כללי ערכים לצבע כתום וחום

• הוסף לסימניות
למי יש ערכים לצבע כתום חי, משהו כמו גזר, וצבע חום שלא יצא קודר בהדפסה.
תודה!

• הוסף לסימניות
כתום חי:
C=0, M=50, Y=100, K=0.
אפשר 40-50 במג'נטה תלוי בגוון שרוצים.

חום:
C=50, M=80, Y=90, K=40.

• הוסף לסימניות
בשביל חום עדיף לא להשתמש בערוץ ציאן,
ערכים של
c=0 m=50 y=50 k=50
לצבע חום בסיסי שממנו אפשר לשחק, יש אינסוף אפשרויות
לכהה יותר - להוסיף עוד שחור
לצהבהב יותר - להעלות את הצהוב
לאדמדם - להוסיף מג'נטה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;389190:
בשביל חום עדיף לא להשתמש בערוץ ציאן,

למה?

(נראה לי ש50 c זה באמת הרבה מידי.
אבל אשמח להסברך למה את חושבת שבכלל בלי.)
תודה.

• הוסף לסימניות
זה נכון לגבי כל צבע - אם אפשר להשיג צבע מסויים עם ערוץ אחד פחות, זה עדיף.
כמה שפחות ערוצים הצבע יצא נקי יותר בהדפסה.

• הוסף לסימניות
אריאל'ס, כעיקרון את צודקת, אם אפשר לוותר על ערוץ צבע מסויים זה עדיף, אבל חום, בבסיסו - מורכב מ-3 צבעי יסוד (אדום, כחול, צהוב) ולכן צריך להשתמש גם בערוץ הצ'יאן.

ערכי צבע "החום" שנתת הם בעצם ערכים לאדום בהיר עם הרבה שחור (הרי 100 מגנטה ו-100 ילוו זה אדום, נכון? אז חמישים זה חצי, אדום בהיר). לדעתי זו רק אשליה של צבע חום כי אם למשל תרצי להכהות את הכל בפרופורציה ותתני לכולם 80 במקום 50 יצא לך צבע בורדו ולא חום!

שימי לב שבערכים שנתתי אם תתני מחצית מהם ייצא לך חום בהיר ולכן זהו צבע חום "נכון"!

• הוסף לסימניות
ושכחתי לכתוב שאם רוצים צבע חום בהיר / כהה יותר אפשר לשחק עם ערכי השחור בלבד!
(למשל K=0 ייתן חום בהיר).

• הוסף לסימניות
טבלה של כמה גווני חום, תהנו

עדן -
אני מסכימה איתך שבטבע אין ערכי צבע מוחלטים
ושאם נדגום סלע או גוש אדמה יהיה בו גם ציאן
אבל בשביל הדפסה נקיה יותר אני תמיד אעדיף להוריד את הציאן, ולנסות להגיע לגוון המקורי עם 3 ערוצים (לפעמים אפילו עם שניים בלבד). מנסיון - זה כמעט תמיד אפשרי.

השורה האמצעית זה מה שאת נתת, ולידו מימין - אותו צבע בשני שליש וחצי בכל הערוצים
העליונה - גוונים כמעט זהים בלי שימוש בציאן
התחתונה - אחוזים שווים של מג'נטה וצהוב
אם תצליחי לשכנע אותי למה שלך עדיף, אתחיל להוסיף ציאן לחומים שלי

קבצים מצורפים

• חומים.jpg
    KB 41.2 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
אריאל'ס אין לי עניין לצאת "הצודקת", פשוט לדעתי ה"חום" שיצרת הוא בעצם משהו בין כתום כהה / אדום כהה, הרי הוספת השחור מכהה את הצבע המקורי, אז אם רוצים לדעת מה הצבע המקורי צריך להוריד את השחור, ואם אכן נעשה זאת נגיע לאדום / כתום.
דרך אגב, דווקא את הערכים שנתת בהודעה הראשונה אני לא רואה בטבלת הצבעים שלך, אז הכנתי טבלה שמראה את הצבעים שאני נתתי עם אפשרויות הכהיה והבהרה (לפי שיטת - השחור קובע) ואת הצבעים שאת נתת עם אפשרויות הכהיה והבהרה. בשורה השלישית הורדתי את השחור מהצבעים שבשורה מעל כדי להראות לך שאצלך השחור לא משחק בתפקיד המכהה אלא בתפקיד "המטעה" וכי הצבע המקורי הוא כתמתם כפי שטענתי.
בשורה האחרונה יש דוגמא קלאסית לשימוש לא נכון בצבעים ע"י שימוש בצבע השחור. איך יוצרים ירקרק? ע"י הוספת שחור לצהוב או ע"י הוספת צ'יאן לצהוב? נכון שהצבע הבהיר דומה אבל זו טעות יסודית...
(זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בצבעים שמבוססים על צבע שחור אבל זה לא הצבע המקורי והנקי אלא "צבע עכור").
בכל אופן לי משום מה הצבעים שלך נראים יותר אדמומיים אבל אם כך את אוהבת את החום שלך - אין לי שום בעיה עם זה...
צפה בקובץ המצורף 60234

קבצים מצורפים

• Untitled-1.jpg
    KB 828.9 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;389534:
אריאל'ס אין לי עניין לצאת "הצודקת", פשוט לדעתי ה"חום" שיצרת הוא בעצם משהו בין כתום כהה / אדום כהה, הרי הוספת השחור מכהה את הצבע המקורי, אז אם רוצים לדעת מה הצבע המקורי צריך להוריד את השחור, ואם אכן נעשה זאת נגיע לאדום / כתום.
דרך אגב, דווקא את הערכים שנתת בהודעה הראשונה אני לא רואה בטבלת הצבעים שלך, אז הכנתי טבלה שמראה את הצבעים שאני נתתי עם אפשרויות הכהיה והבהרה (לפי שיטת - השחור קובע) ואת הצבעים שאת נתת עם אפשרויות הכהיה והבהרה. בשורה השלישית הורדתי את השחור מהצבעים שבשורה מעל כדי להראות לך שאצלך השחור לא משחק בתפקיד המכהה אלא בתפקיד "המטעה" וכי הצבע המקורי הוא כתמתם כפי שטענתי.
בשורה האחרונה יש דוגמא קלאסית לשימוש לא נכון בצבעים ע"י שימוש בצבע השחור. איך יוצרים ירקרק? ע"י הוספת שחור לצהוב או ע"י הוספת צ'יאן לצהוב? נכון שהצבע הבהיר דומה אבל זו טעות יסודית...
(זה לא אומר שאי אפשר להשתמש בצבעים שמבוססים על צבע שחור אבל זה לא הצבע המקורי והנקי אלא "צבע עכור").
בכל אופן לי משום מה הצבעים שלך נראים יותר אדמומיים אבל אם כך את אוהבת את החום שלך - אין לי שום בעיה עם זה...
צפה בקובץ המצורף 60234

את צודקת לחלוטין כשמדובר על צבעים טבעיים
וכן על ערבוב צבעים בפלטה, שתמיד משתדלים להגיע לגוון הדרוש ללא שחור
שחור אינו צבע שנמצא הרבה בטבע, הוא קיים במנות קטנות מאוד.

לגבי הדפסה - לא רואה יתרון לשימוש ב-4 ערוצים, בצבע הספציפי הזה.
יש לי עבודות שמבוססות על חום כזה, ללא ציאן
והצבע יצא בהדפסה מעולה.

ואם משתמשים ב-4 ערוצים חשוב מאוד לשים לב לאחוז הצבע הכללי, יותר קל להגיע לעומס צבע ככה. במיוחד לאנשים שלא מודעים לבעייתיות בזה - לא מומלץ.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה