התייעצות פודקאסט חרדי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בנושאים האלה מה שלא תגיד תחטוף...
כל כ"כ הרבה דעות וניואנסים
מה גם שאין סיכוי שהשיח בנושאים אלו יכול להיות אונברסלי גם לחרדים וגם לחילונים תמיד כשמנסים לתפוס גם וגם יוצאים בלי כלום (ע"ע פורים גם אצל השווער וגם אצל ההורים)
ודבר נוסף שהוא אמיתי יותר הרבה "מסבירנים חרדיים" היום עושים הרבה יותר נזק מתועלת

• הוסף לסימניות
אגב,
בריאיון לעודד הרוש, לשאלתו הכואבת של עודד, 'מדוע אינכם מתגייסים? לפחות החלקים אצלכם שלא לומדים? מאי חזית דמכם דידכו סומקא טפי?' (רואים שכואב לו להרוש העניין הזה, הוא לא שואל את זה ממש במילים הללו)
מסביר הרב ישראל גולדווסר את העמדה החרדית, -לדעתי באופן הכי קולע.

"כל זמן שעוד יהיה חילוני אחד שיחשוב שהחרדים יבואו לצבא והם ישתנו – אז החרדים יפחדו. בצדק. הערכים שלנו קודמים להכל. זאת אומרת, בהנחה שאדם יודע: 'אני שולח את הבן שלי לצבא והוא לא נשאר...
כי מבחינת סדרי העדיפויות שלי, אם הוא יצטרך להוריד, אם הוא יצטרך לוותר, אם הוא יצטרך להשתנות מבחינת סל ערכים, – אז אני עובר דירה לאירופה, אני לא יכול.

הציבור החרדי מוותר המון בשביל החינוך. הוא מוותר על כסף סוף בשביל החינוך. כשאומרים על הציבור החרדי כמה הוא משתתף או לא משתתף, הדלג הלאומי הראשון שמקריב בשביל זה – זה הוא בעצמו. הוא מסכים להצטופף בדירות יותר קטנות ולחיות במעמד סוציו-אקונומי יותר נמוך. הם עושים את זה במודעות, הם רוצים את זה, הם בוחרים בזה. אני לא רוצה את המודרניזציה, אני לא רוצה את הליברליזם. יש לי ערכים, יש לי שבת, יש לי אמונה, יש אוצרות שאני מעביר אלפי שנים וחשוב לי להעביר לילדים שלי.

הציבור הדתי לאומי, יש לו את אותם ערכים, אבל הוא יודע כמה שהוא סיכן. אין ויכוח. ישבתי עם ראשי אולפנות, אמרו לי: 'אנחנו לא מתווכחים איתך על זה שחלק מהילדים יש להם ירידה רוחנית בצבא'. הציבור החרדי לא מסכים לחשוב על זה. ביום שאף אחד מאלה שעוסקים בנושא לא יחשוב שהציבור החרדי ישתנה, ביום שבאמת זה יהיה נטו 'חייבים אתכם בתור חלק מהלהיכנס מתחת לאלונקה וזה לא ישנה אתכם רוחנית' – באותו יום ירד הפחד, ירדו החרדות, הקיפוד ייפתח, הוא כבר לא יחשוב שמישהו בא לשנות אותו. מאותו יום יגיע הפתרון. היום זה קרוב.

• הוסף לסימניות
אני חושב שלציבור המיינסטרים החרדי אין כל כך מה להסביר.
ולציבור המיינסטרים החילוני אין כל כך איך להסביר.

מצידנו, הרי ברור שעצם ההליכה לצבא היא לא בעייתית כל כך כמו המטרה של הצבא או חלקים באליטה הצבאית שרוצה אותנו שם.

מצידם, עוד פודקאסט אחד, לא כל כך ישנה את חלוקת משאבי הקשב של האדם הממוצע,
כמעט כל כולו מקשיב לתקשורת ולמה שמתרחש ברשתות החרתיות למיניהם, ושם, מה לעשות אין כל כך ייצוג לעמדה החרדית.

אם נותר מה לעשות בעניין זה רק קמפיינים משני תודעה, או שכירת משפיעני רשת למיניהם.
חותמת על כל מילה.

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לפתוח פודקאסט שידבר על ההשקפה החרדית
גיוס כלכלה וכד' בשפה שתדבר גם לציבור החרדי וגם לציבור החילוני
מה אתם אומרים כדאי ?
וא"כ מה אתם חושבים שיגרום לפודקאסט להצליח ??
ומי הייתם רוצים לשמוע בנושא ???
אין טעם
אין מישהו בצד השני שמעוניין לשמוע חבל על המאמץ
חוץ מזה שיש כבר הרבה "חרדים" באולפנים שמתיימרים להיות חרדים ומבלבלים את השכל וסתם גורמים נזק
ואם אתה קיצוני בדעותיך כמו שכתבת מה יש לך לחדש יותר משאר המרצים שדשים בנושא

• הוסף לסימניות
אם כבר בעניין של השפעה,
שכחתי לשאול,

גיוס, -מה הכיוון אליו אתה מעוניין להוביל,
אתה בעד/נגד?

מה בדיוק יכול להיות שונה בכלכלה לחרדי או לחילוני?
לגבי הגיוס כתבתי כבר מה דעתי
לגבי הכלכלה בכוונתי הייתה לדבר על עניין החרדים בכלכלה למה הם לא באמת מקבלים מה שאומרים בתקשורת ולמה הם לא מרוויחים כמו החילוני הממוצע וכד'

• הוסף לסימניות
אין טעם
חוץ מזה שיש כבר הרבה "חרדים" באולפנים שמתיימרים להיות חרדים ומבלבלים את השכל וסתם גורמים נזק
ואם אתה קיצוני בדעותיך כמו שכתבת מה יש לך לחדש יותר משאר המרצים שדשים בנושא
בדיוק כל מה שמניע אותי להיכנס לזה
א. החרדים באולפנים עושים ותר נזק מתועלת
ב. אני לא מרצה ולא רוצה להיות אחד כזה אני לא אבוא עם דרשות אלא שיח על העולם החרדי ותפיסתו
ג. מניסיון אין מי שישמע בצד השני בגלל שאין מי שמדבר אצלנו . לכשדברתי היה מי ששמע ואפ' הבין וקיבל את הדברים

• הוסף לסימניות
אין טעם
ממש, אבל ממש לא נכון.
בתור בעל עסק, אני נפגש עם סוכנים ונותני שירות למיניהם.
והנושא הזה עולה מידי פעם...
כמובן שאחרי כמה משפטים לתוך השיחה, באים משפטי ההלם הקבועים, 'אתה לא כמו כמו החרדים' 'אתה בטוח חרדי מלידה, או שאתה בתשובה?' וכו'

יש מי שרוצה לשמוע. המון אוזניים. המון לב. הנושא הזה באמת מציק להם.
הם באמת לא מבינים למה אתה החרגי יכול לישון רגוע, לאמא שלך, לך או לאשתך אין פרפרים בבטן על הבן שלך בעזה.

ואני, -אני לגמרי עם מה שגולדווסר אומר, אני חושב שזה האמת. זה התשובה היחידה שעונה על השאלה הזו: 'מאי חזית דמא דידך סומקא טפי מדמא דידי?'

• הוסף לסימניות
ואני, -אני לגמרי עם מה שגולדווסר אומר, אני חושב שזה האמת. זה התשובה היחידה שעונה על השאלה הזו: 'מאי חזית דמא דידך סומקא טפי מדמא דידי?'
אני לא חושב שזה הדבר היחיד שיש לענות
ודבר שני גם אם יקרה וכל הצבא יזעק צריך חרדים ואנחנו נשאיר אותכם כמו שאתם
אתה חושב שהצבא היה מסתדר עם זה ? אתה חושב שהחרדים היו מסתדרים עם פקודות מערביות תוך סכנת חיים שלא מחייבת אותך ההלכה ? אתה היית מסכן חיילים תוך כדי הידיעה שמצד ההלכה אתה אחראי למותם

• הוסף לסימניות
ממש, אבל ממש לא נכון.
בתור בעל עסק, אני נפגש עם סוכנים ונותני שירות למיניהם.
והנושא הזה עולה מידי פעם...
כמובן שאחרי כמה משפטים לתוך השיחה, באים משפטי ההלם הקבועים, 'אתה לא כמו כמו החרדים' 'אתה בטוח חרדי מלידה, או שאתה בתשובה?' וכו'

יש מי שרוצה לשמוע. המון אוזניים. המון לב. הנושא הזה באמת מציק להם.
הם באמת לא מבינים למה אתה החרגי יכול לישון רגוע, לאמא שלך, לך או לאשתך אין פרפרים בבטן על הבן שלך בעזה.

אני מכיר את המשפטים האלו מקרוב "אתה לא כמו כל החרדים" וכ"ו אבל זה רוב העם המסורתי עממי שאין לו זמן ופניות לדברים האלו והראיה איך הם לא יודעים את התשובה לשאלתם אם יש כ"כ הרבה מסבירנים ומרצים ופודקסטים למיניהם ?
כי הם לא נחשפים לזה וגם אם הרב הנ"ל יוציא אחד משלו הם לא יחשפו לזה
והוא ישאר רק עם החיצים משני הקצוות אז אם הוא בנוי לזה וזה עבודתו או הכישרון שלו בשמחה
אבל אם יש לו מה להפסיד מבחינת הקהילה וכ"ו אז חבל על המאמץ כי מי שבאמת רוצה תשובות בחיפוש פשוט בגוגל ימצא

• הוסף לסימניות
אני לא חושב שזה הדבר היחיד שיש לענות
אתה חושב שהצבא היה מסתדר עם זה ? אתה חושב שהחרדים היו מסתדרים עם פקודות מערביות תוך סכנת חיים שלא מחייבת אותך ההלכה ? אתה היית מסכן חיילים תוך כדי הידיעה שמצד ההלכה אתה אחראי למותם
ואת זה אתה רוצה לומר להם ?

• הוסף לסימניות
ואת זה אתה רוצה לומר להם ?
לא ובוודאי שלא בצורה הזו ובמילים האלו
אבל בוודאי שזה נמצא שם כמו שהחילוני לא היה יורה אם ההלכה הייתה אומרת לו לעשות את זה ככה גם החרדי לא יעשה משהו דומה רק בגלל המצפון המערבי וק"ו אם הדבר סותר את ההלכה
והשאלה הייתה מכוונת אליו כחרדי שממש נהנה מהתשובה שהרצון לשינוי החברה החרדית מונע את הגיוס

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אבל שוב דעתי האישית אינה העניין
כל המחשבה סביב זה הייתה לראיין רבנים ואנשים שעוסקים בכך
וכן גם להעלות את הקשיים שיש בנושא שגם ככה יעלו מתישהו

• הוסף לסימניות
לגבי הכלכלה בכוונתי הייתה לדבר על עניין החרדים בכלכלה למה הם לא באמת מקבלים מה שאומרים בתקשורת ולמה הם לא מרוויחים כמו החילוני הממוצע וכד'
בהקשר הזה גרידא אני לא חושב שיש מה להסביר היות וזה לא באמת נושא כאוב,
מהיכרות, זה כבר באמת הסתה רדודה, כל הכותרות סטייל 'בכיר לשעבר בלשכת רואי החשבון מעריך את עלות שילוב אופק חדש בבתי הספר החרדיים שאינם משלבים לימודי ליבה בכ15 מיליארד ש"ח' או 'חשב האוצר בשיחות סגורות: חושב שמענק הדתות המוגבר לא מוצדק, -בוודאי לא על חשבון הקיצוצים הנרחבים בתקציב משרד הביטחון' ועוד...
אלו לא כותרות שיושבות על כאב אמיתי, אלה כותרות שמלבות את האש, והאש יש לה שם אחר: 'גיוס שווה'.
ג. מניסיון אין מי שישמע בצד השני בגלל שאין מי שמדבר אצלנו . לכשדברתי היה מי ששמע ואפ' הבין וקיבל את הדברים
יש הרבה דוברים מעולים גם אצלנו, אבל בתקשורת לא יראיינו אותו אפי' לא בנושאי יהדות, אז לנושא הגיוס אתה רוצה שיקראו לו? הם מונעי אינטרסים.

אגב, לגופה של שאלה, אם כבר פודקאסט, אז זה לא יכול להיות משהו עם כותרת של המסבירן החרדי ובוודאי שאסור לזה לעסוק רק בנושאים הללו, כי אז זה הופך למסומן לצופה כמשהו עם מסרים מובנים.

וזה הסיבה למה שכתבתי בהתחלה שצריך משפיענים וקמפיינים משני תודעה.
א. כי מול קמפיין מתוזמן ומתוזמר שמרוח בהמון כסף, עם דמעות של אימהות, עם הלומי קרב, פצועים בכל הרמות וכאב אמיתי, -אתה לא יכול לבוא עם פודקאסט. מוכשר ככל שתהיה. אי אפשר.

ב. אתה לא יכול לבוא עם כובע וחליפה, ולהסביר את העניין הזה.
זה חייב להיות משהו בסגנון של אושיית רשת שמשוכנע באמת הזו, ומוכן לטפטף פה ושם לעניין הזה, לצד ואפילו בפינה של כל שאר הדברים שהוא עושה.
שים לב, אני מצטט לך שוב: "כל זמן שעוד יהיה חילוני אחד שיחשוב שהחרדים יבואו לצבא והם ישתנו – אז החרדים יפחדו. -לא 'כל הצבא יזעק', אלא 'חילוני אחד שיחשוב'...
אתה חושב שהחרדים היו מסתדרים עם פקודות מערביות תוך סכנת חיים שלא מחייבת אותך ההלכה ? אתה היית מסכן חיילים תוך כדי הידיעה שמצד ההלכה אתה אחראי למותם
זה עניין אחר, אבל אני בטוח ומשוכנע שלו יהיה רצון אמיתי, יוכלו לפתור את העניין הזה.

• הוסף לסימניות
שים לב, אני מצטט לך שוב: "כל זמן שעוד יהיה חילוני אחד שיחשוב שהחרדים יבואו לצבא והם ישתנו – אז החרדים יפחדו. -לא 'כל הצבא יזעק', אלא 'חילוני אחד שיחשוב'...
במילים אחרות מציאות שלא תהיה ותאמין לי הם מבינים את זה שזאת תשובה של תחלמו שיקרה משהו כזה
זה עניין אחר, אבל אני בטוח ומשוכנע שלו יהיה רצון אמיתי, יוכלו לפתור את העניין הזה.
ואני חושב שגם אם יהיה המון רצון לא יפתרו את זה תחשוב רק כמה רגעים על זה ותנסה לפתור את זה

• הוסף לסימניות
ואם כבר בעניני תקשורת עסקינן,
לכל קמפיין טוב, חייבים פרזנטור מצוין.

בדיוק לזה הכוונה כשאני כותב על חולצה לבנה או כובע וחליפה, מסר טוב נקלט רק עם כתיבה מצויינת.
וכשיש גם ויזואל בסיפור, חייבים גם פרזנטור שבא טוב בעין.

תכירו. עולם השקר.

• הוסף לסימניות
א. כי מול קמפיין מתוזמן ומתוזמר שמרוח בהמון כסף, עם דמעות של אימהות, עם הלומי קרב, פצועים בכל הרמות וכאב אמיתי, -אתה לא יכול לבוא עם פודקאסט. מוכשר ככל שתהיה. אי אפשר.
א. לפחות יהיה משהו (גם אם לא לציבור החילוני לפחות לציבור החרדי)
ב. אח שלי היה בעזה וגם גיסי כך שטענות רגשיות כאלה לא ממש יפעלו מולי

• הוסף לסימניות
התקשורת גדושה בהסטה נגד המגזר החרדי בכל דבר ועניין ,והחילונים המסורתיים מקבלים מידע לא נכון מספיק , אחי הקטן שהיה בצבא שאל אותי בתמימות שלא השאירה אותי אדישה אליה שאלות כל כך מהלב שרואים שחסרה ההסברה הזו והיא כן מתבקשת יישר כח על הרצון לתת מענה לחוסר המידע המתבקש מאוד ! בעלי תשובה ,דת"ל , חילונים מסורתיים ,
ראיתי באחת התגובות להשקיע במשפיעני רשת שידבררו את הדבר ולהם יהיה הרבה יותר סיכוי מבלי לסכן את עצמך

• הוסף לסימניות
התקשורת גדושה בהסטה נגד המגזר החרדי בכל דבר ועניין ,והחילונים המסורתיים מקבלים מידע לא נכון מספיק , אחי הקטן שהיה בצבא שאל אותי בתמימות שלא השאירה אותי אדישה אליה שאלות כל כך מהלב שרואים שחסרה ההסברה הזו והיא כן מתבקשת יישר כח על הרצון לתת מענה לחוסר המידע המתבקש מאוד ! בעלי תשובה ,דת"ל , חילונים מסורתיים ,
ראיתי באחת התגובות להשקיע במשפיעני רשת שידבררו את הדבר ולהם יהיה הרבה יותר סיכוי מבלי לסכן את עצמך
הבעיה איתם שלרוב אין להם השקפה נכונה ולעיתים הם מגיעים למצב של יותר נזק מתועלת כמו שאמרו כאן לפני

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה