דרוש מידע "פדהאל". זהירות מספוילרים! אם לא קראתם ועדיין מתכננים לקרוא - אל תיכנסו!

מצב
הנושא נעול.
בספרות הכללית אנשים כותבים פאנפיקים על ספרים וסרטים שהם אוהבים - כלומר סיפורי המשך לדמויות האהובות עליהם.
האתר הכי גדול לפאנפיקים מחזיק כמה מאות אלפי סיפורים כאלו.
אנחנו פשוט לא רגילים לספרים ברמה גבוהה במיוחד.
תפתחו פה מדור...

מיה יקרה מאד!

אין לי ספק שתוכן שרשור זה נראה לעיניך או ישיר, או בסיבוב ע"י חברותיך דכאן- - -

בלי לקרוא את הספר [לצערי, שיקולים תקציביים, אבל בתור אצל 2 שקנו]

לא יודעת אם יש סופרת נוספת בציבור שלנו שכ"כ קבלה "שיעור כללי", "שיעור בקיאות" ו"שיעור עיון"...

"למדו" את הספרים שלך אורך, רוחב, עומק, היקף ונפח.

כל מילה - תילי תילים של סברות, קושיות, תירוצים ומפרשים.

רק כך אפשר לראות איך יש כאן 21 עמודים של מחמאות, מחאות ומחיאות...

הציבור יודע להעריך איכויות.

קבלי את הפידבק בשלמות - כי את ראויה לו.

ותצליחי בכל אשר תפני.

אגב, גם אם המילים כאן לפעמים חד משמעיות, קיצוניות, מכלילות, מאוכזבות וכד'

כי יש לך רף בליגה מדהימה ומפעימה.

מאריכה במלל כי אני מעריכה!!!
הדבר הכי טוב שסופר יכול לקבל הוא שידברו וידברו וידברו על הספר שלו.
מיה הצליחה בזה מאז איסתרק.
ובעיני היא הסופרת הכי טובה בציבור החרדי, בפער ענק על האחרים.
אם אני משקיעה זמן בכתיבת ביקורת מנומקת, נראה לי שאני מעריכה מאד מאד את מה שהיא כותבת.
וכמוני בטח רבות כאן.
אז מצטרפת לדברים שכתבת בחום.

נערך לאחרונה ב:
מיה יקרה מאד!

לא יודעת אם יש סופרת נוספת בציבור שלנו שכ"כ קבלה "שיעור כללי", "שיעור בקיאות" ו"שיעור עיון"...

ותצליחי בכל אשר תפני.

חותמת על המילים האלה,
גדלתי על הסדרה הזו והיא השפיעה עלי בהמון תחומים ובעיקר בכתיבה, אני כל כך אוהבת את הסגנון שלה!
אולי הייתי ביקורתית באשכול אבל זה פשוט כי דרך הכתיבה שלה יפיפיה ואני פשוט אוהבת לנתח אותה ולחשוב איך הגיע לדברים האלה.

את קוראת מה שאת כותבת?
לא מוסיף כלום? מה זה אמור להיות דו"ח מצב מכוזר?
זה סדרה שלמה של 5 ספרים (אם סופרים את כולם).
יש שם אינספור דמויות, אנשים, רעיונות, חלומות.
יש שם גיבורים שבנו את הסדרה הזאת, שנמצאים בכוזר מהיום הראשון שאנחנו הכרנו אותה.
לא ברור שאנשים התגעגעו בפשטות לכל זה?
כל הכוח של סדרה נעוץ בעובדה היותה סדרה.
בנויה שכבות על גבי שכבות וכל פעם יש עוד קצת עומק, עוד קצת ענין.
פדהאל הוא גיבור חדש לחלוטין בספר אחרון ובלי להתייחס לשאלה האם הוא טוב בפני עצמו, אי אפשר שלא לשים לב שהרבה מהישן והמוכר בספרים האחרונים נעלם.
הרבה אנשים הופיעו במשפט אחד או שניים, תיאורים שלמים שיכלו למלא כמה עשרות דפים נעלמו.
מבינה שהיא מהרה, רצתה לסיים.
אולי עשתה שיקול שהעלילה חשובה לה יותר.
נו פרובלם, אולי פדהאל כספר בפני עצמו יכול להיחשב כמוצלח אבל כסיום לסדרה, ממש לא.
לדעתי, קצת פספסה את המטרה.
בפדהאל פשוט נראה שהיא הזדרזה מאוד לסיים את המלחמה בצורה יפה ובזה היא הצליחה...

נכון, לדעתי כל ספר צריך להוסיף, גיבור חדש אין בעיה אבל המקום שלו צריך להיות קטן יותר מספר לספר מהסיבה הפשוטה שכל פעם הגיבורים הישנים מפתחים עומק נוסף בפער לעומת החדש.

מהללאל הוא יצירת אומנות בעיני, גיבור מדהים.
הוא באמת חדש אבל הוא מוצלח במיוחד, בעיני בין הדמויות המוצלחות שיצרה.
היא מעוררת הזדהות בפער משאר הגיבורים האחרים, מביאה תובנות מיוחדות, סיפור חיים קשה במיוחד.
ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהעלילה במהללאל מושקעת במיוחד, כמעט וללא חורים.
גם הקונפליקט של הגיבור לעומת פדהאל או יוזבד מורכב ממש.
במהללאל היא לא פחדה לשעמם את הקוראים ביותר מ800 עמודים ולכן הוא כלכך מוצלח, לעומת זאת בראיון שלה היא אומרת שפדהאל היה אמור להיות לכל היותר 770 עמודים כדי לא למרוח...

אכן, זה יותר עלילה טובה שסוגרת סיפור,
ופחות ספר נוסף על ממלכת כוזר,
חסר את ההווי הכוזרי,

את המונדרים והיחס אליהם וכו'.
בפדהאל באמת לא נכתבה מילה על חבריו המונדרים של המלך חוץ מזה שניתן לפנות אליהם לעזרה!!
מה נשמע עם קנז, ישי, יפתח ואמציה??

לעומת זאת בראיון שלה היא אומרת שפדהאל היה אמור להיות לכל היותר 770 עמודים כדי לא למרוח...
מעניין למה היא פחדה למרוח?
הרי חיכו לספר הזה 6.5 שנים (הזמן הארוך ביותר בין הספרים).
לכאורה הספר היה יכול להכיל גם 1000 עמודים אם היה כולל קטעים על הגיבורים הישנים ועל מה שקרה בארמון מאז החטיפה, אולי היא חשבה שזאת תהיה מריחה.

מיה יקרה מאד!

ותצליחי בכל אשר תפני.

בול

מעניין למה היא פחדה למרוח?
הרי חיכו לספר הזה 6.5 שנים (הזמן הארוך ביותר בין הספרים).
לכאורה הספר היה יכול להכיל גם 1000 עמודים אם היה כולל קטעים על הגיבורים הישנים ועל מה שקרה בארמון מאז החטיפה, אולי היא חשבה שזאת תהיה מריחה.
האמת היא שבמהללאל וביוזבד חיכיתי לקטעים שנכתבו על איסתרק, כל פעם שראיתי משהו על הארמון ידעתי שאני אוהב את זה. אז בפדהאל יש התמקדות רבה באיסתרק אבל מידי רבה... נשכחו מידי הרבה אנשים יקרים בדרך... היה ניתן לאזן את זה.

אבל כמובן שכל הביקורת שלי היא לטובה, ועצם זה שאני מגלה כזאת בקיאות בספרים אמורה לחפות על זה שאני מבקרת יצירה שאין שום מצב בעולם שאצליח להגיע לרמה שלה.

אחד המסרים שמאד מתאימים לדורנו
אחת הטענות של תומכי דיאלידאן היתה שבכוזר הישנה, הסגורה מאחורי החומות דרגתו, מעמדו ויכולת הקידום שלו היא רק לפי ייחוס והשתייכות, ואילו בכוזר החדשה והמתקדמת מתיחסים לאיש, לכישוריו ולתרומתו.
בפועל הספר מתמקד באנשים הפשוטים וביכולותיהם. ולבסוף איסתרק נעזר באדם נטול זכויות, נכה, גר צדק ועבד
וגם התגמול ניתן למי שהשקיע ופחות מתמקד בייחוס (האביר קפחבר יהיה סגנו של גר ועבד לשעבר)

אני הייתי מעריצה מכורה ועיוורת של איסתרק ומהללאל
קראתי אותם מאה פעם ולא כאימרה
יוזבד קניתי ביום שיצא
עד היום לא גמרתי את החלק הראשון :(
משהו נאבד לי באמצע
שמחה לשמוע שזו לא רק אני
אולי עכשיו אחזור לזה. לא יודעת
האמת גם אני הייתי ככה בהתחלה
ואחכ שחזרתי ליוזבד קראתי גם אותו כמה וכמה פעמים...

מעניין אם יהיה ככה גם עם פדהאל. הוא כמובן מעניין ומרתק ובליגה אחרת. אבל גם לי היה מאוד חסר ההווי של הארמון הכוזרי, וקשה לי לחשוב שככה נפרדנו לנצח מכל הדמויות שם...

מיה יקרה מאד!

ותצליחי בכל אשר תפני.

נכון ביותר!
מיה כותבת כמה רמות מעל רוב אם לא כל הסופרות החרדיות.
אני אשווה את זה לספר אחר שקראתי אחרי פדהאל, ספר נוסף ישן יותר של סופרת נחשבת וכותבת מעולה. הרעיון של העלילה מדהים ויצירתי מאוד, הכתיבה טובה וזהו. למרות הפונטנציאל הגבוה שלו, הספר היה רק מעולה ולא מעבר והתאכזבתי ממנו.
אבל אחרי שקראתי אותו וחשבתי שהוא יכול היה להיות הרבה יותר ממה שהוא, לא חשתי שום צורך להתדיין עליו במשך שעות, לנתח מה היה טוב ומה לא טוב, להתחבר לדמויות בצורה שהתחברתי לדמויות בפדהאל.
כי לא משנה כמה התדיינו פה על פדהאל (וכבר מדובר בעשרות עמודים!!) ויבקרו, וחפשו חורים, ויתאכזבו ולא יודעת מה עוד, אין עוד סדרה בציבור החרדי שמוציאה כל כך הרבה אמוציות ותובנות.
וכל זה הכשרון של מיה, שאפו ענק!
מותר לבקש שירבו כמותה בישראל? (ואני מכוונת על הארונות ספרים בישראל;))

בפתיחת הספר, במפת הדמויות נרשם ברכיהו (המנוח)
בדקתי, ואת צודקת! תודה על ההוכחה!
אם כי אני חייבת לציין שגדעת לי לי תרחישי בלהה יפיפיים ותקווה סמויה להמשך הסדרה, בה ברכיהו יעורר דובים ויפר את המצב הבטחוני הרגוע בדרישה לכתר... מסתבר שכאן תהיה קבורתה של התקווה הנ"ל:(

זה מאד שקוף שבסדרה הזו מיה ניסתה לחקות כדי ליצור ספר בליגה אחרת בציבור החרדי, ושקוף גם את מה היא ניסתה לחקות
די עם זה. במחילה.
על הרבה סופרות וסופרים יכולתי אולי להאמין למשהו כזה, לא עליה.
מיה קינן לא מחקה אף סדרה כללית מהסיבה הפשוטה שהיא לא ראתה את הסדרה המדוברת.
לאנשים קשה, אני מבינה, לקבל את העובדה שיש סופרת חרדית מוכשרת מאד, בליגה אחרת לחלוטין ברמה הכתיבה ופיתוח הדמויות אז מיד הם מחפשים מאיפה היא יכלה להעתיק.
למה שלא נלך אל האופציה המוזרה, השערורייתית כל כך שמיה חשבה על הרעיון בעצמה? לגמרי לבד? שכמו יוצרי 'משחקי הכס' ויוצרת סדרת 'הארי פוטר' גם היא הצליחה ליצור משהו מדהים?
זהו? מהיום כל מי שמביא משהו מוצלח במיוחד חשוד בהעתקה עד שיוכח אחרת?

סתכלו שניה על מספר עמוד.
23, נכון?
אם גב' קינן הצליחה להביא את עצמה, כלומר את הספר שלה. את הדיבורים על הספר שלה... לכזה מקום.
לא משנה מה כתבה בו.. היא לקחה ובגדול.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה