כללי ערעורים

• הוסף לסימניות
מותר לבני אדם לרצות, להחליט, לדרוש, לשאוף, לשאול ולערער על טיבו של מוצר או שירות כזה או אחר.

אבל אני בספק רב אם יש מקצוע שהלקוח מערער עליו כמו עיצוב גרפי.

50% מהלקוחות עונים אמן על העיצוב שאנחנו מעצבים עבורם. אבל 50% מערערים.
זה לא מה שציפינו, תשנה פה, תשנה שם, תגדיל, תקטין, תוסיף צבע, תוריד צבע, תשנה פונט, זה נקי מידיי, זה קיטש מידיי וכו' וכו'.

תתארו לכם שראובן נכנס לפסיכולוג ובמהלך הטיפול הוא מערער בקול על הרופא היושב מולו. תתארו לכם שראובן נכנס לפלאפל ומערער בקול על גודלם של הכדורים או סמיכות הטחינה.
תתארו לכם שראובן מצטלם ביום חופתו וקורא לצלם: אתה קרוב מידיי, התאורה חזקה מידיי.

ראובן יכול לערער, אבל בשקט. אם אחד מבעלי השירותים דלעיל אינם טובים עבורו הוא פשוט לא יחזור אליהם.

אבל כשאותו ראובן יצטרך את שירותיו של הגרפיקאי, האחרון יהפוך לשק חבטות. אין זה מכבודו של ראובן לא להבין בעיצוב לפחות כמו המעצב אם לא יותר, ולכן הוא ירשה לעצמו לערער על עבודת המעצב ובקול.

אנחנו מחזיקים מעמד בתחום, בזכות ה50% שנהנים מפרי עבודתנו ועונים אמן לעיצובים שלנו.
ה50% הנותרים מערערים ותמיד יערערו. הם יגרמו לנו לתנודות במצבי רוח, לשחרר אנחות כואבות או לצעוק בשקט - מחר אני מחליף מקצוע.

50% המערערים - מערערים לנו את המקצוע.
בניגוד למוכר הרהיטים שמוכר שולחנות וכסאות הנראים לעין, הגרפיקאי מייצר את העבודה - יש מאין. כשהלקוח מגיע, העבודה לא קיימת. כשהוא יוצא העבודה קיימת. ממש כמו תינוק חדש שנולד. המילה 'קראייטיב' באה משורש המילה 'קריאשן' = יצירה. אנחנו יוצרים משהוא שלפני זה הוא לא היה קיים.

אם נדון לכף זכות את המערער הרי שבניגוד לכסאות והשולחנות שראה בחנות הרהיטים, שם היתה לו את הפרבילגיה לבחור שולחן או כסא לטעמו. במקרה שלנו, נוצרה כאן יצירה שהוא לא ראה בשעת ההזמנה. הוא אומנם ראה תיק עבודות שנתן לו כיוון אבל לא יותר מזה.

המסקנה היא: צריך לשתות הרבה מים. להחזיק מעמד ולזכור תמיד שיש לקוחות מרוצים שאינם מערערים, ובזכותם ולזכותם שווה להשאר בתחום.

שבת שלום לכולם.

• הוסף לסימניות
הגד נא לי הרשל,
כאשר תבנה את ביתך בע"ה, ותיקח אדריכלית שתתכנן לך את הבית ואת עיצוב הפנים, האם אתה מבטיח לי כאן ועכשיו שתקבל מיד את הדראפט הראשון שהיא תגיש לך? כולל המחיצת גבס בפינת האוכל שמאוד לא תמצא חן בעיניך? כולל התאורה הצידית בספריה שנראית לך מיותרת? וכולל רצפת הפרקט בחדר הילדים שתיראה לאשתך לא פרקטית בעליל?

היצירה היא שלי, אבל היא תשמש את הלקוח שמזמין אותה.
טבעי מאוד שהוא ירצה להרגיש איתה כמה שיותר בנוח.
לגיטימי שאם משהו לא נראה לו, הוא יעיר על כך.
אני כאשת מקצוע צריכה לעשות הכל כדי לתאם ציפיות מראש, להכין בריף כמה שיותר רלוונטי לאותן ציפיות, וליצור עיצוב שיענה לבריף ברמה מקסימלית. כל זאת כדי למנוע את אותם "ערעורים". בנוסף, מותר לי לשכנע, תוך שימוש בנימוקים מקצועיים, מדוע הבחירה העיצובית הזאת דווקא נכונה בעיניי.
אבל לא לאבד את ההקשבה ואת התקשורת עם הלקוח.
קוראים לזה "שירוּתיות", וזו לא בושה. זאת מעלה מקצועית גדולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;715620:
הגד נא לי הרשל,
כאשר תבנה את ביתך בע"ה, ותיקח אדריכלית שתתכנן לך את הבית ואת עיצוב הפנים, האם אתה מבטיח לי כאן ועכשיו שתקבל מיד את הדראפט הראשון שהיא תגיש לך? כולל המחיצת גבס בפינת האוכל שמאוד לא תמצא חן בעיניך? כולל התאורה הצידית בספריה שנראית לך מיותרת? וכולל רצפת הפרקט בחדר הילדים שתיראה לאשתך לא פרקטית בעליל?

היצירה היא שלי, אבל היא תשמש את הלקוח שמזמין אותה.
טבעי מאוד שהוא ירצה להרגיש איתה כמה שיותר בנוח.
לגיטימי שאם משהו לא נראה לו, הוא יעיר על כך.
אני כאשת מקצוע צריכה לעשות הכל כדי לתאם ציפיות מראש, להכין בריף כמה שיותר רלוונטי לאותן ציפיות, וליצור עיצוב שיענה לבריף ברמה מקסימלית. כל זאת כדי למנוע את אותם "ערעורים". בנוסף, מותר לי לשכנע, תוך שימוש בנימוקים מקצועיים, מדוע הבחירה העיצובית הזאת דווקא נכונה בעיניי.
אבל לא לאבד את ההקשבה ואת התקשורת עם הלקוח.
קוראים לזה "שירוּתיות", וזו לא בושה. זאת מעלה מקצועית גדולה.

צודקת.

אבל...

תיאורטית.

ביום יום, יש דרישות לקוח על ביצוע מהיום להיום. ולמי יש זמן להכין בריף ולתאם ציפיות.
מה שאמרת יכול להיות רלוונטי עבור לקוח ממוצא אנגלי שמזמין אצלינו פרוייקט גדול.

• הוסף לסימניות
נראה לי שבכל תחום מקצוע שקשור לאסתטיקה ויופי ואולי גם אמנות, הלקוח מרגיש אדון. א. משום שיופי זה דבר שמפריע בעין, ויופי זה עניין של טעם, ומשום כך כל אדם מרגיש שהוא יכול לחוות את דעתו לטוב ולמוטב. ב. הלקוח מדמיין בעיני רוחו איזה שהיא יצירה שהוא היה רוצה לראות, והמעצב גרפי צריך להיות הרנטגן לדעת מה עובר לו בדמיון כדי לספק את רצונותיו.

מאידך כל דבר שקשור ליצירה, האדם היוצר יותר מחובר אליה מההוא מדוכן הפלאפל, והלקוח לא מבין שבכל הערה הוא בעצם פוגע לפעמים ביוצר שהשקיע בה את כל נשמתו.

באמת, הרבה פעמים אני חושבת ע"כ שזה מצחיק שהמוזיקאי הפרסומאי והגרפיקאי או כל אמן שהוא, משקיעים את כל נשמתם ביצירותיהם, כשבתכל'ס מי שמבין באמת את כל הניואנסים הדקים והעדינים של היצירה הוא ציבור מצומצם מאוד של אלו שזה תחום עיסוקם. ודווקא אלו שלא מבינים בתחום הם אלו שיש להם ביקורת.

• הוסף לסימניות
למרבה הפלא, היו לי לקוחות מהם למדתי פרק או שניים בעיצוב !
היו גם את האחרים שללא ידיעתם התעללו בי בבקשותיהם חסרות הטעם
להן הסכמתי בלית ברירה לאחר שהצטרדתי מהסברים.
כמובן לא לפני שהעפתי את ה'קרדיט' שלי לכל הרוחות.

והנה כל התורה שלי על רגל אחת:
[מצוה להפיץ ולפרסם...]

קבצים מצורפים

• טעות copy.jpg
    KB 83.6 · צפיות: 17
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל בזנסון;715621:
צודקת.

אבל...

תיאורטית.

ביום יום, יש דרישות לקוח על ביצוע מהיום להיום. ולמי יש זמן להכין בריף ולתאם ציפיות.
מה שאמרת יכול להיות רלוונטי עבור לקוח ממוצא אנגלי שמזמין אצלינו פרוייקט גדול.

