ערך של יהודי

• הוסף לסימניות
למי שיש פתגמים/אמרות חז"ל/משפטים חסידיים קצרים
על הנושא הזה
תבוא עליו הברכה
אני זקוקה לזה בדחיפות נוראית. כרגיל :eek:
תודה לעונים!!!

• הוסף לסימניות
"בין כך ובין כך אתם קרויים בנים" (קידושין לו.)

"כְּשֶׁיִּשְׂרָאֵל עַם קָדוֹשׁ נוֹפְלִין, חַס וְשָׁלוֹם בַּעֲווֹנוֹת, רַחֲמָנָא לִצְלָן כִּי זֶהוּ הָרַחֲמָנוּת הַגָּדוֹל מִכָּל מִינֵי רַחֲמָנוּת כִּי כָל הַיִּסּוּרִים הַקָּשִׁים שֶׁבָּעוֹלָם אֵינָם נֶחֱשָׁבִים כְּלָל כְּנֶגֶד הַמַּשּׂאוֹי הַכָּבֵד שֶׁל עֲווֹנוֹת, חַס וְשָׁלוֹם כִּי כְּשֶׁיִּשְׂרָאֵל נוֹפְלִים בַּעֲווֹנוֹת, חַס וְשָׁלוֹם זֶהוּ מַשּׂאוֹי כָּבֵד מְאד, שֶׁאִי אֶפְשָׁר לִשָּׂא כְּלָל הַמַּשּׂאוֹי הַכָּבֵד הַזֶּה בִּבְחִינַת: ''כְּמַשָּׂא כָבֵד יִכְבְּדוּ מִמֶּנִּי'' (תְּהִלִּים ל''ח) כִּי מִי שֶׁיּוֹדֵעַ קְדֻשַּׁת יִשְׂרָאֵל מֵאַיִן הֵם לְקוּחִים וְיוֹדֵעַ רוּחָנִיּוּת וְדַקּוּת שֶׁל יִשְׂרָאֵל הוּא יוֹדֵעַ, שֶׁיִּשְׂרָאֵל הֵם רְחוֹקִים לְגַמְרֵי מֵעָווֹן וְאֵין עָווֹן שַׁיָּך לָהֶם כְּלָל כְּלָל לא לְפִי גּדֶל קְדֻשָּׁתָם מִשָּׁרְשָׁם וְגדֶל דַּקּוּתָם וְרוּחָנִיּוּתָם וְעַל כֵּן כָּל הַיִּסּוּרִים שֶׁבָּעוֹלָם אֵינָם נֶחֱשָׁבִים לְמַשּׂאוֹי כְּנֶגֶד הַמַּשּׂאוֹי הַכָּבֵד שֶׁל עֲווֹנוֹת" (ליקוטי מוהר"ן תנינא ז)

2 הסיפורים הראשונים בספר "סיפורי חסידים" על התורה של הרב זווין

"

• הוסף לסימניות
תודה מאוד
אבל אני מחפשת אמרות ממש קצרות.
יש עוד??

• הוסף לסימניות
והייתם לי סגולה מכל העמים - סֶגול ככל שיתגלגל ישאר תמיד סֶגול . כך יהודי - ככל שיתגלגל ישאר יהודי.

• הוסף לסימניות
שטר של 100 דולר גם אם יקמטו אותו וילכלכו אותו (ואפילו אם יקרעו אותו..) תמיד ישאר שווה 100 דולר..
והנמשל מובן..

• הוסף לסימניות
צריך להיות מבין גדול כדי להבין בערך של יהודי פשוט (משהו כזה. אולי יזכיר למישהו וידייק אותי...)

• הוסף לסימניות
"סימני ישראל: בישנים רחמנים גומלי חסדים."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י estigr;1479519:
צריך להיות מבין גדול כדי להבין בערך של יהודי פשוט (משהו כזה. אולי יזכיר למישהו וידייק אותי...)

אולי ריקנים שבאומה מלאים מצוות כרימון?

לזה התכוונת?

• הוסף לסימניות
לא... התכוונתי למשהו שמשתמש במילים האלה, עם ערך של יהודי פשוט והכל...
רק היה נדמה לי שהציטוט צולע.
אגב, למי שעוד מחזיק אצלו את 'קולמוס', באחד מהם היו פתגמים בסוף של גדולי החסידות - לדעתי היה גם בנושא זה.

• הוסף לסימניות
הכוונה למקראה של הסמינרים - לא לעיתון

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י estigr;1480051:
לא... התכוונתי למשהו שמשתמש במילים האלה, עם ערך של יהודי פשוט והכל...
רק היה נדמה לי שהציטוט צולע.
אגב, למי שעוד מחזיק אצלו את 'קולמוס', באחד מהם היו פתגמים בסוף של גדולי החסידות - לדעתי היה גם בנושא זה.

תחפשי את הספר סיפורי חסידים ותקראי את 2 הסיפורים הראשונים שם.
יש שם משפט כמו שאת מחפשת - אני לא זוכר אותו בע"פ אך זה עומד לי על קצה הלשון

• הוסף לסימניות
מהבעש"ט הקדוש:
"הקב"ה אוהב כל יהודי כמו בן יחיד שנולד להוריו לעת זקנותם"
"כל יהודי הוא יהלום, גם אם התגלגל לבוץ והתכסה בלכלוך הוא נשאר יהלום" (לא ציטוט מדוייק)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה