דרוש מידע ערכת הפתעה לבעל לליל שבועות!

נשים במה הם זוכות? (לגן עדן)
לא מדוייק.
הפי' הוא - נשים במה זוכות לזכות התורה המגינה ומצילה (זכות מצוה מגינה רק בשעתה, אבל זכות תורה מגינה גם שלא בשעתה). זו הסוגיא שם
יש להן הרבה גן עדן בלי זה

לא מדוייק.
הפי' הוא - נשים במה זוכות לזכות התורה המגינה ומצילה (זכות מצוה מגינה רק בשעתה, אבל זכות תורה מגינה גם שלא בשעתה). זו הסוגיא שם
ישר כוח....
לא הכוונה גן עדן של לימוד תורה?

בפירוש לא

זו סוגיא במסכת סוטה דף כא עמוד א
קצת מורכב להציג את זה כאן
אבל המסקנה שם ברורה
אכן.
זה אחד המשפטים שהוצאו מהקשרם, וכבר אף אחד לא זוכר את ההקשר המקורי שלו.
דומה ל - ׳כדאי הוא רבי שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק׳.

בגמ' בברכות המשמעות, באיזו זכות זוכות לחיי העולם הבא, אכן דנים ע"ז במפרשים, ויש שהסבירו שהתור היא כמו המפתח לג"ע שאפי' אם מצוות הרבה א"א להכנס בלי תורה.

אני אישית מאז החתונה ב"נ דואגת לקנות לו שקית פינוקים , אקסל ממתקים חטיפים שאוהב וממריצים. מסטיקים/סוכריות מנטה שיעזרו להישאר ער. דברים לא מלכלכים בשביל הנוחות (ז"א שוקולד אצבעות במקום טבלה).
לטעמי אין כאן בכלל עניין של להיות 'משגיח כשרות' חלילה , כשאני יושבת על עבודת הגשה , וזקוקה לאדרנלין אני לוקחת משהו מתוק, למה לא להקל עליו בליל שימורים כמעין זה...
כמובן שמצורף לזה מכתב הערכה וברכה.
ממקום זוגי שליו ומשותף ב"מסע החיים". לפעמים גם הילדים מצרפים ציור - לאבא הכי הכי...

ומבחינתי למצוא סיבה למסיבה, ולמילה טובה זו ברכה ותמיד מומלץ.

לא מדוייק.
דוקא ר' אלה לופיאן בלב אליהו כן מסביר כך,
אם תרצה אחפש איפה זה בדיוק

אכן רעיון יפה ומחמם את הלב. כדאי לשים לב שלגבר יותר חשוב החלק המעשי: היינו אוכל טוב. ופחות העטיפות. לכן מומלץ לא להשקיע הרבה בעיצוב. כן חשוב פתק נחמד אך לא מעבר.

אני חושבת שעצם ההערכה המוגזמת לדברים מובנים, ומנהגים שהונהגו כל הדורות (כמו ללמוד בליל שבועות), גורמת לדברים להיות לא מובנים מאליהם... וחבל... (עוד כמהשנים נשים צעירות שלא ישלחו משהו בומבסטי לבעל עם פתק הערכה, הבעל פשוט יעלב וילך לבדוק אם יש בעיה בשלום בית שלהם)
בעלי יתפדח אם אשלח לו מין משלוח מנות כזה, מספיק מגש עוגות סטנדרטי, כי הוא הולך להיות ער, ואם ירצה לאכול משהו.
לא כי הוא הולך ללמוד תורה 'בשבילי', או שהוא משלים 'לי' איזושהיא ציפייה.
זהו מנהג ותיק ורגיל וכמו שלא אשלח לו משלוח מנות בר"ה על תפילות של יום שלם...

אני חושבת שעצם ההערכה המוגזמת לדברים מובנים, ומנהגים שהונהגו כל הדורות (כמו ללמוד בליל שבועות), גורמת לדברים להיות לא מובנים מאליהם... וחבל... (עוד כמהשנים נשים צעירות שלא ישלחו משהו בומבסטי לבעל עם פתק הערכה, הבעל פשוט יעלב וילך לבדוק אם יש בעיה בשלום בית שלהם)
בעלי יתפדח אם אשלח לו מין משלוח מנות כזה, מספיק מגש עוגות סטנדרטי, כי הוא הולך להיות ער, ואם ירצה לאכול משהו.
לא כי הוא הולך ללמוד תורה 'בשבילי', או שהוא משלים 'לי' איזושהיא ציפייה.
זהו מנהג ותיק ורגיל וכמו שלא אשלח לו משלוח מנות בר"ה על תפילות של יום שלם...
לדעתי זה פר בעל. כל אישה תדע מה משמח את בעלה. בעלך אולי יתפדח לקבל את המשלוח, אבל יש בעלים שממש יעריכו וזה אפילו יגרום ליותר שלום בית…
ונכון שזה מנהג רב בשנים ללמוד כל הלילה, אבל מה לעשות שישנם בעלים שזה קשה להם, והם הולכים ומתאמצים, ועצם משלוח כזה/ מתנה מחממת לב מהאישה יגרום להם לסיפוק ולהערכה וגם אולי ללמוד יותר.
וכן, בעלי יודע שעצם זה שהוא הולך כל יום לכולל, משמח אותי מאוד!
כמובן חשוב לא לחפור, מה למדת היום? וכו…
לי אישית זה נתן רעיון ואני ממש הולכת לחשוב מה יכול לשמח אותו.. תודה לפותחת האשכול!

העבירו לי אולי ישמש גם אותכם...

קבצים מצורפים

• לילה פורה מוקטן.pdf
    KB 392.1 · צפיות: 36

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה