'עשה זאת בעצמך' מתקן רקעים קבוע

• פותח הנושא E&A
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
בעקבות מחיקת המדריכים ומספר פניות...
למזלי כתבתי אותו גם בתגובה לאשכול ישן כך שהיה קל לי להעתיקו לכאן
בעתיד תוכלו למצוא אותו בקלות דרך - הפרופיל שלי - פעילות - מצא את כל הנושאים אשר נפתחו על ידי אחינועם

מוט מתכת קל שניתן להשיג בכל טמבור באורך הרקע הרצוי. (במידה וזה גליל נייר כדאי להוסיף עוד אורך מוט בכדי שהנייר לא יתקלקל בעת הפתיחה והסגירה.)
מגיע בשתי גדלי קוטר. עדיף את הגדול יותר.

עושים שתי חורים בשתי צידי המוט. משחילים טבעת קרבינה (כזו המשמשת לטיפוס הרים - גם כן נקנית בטמבור) ואליה משחילים שרשרת מתכת שלגודל ההפתעה... גם נקנית בטמבור.

את כל זה משחילים שוב בטבעת קרבינה ואותה מחברים לתקרה באמצעות
בורג ג'מבו טבעתי, שאותו, נחשו איפה קנינו? בטמבור!

לסיכום:
מוט מתכת קל
4 טבעות קרבינה
2 ג'מבו טבעתיים
2 שרשראות באורך הרצוי.

בהצלחה! :)

נ.ב ע"י הכנסת קרבינות נוספות לאורך השרשרת ניתן להוסיף עוד מוטות עבור רקעים נוספים.

קבצים מצורפים

• DSC_2278.JPG
    KB 974.3 · צפיות: 43
  • DSC_2276.JPG
    3.3 MB · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
חסרון: אין שרשרת שמאפשרת פתיחה/סגירה אוטומטית של הרקע, אלא צריך לגלגל ידנית בעמידה על כסא ליד אחד הקצוות, וזה תופס שרירים בטירוף (בין השאר את השריר שבין האגודל לאצבע. ידעתם שיש שם שריר? כשהוא נתפס הוא כואב!!).

• הוסף לסימניות
עם כבר אז עוד טיפ
תדביקו דבק מסקינג טייפ לאורך שולי רקע העשוי נייר מהצד השני שלו כמו בתמונה השניה
כך הוא פחות יקרע וישמר לאורך זמן [במידה והוא נשאר נקי]
לפעמים לכלוך קל (סימן פסיעות נעל) ירד ע"י מחק

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;944680:
חסרון: אין שרשרת שמאפשרת פתיחה/סגירה אוטומטית של הרקע, אלא צריך לגלגל ידנית בעמידה על כסא ליד אחד הקצוות, וזה תופס שרירים בטירוף (בין השאר את השריר שבין האגודל לאצבע. ידעתם שיש שם שריר? כשהוא נתפס הוא כואב!!).
מענין מה שאת מעירה...
בעלי שאגב הרעיון שלו פותח את זה בדר"כ ואף פעם לא זכור לו כאב מיוחד בשריר הזה
רק קצת בכתפיים בזמן הגלגול כי הוא לא מגלגל את הנייר בעמידה על כסא

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;944691:
מענין מה שאת מעירה...
בעלי שאגב הרעיון שלו פותח את זה בדר"כ ואף פעם לא זכור לו כאב מיוחד בשריר הזה
רק קצת בכתפיים בזמן הגלגול כי הוא לא מגלגל את הנייר בעמידה על כסא
איך הוא יכול לגלגל (בחזרה למעלה, לא למטה) בלי כסא? הוא כ"כ גבוה, או שפספסתי משהו במנגנון שלך?
בכל מקרה, אני מן הסתם לא חזקה כמו בעלך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;944703:
איך הוא יכול לגלגל (בחזרה למעלה, לא למטה) בלי כסא? הוא כ"כ גבוה, או שפספסתי משהו במנגנון שלך?
בכל מקרה, אני מן הסתם לא חזקה כמו בעלך...
כן הוא גבוה. וגם המתקן לא צמוד לתקרה כמו אצלך כך שאצלך גם על כסא
את צריכה לגלגל עם ידים למעלה יוצא שכנראה במצב כזה את מתמשת בעיקר עם השריר שצינת במקום עם כל כף היד שכך המאמץ מתפזר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;944719:
כן הוא גבוה. וגם המתקן לא צמוד לתקרה כמו אצלך כך שאצלך גם על כסא
את צריכה לגלגל עם ידים למעלה יוצא שכנראה במצב כזה את מתמשת בעיקר עם השריר שצינת במקום עם כל כף היד שכך המאמץ מתפזר
לי יש שרשרת לגלגול, אבל כשאני פותחת את הרקע (דווקא לא כשאני סוגרת, שזה החלק הקל יותר) - ברגע שהחלטתי שפתחתי מספיק אני צריכה לקבע את השרשרת, אחרת הרקע נפתח עד הסוף. בשביל הקיבוע אני צריכה לתפוס את הרקע בכף היד, וביד השניה להתחיל ללפף את השרשרת במין אלתור סביב כל המתקן, בכל מיני עיקופים וכדו' שיגרמו לה לתקוע את עצמה ולא להשתחרר ולשחרר את הרקע עד הסוף. מין נעילת-אילתור כזו, מבינה? וזה תופס לי את השריריייים.

• הוסף לסימניות
אם כך אולי תשדרגי למתקן הפרמיטיבי שלי :)
כי אצלי הצינור שאליו מחובר הרקע לא מקובע למוט אלא יושב רופף עליו
מה שמונע מהניר לרוץ במיוחד עם הרקע לא חדש שאפילו בטן לא תהיה
אצלך אם הבנתי נכון המוט מחובר לגלגלת והכובד של הנייר מריץ אותו

בקיצור הכובד שאצלי מונע מהנייר לרוץ אצלך עושה פעולה הפוכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;944752:
אם כך אולי תשדרגי למתקן הפרמיטיבי שלי :)
כי אצלי הצינור שאליו מחובר הרקע לא מקובע למוט אלא יושב רופף עליו
מה שמונע מהניר לרוץ במיוחד עם הרקע לא חדש שאפילו בטן לא תהיה
אצלך אם הבנתי נכון המוט מחובר לגלגלת והכובד של הנייר מריץ אותו

בקיצור הכובד שאצלי מונע מהנייר לרוץ אצלך עושה פעולה הפוכה

דבר ראשון, הרקע המדובר הוא רקע ויניל כבד בטירוף, ובלתי אפשרי להרים ולהוריד אותו ללא שרשרת.
דבר שני, המתקן שלי הוא שיפור לעומת שלך בכל פרמטר (בלי להעליב, כן? הוא פשוט ייעודי לזה).
ברקעי הנייר הצבעוניים אני משתמשת בשתי חצובות עם מוט, שבעצם מדמות בדיוק את המתקן שלך, רק לא תלוי על התקרה. (עם אותו המאפיין שציינת, שהרקע לא מקובע למוט אלא יושב רופף עליו.) ובכל פעם שאני פותחת רקע נייר אני צריכה לדחוף לתוך הגליל חתיכות בד כדי שיקבעו את הגליל, אחרת הוא נפתח עד הסוף. כלומר, גם המתקן שלך זה בדיוק מה שהיה קורה לי.
במחשבה שניה, גם עם רקע הוויניל הלבן עבדתי ככה פעם (עם מוט על חצובה, כשהרקע רופף על המוט) והוא כל הזמן התגלגל עד הסוף והבהיל כמעט למוות את הילדים המצולמים... צילמתי איתו ככה איזה פעם או פעמיים (ותקעתי חתיכות בד כדי שלא יתגלגל, אבל זה לא לגמרי עזר) והתייאשתי. אח"כ עברנו דירה ואז סידרתי את המתלה הקבוע ובו המצב הרבה הרבה יותר טוב (בהתחלה הוא נשאר עומד כמו גדול בלי צורך בקיבוע, דווקא כי הוא צמוד צמוד למוט. זה בדיוק מה שגורם לו כמעט לא לזוז), אבל בסופו של דבר גם על המתלה הקבוע הוא התחיל להתגלגל עד הסוף, אז מצאתי את הפטנט של קיבוע השרשרת.

• הוסף לסימניות
אם אני מבינה נכון מה שחסר לך זהו וו או קרס שיחסוך לך את הליפוף? אולי נפח יוכל לחסוך לך את כאבי השרירים האלו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;944776:
אם אני מבינה נכון מה שחסר לך זהו וו או קרס שיחסוך לך את הליפוף? אולי נפח יוכל לחסוך לך את כאבי השרירים האלו.
יא, נזכרתי שמישהו מהמהנדסים סביבי (בעלי, אבא שלי או גיסי) הציע לי משהו בדיוק כזה. שכחתי!
אני אמורה לתקוע מסמר בקיר, ואז אחרי שהורדתי את הרקע אני אמורה לתלות את אחת החוליות של השרשרת (זו שבגובה המתאים) על המסמר, ככה שהשרשרת לא תוכל "לנסוע" כלפי מעלה.

תודה על התזכורת! :)

• הוסף לסימניות
חברי לקיר ג'מבו לא טבעתי יש גם בצורת וו מעוגל (חצי טבעת)
נראה כמו סימן שאלה ? בצורה שהכניסה אליו תהיה מלמטה וכך תתפסי את השרשרת

• הוסף לסימניות
אני חושב שאפשר להצמיד את הטפט לגליל קרטון\או צינור פלסטיק 2צול יותר גדול מהרקע, ועל השוליים לקבוע חבל דק וחזק.
כשמורידים את הרקע, החבל יתגלגל על הצנור, כשימשכו מטה את החבל, הרקע יעלה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אחינועם;944786:
חברי לקיר ג'מבו לא טבעתי יש גם בצורת וו מעוגל (חצי טבעת)
נראה כמו סימן שאלה ? בצורה שהכניסה אליו תהיה מלמטה וכך תתפסי את השרשרת
כן, זה מה שחשבתי לעשות. תודה. :)

• הוסף לסימניות
רבקה, השבוע חידשתי את הסטודיו עם רקעי נייר. מעניין אותך?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;944854:
רבקה, השבוע חידשתי את הסטודיו עם רקעי נייר. מעניין אותך?
לא הבנתי את השאלה.
יש לי רקעי נייר. הצבעוניים שלי הם מנייר, אבל בלבן החלטתי להשקיע ברקע ויניל.
(הצבעוניים שלי הם חצי-גליל וזה נורא מעצבן ומגביל, אז אני מתה לקנות מתלה לרקעי נייר רחבים ולקנות כמה גלילים רחבים. מצד שני - קצת בעייתי לתקוע בתקרה פה עוד מתלה רקעים. המתלה של הרקע הלבן עשה פה חורבן בזעיר אנפין...)

• הוסף לסימניות
קניתי מתקן קבוע לתקרה של הרבה רקעים. על זה שאלתי אם זה מעניין.

• הוסף לסימניות
רוזמרין מה הגודל של הסטודיו שלך?
ואיך את מסתדרת עם האקורדיונים האלו?

• הוסף לסימניות
3*5 בערך.
האקורדיונים זה בדיוק כמו חצובות תאורה אבל זה מחובר לתקרה ולא לרצפה.
לי יותר נח ככה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rosmarin;945050:
קניתי מתקן קבוע לתקרה של הרבה רקעים. על זה שאלתי אם זה מעניין.

אהה, הבנתי.
אני מכירה את המתקן הזה (עליו דיברתי שאני רוצה לקנות). הבעיה שלי היא לא השגת המתקן, אלא השגת אישור לקדוח שוב בתקרה ולתלות עליה עוד מתקן. (המתקן הנוכחי שלי מתאים רק לרקע יחיד כבד מאוד. רקע הויניל לא יכול להיתלות על מתקן רקעים סטנדרטי כמו שלך, הוא פשוט שובר את המתקן מרוב שהוא כבד.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה