פוטושופ ללינוקס, מה אתם אומרים יש סיכוי?

• פותח הנושא trew
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אחת החדשות הטובות ביותר שיש
הדבקה מהקובץ

קמפיין של OMG! Ubuntu!, בלוג פופולרי אשר מסקר נושאים שונים הקשורים למערכת ההפעלה החופשית אובונטו, הצליח כנראה למשוך את תשומת לבה של חברת אדובי (Adobe). בנובמבר 2010 פתח הבלוג בקמפיין שקרא לאדובי להביא ללינוקס את חבילת הפיתוח מבית יוצריה, Creative Suite, ובה תוכנות מוכרות מאוד כגון Photoshop, Dreamweaver, ו-Flash. הקמפיין פתח בהצעת הרעיון באתר הפידבק של אדובי, getsatisfaction.com, ובזכות כ-800 מצביעים בעד הרעיון, אדובי הגיבו רשמית:
תודה לכולכם על המשוב. אנחנו כן מפתחים כיום ליוניקס, בין השאר את Flash Player ואת Adobe Reader, אז אפשר להבין למה הייתם רוצים את כלי העיצוב והפיתוח גם כן. העברתי את המשוב לצוות המתאים אשר ישקול זאת לגרסאות הבאות
בהמשך עובד נוסף באדובי הגיב:
אני ממליץ לכל אחד שבאמת רוצה זאת לשלוח בקשת פיצ’ר לצוותי הפיתוח שלנו.
בעקבות הודעה זאת, צוותי הפיתוח של אדובי הוצפו בבקשות, עד שלאחר זמן לא רב פנו אל הבלוג בבקשה שהבקשות יפסיקו להגיע לשם, ויחזרו לעשות זאת באמצעות "לייק" על הרעיון ב-getsatisfaction.com
התכנית היא לנטר את הפוסטים של GetSatisfaction מעתה והלאה כדי להבין איזה מין דרישה בשוק תהיה לתוכנות אדובי בלינוקס.
לבסוף, לפני כמה ימים הגיב אותו עובד אדובי בתגובה משמחת אם כי לא מאוד מחייבת:
הבקשה עכשיו בהחלט תחת תשומת לבם של צוותי הפיתוח שלנו, כך שהיא תישקל לפיתוח עתידי
אם כך, נראה שהקמפיין הצליח, אדובי מתחילים לבדוק את השוק שלה בלינוקס. אולי אפילו אפשר להתחיל לפתח תקוות ש-Creative Suite 6 כבר תצא בגירסה ללינוקס? בקרוב נדע.

• הוסף לסימניות
תלוי למי
לדעתי הבעיה היחידה בגימפ (שהולכת להפתר רק מקווה שבקרוב) זה שהגרפיקה שאתה עושה היא לא עריכה כמו ב-PS
למשל אתה לא יכול להחיל אפקטים על טקסט חי, אתה לא יכול ליצור אובייקט חכם ולהגן בכך על הקובץ שבפנים מאיבוד איכות, אתה לא יכול ליצור שכבת צבע שהיא לא על התמונה, ועוד כל מיני דברים בסגנון
עכשיו בגוגל קוד גימפ מקבלת שיפור רציני כולל תמיכה בהאצת חומרה שתכנס ל-gegl הוא בעצם הבסיס של הגרסה הבאה ופלאגין בגרסה הנכחית.
עוד משהו היות ואתה עם אובונטו אז כנס לכאן ותוריד את גרסת הפיתוח 2.7.3 שהיא ממש נחמדה ויש בה את כלי הכלוב כמו עוד שיפורים בממשק ובכלים

• הוסף לסימניות
לא יאומן!
זה נשמע מידי תמים. לכאורה זה הפסד לאדובי שלקוחותיה ייחשפו לעולם החינמי ושוב לא יירצו לקנות ולשדרג כלום... אבל מצד שני זה עשוי להכניס הרבה לקוחות: משתמשי לינוקס שמשום מה רוצים אדובי ולא גימפ וחבריו, ומשתמשים חדשים שירידת היקף ההשקעה במערכת המחשב תגרום להם להיכנס לתחום אולי.
תחשבו איזה מכה זה לחלונות! ולו משום הלגיטימציה שתתפרסם בין האספסוף "פשוטי העם" - מליוני לקוחות מייקרוסופט. אני ממש מתפלא אם אין שום הסכמים בין ענקיות ההי טק בנושא.
אני אישית לא משתמש בלינוקס, ואני אפי' לא יודע למה... אבל אני לא בטוח שזה יימשך הרבה זמן.

• הוסף לסימניות
באו נרגע זה חלום רק למי שמבין בלינוקס

רוב המשתמשים בעולם הינם עדיין של מיקרוסופט או MAC
מערכת שעדיין נמצאת בסקטור משתמשים מוגדרים מראש עם צרכים ויעדיי שברורים מראש לדוגמהרשתות ועיבוד נתונים ממשל וגופי ביטחון

לא פלא שאדובי לא מיהרה להכנס לתחום ועוד חברות בשוק הגראפי
גם מדינות שברמה לאומית הכריזו על הכנסת הלינוקס עדיין מדשדשים באותו מקום כי לינוקס עדיין לא הגיע לגמר בעיצוב ממשק וחויית משתמש ולכן הוא עדיין נתפס למקצועניים בחומרה וכך ישאר עד שישתנה

סקר קטן כמה משמשים בכל פרוג מתעסקים בלינוקס?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;560149:
כי לינוקס עדיין לא הגיע לגמר בעיצוב ממשק וחויית משתמש
אובנטו? הוא נראה ממש מוצלח.
חוץ מזה, עם האוכל בא התיאבון ועם המשתמשים יתקדם הפיתוח, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;560168:
אובנטו? הוא נראה ממש מוצלח.
חוץ מזה, עם האוכל בא התיאבון ועם המשתמשים יתקדם הפיתוח, לא?

הכל מתחיל בחינוך
הילדים של היום (במגזר הכללי) לומדים על מחשבים בעלי מערכת מיקרוסופט
בבית נושמים מחשבים של מיקרוסופט אז אך מגיעים ללינוקס??

לכן במדינות מסויימות קיימת מגמה ברמה לאומית (צייניתי לעיל) על מנת להרגיל משתמשיל ללינוקס

אצלנו נחשפים ללינוקס רוב האנשים שנמצאים ברמה מיקצועית לא מעבר לכך

מי שמתחיל א צעדיו בעולם המחשבו מעדיך מערכת מיקרוסופט זה מה שיש לכולם יש שאלות ניתן לקבל פתרונות מהמון אנשים פחות מלינוקס (סיימתי למעלה בשאלה כמה אנשים משתמשי כאן בלינוקס)

מיקרוסופט לא לחינם קראה בסלוגן שלה כל העולם שפה אחת

צריך עוד בגרות למעבר ללינוקס

• הוסף לסימניות
תפתח קורס לינוקס אני התלמיד הראשון :)

• הוסף לסימניות
צר לי לאכזב אותך אבל בעניין השמישות לינוקס בשולחן עבודה שמישה יותר מאשר חלונות
אני משתמש בשתי המערכות כשלינוקס העיקרית שלי כי היא נותנת לי הכי פחות זמן התעסקות עם המערכת.
הבעיה של לינוקס זה התוכנות הנלוות לדוגמה מוצרי אדובי, כל מה שאנשים מחפשים ללכת למק זה בגלל היציבות שלו, אם אנשים יקבלו את היציבות הזאת בחינם ובנוסף יקבלו גם מערכת שיפה (כן יפה) ויזואלית ועובדת טוב בלי לבזבז משאבים על שטויות, הם ילכו על זה
לכל דבר יש עקומת למידה כולל ווינדוז 7, סיכוי גבוה מאוד שמי שעושה הסבה מXP יעדיף לבדוק את לינוקס במידה ויש בה את הכלים אותם הוא צריך
אין ספק שצעד כזה יביא יותר משתמשים ללינוקס ואולי את זה יודעים גם החברה שנמצאים כבר בלינוקס ולכן הם רוצים את מוצרי אדובי רצים על המערכת שלהם
מי שכן שוקל להשתמש בלינוקס עדיף שתורידו קובונטו (שזה אובנטו עם ממשק KDE) מאשר להשתמש עם אובונטו (שבגרסה החדשה הולך שם שמייח)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sistem;560236:
תפתח קורס לינוקס אני התלמיד הראשון :)

קורא האיגרת יקימנה
דבר עם חיים

• הוסף לסימניות
לענ"ד הסיבה העיקרית שלינוקס לא תופסת כ"כ חזק, זה הפחד מאנשים לעבור למשהו שהם לא רגילים אליו, הרוב בכלל מפחדים אפילו לנסות. (ואני לא מדבר על המשתמשים שלא יודעים בכלל מערכת הפעלה מהי ולכן הם גם לא יודעים מה זה ווינדוס, הם פשוט משתמשים במחשב ופה זה נגמר).
דבר נוסף, יכול להיות שזה נתפס מערכת למקצוענים/מומחים וכד' אבל תכל'ס היום יש (כמעט) לכל דבר GUI יפה ומסודר, מותאם ומובן למשתמש הרבה מעבר כל מיני דו-שיחים של ווינדוס.

על הנטבוק שלי אני מריץ דואל בוט, אבל רוב הזמן עם הלינוקס, חוסך לי המון זמן וטרחה.

• הוסף לסימניות
לענ"ד הסיבה העיקרית שלינוקס לא תופסת כ"כ חזק, זה הפחד מאנשים לעבור למשהו שהם לא רגילים אליו, הרוב בכלל מפחדים אפילו לנסות.
על מה אתה מדבר אפילו רבע מהאנשים פה לא יודעים מה זה לינוקס בכלל
בגלל שלא מציעים להם את זה בחנות כי זה לא עונה על הצרכים של הלקוחות (רוב מי שקונה מחשב זה לצורך גרפיקה או תוכנה יעודית כזאת אחרת)

אה ואל תשדרג את המערכת שלך, תקרא קודם ברשת על השינויים שהכניסו אם אתה לא משתמש ב-KDE

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;560352:
בגלל שלא מציעים להם את זה בחנות כי זה לא עונה על הצרכים של הלקוחות (רוב מי שקונה מחשב זה לצורך גרפיקה או תוכנה יעודית כזאת אחרת)

שלא נדבר על הצרכים של בעל החנות שיצטרך לתת דברים בחינם
בחנות מוכרים ! זה מה יש אין דברים בחינם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;560360:
שלא נדבר על הצרכים של בעל החנות שיצטרך לתת דברים בחינם
בחנות מוכרים ! זה מה יש אין דברים בחינם
רוב העלי החנויות לא מוכרים גם ככה את הווינדוס אלא מתקינים פרוץ (סליחה מכל הישרים שיש אבל זה המצב לצערי)
מי שכן מוכר לא עושה מזה כסף, כסף עושים מחלקים ותמיכה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;560372:
רוב העלי החנויות לא מוכרים גם ככה את הווינדוס אלא מתקינים פרוץ (סליחה מכל הישרים שיש אבל זה המצב לצערי)

שלא נדבר על ניידים שמגיעם כבר עם EISA configuration partition
התקנה מוכנה

• הוסף לסימניות
אז אולי נכתוב מדריך ללינוקס
ואולי אח"כ יקימו גם פורום...

המדריך ידריך להתקין מולטי בוט כך שכ-ו-ל-ם יתקינו...
ברגע שאתפנה אתחיל להשקיע בלינוקס.

• הוסף לסימניות
פתח פורום
והחברים יתחילו לכתוב הדרכות ללינוקס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמח לעזור;560392:
אז אולי נכתוב מדריך ללינוקס
ואולי אח"כ יקימו גם פורום...

המדריך ידריך להתקין מולטי בוט כך שכ-ו-ל-ם יתקינו...
ברגע שאתפנה אתחיל להשקיע בלינוקס.
יש מלא מדריכים כאלה ברשת בעברית זה ממש לא בעיה
אבל קח בחשבון שמי שלא מתקין ווינדוס לבד (רוב אנשי הפורום) לא יתקין לינוקס לבד (למרות שזה פשוט יותר וקל פי 100)
יש כאן בפורום כל מיני מדריכים על לינוקס שכתבתי אתם מוזמנים לעיין, יהיה נחמד מאוד לראות פה עוד טיפים ושימוש בלינוקס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;560352:
על מה אתה מדבר אפילו רבע מהאנשים פה לא יודעים מה זה לינוקס בכלל...
ומה אני אומר?>>
נכתב ע"י DDFF;560335:
(ואני לא מדבר על המשתמשים שלא יודעים בכלל מערכת הפעלה מהי ולכן הם גם לא יודעים מה זה ווינדוס, הם פשוט משתמשים במחשב ופה זה נגמר).

וכן, דווקא רעיון נחמד לפתוח פורום ללינוקס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה