פוטושופ-מחשב חדש?

• הוסף לסימניות
שלום לכל היועצים בתחום המחשב!
אני מהפורום השכן [צילום] יש לי שאלה ברשותכם.

יש לי מחשב I5 של HP PAVILION עוד מעט הוא מגיע ל5 שנים- אך עובד מעולה.
עם כרטיס גרפי 3000 INTEL HD GRAPHICS - זיכרון ראם של 4 גיגה - מנוצל ע"י מערכת 64 סיביות. דיסק קשיח SSD - 128GB.
היות ואני מצלם ולפעמים מעבד תמונות. בד"כ בתוכנת פיקאסה. ובשביל זה המחשב מגיב כמו שצריך. ולא נתקע.
אך אני מעונין בקרוב להתחיל לעבוד על פוטושופ [בעברית]. השאלה אם יספיק לשדרג זיכרון ל8 או 16. או שצריך גם כרטיס גרפי חזק יותר. שאז בקיצור כדאי לעבור למחשב חדש.

מה דעתכם.

תודה!

• הוסף לסימניות
המחשב מצוין עבור פוטשופ ויתכן שעבוד עיבוד תמונות יספיק הזכרון הקיים. אם עובדים על אוביקטים עם שכבות רבות שצורכות זכרון רב יותר מומלץ לשדרג. ל8GB. תכלס יתכן שאם כבר משדרגים אז ל16. אם ההפרש במחיר הוא מאוד נמוך. אני עובד על קבצים של 300 מ"ב + וברגע שאני פותח שתיים אז הכל תפוס לי, ואני עם 8.

• הוסף לסימניות
להשקיע במחשב הזה לא הייתי משקיע, אבל שווה בהחלט להתקין עליו פוטושופ ולראות איך הוא מגיב.
להוסיף זיכרון לא כדאי, היות והמחשבים החדשים כבר מגיעים עם DDR4.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;2341874:
להשקיע במחשב הזה לא הייתי משקיע, אבל שווה בהחלט להתקין עליו פוטושופ ולראות איך הוא מגיב.
להוסיף זיכרון לא כדאי, היות והמחשבים החדשים כבר מגיעים עם DDR4.

להוסיף זכרון זה סיפור של 450-500 ש"ח ואילו מחשב חדש ..:rolleyes:

אשמח להסבר למה לא כדאי להוסיף זכרון של DDR3. שלי תומך כנראה עד 1333MHZ-אני מודע למהירות. השאלה עם 16 GB במהירות הזו - זה לא יספיק.

ותודה לשניכם על התגובות.

• הוסף לסימניות
יכול להיות שיספיק.
אבל מצד שני, יכול להיות שה-400-500 ש"ח הללו לפח. מחשב בן 5 פלוס מינוס סיים את חייו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פרסומון;2342288:
אבל מצד שני, יכול להיות שה-400-500 ש"ח הללו לפח. מחשב בן 5 פלוס מינוס סיים את חייו.

כבר בלו שפתותינו מלומר את זה לאנשים ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה