התייעצות ע"י המטולטלת יש לי קורונה. זה הגיוני???

• הוסף לסימניות
קרובת משפחה שלי מאמינה במטוטלת
היא הולכת לאחת מאוד מפורסמת שאומרת שיש לה הסמכה מהרב אלישיב
ההיא כל פעם אומרת לה דברים למי יש מחלה למי כך וכך וכו'
אני מיזמן הייתי סקפטית לגבי זה ולדעתי זה ע"ז או כישוף

לאחרונה היא הגדילה לעשות ואומרת לקרובת משפחתי שלבני משפחתה יש קורונה. היא בדקה מרחוק
(מה שלדעתי אומר שזה כישוף? אחרת איך אפשר לבדוק מרחוק?) והם צריכים לעשות 'זאפר' (אולי משהו מוכן להסביר לי מזה?)
כמובן שהם לא עשו את זה אבל אחרי יומיים היא אמרה שאין להם... (מענין??? איך זה יכול להיות?)

תכלס עכשיו היא גדלה בצעדים ואומרת לבעלי יש קורונה ;):mad::rolleyes:

מבחנתי פה אני עושה לזה סטופ
או שזה נכון או שזה כישוף
אשמח לאיזה צילום או מקור של רב שמתיר תשיטה הזו או שאוסר

• הוסף לסימניות
כל הרבנים הידועים אוסרים את השיטה, תעשו חיפוש בפרוג.
אכן עשיתי חיפוש בפרוג
ואחת כתבה שהיא למדה את השיטה הזו
וזה אפשר ע"י רשות מהאדם שעושים את זה עליו
אז איך זה עבד לה אם היא לא שאלה אותו?

וגם הרבה כתבו שזה אסור
למשהו יש את התר מהרב אלישיב אולי?

• הוסף לסימניות
אכן עשיתי חיפוש בפרוג
ואחת כתבה שהיא למדה את השיטה הזו
וזה אפשר ע"י רשות מהאדם שעושים את זה עליו
אז איך זה עבד לה אם היא לא שאלה אותו?

וגם הרבה כתבו שזה אסור
למשהו יש את התר מהרב אלישיב אולי?
לגבי טיפולים מרחוק
דעת הרבה גדולים שזה אסור

• הוסף לסימניות
אין לי מקור, ואני אישית לא מאמינה בזה
אך מהיכרות אישית עם אדם שבודק רגישויות למאכלים באמצעות מטוטלת,
הבנתי ממנו שההיתר הוא אך ורק למזון.
וכל ניבוי אחר הוא אסור בתכלית האיסור.

• הוסף לסימניות
לאחרונה היא הגדילה לעשות ואומרת לקרובת משפחתי שלבני משפחתה יש קורונה. היא בדקה מרחוק
כמובן שהם לא עשו את זה אבל אחרי יומיים היא אמרה שאין להם... (מענין??? איך זה יכול להיות?)

מסופר על "מקובל" שהלך בשבת ברחוב יחד עם חסידיו
לפתע הם ראו מטוס שטס בשבת,
אמר המקובל: "אני גוזר שהמטוס יפול"
אמרו החסידים: "אולי יש שם יהודים תינוקות שנשבו"
אמר המקובל: "צודקים, אני גוזר שהוא לא יפול"

וזקני החסידים מספרים שבמו עיניהם הם ראו שהמטוס לא נפל.

• הוסף לסימניות
ממש לא.

השאלה מה עושים איתה.
המטוטלת היא כלי.
וממש אינה אסורה.

ראו ספר "שאלת המטוטלת" של הרב אלחנן גרין
דן בארוכה בענין
המסקנה שאסור

נו נו.
ספר שגובל עם כפירה. (וביטויים חמורים הרבה יותר)
לא אני אמרתי.

• הוסף לסימניות

(מה שלדעתי אומר שזה כישוף? אחרת איך אפשר לבדוק מרחוק?) והם צריכים לעשות 'זאפר' (אולי משהו מוכן להסביר לי מזה?)

או שזה נכון או שזה כישוף
כל ענייני המטוטלת הם כזבים והבלים.
אין שום אפשרות לדעת מרחוק, וכל האומרים שהם יודעים משהו במטוטלת, הם שרלטנים, במודע או שלא במודע.
אין שום צורך לחשוש למטוטלת ולשאר ההבלים מעין זה, ומומלץ לכל המאמינים שיזכירו את פתגמו של שלמה המלך 'פתי יאמין לכל דבר'.

• הוסף לסימניות
[

השאלה מה עושים איתה.
המטוטלת היא כלי.
וממש אינה אסורה.

[/QUOTE]

לקיים מה שנאמר "ומקלו יגיד לו"

והרד"ק פי' בשם אביו עמי בעצו ישאל ומקלו יגיד לו שהם היו כמו העוור שיורהו מקלו הדרך אשר ילך בה ושהיה זה משל לנביאי השקר שהיו מתנהגים על פיהם עם היות שרוח אין בקרבם ולא דעת ולא תבונה כ"א כעץ יבש, ויותר נכון לפרש ע"פ דרכו עצו מגזרת עצה כמ"ש הרב המורה איש היה בארץ עוץ (איוב א, א) כאילו אמר עמי ביועצו ישאל יגיד בגנותם שלא היו שומרי התורה ושואלים מפי הסנהדרין כי אם מהיועץ בליעל אשר להם, וגם לא היו שואלים מהמחמיר מהם כי אם מהמקל והוא אומרו ומקלו יגיד לו כלומר והמקל אשר לו יגיד לו, וכן אמרו בפ' מקום שנהגו (פסחים נב, ב) קרי עליה רב יוסף עמי בעצו ישאל ומקלו יגיד לו כל המקל לו יגיד לו, אבל כ"ז דרך צחות הוא כי ענין מקלו יגיד לו הוא דרך קסם ולשון ספרי קוסם קסמים איזהו קוסם זהו האוחז במקלו ואומר אם אלך אם לא אלך, וכ"כ הרב המיימוני בספר מנין המצות אשר לו בלאו מ"ה בביאור מיני הקסם וז"ל יש מהם מי שמכה במקל על הארץ הכאות תכופות וצועק צעקות זרות ויפנה מחשבתו ויביט ארצה זמן ארוך עד שיקרו לו דמיון עניני ההכפאה ואז יגיד מה שיהיה וכבר ראיתי זה פעם אחת במערב ע"כ: וכ"כ בספר המדע בפ"א מהל' ע"ז וחקי הגוים וז"ל ויש מי שיאחז מקלו בידו ונשען עליו ומכה בו עד שתפנה מחשבתו ומדבר הוא שהנביא אומר עמי בעצו ישאל ומקלו יגיד לו ע"כ: ורבי משה מקוצי כתב בספר מצות אשר לו בלאו נ"ב שלא לקסום וז"ל יש כשיוצאים לדרך בודקין קודם צאתם ולוקחים קסמים מעץ ומקלפים אותו מצד א' ומצד השני מניח הקליפה ולוקח הקוסם את העץ וזורקו מידו אם כשנפל נמצאת הקליפה למעלה זהו איש, ואח"כ זורק קיסם אחר אם מחשוף הלבן למעלה זו היא אשה, וזהו סימן טוב והולך לדרכו או עושה המעשה שהוא חפץ לעשות, ואם מחשוף הלבן תראה תחילה ואחר הקליפה הרי אשה ואחר איש ונמנע מאותו מעשה, ואם הקליפה למעלה בשניהם הרי איש אחר איש ועדיין עושין כן בארץ שקייאווניא"ה ועל שם הקסמים נקרא קוסם קסמים הוא שאמר הנביא עמי בעצו ישאל ומקלו יגיד לו ע"כ: הנך רואה ששני הרבנים האלה נמנו וגמרו שעל מיני הקסמים אמר הנביא עמי בעצו ישאל ומקלו יגיד לו, ואולי אמר עמי בעצו ישאל על הקסם האשקייאווני"א שזכר בעל סמ"ג ומקלו יגיד לו על מה שכתב ר' המימוני.

אברבנאל על הושע

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דברי הרמב"ם הל' עבודה זרה פרק י"א הלכות יד-טז:

אסור לשאול בעל אוב או בעל ידעוני... המכשף חייב סקילה... ודברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן, ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן, שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל, ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו', כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה, אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן, ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה' אלהיך.

• הוסף לסימניות
דברי הרמב"ם הל' עבודה זרה פרק י"א הלכות יד-טז:

אסור לשאול בעל אוב או בעל ידעוני... המכשף חייב סקילה... ודברים האלו כולן דברי שקר וכזב הן והם שהטעו בהן עובדי כוכבים הקדמונים לגויי הארצות כדי שינהגו אחריהן, ואין ראוי לישראל שהם חכמים מחוכמים להמשך בהבלים אלו ולא להעלות על לב שיש תועלת בהן, שנאמר כי לא נחש ביעקב ולא קסם בישראל, ונאמר כי הגוים האלה אשר אתה יורש אותם אל מעוננים ואל קוסמים ישמעו ואתה לא כן וגו', כל המאמין בדברים האלו וכיוצא בהן ומחשב בלבו שהן אמת ודבר חכמה אבל התורה אסרתן אינן אלא מן הסכלים ומחסרי הדעת ובכלל הנשים והקטנים שאין דעתן שלימה, אבל בעלי החכמה ותמימי הדעת ידעו בראיות ברורות שכל אלו הדברים שאסרה תורה אינם דברי חכמה אלא תהו והבל שנמשכו בהן חסרי הדעת ונטשו כל דרכי האמת בגללן, ומפני זה אמרה תורה כשהזהירה על כל אלו ההבלים תמים תהיה עם ה' אלהיך.

כתבתי כאן בפרוג רבות על העניין הזה

אני רוצה לראות כתוב מגדול אחד!!! שזה אסור
כן, יש רב אחד - שבלי זלזול - לא נחשב מגדולי ישראל, אלא רב שכונה, שטוען שהרב אלישיב הסכים איתו וטוען שזה אסור
אני יודע שזה ממש לא נכון!!
אבל חוץ ממנו אני רוצה לראות רב רציני ומפורסם אחד!! שאומר שזה אסור

לעומת זאת אני הבאתי הרבה מאד רבנים גדולים ומוכרים שבדקו את העניין והם מתירים וטוענים שזה בהחלט הגיוני ולא משהו מעל הטבע אלא הטבע בעצמו!!!

אז בבקשה, קצת צניעות וענווה
ואפשר גם לבדוק את זה..כמוני...
גם אני לא האמנתי לזה בעבר עד שבדקתי אישית ונוכחתי לראות שזה עובד ואמין

זה נכון שאסור לטפל מרחוק, אבל לא בגלל שזה כשפים אלא מסיבות אחרות...

מצ"ב שוב מכתבים מהרבנים

קבצים מצורפים

• הכשר.jpg
    הכשר.jpg
    KB 406.4 · צפיות: 101
  • הרב דינר שליטא, על השימוש במטוטלת, מים חיים, חשון עח.pdf
    1.5 MB · צפיות: 60
  • פסק הלכה הרב אופמאן מו''צ העדה החרדית בעניין רפואה הוליסטית.pdf
    KB 528.2 · צפיות: 55
  • הוסף לסימניות

או שזה נכון או שזה כישוף
ע"ז וכישוף לכל הדעות!!!
זה אסור בתכלית האיסור!!!!

• הוסף לסימניות
לפני תקופה קצרה היה מכתב הרב סילמן שזה אסור
ויש כאלו שטוענים שכיון שזה בדיחה טובה אין לאסור.

• הוסף לסימניות
כל ענייני המטוטלת הם כזבים והבלים.
אין שום אפשרות לדעת מרחוק, וכל האומרים שהם יודעים משהו במטוטלת, הם שרלטנים, במודע או שלא במודע.
אין שום צורך לחשוש למטוטלת ולשאר ההבלים מעין זה, ומומלץ לכל המאמינים שיזכירו את פתגמו של שלמה המלך 'פתי יאמין לכל דבר'.
אפשרי בהחלט והגיוני
ראה מכתבו של הרב אופמן...

• הוסף לסימניות
לפני תקופה קצרה היה מכתב הרב סילמן שזה אסור
אני רוצה לראות
יש רק דיבורים...
אך חוץ מזה, משהו שלא הוספתי קודם
גם אם כן יש רבנים שאוסרים
אז עדיין זה לא הופך את זה לאסור באופן מוחלט
אלא יש מח' וכל אחד לפי רבותיו!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה