כללי עריכת סקריפטים..?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע באיזה תוכנה עורכים/כותבים סקריפטים לאינדיזיין?
יש בחינם? (או, אם זה משהו של אדובי אז בענן?)
תודה!

• הוסף לסימניות
בעיקרון זהו קוד תוכנה שמקובל לכתוב בויז'ואל בייסיק, או בז'אווה סקריפט.

• הוסף לסימניות
ו javaskript זה חינמי?

• הוסף לסימניות
ו javaskript זה חינמי?
JavaScript הוא לא תוכנה, הוא שפת תכנות.
אפשר לכתוב/לערוך אותו גם ב-notepad, אבל יש הרבה כלים שעוזרים לכתיבת קוד.
אני משתמש עם VS Code של מיקרוסופט, תוכנה קלילה וחינמי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני משתמש עם VS Code של מיקרוסופט, תוכנה קלילה וחינמי.
ואו.
האם יש לך השלמה אוטמטית?
יש לך איזה סביבה כל שהיא שאתה עושה איתה?
האם זה בJS4 או שאפשר כבר גם לכתוב בES6?
מאוד מענין אותי איךף אתה מתחיל פרויקט עם VSCODE

• הוסף לסימניות
האם יש לך השלמה אוטמטית?
לא.
[אבל ככל שאני מתקדם בקידוד, יש השלמה אוטומטית ממה שכבר כתבתי...]
האם זה בJS4 או שאפשר כבר גם לכתוב בES6?
סקריפטינג באינדיזיין זה לא ממש javascript, זה אינטרפרטציה משל עצמו שליתר דיוק נקרא ExtendScript; ולא, אין לו את כל השכלולים החדשים של ES6...
כדי לראות מה נתמך ב-ExtendScript יש להסתכל בלינק הנ״ל בחלק של javascript.
מאוד מענין אותי איךף אתה מתחיל פרויקט עם VSCODE
באמת אין יכולת של דיבאגינג עם VS Code, רק עם Adobe ExtendScript Toolkit.
ובאמת כשאני נתקע אני משתמש בו, אבל חוצמזה אני לא משתמש בו כי הוא מאוד ישן ובעייתי [הוא עדיין לא עודכן מ-CS6...] [אמנם בווינדוס זה לא כ״כ בעייתי]. לעומת זה VS Code מאוד נוח ומהיר לשימוש! ואפשר להתשמש עם alert או try-catch כדי לקבל קצת תחליף לדיבאגינג...

• הוסף לסימניות
גם ב-Windows וגם ב-Mac כדאי להשתמש ב-ESTK שזה תוכנה שבאה עם אינדיזיין ומיועדת לכתיבת הסקריפטים, בגלל היתרונות של debugging שיש רק לה.
ב-MAC יש איזשהו אופציה שצריך לשנות כדי שזה יעבוד חלק (app nap -- משהו כזה).

• הוסף לסימניות
VB כבר בשלבי גסיסה אחרונים, ככה זה נראה לפי המודעות. למשהו חדש ודאי אין מה לעשות עם זה. ככה זה לפי דעתי.
VB SCRIPT שרץ ישר על הDOM זה שפת נפל של מיקרוספט שלא הצליחה ואין על דוקומנציה והשפה לא מתפתחת. ומה שאין כן VB ישי עוד פקיורטים ישנים שציריכם לתחזק קוד בVB.
היא אמנם שפה קלה. אך חסרונתיה בצידה.
אם אתה משתמש בפלטפורמה של וינדוס כדגומת וינפרוס ואתה משתמש בVB עצמו זה לא יעבוד במק. אבל אצל כל הוינדוסאים זה יעבוד אחרי איזה פעולת רגיסטרציה קלה.

• הוסף לסימניות
VB כבר בשלבי גסיסה אחרונים, ככה זה נראה לפי המודעות. למשהו חדש ודאי אין מה לעשות עם זה. ככה זה לפי דעתי.
VB SCRIPT שרץ ישר על הDOM זה שפת נפל של מיקרוספט שלא הצליחה ואין על דוקומנציה והשפה לא מתפתחת. ומה שאין כן VB ישי עוד פקיורטים ישנים שציריכם לתחזק קוד בVB.
היא אמנם שפה קלה. אך חסרונתיה בצידה.
אם אתה משתמש בפלטפורמה של וינדוס כדגומת וינפרוס ואתה משתמש בVB עצמו זה לא יעבוד במק. אבל אצל כל הוינדוסאים זה יעבוד אחרי איזה פעולת רגיסטרציה קלה.
סקריפט באינדיזיין שנכתב ב-VB לא יעבוד על מחשבים מסוימים?
אני לא סתם שואל. VB אני יודע ו-JS לא, לכן אני מחפש מה ההצדקה ללמוד שפה חדשה. בפרט שאני כותב גם ב-c#, והפקודות שם (לדוגמה בהתעסקות עם קבצי וורד) דומות מאד מאד ל-VB.

• הוסף לסימניות
סקריפט באינדיזיין שנכתב ב-VB לא יעבוד על מחשבים מסוימים?
לא עובד על מק. JS עובד על הכל אבל צריך התאמות של קוד פה ושם וגם של גרסאות קודמות.
האובקטים של אינדיזיין מתשנים בהתאם לגרסאות.
התחביר של JS דומה מאוד לC#, אבל מבחינת טיפוסים הרבה יותר קל ואפשר הרבה יותר בקלות לעשות בלאגן. וזה כיף.
בC# בשביל זה יש את dynamic שפותר חלק נרחב מזה אבל עדיין...

• הוסף לסימניות
כותב גם ב-c#, והפקודות שם (לדוגמה בהתעסקות עם קבצי וורד) דומות מאד מאד ל-VB.
שמות האובקטים והטיפוסים הם אותו דבר ולכן זה נראה לך דומה. יש כמה הבדלים למשל בJS המערכים מתחילים ב0 ואילו בC# במודול של אינדיזיין וורד הם מתחילים מ1. (משום מה, לא יודע למה).
בC# אתה יכול ללכת לאובגט מודול ולראות את כל מה שיש להם להציע.
עם דינמיק אין לך השלמה אוטמטית .

• הוסף לסימניות
יש לך console.log() אפשהוא שמה בטרמינל?
יש [ב-VS Code], אבל א״א להשתמש בו מתוך אינדיזיין סקריפט.
לכן אני משתמש עם Alert, שהוא עושה בדיוק אותו דבר...
מה שכן, אפשר להשתמש עם
קוד:
$.writeln()
והוא יכתוב את זה ב-console של ExtendScript Toolkit.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה