• הוסף לסימניות
מִדֵּי פַּעַם
אֲנִי לוֹקַחַת חֹפֶשׁ
וַאֲנַחְנוּ מִתְרָאִים.
עוֹשֶׂה קְצָת פּוּס מֵהַחַיִּים
וְשֶׁהָעוֹלָם יִתְהַפֵּךְ.
טוֹב, טוֹב, אָז רַק הָרָעִים...

אֲנִי יוֹשֶׁבֶת בְּנַחַת,
אַף אֶחָד לֹא רָץ אַחֲרַי,
הַגּוּף קְצָת מִתְרַפֶּה.
נֶהֱנֵית לִי מִכָּל רֶגַע בַּפְּגִישָׁה
עִם הַשּׁוֹקוֹלָד וְהַקָּפֶה.

אֲהָהּ...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
במפגש האחרון שלי עם השוקולד והקפה - אני עוד איכשהו יכולה להזכר. אבל מתי נכחו בפגישה גם ההרפיה והנחת? כנראה שיותר מדי זמן עבר מאז...
קובעת לנו פגישה ביומן.
אבל מהר, אין להם את כל היום...

• הוסף לסימניות
מוצלח!
רעיון לנסות קפה עם שוקולד, אף פעם לא ניסיתי. מכניסים את השוקולד לקפה, או סתם בצד?
עוֹשֶׂה קְצָת פּוּס מֵהַחַיִּים
"עושה" בניקוד נקבה (חוץ מזה שאין גבר שעושה "פוס" מהחיים... גברים עושים הפסקה).

• הוסף לסימניות
רעיון לנסות קפה עם שוקולד, אף פעם לא ניסיתי.
איך לא???
מכניסים את השוקולד לקפה, או סתם בצד?
פתוח לכל הרעיונות.
"עושה" בניקוד נקבה
איך פיספסתי? (אימוג'י עם יד על המצח.)
חוץ מזה שאין גבר שעושה "פוס" מהחיים... גברים עושים הפסקה
מה ההבדל? (אימוג'י עם אצבע על הסנטר.)

• הוסף לסימניות
איך לא???

מה ההבדל? (אימוג'י עם אצבע על הסנטר.)

בגדול, המילה 'פוס' לקוחה מהמילון הנשי בדיוק כמו 'אימהלה', 'מזל"ט'(על כל פעליו - למזלט, מזלטתי וכו' ) ועוד ועוד.
המילון הגברי אגב, הוא תשיעית מגודלו של זה הנשי (תשעה קבין וגו') כך שמן הסתם מילים רבות נעדרות ממנו.

• הוסף לסימניות
שמעת פעם גבר (או ילד, ולא ילדה) משתמש במילה "פוס"?...
בגלל משחקי החבל? בכל זאת, עם כל הכבוד, לא החבל המציא את המילה.

אבל מעניין לבדוק את זה.
קצת קשה לשים לב פתאום למשהו מהעבר - בהווה. אז אם אני אתקל בגבר או ילד שמשתמש במילה הזו, אעדכן.

• הוסף לסימניות
אז אם אני אתקל בגבר או ילד שמשתמש במילה הזו, אעדכן.
מקווה שעד שתתקלי ביצור כזה עדיין תזכרי לעדכן, כי לא נראה לי שזה יקרה בקרוב;)...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה