפטפט
אנחנו עשינו רק לגברים!! [מצד צניעות]
שבת שלימה רק הגברים היו בתוכניות, וכל הנשים צפו מהצד צחקו והסתלבטו....

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
על מה הכעס?..

• הוסף לסימניות
היינו השנה בשני מפגשים.
הראשון - ה'אוכל' היה רק פינת 'בר' עם כמה אפשרויות 'נישנוש' [כמה פסי עוגות, שני סירי מרק, יוגורט ומוזלי]. פעילות יצירה לכווווולם - מסגרות קטנות, טושים לזכוכית, דפי רקע, פרחים לקישוט. כל זה מהסטוק הכי זול.
היו שפטפטו, היו שיצרו, הילדים היו מועסקים, ההורים התעסקו בלעזור להם, כל השאר היו עסוקים באוכל. קליל, פשוט, קצר ולענין, באנו ב7 יצאנו ב9 וחצי... טעם של עוד.
השני - סלטים וכמה סוגי בשרים שהוכנו מראש. כדי להספיק לאכול את כל זה כולם קיבלו הוראה להדליק בבית ולברוח. מה שיצר לחץ בהכנות. כמה מהמשפחה ויתרו על הדלקה בחיק המשפחה והגיעו מוקדם למארח לעזור בלהכין. רק בשמונה וחצי התאספו כולם אחרי הפקקים. מרוב עבודה יצא שכולם עבדו וכולם היו צריכים לאכול וכולם היו צריכים לעוף מוקדם... וכשזה ככה אף אחד לא נהנה מכלום. חזרנו מאוחר, עיפים, סחוטים, מלאי תלונות, ונזכרנו שצריך להתפלל ערבית... כבד, מורכב, חלומות גדולים ותוצאה קטנה שמשאירה טעם של אף פעם לא עוד.
מסקנה - להבין שחנוכה הוא זמן קצר, סדר היום לא מאפשר מי יודע מה. המגש הזה צריך להיות קצר, קליל וקולע. בבין הזמנים תשקיעו במלא טררם מסביב.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי שהוא התכוון ברצינות
אבל אני מאמין שהיה לו כזה נחמד שהוא לא היה מתנגד שיהיה כזה כל חודש
התכוונתי מאד ברצינות דווקא.
היינו 9 זוגות + 35 ילדים בשבת גיבוש כולל תוכנית במוצ"ש.

את כל האמת- אם היה אפשרי, היינו עושים שוב השבת. פה אחד.

כנ"ל על הערב לביבות מהצד השני ביום שני. היה מדהים, טעים, וכיף!!! פשוט כיף!!

• הוסף לסימניות
לדאוג לתכנית מתאימה לילדים. כזו שיהנו בה בשעת מעשה ויצאו עם משהו הביתה.
כמה שנים שהבאנו סופגניות/דונאטס ריקים והילדים קישטו בשלל צורות. הבאנו קרמים, קליקים, שברי גליליות וכל העולה על דעתכם כמעט, היה נחמד. המון בל תשחית.
השנה החלטנו לעשות משהו אחר.
הבאנו להם סדנת יצירה מהממת, משהו שאנחנו הפעלנו, לא מבחוץ. ל-2 חתכי גילאים, אותו דבר אבל שונה. הילדים זרחו מאושר, עבדו כל כך יפה, וביחד עם כל בני הדודים, יצרו, חוו חווי יצירה מדהימה, להורים היה שקט ויכלו לעסוק בתכנית שלהם, ובסוך כל ילד לקח איתו הביתה מה שהכין, משהו שישמש אותו בבית.

בנוסף היו לילדים גם תחרויות עם פרסים ממש שווים שערכו הבנות בגילאי 12-13

הילדים אכלו לחמניות, נקניקיות, צ'יפסים וירקות.

למבוגרים היה אוכל אחר, כמובן.

באולם זול יחסית.

• הוסף לסימניות
לתכנן מקום שיחסית קל לכולם להגיע
לשתף את כולם בהכנה
להגיע בזמן- כי אם לא כבר לא ישאר מקום לאף אחד למה שהכנתם -ותחזרו עם מגשים עמוסים הביתה..
להביא תעסוקה לילדים

• הוסף לסימניות
מצטרפת לכל הנ"ל
הכי הכי חשוב-תעסוקה מאורגנת ומעניינת לילדים, בלי זה הם מסתובבים בין הרגליים, ולהורים זה ממש לא נחמד...
אוכל בשפע, לא לקחת סיכונים.
ובאמת לדאוג שלא כל עול הארגון והסידור ייפול על ההורים, זה ממש לא מגיע להם.
מיקום מרכזי ועם תחב"צ מסודרת, שנח לכולם-עד כמה שאפשר
ומי שיכול עדיף מקום כמה שיותר גדול, זו חויה בליגה אחרת לגמרי...
:(

• הוסף לסימניות
לנו השנה לא היה ערב לביבות מ-2 הצדדים וראינו ישועות.

האמת שאני חושבת שזו הזדמנות די נדירה למפגש מאחוד בלי רעש של מוזיקה ולחץ של ארוע (בשמחות)
אלא שאפשר לשבת ולדבר ואפילו להנות

• הוסף לסימניות
לתת לגיטימציה לנשים עובדות לא לבוא,
מה לעשות לא כולן מורות...
בלילה באחרון שאלו אותי אם יש לי דלקת עיניים מרב שהעיניים שלי היו אדומות מעייפות

• הוסף לסימניות
שיהיו יותר מאכלים פשוטים ומשביעים מאשר מושקעים ופחות משביעים. כי בסוף כולם נשארים רעבים...

• הוסף לסימניות
להתחיל יותר מוקדם ולסיים יותר מוקדם
זה היה פשוט טירוף
כמו שבע ברכות

ואני עובדת כל יום

• הוסף לסימניות
לבטל את הערב הזה
כי לגברים זה אחד הדברים המשעממים ביותר שיש
אני בעד ערב לביבות לנשים בלבד גם במחיר של לשמור על הקטנים בבית
אני בעד להשאיר את הערב פתוח למי שמעוניין.
בעלי ישמח לבלות עם האחים שלו,
הילדים גם,
ואני אשמח להישאר בבית לנשום קצת.
(בצד שלי לא עושים ב"ה).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת