התייעצות עשיתם בדיקה סרולוגית במאוחדת ויצא לכם חיובי? כנסו!

• פותח הנושא SMN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
רופא המשפחה שלנו ניסה ואמר שאוטומטית למחלימים המחשב לא נותן
והוא אדם חרדי יר"ש מאד.
??
עד לפני תקופה נתנו בדיקות למחלימים, וכעת המדיניות השתנתה. כנראה שזה ההסבר.
ומה עושה מי שמחייבים אותו מהעבודה לעשות חיסון, (עובדת הוראה) או להציג תעודה שיש נוגדנים?
זה ממש לא חוקי.

• הוסף לסימניות
תכלס חלא הבנתי
אם אני עושה סרלוגית אחרי חיסון אני לא אמורה לצפות לקבל מספרים?
או רק לקבל חיובו???
מאיזה מספר נוגדנים זה נחשב טוב?

• הוסף לסימניות
לאחר הבדיקה הסרולוגית לפני שבועיים שבה התוצאה שקבלתי היתה לא ודאי שוב פעם עשיתי בדיקה ושוב יצאה אותה תוצאה לא ודאי . מישהו מכיר כזו תוצאה? מה זה יכול להיות?

• הוסף לסימניות
אם לפי הקריטריונים של הקופה כמות הנוגדנים גבולית
זה התשובה שמקבלים.
לדוגמא אם בקופ"ח הרף הוא מרמה של 30 ויש לך 25 ייתכן שתקבלי כזו תוצאה.
כדאי לחזור על הבדיקה במקום אחר כדי להבין האם כמות הנוגדנים גבולית או שהקריטריונים לא ברורים/מחמירים. בשו"ט!

• הוסף לסימניות
חבל להשקיע מאמצים בהשגת בדיקה במאוחדת כי רוב הבדיקות אפי' לחולים ודאיים יוצאים שלילי
וכאשר עושים באופן פרטי התשובה חיובית.
כמובן שהרופא חייב לקבל את הבדיקה הפרטית ומוציא על סמך כך תעודת מחלים.

• הוסף לסימניות
מידיעה קרובה ממש (הבוס שלי דיבר עם האדם האחראי במאוחדת על קביעת רף הנוגדנים בבדיקה הסרולוגית)

מסכמת את מה שידוע לי:
  • כל קופת חולים מחליטה לעצמה מהו הרף. אין החלטה גורפת ממשרד הבריאות.
  • קופות החולים "שומרות לעצמן" את המספר ובכוונה לא מגלה אותו..
  • ספציפית בקופ"ח מאוחדת האחראי לא הסכים לשחרר את המספר ממנו יוצאים "חיוביים בסרולוגית" (גם לא לבוס שלי שהוא רופא וחבר קרוב שלו)
  • הנתון היחיד ששיחרר זה שקבע רף מאוד גבוה יחסית לשאר קופ"ח וק"ו יחסית לבדיקות בבית חולים שם נותנים מספר ולא חיובי/שלילי.
  • הסיבה הרשמית לכך היא: "אני לא רוצה שאדם יסתובב וירגיש שהוא מחוסן בשעה שהוא לא.. יש לי אחריות"
  • הסיבה הלא רשמית: קופת החולים מפסידה כסף על כל אדם חולה. מבחינתם מעדיפים שכמה שיותר יתחסנו ויקטינו את הסיכויים לסיבוכים מקורונה. (כי בינתיים הסיכון מהחיסון הוכח כנמוך יותר מסיבוכי קורונה לטווח הקצר, לטווח הארוך לא הוכח עדיין כידוע)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אנסה עם קשרי לקוחות ונעדכן מה המצב... ;)
רק מעדכנת:
דיברתי עם קשרי לקוחות במאוחדת בעיר שלי, והוא הפנה אותי לרופאה שנותנת הפניות לסירולוגית לכל מי שרוצה...
תיק תק הביאה לי הפניה... (למרות שהייתי חולה וכו')
רופא המשפחה שלנו ניסה ואמר שאוטומטית למחלימים המחשב לא נותן
אז אני משערת שזה לא קשור למשהו במחשב, אלא לפי החלטת הרופא.
בהצלחה לכולם!

• הוסף לסימניות
אז אני משערת שזה לא קשור למשהו במחשב, אלא לפי החלטת הרופא.
בהצלחה לכולם!
אחרי פנייה לרופא נוסף בעירי, קיבלתי תשובה דומה - שאין המחשב מאפשר הפנייה לבדיקה...
אשמח לקבל פרטי התקשרות לרופאה.

אי אפשר להנפיק לך בדיקה סרולוגית- המחשב חוסם. לפני מספר ימים פניתית בנושא לאחראי על כל התחום במאוחדת- לא מבצעים בדיקה סרולוגית ולא מחסנים (בינתיים) מי שהחלים מקורונה. זה לא תלוי בי
תאריך סגירת פניה: 27 ינו׳ 2021

• הוסף לסימניות
מידיעה קרובה ממש (הבוס שלי דיבר עם האדם האחראי במאוחדת על קביעת רף הנוגדנים בבדיקה הסרולוגית)

מסכמת את מה שידוע לי:
  • ספציפית בקופ"ח מאוחדת האחראי לא הסכים לשחרר את המספר ממנו יוצאים "חיוביים בסרולוגית" (גם לא לבוס שלי שהוא רופא וחבר קרוב שלו)
  • הנתון היחיד ששיחרר זה שקבע רף מאוד גבוה יחסית לשאר קופ"ח וק"ו יחסית לבדיקות בבית חולים שם נותנים מספר ולא חיובי/שלילי.
  • הסיבה הרשמית לכך היא: "אני לא רוצה שאדם יסתובב וירגיש שהוא מחוסן בשעה שהוא לא.. יש לי אחריות"
  • הסיבה הלא רשמית: קופת החולים מפסידה כסף על כל אדם חולה. מבחינתם מעדיפים שכמה שיותר יתחסנו ויקטינו את הסיכויים לסיבוכים מקורונה. (כי בינתיים הסיכון מהחיסון הוכח כנמוך יותר מסיבוכי קורונה לטווח הקצר, לטווח הארוך לא הוכח עדיין כידוע)
זה הגיוני , לכאורה.
המטרה של בדיקה בבית החולים היא שונה, ולא מקבלים לאחריה תעודת מחלים.
בקופות החולים מקבלים תעודת מחלים כשהתוצאה חיובית בבדיקה סרולוגית, ולכן הרף צריך להיות גבוה יותר.

אגב, בעלי יצא חיובי אני שלילית, לא ידוע לנו שהיינו חולים אי פעם.

• הוסף לסימניות
היות וישנם כמות גדולה מאוד של מחלימים וסורולגים וכו'..
ישנה טעות גדולה בתפיסה כלפי הציבור שלנו הן מצד המדינה והן מצד התקשורת והחילונים.. וזה עוד לפני כל השנאה הטיבעית של שנאת עמי ארצות..
ליטאי או חסיד שכבר חלה לא מבין למה לא ללכת לטיש או לכולל..
והוא צודק בגישתו האישית ו'הם' צודקים שזה לא 'נראה' טוב אבל לא מוכנים להכיר בצורה נחרצת על כל המשתמע שיש כמות ענקית בציבור שנמצאים שם..
עוד משהו..
החברה' האלו 'הבוגרים' הם סובלים.. הם לא מרגישים לפחד והבלבול.. הם חיים בניתוק מהחרדות שתוקפות את אלו שנזהרים.. ומדברים בשפה שונה ממש..
גם אם מוכנים לכבד ולשים מסיכה לשם נוי.. אין הבנה באמת.. והתמונה שמצטיירת כיום מהציבור החרדי לתקשורת זה הכשל הזה של המדינה שלא מצליח להגדיר את המחלימים בצורה נכונה ולתת להם את

• הוסף לסימניות
היות וישנם כמות גדולה מאוד של מחלימים וסורולגים וכו'..
ישנה טעות גדולה בתפיסה כלפי הציבור שלנו הן מצד המדינה והן מצד התקשורת והחילונים.. וזה עוד לפני כל השנאה הטיבעית של שנאת עמי ארצות..
ליטאי או חסיד שכבר חלה לא מבין למה לא ללכת לטיש או לכולל..
והוא צודק בגישתו האישית ו'הם' צודקים שזה לא 'נראה' טוב אבל לא מוכנים להכיר בצורה נחרצת על כל המשתמע שיש כמות ענקית בציבור שנמצאים שם..
עוד משהו..
החברה' האלו 'הבוגרים' הם סובלים.. הם לא מרגישים לפחד והבלבול.. הם חיים בניתוק מהחרדות שתוקפות את אלו שנזהרים.. ומדברים בשפה שונה ממש..
גם אם מוכנים לכבד ולשים מסיכה לשם נוי.. אין הבנה באמת.. והתמונה שמצטיירת כיום מהציבור החרדי לתקשורת זה הכשל הזה של המדינה שלא מצליח להגדיר את המחלימים בצורה נכונה ולתת להם את
באמת אני לא מבינה, למה לא פותחים חלקים לפחות למחלימים, מה הבעיה לפתוח בתי"ס רק למחלימים (עם חובה להציג תעודת מחלים, אפילו בפיקוח של פיקוד העורף/גוף אחר למניעת 'קומבינות') והכל יהיה מוקלט גם בטלפון/בזום לטובת אלו שלא חלו.

• הוסף לסימניות
כמובן שהרופא חייב לקבל את הבדיקה הפרטית ומוציא על סמך כך תעודת מחלים.
מידיעה??
אני הבנתי שהם לא מקבלים את התשובות של הבדיקות הפרטיות ולא מוכנים להתיחס אליהם ולהוציא עבורם תעודה

• הוסף לסימניות
אדייק: לא יודע אם חייב אבל ברור שיש רופאים שמקבלים.

• הוסף לסימניות

מסכמת את מה שידוע לי:

מאוחדת
היום!!!
1612191665793.png

• הוסף לסימניות
ומה היה קודם? אם יצאתי חיובית ולא הייתי חולה מאומתת זה אומר שיש לי מעל 151 או שלפני זה זה היה אחרת? מישהו יודע מה פעם היה הרף לקבל חיובי בסרולוגי של מאוחדת??

נותנים לעשות בדיקה סרולוגית אחרי חיסון? (לראות אם החיסון אכן הועיל?)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה