עזרה "פגיעה במונה חברת החשמל - הזמנה למשרד"

• הוסף לסימניות
בס"ד

שלום וברכה!

בחודש אדר חברת החשמל עשתה לנו הגדלת חשמל בדירה לתלת פאזי.
כמובן שהגיעו הנציגים שלהם שביצעו את ההכנה בארון החשמל (חל"ב),
שבוע פלוס לאחר מכן הגיעו נציגים שלהם וביצעו ביקורת על כל נקודות החשמל בדירה,
ולאחר שהביקורת עברה בהצלחה - הם החליפו לנו את המונה הישן החד פאזי, למונה חדש תלת פאזי.

אתמול אנחנו מקבלים בדואר מכתב מחברת החשמל (פרטי הנמען על המעטפה נכתבו בכתב יד),
המבשרת לנו:

לקוח נכבד שלום רב,
הנדון: פגיעה במונה חברת החשמל - הזמנה למשרד

ביום 29.3.2018 הוחלף מונה החשמל במספרו XXXXX אשר היה מותקן בכתובת הנ"ל, ובמקומו הותקן מונה חדש שמספרו XXXXX.
בבדיקה שנערכה במונה שהוסר, נמצאה בו פגיעה.
נבקשך להגיע למשרדנו לא יאוחר מתאריך 10.5.2018 לצורך הצגת ממצאי בדיקתנו, בירור נסיבות המקרה והסדרת התשלום בגין הנזק שנגרם לחברת החשמל.
הרינו להבהיר, כי פגיעה במתקני חברת החשמל מהווה עבירה על החוק.

בכבוד רב,
חברת החשמל לישראל בע"מ
מחלקת שירותים טכניים
מדור מג"ח

התקשרתי אליהם היום לברר מה הסיפור,
הם אמרו לי שיבדקו ויחזרו אלי,
אחרי כמה שעות חוזר נציג ואומר: "אני לא יכול למסור לך שום מידע בטלפון. תבוא למשרד ותבין בדיוק על מה מדובר. אני מאריך לך את האפשרות להגיע עד יום שני הקרוב..." (באמת תודה רבה :mad:)

רבותי!!!
למישהו יש מושג למה אני אמור להתכונן? איזה תיק הם הולכים להפיל עלי???
איך אמורים להסתדר עם הדורסנות הזו???

למותר לציין כמובן שמעולם לא נגעתי במונה, קניתי את הדירה יד שלישית עם המונה שהיה קיים עשרות שנים לפני, וכמובן שאין לי שום דרך לדעת מה קרה עם המונה אחרי שנציג חברת החשמל פירק אותו, החליף לתלת פאזי ולקח את הישן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לא. זה לא מכתב רשום.
השאלה מה יצא לי מגרירת רגליים מעבר לקנסות שיצטברו וכדו'?

בפרט שדיברתי איתם טלפונית ומן הסתם השיחה מוקלטת (גם ;)) מצידם,
ועוד הוא אמר שהוא מציין במערכת שבעקבות השיחה הוא "מאריך לי" את האפשרות להגיע עד יום שני.
כך שלא אוכל לטעון שלא קיבלתי את המכתב.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
דיברתי עם מישהיא שעובדת בחברת חשמל.
היא אמרה שתגש לשם עם חוזה מכירה- שתוכל להוכיח ממתי אתה גר בדירה.
מה שהם יכולים לטעון שגנבת חשמל.
כנראה היתה חבלה במונה שנעשתה בעבר.
אם תתן לי מס' חוזה, היא תוכל לבדוק מחר מה מופיע אצלם על מס' חוזה שלך.

• הוסף לסימניות
למותר לציין כמובן שמעולם לא נגעתי במונה, קניתי את הדירה יד שלישית עם המונה שהיה קיים עשרות שנים לפני, וכמובן שאין לי שום דרך לדעת מה קרה עם המונה אחרי שנציג חברת החשמל פירק אותו, החליף לתלת פאזי ולקח את הישן.
הדבר היחיד שאתה יכול לעשות זה הוכחת חפות ע"י מס' דברים
1. המונה הישן היה רשום על שמך אבל לא אתה הזמנת אותו מח"ח
2. תמיד תוכל לטעון "אצלי זה לא היה ככה" או "זה קרה אצל זה שהחליף בין החדש לישן"

• הוסף לסימניות
כפי שנקרא בפי חברת חשמל שב"ח או מג"ח
וזה אומר שבבדיקת המונה לפני שנכנס למחסני החברה התגלה חור במונה או כל תחבולה אחרת שיכולה לגרום למונה להסתובב לאט יותר או לא להסתובב בכלל
הדבר היחיד בתקווה שיעזור זה אכן להביא חוזה רכש(מקווה שנערך לא מזמן)
אפשר גם לנסות להוכיח שהשימושים היו זהים גם בדירה הקודמת שגרתם

• הוסף לסימניות
יש תמונות של השעון מיום הקניה / קבלת הנכס?
יתכן ואילו יוכלו להוות הוכחה למצב השעון כשקיבלת אותו.

כנ"ל האם יש תמונות לפני החלפת השעון
תוכל להוכיח שהנזק לשעון לא היה אצלך אלא אצל הטכנאי שהחליף את השעונים.

• הוסף לסימניות
אכן,ככל הנראה נשלח אלייך המכתב ממחלקת שב"ח (שימוש בלתי חוקי).
לנציגים במוקד אסור לתת לך מידע טלפוני בנושא (ולרוב הם גם לא יודעים באמת מה הבעיה).
כפי שכבר כתבו עלייך לגשת למשרד ולנסות להוכיח שלא נגעת במונה.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אני שואלת עם כל הכבוד לחברת חשמל ואין כבוד
מי הם בכלל שיכולים לזמן למשרד, מה זה משטרה בית משפט מה זה הסודיות יש להם חשש שישלחו מכתב מפורט אם הם חשבו שגנבו מהם שישלחו חשבון והלקוח יחליט אם הוא משלם או הולך לבית משפט אבל לזמן בצורה חשאית זה נשמע יותר ק.ג.ב.

• הוסף לסימניות
אתה בן אדם הגון וישר, ואין שום סיבה לקרוא לך בצורה בזויה שכזו ל"חקירה ובירור" כפי שכתבו מעליי.

זקוף את קומתך, התאזר בעוז ותעצומות, קח איתך חשבונות חשמל שלך ושל מס' שכנים נוספים, ותנסה להסביר להם בפשטות,
ותראה להם שצריכת החשמל שלך הגיונית ותואמת את הממוצע למס' הנפשות בבית עם שימושים סבירים.

• הוסף לסימניות
אני שואלת עם כל הכבוד לחברת חשמל ואין כבוד
מי הם בכלל שיכולים לזמן למשרד, מה זה משטרה בית משפט מה זה הסודיות יש להם חשש שישלחו מכתב מפורט אם הם חשבו שגנבו מהם שישלחו חשבון והלקוח יחליט אם הוא משלם או הולך לבית משפט אבל לזמן בצורה חשאית זה נשמע יותר ק.ג.ב.
פשוט נכון.
אל תתיחס וזהו. למה מי הם?

• הוסף לסימניות
בכלל לאחר שהם הורידו את המונה והתעסקו עמו לכאורה אפשר להאשים אותם כנראה איזה עובד מנסה למצוא חן בעיני המנהלים

• הוסף לסימניות
הדבר היחיד בתקווה שיעזור זה אכן להביא חוזה רכש(מקווה שנערך לא מזמן)
אפשר גם לנסות להוכיח שהשימושים היו זהים גם בדירה הקודמת שגרתם
דיברתי עכשיו עם קבלן חשמל מוסמך עם רשיון למתח גבוה מאוד (מעל 1000 אמפר)
הוא לא מכיר כזה סיפור
אבל ההמלצה שלו היא כזו (קצת קשה אבל שייך)
להביא מחברת חשמל את ההיסטוריה של ה-7 שנים האחרונות
במידה ובכל השנים השימוש היה רגיל אין ממה לפחד
במידה ויש משהו חריג בתוך ה-7 שנים אחורה כאן יש מה לחשוש

• הוסף לסימניות
פשטות יש מאפיין שימוש אם כל זמן שאתם בדירה צריכת החשמ,ל היא אותו ממוצע עם שכלול ההבדלים בין חורף לקיץ תוספת נפשות במשפחה א"א להאשים אתכם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה