התייעצות פודקאסט חרדי

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לדעתי לא ילך בכלל.
בציבור החרדי יש וטו מלא על נושאים כאלו, על כל פיפס שלא נכתב עם חתימות רבנים או חלילה מתנגש בדעתם - תחטוף לינץ' (וכנראה בצדק)
לחילונים - זה מעולה אבל סביר שלא ירצו לשמוע.. אולי יותר דת"ל..
הדת"ל הכי לא רוצים לשמוע על הנושא הזה.
ומה בעצם המטרה בלהסביר לחילונים? כדי שהם יגידו "אה!! עכשיו הבנו למה אתם לא מתגייסים ואתם צודקים במאה אחוז. לכו לישיבה ותהנו ואנחנו נמשיך להגן על גבולות ישראל?" אז כנראה שתגובה כזו לא תהיה ועל כל מה שיאמר או ייכתב בנושא הם ימצאו על מה להתעצבן.
הנכון ביותר הוא פשוט להשמיע את הדברים בלי לנסות להתאים אותם לאוזניים חילוניות. אם יהיו מספיק מוצלחים, הם יגיעו לכל מקום דווקא בזכות האותנטיות.

• הוסף לסימניות
פודקאסט ורדיו אלה שני דברים שונים מאוד

לא בדיוק -
המהדורה הקוןדמת של הפודקאסטים היו הסכתים ברדיו
גם לפודקאסט קוראים הסכת בעברית

אם התוכן השקפתי
אני הייתי רוצה שם של רב שמאשר
או אירוח של רבנים/מחנכים בפרקים.

להעביר לבד פודקאסט
הייתי שומעת אם זה ענינים אנוןשיים רגילים.

• הוסף לסימניות
אפשר גם להכניס בפודקאסט את הרעיון של חיל רובוטים שייתכן ויכול לבטל לכולם את הגיוס חובה ולעבור לצבא מקצועי (אייכלר מנסה לדחוף לזה).
כמובן זה לא אומר שכולם יקשיבו וישתכנעו אבל ייתכן ויהיה קהל.

• הוסף לסימניות
זה תרתי דסתרי,
ההסברה שאתה אמור לומר לחרדי ומה שאתה אמור לומר לחילוני זה שתי דברים שונים בתכלית
לא חושב שזה תרתי דסתרי נכון שיש דברים שמדברים יותר לציבור הזה ויותר לציבור האחר אבל אפשר לשלב , ולהגיד את ההשקפה שלך בלי דרשות והמון רעשי רקע כך שגם החרדי הממוצע יוכל להנות מזה
הוא יושב על נקודה אמוציונלית של ציבור שבאמת מאמין במה שהוא עושה ומבחינתו מקריב 3 שנים למען המדינה,
נכון , ולכן אפשר לדבר גם על דברים שביסוד הם רגשיים כמו הזהות היהודית ולימוד התורה שאצל רוב הציבור היום יושב במקום רגשי ומכבד אבל גם שכלי לא כל מי ששומע נמצא כרגע בהלוויה או מקריב את חייו
ויש גם המון מהציבור שרוצים לשנות ורוצים להבין ולאו דווקא לתקוף ולהילחם ואצלם השכל יכול לדבר

• הוסף לסימניות
המהדורה הקוןדמת של הפודקאסטים היו הסכתים ברדיו
הקודמת . כיום רדיו הוא יותר נלחם על צופים ורוצה דרמה ולכן הדיבור שם יותר צעקות וסיסמאות כאלו ואחרות ואין שום רגש אלו תגובות יהיו
בפודקאסט הדיבור יותר רגוע מנסים להבין נושא בצורה טובה ולהעביר מסר עם איכות

• הוסף לסימניות
הנכון ביותר הוא פשוט להשמיע את הדברים בלי לנסות להתאים אותם לאוזניים חילוניות. אם יהיו מספיק מוצלחים, הם יגיעו לכל מקום דווקא בזכות האותנטיות.
זה הכוונה בלהתאים אותם לאוזניים חילוניות - להגיד בצורה ברורה מה החרדים חושבים ומה השקפתם אבל בלי דרשות או היסטוריה כזו או אחרת אלא הרבה יותר תכל'ס

• הוסף לסימניות
הקודמת . כיום רדיו הוא יותר נלחם על צופים ורוצה דרמה ולכן הדיבור שם יותר צעקות וסיסמאות כאלו ואחרות ואין שום רגש אלו תגובות יהיו
בפודקאסט הדיבור יותר רגוע מנסים להבין נושא בצורה טובה ולהעביר מסר עם איכות

עוקבת
ולא כל פודקאסט יותר איכותי בתוכנית רדיו
יש ויש
גם בתכניות, יש ויש.

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לפתוח פודקאסט שידבר על ההשקפה החרדית
גיוס כלכלה וכד' בשפה שתדבר גם לציבור החרדי וגם לציבור החילוני
מה אתם אומרים כדאי ?
וא"כ מה אתם חושבים שיגרום לפודקאסט להצליח ??
ומי הייתם רוצים לשמוע בנושא ???

אחד הדברים שצריך לדבר עליהם למרות שלא זו הסיבה אבל זה בהחלט חשוב שאנשים ידעו,
זה ההפקרות והזלזול שיש מצד המפקדים לחיי אדם של החיילים שלהם,
ואני לא מדבר על עלילת שווא אלא על כך שבאופן רשמי הם מעדיפים לסכן חיי חיילים כדי לא לפגוע בנוחבות חפים מפשע,
וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את פרשיות עלילת הדם השונות של הפצרית וחברותיה.
מצורף קובץ שיספק לך חומר בעניין.

קבצים מצורפים

• די לרצח.pdf
    6.6 MB · צפיות: 70
  • הוסף לסימניות
לכל המגיבים כאן אשמח שתגידו אם יש לכם פודקאסט שדיבר על גיוס חרדים ומאוד נהניתם ואמרתם הוא מייצג או לפחות מדבר דברי טעם

• הוסף לסימניות
ואני לא מדבר על עלילת שווא אלא על כך שבאופן רשמי הם מעדיפים לסכן חיי חיילים כדי לא לפגוע בנוחבות חפים מפשע,
תראה את ההודעות שהיו לפניך

• הוסף לסימניות
הדת"ל הכי לא רוצים לשמוע על הנושא הזה.
ומה בעצם המטרה בלהסביר לחילונים? כדי שהם יגידו "אה!! עכשיו הבנו למה אתם לא מתגייסים ואתם צודקים במאה אחוז. לכו לישיבה ותהנו ואנחנו נמשיך להגן על גבולות ישראל?" אז כנראה שתגובה כזו לא תהיה ועל כל מה שיאמר או ייכתב בנושא הם ימצאו על מה להתעצבן.
על פניו היחידים שזה יכול להועיל להם זה חרדים,
שלא מספיק ברור להם הנושא הזה,
והם רוצים לדעת חילונים ודלי"ם פחות בקטע לא מעניין אותם לשמוע ואם כבר אז אצל האנשים האלה צריך יותר להתייחס לזה כסוגיא רגשית שלמה הילדים שלי בעזה ושלך ליד הבית,
ולשאלות רגשיות לא עונים בשכל.

• הוסף לסימניות
אני מעוניין לפתוח פודקאסט שידבר על ההשקפה החרדית
גיוס כלכלה וכד' בשפה שתדבר גם לציבור החרדי וגם לציבור החילוני
מה אתם אומרים כדאי ?
וא"כ מה אתם חושבים שיגרום לפודקאסט להצליח ??
ומי הייתם רוצים לשמוע בנושא ???
לא נישמע מומלץ בכלל בפרט בנושאים רגישים כמו על השקפה
כמעט ולא יתכן להעביר דבר כזה לחילונים ממה שמיועד לאוזנים חרדים זה תפיסת עולם שלם שונה
וגם שמבינים קצת קשה להאמין שיביא למקום טוב יותר
מי שבאמת מחפש משהו יבוא מעצמו

• הוסף לסימניות
מאיפה זה?
חזק ביותר
ומזעזזעע

• הוסף לסימניות
לכל המגיבים כאן אשמח שתגידו אם יש לכם פודקאסט שדיבר על גיוס חרדים ומאוד נהניתם ואמרתם הוא מייצג או לפחות מדבר דברי טעם
שמעתי הרבה מאוד פודקסטים בנושא ובכוונה לא אציין את שם המגישים כי חד משמעית לא נהניתי מהם.
אני מחכה לשמוע את הקול הלא מתנצל, זה שאומר את האמת בפרצוף אבל בצורה אינטליגנטית ובלי קריאות ג'יהד שהצבא הוא מקום בעייתי לכל אחד באשר הוא וצר לנו על מי שנאלץ כן להתגייס אבל אין לנו שום כוונה להכניס את הבנים שלנו לביצה הזו. לא אלו שלומדים ואל אלו שאינם לומדים.
שוב, זה צריך להאמר בשפה ברורה, נעימה ומוכחת.
משתפת בשיחה שהייתה לי פעם עם מישהי הנושא הגיוס:
משהי: אבל למה זה פר שהנציגים שלכם מלפני מאה שנה, סדרו לכם פטור מהצבא ולנו היה מי שידאג (היא שמאלנית וכואב לה עד מאוד שהיא וחבריה צריכים להיות חלק מצבא הכיבוש)
אני: למה זה פר שסבא שלי מכר את השטח של איצקוביץ' בלירה אחת (אמיתי) ולא השאיר לעצמו את השטח ובכך סידר אותנו עם דירות עד סוף כל הדורות?
משהי: לא פר אבל זו בעיה שלכם.
אני: זה לא פר אבלל בעיה שלכם.
אפס התנצלויות. אנחנו היינו כאן הראשונים ושום שם כמו עליה ראשונה ושניה לא תשנה את העובדה הזו ודאגנו לעצמנו (לא מספיק לדעתי) לא טוב לכם? קפצו לנו.
אני אולי משיעה דעה קיצונית אבל גם היא וגם המתייפיפיות נופלות על חוסר הסכמה אז אם כך, למה ללכת בגב שפוף?

• הוסף לסימניות
שמעתי הרבה מאוד פודקסטים בנושא ובכוונה לא אציין את שם המגישים כי חד משמעית לא נהניתי מהם.
אני מחכה לשמוע את הקול הלא מתנצל, זה שאומר את האמת בפרצוף אבל בצורה אינטליגנטית ובלי קריאות ג'יהד שהצבא הוא מקום בעייתי לכל אחד באשר הוא וצר לנו על מי שנאלץ כן להתגייס אבל אין לנו שום כוונה להכניס את הבנים שלנו לביצה הזו. לא אלו שלומדים ואל אלו שאינם לומדים.
שוב, זה צריך להאמר בשפה ברורה, נעימה ומוכחת.
משתפת בשיחה שהייתה לי פעם עם מישהי הנושא הגיוס:
משהי: אבל למה זה פר שהנציגים שלכם מלפני מאה שנה, סדרו לכם פטור מהצבא ולנו היה מי שידאג (היא שמאלנית וכואב לה עד מאוד שהיא וחבריה צריכים להיות חלק מצבא הכיבוש)
אני: למה זה פר שסבא שלי מכר את השטח של איצקוביץ' בלירה אחת (אמיתי) ולא השאיר לעצמו את השטח ובכך סידר אותנו עם דירות עד סוף כל הדורות?
משהי: לא פר אבל זו בעיה שלכם.
אני: זה לא פר אבלל בעיה שלכם.
אפס התנצלויות. אנחנו היינו כאן הראשונים ושום שם כמו עליה ראשונה ושניה לא תשנה את העובדה הזו ודאגנו לעצמנו (לא מספיק לדעתי) לא טוב לכם? קפצו לנו.
אני אולי משיעה דעה קיצונית אבל גם היא וגם המתייפיפיות נופלות על חוסר הסכמה אז אם כך, למה ללכת בגב שפוף?
זו לא דעה קיצונית זו הדעה החרדית,
זו ואין בלתה,
אגב דברו פה על הדלי"ם בגדול הם אשמים בזה שאנחנו לא מתגייסים כיון שהרזומה שלהם בצבא כמו אחוזי הנשירה הרבים שלהם לא משאיר לנו אפי' אופציה לנסות אולי אם הם לא היו עושים פדיחות היינו חושבים פעמיים.
מה גם שהיחס המאד נחמד שהם מקבלים שמה גם לא עושה לנו הרבה חשק להכנס איתם לבוץ הזה.

• הוסף לסימניות
שמעת הרבה ולא היה אחד טוב ?

• הוסף לסימניות
אגב דברו פה על הדלי"ם בגדול הם אשמים בזה שאנחנו לא מתגייסים כיון שהרזומה שלהם בצבא כמו אחוזי הנשירה הרבים שלהם לא משאיר לנו אפי' אופציה לנסות אולי אם הם לא היו עושים פדיחות היינו חושבים פעמיים.
חלקם בגללנו התחיל קצת ממש קצת להתפקח

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני רוצה לדב רגע על החרדים שכן מתגייסים לצבא,
מכירה אישית כמה שהתגייסו דרך קודקוד וקיבלו הבטחות לעולם הזה ועולם הבא ביחד.
מסיבות מסוימות הם נשרו מקודקוד ולאלתר הועברו ליחידות חילוניות עם אפס התחשבות בצרכים דתיים.
נקודה נוספת שהיא אולי הראשונה, יש כמה וכמה בחורים חרדים שהתגייסו מרצונם, הם כבר נחשבים 'מחויילים' אבל בפועל דוחים להם שוב ושוב את התחלת הגיוס מה שמשאיר אותם במצב מאוד בעייתי שבו הם למעשה שייכים לצבא ולא יכולים לעבוד בצורה מסודרת אבל עוד לא מתחילים את השירות. סתם עומדים בכף הקלע ומהרגע שבו הצבא יחליט סוף סוף שיש לו תעסוקה בשבילם, רק אז יתחילו להם השלוש שנים.
נכון משכנע להתגייס? נכון ברור כשמש שהצבא זקוק לחרדים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה