עשינו עסק

• הוסף לסימניות
גבירותי ורבותי...
המסך עולה,הבמה מסתובבת, זיקוקי דינור באוויר.מוסיקה רועשת, כתבים מסקרים,ניחוח פיננסי באוויר...
איך גורמים לעסק להצליח?
מה צריך לקחת בחשבון בשלבי העיבור השונים?
כמה כסף להכין?
עם מי לדבר?
את מי 'ללקק'?
לאן לפנות?
עם מי חשוב להתייעץ?

כל זה ועוד חוו מנסיונכם האישי והמקצועי,תודה!

[מדובר בעסקי ייצור בחו"ל וייבוא]

תתחילו להזרים! מסתפקים במידע .תשכחו ממזומנים :)

• הוסף לסימניות
כמובן,
שוכרים את שירותי הסטודיו שלי... והמיליונים בדרך !!

:) :)

• הוסף לסימניות
ללכת ליעוץ עסקי.

• הוסף לסימניות
לא רק ייעוץ עסקי אלא בניית תוכנית עסקית ע"י אנשים/משרדים המתמחים בכך. זה עולה הרבה. ממה שבררתי- באזור ה-7000 ש"ח אבל זו תוכנית מאד מפורטת שיכולה למנוע הרבה בעיות ח"ו וגם נותנת עצות טובות להמשך.

• הוסף לסימניות
יש הטבות ע"י מט"י כולל יעוץ עסקי ובניית תוכנית עסקית
במחיר מוזל מאד

• הוסף לסימניות
להכין הרבה הרבה הרבה כסף,

וסבלנות.

ומאגרי מרץ ונכונות.

ואולי נשמע קלישאה -
אבל -

להתפלל ולבקש.
ו... לתת מעשרות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sh12;1106803:
יש הטבות ע"י מט"י כולל יעוץ עסקי ובניית תוכנית עסקית
במחיר מוזל מאד

צריך לברר כמה הם מקצועיים. חברה שלי נכוותה קשות.
לא כל המטי מנוהלים ע"י אותם אנשים (זה אותו גוף אבל לכל אזור יש מנהלים אחרים) אז אין טעם לצאת בהכללות אבל מי שהולך דרכם צריך לוודא שמי שבונה את התוכנית העסקית למד מנהל עסקים ורכש ניסיון בתחום והוא לא סטודנט חביב שרוצה לכתוב בקורות חיים שיש לו ניסיון.

ואני מדברת על-סמך מקרה מאד עצוב שהם עודדו מישהו לכיוון מאד לא נכון וכל הסבסודים לא היו שווים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל ברג;1106926:
צריך לברר כמה הם מקצועיים. חברה שלי נכוותה קשות.
לא כל המטי מנוהלים ע"י אותם אנשים (זה אותו גוף אבל לכל אזור יש מנהלים אחרים) אז אין טעם לצאת בהכללות אבל מי שהולך דרכם צריך לוודא שמי שבונה את התוכנית העסקית למד מנהל עסקים ורכש ניסיון בתחום והוא לא סטודנט חביב שרוצה לכתוב בקורות חיים שיש לו ניסיון.

ואני מדברת על-סמך מקרה מאד עצוב שהם עודדו מישהו לכיוון מאד לא נכון וכל הסבסודים לא היו שווים...

בסופו של דבר לפותח העסק אין את האינטואיציה הכי טובה לגבי הסיכון?[לשלילה/לחיוב]
האם מומלץ ללכת לייעוץ עסקי מלכתחילה או בראש ובראשונה לעבוד בקטן ולאור ההתקדמות לפנות לייעוץ .

מה בעניין ייצור/יבוא?
הלוואות בלי ריבית?
או קומבינות נוספות?

• הוסף לסימניות
בקי, בת משפחתי היתה על סף הקמת עסק ונכחה לגלות שלא כל ההלוואות שמט"י מציעים אכן משתלמות, ושלחלקן הם גובים סכום לא נמוך בעבור מילוי טפסי הבקשה להשגת הלוואה, בשעה שניתן לעשות זאת באופן עצמאי, וזה לא מסובך במיוחד.

וגם לי שאלה למנוסים: האם לחסרי הון עצמי יש איזשהו סיכוי לפתוח עסק קטן?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארבע;1107333:
בקי, בת משפחתי היתה על סף הקמת עסק ונכחה לגלות שלא כל ההלוואות שמט"י מציעים אכן משתלמות, ושלחלקן הם גובים סכום לא נמוך בעבור מילוי טפסי הבקשה להשגת הלוואה, בשעה שניתן לעשות זאת באופן עצמאי, וזה לא מסובך במיוחד.

וגם לי שאלה למנוסים: האם לחסרי הון עצמי יש איזשהו סיכוי לפתוח עסק קטן?

שאלה מצויינת!
מומחים ,תגובתכם בבקשה.

את מה אפשר להשיג באופן עצמאי ללא סיבוכים?פרטי!

• הוסף לסימניות
תתחילי בקטן, כי בכל עסק מתחיל עושים כמה טעויות, כשהעסק קטן, הטעויות קטנות.
וכשהעסק גדול, הטעויות קריטיות.

סיבה נוספת לפתיחה הדרגתית, - מאגר לקוחות נבנה במשך שנים, (!!!) וכשאת פותחת בענק , את עלולה להישאר תקועה, -לא בגלל שהמוצר לא מוצלח, אלא בגלל שפשוט אנשים עוד לא מכירים אותך.

לגבי ייעוץ עסקי,- קחי בערבון מוגבל מאד. ישנם עסקים מסויימים שהם לא יידעו לייעץ לך.
הם עובדים לפי מודלים מסוימים שלא תמיד מוכיחים את עצמם בשטח.
+ כל מה שבלון כתבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בצל ירוק;1107348:
תתחילי בקטן, כי בכל עסק מתחיל עושים כמה טעויות, כשהעסק קטן, הטעויות קטנות.
וכשהעסק גדול, הטעויות קריטיות.

סיבה נוספת לפתיחה הדרגתית, - מאגר לקוחות נבנה במשך שנים, (!!!) וכשאת פותחת בענק , את עלולה להישאר תקועה, -לא בגלל שהמוצר לא מוצלח, אלא בגלל שפשוט אנשים עוד לא מכירים אותך.

לגבי ייעוץ עסקי,- קחי בערבון מוגבל מאד. ישנם עסקים מסויימים שהם לא יידעו לייעץ לך.
הם עובדים לפי מודלים מסוימים שלא תמיד מוכיחים את עצמם בשטח.

יש לך מידע על מודלים כאלו או אחרים?
יש איזשהוא חומר לקרוא על ייעוץ לעסק?שלבים וכו'? עוד לפני הפרסום?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bekki;1107349:
יש לך מידע על מודלים כאלו או אחרים?
יש איזשהוא חומר לקרוא על ייעוץ לעסק?שלבים וכו'? עוד לפני הפרסום?

1. ישנם זוג ספרים של האוניברסיטה הפתוחה בקורס של מנהל עסקים הנקרא- ניהול השיווק
(ניתן לרכוש דרך האינטרנט)
אומנם עם הספרים הללו לבד אי אפשר להקים עסק, אבל הם נותנים מספר כלים ומודלים עסקיים שיכולים לעזור.
העלות של כל כרך בסביבות 160 ש"ח

2. המלצה שלי- יש בפורום כאן את הגברת לאה בלוי. היא עושה נפלאות! מומלץ הרבה לפני שמתחילים להוציא כספים על תוכנית עסקית ושאר ירקות

3. הכי חשוב בעיני זה להכין רזרבה רצינית של כסף.
לא יעזור כמה תנסי לצפות מראש את ההוצאות, תמיד תופתעי מתוספות...

בהצלחה בעסק!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלמגור;1107406:
1. ישנם זוג ספרים של האוניברסיטה הפתוחה בקורס של מנהל עסקים הנקרא- ניהול השיווק
(ניתן לרכוש דרך האינטרנט)
אומנם עם הספרים הללו לבד אי אפשר להקים עסק, אבל הם נותנים מספר כלים ומודלים עסקיים שיכולים לעזור.
העלות של כל כרך בסביבות 160 ש"ח

2. המלצה שלי- יש בפורום כאן את הגברת לאה בלוי. היא עושה נפלאות! מומלץ הרבה לפני שמתחילים להוציא כספים על תוכנית עסקית ושאר ירקות

3. הכי חשוב בעיני זה להכין רזרבה רצינית של כסף.
לא יעזור כמה תנסי לצפות מראש את ההוצאות, תמיד תופתעי מתוספות...

בהצלחה בעסק!!
ניהול השיווק - ספרים מעולים ואשמח להשאיל אותם (ללא תשלום כמובן).

• הוסף לסימניות
יש אצלכם באשדוד קורס של יעל זלץ שיכול לתת לך כיוון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תור הזהב;1107703:
יש אצלכם באשדוד קורס של יעל זלץ שיכול לתת לך כיוון.

לא תודה! [סליחה על הפסקנות]

לא נראה לי שהקורס הנ"ל הוא זה שירים את העסק...

• הוסף לסימניות
"אין חכם כבעל נסיון" תשאלי את בעלי הנסיון בעסק של כמה שנים. הם יחכימו אותך הרבה במטרה לשמוע ולא להשמיע. בהצלחה בכל!

• הוסף לסימניות
אם מדובר בייצור ויבוא אתם צריכים בראש ובראשונה למצוא מישהו שכבר עשה את זה (ידיד, קרוב משפחה וכד'), ולתפוס איתו שיחה קצרה או ארוכה - זה לפני הכל.
כדי לקבל תמונה קצת יותר מפורטת לגבי מה כדאי לקחת בחשבון, ממה להיזהר, איך למצוא אנשי קשר (יש אנשים שמתמחים בקשרי סין-ישראל ומתווכים בין יזמים למפעלים)

לבנות תכנית עסקית מסודרת (אפשר לקבל במט"י דוגמאות כדי לראות במה מדובר, זה מסמך די ארוך)
תכנון פיננסי נכון, אח"כ תכנון אסטרטגי
ולקחת בחשבון תקופת הרצה שבה יש הוצאות ללא הכנסות

לגבי היועצים של מט"י - יש להם יועצים טובים וכאלה שלא... אם יש דרך לברר על היועץ המסויים - תעשו את זה. ואם לא - הייתי נמנעת (לקוח שלי היה כשנה ביעוץ עם מומחה ותיק בתחומו, שהבטיח הרים וגבעות ובסוף עזר מעט מאוד)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה