כללי עריכת חדשות בעיתון...

• הוסף לסימניות
האם ישנם כללים בעריכת כתבות בעיתונים...
ואם ישנם.. האם זה קשור במידה והעיתון שחור לבן.. או צבע.. ?
והאם ישנם פונטים מיוחדים לכותרות.?
וכל כיוצא בזה.

תודה רבה

• הוסף לסימניות
תודה רבה...
אבל אני לא חבר בפורום שם.. ואני לא יכול לקרוא את זה.

שמע.. אולי תעתיק לי את זה לקובץ ושלח לי למייל..?..

תודה רבה
גד

• הוסף לסימניות
וודאי שיש כללים בסיסיים אבל תמיד ניתן לחרוג מהם, תלוי בכתבה.

תוכן הכתבה נכתבת אם אני לא טועה תמיד בפרנק-ריהל כאשר המודגש משמש בעיקר לקטע הראשון שהוא הכותרת המשנית (או השלישית). כותרות, עושים בחיים, או פרנק ריהל. 2 דברים קטנים שהרבה עיתונים לא מקפידים וזה ממש מפריע לעין, להקפיד שהקוביה בה מופיע שם הכתב תהיה בגובה הטקסט. ולהקפיד שיש סימן בסוף כתבה (קוביה או עיגול או משהו כזה).

תסתכל על עיתונים ותראה, יש גם הרבה משחקי צבעים, ומסגרות וכו' אבל זה דינמי, לפי תוכן העמוד.

לא חושב שיש הבדל בין ש/ל לצבע מעבר למשחקי הצבעים שלא קיימים רק בגווני אפור.

• הוסף לסימניות
בקשר לגופנים:
לכותרות בעיתונים יש גם את פונט "רוזנברג" (על כל סוגיו) שמתאים מאוד. (משתמשים בו בעיתון משפחה למשל). בכותרות משנה משתמשים בפונט "גלבוע" יש עיתוני חדשות מסויימים שמשתמשים לכתב התוכן בפונט "דוד" ובכתבות צבע אפשר להשתמש גם בפונט "כתבה".
(כל הפונטים הנזכרים לעיל הם של מסטאר פונט)

בקשר למסגרות: יש 6 סוגים עיקריים שמשתמשים בהם:
1. כותרת וטקסט ללא מסגרת. (הכתבות מופרדות זו מזו ע"י קוים אנוכים ומאוזנים).
2. מסגרת ובתוכה הכותרת והטקסט.
3. מסגרת ממולאת בצבע בהיר ובתוכה הכותרות והטקסט.
4. מסגרת שממולאת בצבע כהה ועליה הכותרת והטקסט בלבן. (לקטעים קצרים בלבד).
5. מסגרת שבחלקה העליון יש מלבן עם צבע מילוי (לא בהיר) ועליו הכותרת (בשחור או בלבן, תלוי במילוי שנבחר), והטקסט מתחת (על הרקע הלבן).
6. מסגרת שממולאת בצבע כהה ועליה מלבן לבן שיוצר שוליים עליונות גדולות מספיק בשביל לכתוב עליהן כותרת בלבן ושוליים שוות (כמין מסגרת עבה) בשאר הצדדים. מסגרת זו מתאימה במיוחד לכתבות שער וכדו'.

• הוסף לסימניות
איזה סוג עיתון???
מגאזין?
עיתון חדשותי?
מקומון?
יש קצת הבדל.

• הוסף לסימניות
תיקון קטן לעדן, הפונט זה לא 'רוזנברג' אלא 'נרקיס בלוק' לסוגיו ומשקליו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;66702:
בקשר לגופנים:
לכותרות בעיתונים יש גם את פונט "רוזנברג" (על כל סוגיו) שמתאים מאוד. (משתמשים בו בעיתון משפחה למשל). בכותרות משנה משתמשים בפונט "גלבוע" יש עיתוני חדשות מסויימים שמשתמשים לכתב התוכן בפונט "דוד" ובכתבות צבע אפשר להשתמש גם בפונט "כתבה".
במשפחה לא מעיזים להשתמש עם גופן רוזנברג כמו שהעיר רמיS.
גופן דוד זה סתם גופן שחייבים לזרוק מהמחשב, מקסימום להאשיר בשביל כתבות לילדים (גם חולק על זה, אבל שיהיה)
אגב עדן, יש מצב שאתה מעמד את המדורים של המודיע? אם כן וגם אם לא, מישהו יודע איזה גופן משתמשים בכותרות שם, ולמה בחרו בכזה גופן? :(

• הוסף לסימניות
הפונט 'פרוטוקול' (של רוזנברג) לסוגיו נחשב בכמה עתונים לפונט טוב לטקסט רץ, מעט יותר חגיגי.
דוד מקובל מאד בכתיבה מנוקדת לילדים, בהצרה מסויימת שלו, בדרך כלל.
נרקיס תם לייט של רוזנברג מקובל מאד בטקסט רץ מנוקד לא לקטנים ממש, לגילאי עשרה, שגם הם אוהבים ניקוד. (יש טוענים שגם מבוגרים.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;66802:
במשפחה לא מעיזים להשתמש עם גופן רוזנברג

למה לא מעיזים?

• הוסף לסימניות
כי הם מבינים בטיפוגרפיה, ומשתמשים עם גופנים יציבים, שכל תו ותו עומד נכון. והדיוק שלו אופטימלי. אין אותיות שעולים קצת ויורדים קצת, אין תזוזות בין התוים. בקיצור טיפוגרפיה מושלמת.

• הוסף לסימניות
לא לעשות מה שעושים ביתד נאמן.
והכל יהיה בסדר.

• הוסף לסימניות
לדבר נגד, זה לא הצד החזק של הפורום. (הגם שאני לא מתאפק די הרבה פעמים. בכל זאת כדי לחפש את הטוב. ואני אשם שזה הידרדר קצת האשכול הזה, כי בכל זאת אני לא סובל את הגופן של המודיע במדורים)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....