לא יודעת מה איתך.
אני לא עובדת מהיום להיום, חוץ מעם לקוחותיי הקבועים (שלהם אני מעצבת בהתאם לקו גרפי שכבר עיצבתי בעבר, אין יותר מדי הפתעות, והתיקונים הם ברמת שגיאות הקלדה בטקסט וכאלה).
סקיצה ראשונה - נשלחת ללקוח אחרי שבוע, חמישה ימים לכל הפחות. גם אם היא מוכנה לפני כן, אני אמתין, כדי לתת את המרווח הראוי.
המרווח הזה מאפשר לי להכין בריף, להקדיש מחשבה לקונספט, לשרבט רעיונות במחברת סקיצות, לא לרוץ מיד לביצוע.

הלקוחות שלי אמנם בחלקם הלא קטן אמריקאיים, אבל יש גם ישראליים, והסטנדרט הזה מקובל עליהם לחלוטין.

• הוסף לסימניות
יש הרבה בעלי מקצוע שנתקלים במערערים: מעצבי אופנה, נגרים, מעצבי פנים- נראה לי כל ה"מעצבי" למינהם.
מישהי שהוציאה כמעט את נשמתי בהתלבטויות שלה: אולי כך, ואולי למעלה ואלי בצבע הזה, לא באותו צבע אבל פחות מודגש, וכו' וכו' תמשיכו לבד... בתור ידידה פלטתי לה שהיא טיפוס מאוד מתלבט, להחליט זו תכונה חשובה שמריצה עניינים -המלצתי. (היה לי חבל על הזמן שלה ושלי)
אותה אחת פקחה זוג עיניים:"אני הססנית?! אני שקולה!"
השקולה הזו גרה בדירה כ10 שנים אך המגבת עדיין תלויה על ידית הדלת ולא ליד הכיור כי היא עוד לא החליטה איפה כדאי לשים את המתלה...
זה העולם. מלא בטיפוסים מגוונים לא נוכל לשנות אותו, נשנה את עצמינו בקבלה ובשרות נעים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברומי נויבירט;715678:
למרבה הפלא, היו לי לקוחות מהם למדתי פרק או שניים בעיצוב !
היו גם את האחרים שללא ידיעתם התעללו בי בבקשותיהם חסרות הטעם
להן הסכמתי בלית ברירה לאחר שהצטרדתי מהסברים.
כמובן לא לפני שהעפתי את ה'קרדיט' שלי לכל הרוחות.

והנה כל התורה שלי על רגל אחת:
[מצוה להפיץ ולפרסם...]

איזה לקוח היה זה שעיצבת לו את הסטיקר בזה?
לפי העיצוב מדובר ב...

• הוסף לסימניות
הסיבה האמיתית היא בגלל שהלקוח יודע שזה אפשרי.
הוא יודע שאפשר לשנות כל דבר.
הוא לא מקבל את העבודה כארון מטבח מוכן שאי אפשר עכשיו להגדיל את הכיור בחמש סנטימטר, ואת הארון העליו לקצר ב2.
אלא כאל מוצר דינמי.

אם היינו מתייחסים ליצירה הגרפית כאל מכלול שלם, שאי אפשר להזיז בו אות אחת, בלי להזיז הכל בהתאם.
גם הלקוחות היו מבינים את זה.
אם היינו מסבירים ללקוח שרק רוצה להחליף פונט, שזה יגרור שינוי בהכל, וזה כמעט כמו לייצר מחדש, והכל תלוי בהכל, הוא לא היה מבקש עשר שינויים ביום.

• הוסף לסימניות
"גם הלקוחות היו מבינים את זה."
או שכן או שלא.....
רובם לא יבינו למה זה משנה.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיקצר פרפקט;715795:
אם היינו מתייחסים ליצירה הגרפית כאל מכלול שלם, שאי אפשר להזיז בו אות אחת, בלי להזיז הכל בהתאם.
גם הלקוחות היו מבינים את זה.
אם היינו מסבירים ללקוח שרק רוצה להחליף פונט, שזה יגרור שינוי בהכל, וזה כמעט כמו לייצר מחדש, והכל תלוי בהכל, הוא לא היה מבקש עשר שינויים ביום.

אבל עיצוב הוא אכן דבר דינאמי.
ומי שמתייחס לעיצוב שלו ברצינות רבה מדי, גרוע בעיניי כמעט כמו מי שאינו מתייחס ברצינות רבה מספיק.

• הוסף לסימניות
בכל אופן גם המעצב הגדול ביותר- משתמש גם בטעם בנוסף למקצועיות ולכללים הנוקשים. ועל טעם- אפשר תמיד להתווכח.

• הוסף לסימניות
כשם שפרצופיהם שונים כך דעתן שונות...
בכל מקרה לא צריך לתת את הנשמה על כל עיצוב שמכניס 100 ש"ח

זה גם מתסכל כשהלקוח לא יודע להעריך איך שברת ת'ראש עד שנפל הרעיון המקורי
בחירת הרקעים, התאמת פונטיים על משקליהם ועוד במהירות של ספיישל כשהלקוח ממתין
על קוצים בדלת והזאטוטים מקפצים על המיטות... ושהוא מרגיש שעשקת אותו...

טיפ קטן שיכול לעזור לכולכם קוראים לו "ראקציה הפוכה"
וכשדוחים את הלקוח, לא יש לי עומס עבודה, אני מסיים פה למישהו עוד חצי שעה, וכדו'
תראו שהלקוח ירדוף אחריכם עד שתואילו בטובכם למצוא זמן להתייחס אליו.
(אני מתכוון ללקוחות הקטנים,לא לקבועים שיודעים להעריך את השילוב שיש בו)

• הוסף לסימניות
אברומי, אם אתה עוד מסוגל לעשות כאלו דברים, אפשר להבין אותך...

• הוסף לסימניות
די לכיוון השני | פובליסיס גלר נסיס

צפה בקובץ המצורף 116492

אם יש לך סתימה בכיור, מה אתה עושה? מזמין את א.א.א אבי אינסטלציה בע"מ. אם א.א.א אבי אינסטלציה בע"מ מגיע, מה הוא עושה? פותח את הסתימה. אתה משלם, הוא לא נותן חשבונית, וזהו, כל אחד לדרכו. אתה לא שואל אותו "מה עוד הבאת?", אתה לא אומר לו "נחמד, אבל לא נפלתי", אתה לא מעלה בדעתך לבקש מא.א.א אבי אינסטלציה בע"מ עוד כיוון לפתיחה של סתימה בכיור.
אתה גם לא אומר לרופא השיניים שאתה רוצה לראות עוד כיוון של עקירה כירורגית, אתה לא אומר למוסכניק שיראה לך לפחות שני כיוונים של טיפולי 10,000, אתה לא נכנס לבהדונס ואומר להם שאתה תשמח לראות עוד כיוון של חומוס, אתה לא שולח את טרכטנברג להכין עוד כיוון לדוח, אתה לא חושב שג'יימס קמרון צריך להביא עוד כיוון של "אוואטר", אתה לא מוצא לנכון לבקש עוד כיוון של דוח מהשוטר שכרגע עצר אותך על מהירות...

חלק מתוך מאמר שהתפרסם ב'דג הזהב 18'.
העיקר חסר מן הספר. אבל אני שמח לא להעלות את זה לכאן, כי אנחנו אתר מקצועי ונקי.

קבצים מצורפים

• 200057.jpg
    2.2 MB · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
שמואל,
בד"כ אני מאד אוהבת את כיווני המחשבה ומוצאת את עצמי מסכימה איתך בדיונים המעניינים שאתה מעלה,
אבל הפעם, אני ממש חולקת עליך!
קודם כל- יש הרבה בעלי מקצוע שמקבלים הערות, או יותר נכון- הכוונות. אכן, כל מה שקשור ליצירת יש מאין, דורש הרבה סבלנות מ2 הצדדים...

לעניינינו- יש אולי משהו כיף בלשלוח סקיצה ללקוח ולקבל תשובה- זה 100 אחוז, בלי שינויים, בלי תיקונים- ישר להדפסה.
זה נחמד אולי, אבל בעיניי- לקוח כזה הוא לא רציני- ללא מעוף, ללא חשיבה עצמית, וחבל.
דוקא אני מעודדת את הלקוחות שלי להגיב, לראות מה הם אוהבים, לשלב בין הסקיצות השונות.
למה?
א. חשוב לי שהם יהיו שותפים פעילים ביצירה ויהיו מחוברים לתוצאה
ב. כל כך הרבה פעמים ראיתי שדוקא הלקוח שמביא את העין שלו מבחוץ ומכיר הכי טוב את הצרכים שלו והעסק שלו- מצליח להביא את העיצוב לתוצר איכותי ובשל יותר.

אממה- לפעמים זה עובר את גבול הטעם הטוב. וכאן זו הבעיה.
כשהלקוח לא יודע מה הוא באמת רוצה, כשהוא משנה ומזיז כל הזמן, כשהוא מעיר הערות לא לעניין ולא מוכן לקבל את דעתי המקצועית כשיש צורך בכך...
ואז, זה באמת מתסכל ועם לקוח כזה- לא אעבוד יותר...
(ב"ה זכיתי עד כה רק פעם אחת ללקוחה כזאת, תולה את זה הרבה בבריף מסודר וחוזה עבודה מראש)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה