פאנינג ממרחק של כמאה מטרים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הזכרת לי סדרת תמונות שצילמתי ממזמממן ברעיון שלהם הם יצאו מגניבות וקומפו' מוצלחות, אבל אין חדותתתתתתת
באמת הייתי שמחה לדעת איך שומרים על חדות מקסימלית במרוץ הזה

• הוסף לסימניות
תמונה נוסעת....מדהים!
אגב, איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
מהם נתוני הצילום?

הצבע לא מדויק, והייתי מנסה עוד כמה פעמים לחדות טובה יותר..

• הוסף לסימניות
לא מוצלח במיוחד
לא הזווית, לא הצבעים ולא החדות

ואתה יודע את כל זה... (נכון?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י msphoto;1473541:
מהם נתוני הצילום?

הצבע לא מדויק, והייתי מנסה עוד כמה פעמים לחדות טובה יותר..
את הצבעים שיניתי, ותאמין לי שניסיתי עוד הרבה פעמים, אבל זאת התוצאה הטובה ביותר שקיבלתי..
75mm F4 1/15 ISO200
נכתב ע"י tamiro;1473551:
לא מוצלח במיוחד
לא הזווית, לא הצבעים ולא החדות

ואתה יודע את כל זה... (נכון?)
יודע
הזווית היא ברירת מחדל, החדות היא הדבר שניסיתי להשיג ולא ממש הצלחתי, את הצבעים שיניתי בעריכה למה שהייה נראה לי מתאים יותר.
אבל אני מתייחס לזה בתור אימון, ומעניין אותי לדעת אם גם אחרים מתקשים בזה, או שזה רק אני..

• הוסף לסימניות
קשה קשה. (מנסיון, כמה שיש;))

ומאתר קליקי-
פאנינג, היא טכניקה צילומית בה המצלמה עוקבת אחרי האובייקט הצילומי (מלשון PAN) ומעבירה הרגשת תנועה ע"י הפרדת הנושא מהרקע.

זוהי טכניקה לא קלה לביצוע, אשר דורשת מיומנות רבה. כאשר הטכניקה מבוצעת כראוי, תתקבל תמונה בה הנושא חד והרקע שמאחוריו מטושטש ומדגיש את התנועה ע"י תופעת מריחה. בדרך כלל מהירות תריס שמתאימה לצילום פאנינג, היא נמוכה יחסית. טכניקת הפאנינג נפוצה מאוד בצילום פעולה וביחוד בצילום ספורט.

• הוסף לסימניות
חבל שהתמונות שעשיתי לפני 15 שנים היו עם פילם,צילמנו עם ריקי יעקובוביץ בפארק הלאומי את הספינה[ז''ל] נוסעת.יש לי תמונה מדהימה שהספינה חדה והים נוסע
תודה שהזכרת לי חויות נעימות של ההתחלה....

אצלי הצבעים כן בסדר.

• הוסף לסימניות
זה נקרה פיניג טוב ?

צילמתי את זה בשיעור הראשון שלמדנו פאנינג

קבצים מצורפים

• DSC_8844.JPG
    KB 134.3 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1474025 ומעניין אותי לדעת אם גם אחרים מתקשים בזה:
בתור התחלה - פאנינג למרחק קרוב קל הרבה יותר מאשר פאנינג לטווח רחוק .

• הוסף לסימניות
נראה לי הפוך קרוב יותר קשה כי העצם עובר מהר יותר אותך מאשר מרחוק. לעשות פאנינג למטוס זה הדבר הכי קל:)

• הוסף לסימניות
וזה שלי-
ג"כ מתקופת הלימודים...
יש טישטוש מסוים בתמונה, אני יודעת.
אבל התוצאה בכל זאת יצאה מעניינת

קבצים מצורפים

• IMG_2967 - עותק.png
    KB 1,020.3 · צפיות: 13
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י meiredri;1474283:
נראה לי הפוך קרוב יותר קשה כי העצם עובר מהר יותר אותך מאשר מרחוק. לעשות פאנינג למטוס זה הדבר הכי קל:)

הנקודה היא מה היחס בין מרחק צלם-נושא למרחק נושא-רקע

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י meiredri;1474259:
צילמתי את זה בשיעור הראשון שלמדנו פאנינג

נכתב ע"י 1010;1474498:
וזה שלי-
ג"כ מתקופת הלימודים...
יש טישטוש מסוים בתמונה, אני יודעת.
אבל התוצאה בכל זאת יצאה מעניינת

מה שעושה את התמונה של קקטוס טובה יותר, (בעיני..)
שהיא מעבירה ממש את תחושת הנסיעה ובכל רגע שמסתכלים על התמונה היא נראית נוסעת בלי לעצור.
כמו בתמונה שיש בויקיפדיה: (ועדיין שלו נוסעת יותר)

צפה בקובץ המצורף 219878

קבצים מצורפים

• 375px-DTM_Mercedes_W204_DiResta09_amk (1).jpg
    KB 17.8 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
להעביר את תחושת הנסיעה זה נפלא אבל צריך שהאובייקט יצא חד זה הכלל בפאנינג והתמונה שנתת בתור דוגמא טובה כי יש שם לא רק תחושה של נסיעה אלה גם חדות של האובייקט ואצלי יש פחות תחושה של נסיעה כי זה במהירות יותר נמוכה (אחרי הכל זה רק אופניים)

• הוסף לסימניות
זה שלי
מה הייתי צריכה לעשות שזה יהיה חד יותר?

קבצים מצורפים

• אופניים 1.PNG
    KB 888.5 · צפיות: 15
  • אופנים 2.PNG
    KB 835.8 · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
בתמונה העליונה הילד נראה ממש רגוע לעומת מהירות האופניים!

• הוסף לסימניות
נו.. ו...?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה