כללי פגישה עם לקוח

• הוסף לסימניות
בדיוק היה על זה שאלה היום :eek:
פעם ראשונה שאני נתקלת בדבר כזה,
הלקוחה רוצה לבוא לשבת איתי לעצב לוגו!!!

:eek::eek::eek:

לא כל כך נראה לי לשבת לעצב איתה..
חוצמזה שאני ממש עובדת בין לבין כי התינוקת איתי בבית עדיין.
מה אומרים במצב כזה?
היא כזאת שבאמת אוהבת לשבת עם המעצבים לפי מה שאני יודעת ואני לא רוצה להפסיד אותה בשביל זה.. אבל זה קצת נראה לי מוזר. עשיתם את זה פעם?
יצא לי לעבוד עם לקוחות בדפוס שעבדתי קודם וזה ממש מעצבן, פתאום הם אוהבים את הפונט הכי הכי לא קשור ולך תסביר להם...

• הוסף לסימניות
ח"ו
בחיים לא.
אחרי כמה נסיונות נפל.

אם את רוצה להיות נחמדה - תגידי שאת לא יעילה וזה עושה לך לחץ וחוסם השראה
ואם לא נחמדה - את פשוט לא עושה כך.

• הוסף לסימניות
לא כדאי לך
מנסיון מדובר באחת מ"עם" הנודניקים כנראה...
לפעמים לא שווה בכלל להתחיל איתם

• הוסף לסימניות
תסבירי לה יפה שיש לך צורת עבודה ותעמדי על זה!!!
אם היא רוצה לבוא , נחמד .. תשתו קפה תתשאלי אותה היא תתאר תצייר לך סקיצות ו.. בייי!
למחשב אתן לא מתקרבות ביחד!

• הוסף לסימניות
שכחתי לכתוב שלוגו אחד היא כבר עשתה איתי על המחשב (חלק ממנו לפחות) בעבודה הקודמת שלי אבל אז כמובן לא יכלתי לדבר כי היו לי בוסים מעלי.
זה הלך יחסית מהר לעומת לקוחות אחרים אבל אינלי מושג מה היא תרצה הפעם ..

מה שבטוח זה לא יצא אז מושלם כמו שהיה בהתחלה כי היא "התחברה" לכל מיני דברים שקצת הרסו את העיצוב.
לכן היא חושבת שזה אותו דבר והיא שלחה לי מייל שהיא רוצה לשבת לתקתק את זה כמו פעם :eek::eek::eek:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1432488:
שכחתי לכתוב שלוגו אחד היא כבר עשתה איתי על המחשב (חלק ממנו לפחות) בעבודה הקודמת שלי אבל אז כמובן לא יכלתי לדבר כי היו לי בוסים מעלי.
זה הלך יחסית מהר לעומת לקוחות אחרים אבל אינלי מושג מה היא תרצה הפעם ..

מה שבטוח זה לא יצא אז מושלם כמו שהיה בהתחלה כי היא "התחברה" לכל מיני דברים שקצת הרסו את העיצוב.
לכן היא חושבת שזה אותו דבר והיא שלחה לי מייל שהיא רוצה לשבת לתקתק את זה כמו פעם :eek::eek::eek:

אז תסבירי לה שאז זה היה במשרד והייתה אפשרות לשבת עם לקוחות, אבל עכשיו את בבית וזה לא מתאפשר לך. כמובן שישלחו אליה סקיצות במהלך העבודה והכל יעבור דרך המייל.
בתקיפות ובאדיבות.

• הוסף לסימניות
מומלץ מאוד לעמוד בתוקף על העניין הזה, שאין אפשרות לעבוד יחד על המחשב.
מתכון בטוח לתסכול ושעות מבוזבזות, ובסופו של דבר רק תרצי להיפטר ממנה.
לדעתי האישית -
עדיף לוותר על לקוחה שמתעקשת על כך.
(גילוי נאות - בתחילת דרכי עשיתי זאת, בפרוייקט אחד, וזה היה ממש סיוט. לא חזרתי על כך שוב. גם לקוחות שיושבים על המייל והסקייפ "בזמן אמת" זה מתכון לכאב ראש)

• הוסף לסימניות
זה לא פגישה עם לקוח... זו עבודה עם לקוח, יחי ההבדל הענק!
בשום - פנים - ואופן - לא...............

• הוסף לסימניות
רגע, רק עכשיו קלטתי את המילה - לוגו.
אז עוד יותר לא.
לוגו דורש המון חשיבה, סקיצות על דף, סקיצות במחשב, עוד סקיצות במחשב..... חיפוש השראה לפעמים..... רשימות של אסוציאציות ועוד דברים שהלקוחה בכלל לא מעלה בדעתה.
אין מצב להגיע לתוצאה טובה כשהיא על הראש שלך.

• הוסף לסימניות
הכי לא שיש...

מה שכן, פגישת הכנה והקדמה - באה בחשבון ואפילו הכרחית. ומה תעשו בה? תשוחחו קצת על הידע והוותק שלה בתחום אותו היא רוצה למתג, מה המטרות שלה, תקבעו מי קהל היעד, מי המתחרים ואיך כדאי לבדל אותה מהם ועוד.

אח"כ תני לה להבין שאת צריכה לעבד את הנתונים האלה ולפי זה לבנות לה בריף שעליו ייבנה בעז"ה הלוגו המושלם בשבילה - זה לא דבר שנעשה כלאחר יד.

• הוסף לסימניות
לא רק לוגו, כל עבודה כשמישהו עומד על הראש לוקח כפול זמן ומלחץ מפשלים
כל הסנדלרים אומרים תעשי סיבוב חצי שעה ותחזרי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה