דרוש מידע פָּרָזִיט. לֵךְ לַעֲבֹד!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
זה ברור שמה שמחזיק את העולם! ולא רק את המדינה הקטנטנה שלנו זה התורה ואדם שבמקום לעשות כל דבר אחר בחר להמית את עצמו בעולה של תורה ודאי לא פרזיט ובטוח שעושה הרבה יותר למען כ אחד ואחד פה במדינה

• הוסף לסימניות
יש פה דילמה. מצד אחד האשכול גלש, וצריך לנעול. מצד שני כל הודעה מקפיצה את הפוסט החשוב.

אולי @איש האשכולות תכתוב את זה במאמרים?

• הוסף לסימניות
אהממ... קצת מגוחך. ובלי עשרות אלפי אברכים. אנשים עבדו לפרנסתם. כי בשביל להיות חייט לא צריך לימודי ליב"ה, ובשביל להיות רואה חשבון, כן.
כל דור והנסיונות שלו
זה הגלות!
יהודים באמריקה וויתרו על עבודה בשביל שמירה על השבת ויהדותם,
יהודים ב2023 מוותרים על כלכלתם שתצריך ויתור על אורחות חייהם, להצטמצם במקצועות שלא מצריכים לרעות בשדות זרים

• הוסף לסימניות
מה ההשוואה בין תורה לעבודה?
זה אחד מול השני?
זה שמים מול ארץ!

אין לנו קיום בארץ הזו בלי התורה וגם לא בעולם.
באיזו זכות ההיטקיסט גנב את הארץ הזו לערבים?
האאאאא תורה? כתוב שם עוד דברים.

• הוסף לסימניות
א. החרדים צריכים שתהיה כאן כלכלה מתפקדת. החילונים - בוודאי אלו שמפגינים - לא צריכים [מבחינתם] ולא רוצים את היהדות של החרדים.
ב. מאחר שמקימי המדינה היו חילונים אפיקורסים למהדרין - הם בוודאי לא התכוונו במדינה 'יהודית' למדינה שומרת תורה ומצוות.
הם התכוונו שהמדינה תהיה מיועדת לבני הלאום היהודי, שנרדף בכל העולם בגלל היותו יהודי, בין אם הוא שומר תורה ומצוות, ובין אם לא.
ואיך יחליטו מי עונה להגדרה שהגדרת בני הלאום היהודי? בצורת התנהגותם הם מבוללים את הלאום שלנו
החילונים צריכים את התורה של החרדים תאמין לי... כל העולם כולו צריך לתורה הזו... ואם אתה חרדי ואתה לא מבין את זה המצב עצוב

• הוסף לסימניות
כל דור והנסיונות שלו
זה הגלות!
יהודים באמריקה וויתרו על עבודה בשביל שמירה על השבת ויהדותם,
יהודים ב2023 מוותרים על כלכלתם שתצריך ויתור על אורחות חייהם, להצטמצם במקצועות שלא מצריכים לרעות בשדות זרים
א. זה נכון. ב. זה לא קשור למה שכתבתי.

• הוסף לסימניות
לך תראה מה יצא מהמזרחי של פעם, שכידוע היו נראים בדיוק כמו החסידים
הדעות שלהם היו מקולקלות.
האם יש מידע על משפחות אברכים ששלחו / שישלחו את ילדיהם לממ"ח ויצאו פחות חרדים.
האם לדעתך היהודים בכל העולם שלמדו ליב"ה פחות חרדים.
הדיון רק על העובדות.

• הוסף לסימניות
אהממ... קצת מגוחך. ובלי עשרות אלפי אברכים. אנשים עבדו לפרנסתם. כי בשביל להיות חייט לא צריך לימודי ליב"ה, ובשביל להיות רואה חשבון, כן.
בשביל להיות בעל מכולת צריך לימודי ליב"ה?
יש הרבה אנשים שלא למדו ליב"ה והם מנהלים היום מפעלי ענק...

• הוסף לסימניות
השמש זרחה היום - שטויות.
אולי תעשי גם חיפוש על כמה חילונים נפלו לסמים וכמה לגנבות (ואז המדינה מכלכלת אותם)
כמה אחוזים מהמסוממים הם חרדים וכמה חילונים...
לא יודעת, בעלי יכל להיות מתכנת סופר מקצוען וכן אחי, גיסי, ואבי...

• הוסף לסימניות
וגם אצל החרדים שיוצאים ללמוד מקצוע ולא 'להניח הכל בצד' - רובם נכשלים בהשגת התואר.
בלת"ק
אולי דוקא האברכים שנשארים ללמוד, בגלל שהם מצליחים כנראה בלימוד התורה, היו יכולים להצליח גם בהיי טק.

אגב בעיני האלה שעזבו את הכולל ולא הצליחו בשוק העבודה זה נטו בגלל חוסר בטחון ביכול להצליח.

• הוסף לסימניות
בשביל להיות בעל מכולת צריך לימודי ליב"ה?
יש הרבה אנשים שלא למדו ליב"ה והם מנהלים היום מפעלי ענק...
אגב איזה מקצוע בליב"ה תורם לאיזושהיא עבודה [מלבד אנגלית וגם זה באופן מוגבל]?

כמובן בהנחה שאני לא רוצה להיות רואה חשבון שאז אני צריך גם מתמטיקה.

• הוסף לסימניות
בדיוק כמו שמי ששלח ל"חחידרים" של המשכילים הילדים או הנכדים שלו כבר לא שמרו תורה ומצוות.
אותו דבר זה הממ"ח!
זה מקלקל את הדעות ויסודות ההשקפה של מי שנכנס לשם.
חוץ מעצם הבעיה בלימודי ליב"ה וכו'.

• הוסף לסימניות
בלת''ק
לפני כמה חודשים
בתקופה של ההפגנות של אחינו היהודים מהשמאל
היה יומיים שההסתה היה מוגזם
ובימים האלה הייתי צריך לעבור ביפו ליד התחנה המרכזית
ופשוט רעדתי מהעיניים של העוברים ושבים ללא הגזמה
שאף אחד לא יצעק עלי או אולי אחד ידחוף אותי
ממש כך

פתאום אני בטעות נתקל בצעיר חילוני כבן 24 והוא אף קצת קדימה מהתאונה
וקיבלתי התקף חרדה בטח החילוני ינקום בי כי כנראה הוא מושתל עם תקשורת השמאל

אבל לתדמעתי הוא ניגש אליי ואומר לי לא קרה כלום
ואני מבחין שיש לו כיפה סרוגה קטנה על הראש
ואמרתי מזמור לתודה . .

חשוב לי לציין שדגלתי משך כל חיי בפתגם ''להיות מזרוחניק זה הכי גרוע כי זה לא חלפי ולא בשרי אלא בשר בחלב''
אבל כאן זה הסתיים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה