כללי פוטושופ| שינוי גווני תמונה

• פותח הנושא ayala
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש לי כמה תמונות- צילומים שאני צריכה לערוך להן את הצבעים, להבהיר ולהכהות במקומות הנכונים.
אני יודעת איך עושים את זה, בפוטושופ בתפריט image->adjustments
אבל רציתי לקבל את עיצות בעלי הנסיון בדבר, גם אם מועט הוא, איך לעשות את זה בצורה היעילה ביותר. אני פשוט פוחדת להרוס.
וגם.. כי הלקוח רוצה לבוא ולראות את זה נעשה מול עיניו.
כמה נחמד..

בקיצור יש לכם עיצות?
כל עיצה מועילה -אפילו במעט- בנושא תתקבל בברכה!
תודה רבה

• הוסף לסימניות
מנסיוני, להבהיר ולהכהות רק עם הlevels שם יש לך שליטה , כדי לא להבהיר ולשרוף חלק אחר בתמונה.
לגבי הצבעים יש לך את הcolorbalance.
כדאי מאוד לא להשתולל מידי עם הכלים הנ"ל כדי לא להרוס את התמונה.
בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
כשיש תמונה שאין בה נקודה שחורה או לבנה מטפלים כך בתמונה:
מכפילים את השכבה. ואז- filter > bler > average נותן לי את הצבע ששולט בתמונה ואז הופכת את הצבע לצבע הנגדי ע"י : image >adjustmen >invert
בשיטות שילוב אני עושה overely.

ניתן להוסיף צבע לתמונה בכל ערוץ ב- colorbalance.

• הוסף לסימניות
אפשר את שמות הכלים בעברית???
פשוט אני עובד על פוטושופ בעברית תודה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י motey2;215299:
אפשר את שמות הכלים בעברית???
פשוט אני עובד על פוטושופ בעברית תודה

מצטערת... אף פעם לא עבדתי בפוטושופ בעברית.
אין לי מושג איך לתרגם.

• הוסף לסימניות
קודם כל אל תעבדי על המקור וככה לא תפחדי להשתולל בנסיונות.
והרי בפוטושופ לומדים בעיקר מניסוי וטעייה.
את יכולה למצוא לך את השיטה שהכי נוחה לך לטפל בתמונות.
אני באופן אישי משתמשת דבר ראשון ב-levels כדי להבהיר ולהאיר את התמונה- וכמעט כל תמונה צריכה לעבור את זה במידה מסויימת.
אם נשארים עדיין חלקים כהים, לא כדאי להבהיר את כל התמונה כי המקומות הבהירים יהיו שרופים. כדאי לשכפל את התמונה, להבהיר עוד, וליצור לשכבה הזו מסכה באופן שרק החלק שהיה צריך הבהרה נוספת יישאר גלוי.

אם צריך שינוי בגוון התמונה, נגיד המצולמים יצאו עם אדמומיות על הפנים, כדאי להשתמש ב selective color כדי לקבל שליטה טובה על גוון מסוים שאת רוצה לשנות.

אלו שני הכלים העיקריים והטובים ביותר לדעתי לטיפול בתמונות, ביתר הכלים אני בקושי נוגעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י nechama;215282:
מנסיוני, להבהיר ולהכהות רק עם הlevels שם יש לך שליטה , כדי לא להבהיר ולשרוף חלק אחר בתמונה.
לגבי הצבעים יש לך את הcolorbalance.
כדאי מאוד לא להשתולל מידי עם הכלים הנ"ל כדי לא להרוס את התמונה.
בהצלחה!!

נכתב ע"י שיפי;215297:
כשיש תמונה שאין בה נקודה שחורה או לבנה מטפלים כך בתמונה:
מכפילים את השכבה. ואז- filter > bler > average נותן לי את הצבע ששולט בתמונה ואז הופכת את הצבע לצבע הנגדי ע"י : image >adjustmen >invert
בשיטות שילוב אני עושה overely.

ניתן להוסיף צבע לתמונה בכל ערוץ ב- colorbalance.

בכל מקרה, החל מ-CS2 הדרך הנכונה והפשוטה ביותר לתקן ו/או לשנות גוונים בתמונה היא באמצעות שכבות התאמות צבע:

נקח לדוגמה את התמונה הנחמדה ש-l.k העלה היום (http://prog.co.il/showthread.php?t=24782)

במבט שטחי ניתן לראות כי חסרה חדות לגוונים. הגוון השולט הוא האפור, ואין מספיק קונטראסט.

נלחץ על לחצן הוסף שכבה מיוחדת בתחתית חלון השכבות, ונבחר בשכבה מסוג Levels (רמות).

נתאים את גווני הלבן והשחור לפי דגימת האזורים הכהים והבהירים ביותר בתמונה (נכון, לא בכל תמונה יש שחור או לבן מובהק, ואז צריך לנקוט בתכסיסים מעט יותר מתוחכמים).

עכשיו הטונים של התמונה מאוזנים מבחינת כהות/ בהירות, אולם עדיין ניתן להבחין בעיוות של הגוונים: התמונה "כחלחלה" וחסרים בה גוונים צהובים.
נוסיף שכבת התאמת צבע מסוג Color Balance (איזון צבע), ונגביר את גווני הצהוב בתמונה.

קבלנו תמונה אחרת לגמרי ממה שהייתה בתחילה!

כל זה לוקח בערך דקה, והעיקר - לא פגענו בתמונה המקורית כהוא זה! בשכבת הרקע יושבת לה בטח תמונת המקור ללא כל שינוי!
מובן, שניתן להוסיף מסכות להדגשת אזורים מסוימים בתמונה, או לשינוי סלקטיבי של גוונים.

בנוסף: דבל-קליק על כל אחת משכבות ההתאמה - מאפשר להיכנס בדיוק למצב שבו עזבנו את עריכת הצבע, ולתקן את העריכה. (מה שאין כן ב- Image / Adjustments)
מעלה נוספת: ניתן לשנות את מצב הצבע של כל אחת משכבות ההתאמה, וכך לקבל הגברה של פעולת תיקון הצבע, או אפקטי תאורה נוספים, למשל, בתמונה הנ"ל, שינוי מצב הצבע של שכבת Levels ל- Overlay ייתן מראה של הכותל הבוהק באור שמש של צהריים, לעומת זאת - Soft Light יראה לנו את הכותל בשעת בין-ערביים...

עוד דבר חשוב שכמעט שכחתי לציין - שכבות מסוג זה (כמעט) לא שוקלות מבחינת משקל הקובץ!

קבצים מצורפים

• 2222.jpg
    KB 839 · צפיות: 13
  • 3333.gif
    KB 478.4 · צפיות: 12
  • 4444.gif
    KB 481.1 · צפיות: 11
  • 5555.gif
    KB 498.5 · צפיות: 14
  • 6666.jpg
    1.9 MB · צפיות: 10
  • הוסף לסימניות
יישר כויח על המאמר.

כדאי להוסיף שOverlay נותן קונטראסט לפעמים חזק מדי.
במידת הצורך אפשר לשנות את האטימות של שכבת ההתאמה.

בחוברת פרוג, הסברתי את רעיון המסכה של שכבות התאמה, בהכפלה או מיסוך.
שזהו בעצם הבהרת רק החלקים הכהים של התמונה או הכהית רק החלקים הכהים.

• הוסף לסימניות
תודה רבה graphic! לזאת לא ציפיתי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה