כללי פונביט VS פונטייפ

• הוסף לסימניות
למנהלים: נא להעביר לפורום עיצוב גרפי

אני מעוניין לקבל פרטים מדוייקים על ההבדלים בין חבילות המבצעים של פונטביט לבין החבילות של פונטייפ.
אם מישהו יכול לכתוב רשימת יתרונות וחסרונות של כל אחת מהחברות/חבילות בהשוואה לאחרות - אני מאד ישמח

• הוסף לסימניות
שלום מתנאל: אני לא יודע אם אני הכי מתאים להגיב על שאלתך, הואיל ואני קצת נוגע בדבר.
בכל אופן אנסה לענות בצורה סובייקטיבית.

פונטביט הם כיום המיינסטרים בתחום הפונטים, ז"א שאם עדיין לא רכשת פונטים המלצתי היא כי תרכוש מהם חבילה במבצע הנוכחי (אני כנראה מטומטם שאני ממליץ כך, אולם זוהי דעתי הכנה)

כעת נניח שרכשת כמות אצל פונטביט, והינך רוצה להוסיף למאגר גופנים נוספים. כאן יש 2 שיקולים
מצד אחד פונטביט הם המיינסטרים וחסרון בפונטים שלהם עלול לתת לך הרגשה שאתה לא אפ טו דייט (מעודכן). אבל דוקא בגלל שהם המיינסטרים אתה יודע שכולם ירכשו אצלם את הפונטים ואז
א. הפונטים שלהם מתעייפים מהר
ב. אין לך יחודיות בעבודות
בעוד שברכישה אצל פונטייפ דוקא בגלל שכרגע (וגם במשך כמה השנים הקרובות) הינך מקבל פונטים רעננים ויחודיים שלא יתעייפו כ"כ מהר.

אמנם אין האופה מעיד על עיסתו, אולם בפונטייפ עובדים קשה על מנת ליצור גופנים איכותיים שיתאים לציבור המעצבים. כמו כן הגופנים של פונטייפ ברמה הכי בסיסית תומכים ניקוד מדוייק.

במבצע הנוכחי של פונטייפ המחיר פר משקל יוצא קצת יותר יקר משל המבצע של פונטביט, אולם לעומת זאת הגופנים תומכי ניקוד מדוייק.(ועוד כמה תוספות)
אז בא נאמר שאם הקטע של הניקוד לא מעניין אותך, המבצע של פונטביט יותר משתלם.
אבל במידה ופונטים מנוקדים נצרכים לך, המבצע שלנו יוצא יותר משתלם.

כעת לגבי איכות הפונטים: לי כמעצב הפונטים קשה לשפוט מה איכותי יותר ומה איכותי פחות, אבל זאת אוכל לומר, נדב עזרא בשנים האחרונות עשה קפיצת דרך רצינית, ואיכות הגופנים שלו של שנת 2009-2010 הם משהו מיוחד.

פונטייפ שונים מבפונביט בכמה אופנים.
א. פונטייפ מודעת לקשיים של הציבור החרדי ועל כן מאפשרת תשלומים כהוראת קבע (מה שלא חוסם את מסגרת השראי)
ב. פונטייפ מאפשרת ללקוחות לקבל מספר אותיות כעקומות תמורת תשלום סימלי.
ג. פונטייפ מאפשרת ללקוח לרכוש משפחה בודדת בכל זמן עם התחייבות לרכוש חבילה במבצע הבא.
ד. פונטייפ פיתחה מסלול נקודות (פרטים עוד יבואו)
ה. כל לקוח רוכש הגופנים נכנסים לתקייה על שמו. פונטייפ תבצע שינויים באותיות כרצון הלקוח אם זה משהו פשוט ללא תשלום, ואם זה מורכב אז תמורת תשלום סימלי.
ו. לקוח רוכש יקבל סיסמא ותוכנה שאיתה הוא יוכל לבחור את הגופנים בכל שעות היממה גם מעבר לשעות הפעילות של החברה.
ז. בכל תקופה כל הלקוחות יקבלו אוטומטית עידכונים למייל לגופנים שרכשו

פונטייפ מעוניינת שהלקוח יקבל תמורה מלאה לגופנים שנרכשו דרכה.

כלקוח של פונטביט במשך שנים לא מצאתי אצלם שום חסרונות, השירות שלהם הם דוגמא לא רק לחברות בתחום הפונטים אלא דוגמא לשירות לחברות בארץ בכלל, הלוואי שהייתי מקבל שירות כזה מטכנאי המזגנים שלי. :)

לגבי הגופנים עצמם, כל מעצב קיבל מאלוקים עין ייחודית משלו, כך שכל מעצב (כמובן אם הוא מעצב) מטמיע בגופניו איכויות שונות. וזה טוב שלא כל הגופנים יהיו רק של נדב עזרא, כי עד כמה שנדב עזרא מעצב דגול, ועד כמה שנדב עזרא מתבגר עם השנים ומעצב אותיות בעלות איכויות יוצאות מהכלל עדיין מדובר באותו נדב עזרא. ותמיד יש מקום למעצבים עם גישה שונה.

רק הערה קטנה: אני לא חושב שצריך לחשוב במונחים של יתרונות וחסרונות.
אלא מה כל אחד מאיתנו מעצם יחודינו כבני אדם וכמעצבי אותיות תורם לטיפוגרפיה המצומצמת בארצינו
ותפילתי, שיצטרפו למשפחתינו עוד מעצבי אותיות רציניים שיוסיפו לטיפוגרפיה העברית ויוציאו מהכח אל הפועל את הטמון בהם.

ועוד הערה קטנטנה: אין כאן פונטביט VS פונטייפ, יש את פונטביט ופונטייפ שקיומם במציאות הוא לתרום את חלקם לאנושות בתחום שכמעט ואין כאלו שעוסקים בתחום זה..

יתכן שגלשתי מעט מעצם הנושא, אבל אני מקווה שהתגובה הוסיפה לך ולו במעט.

בברכה
אליהו פריד

• הוסף לסימניות
מבחינת המחיר פֵּר משקל, אפשר לראות שהמחירים זהים פחות או יותר, בהשוואה לגודל החבילה (60 משקלים פונטייפ - 21.66 ש"ח למשקל, לעומת 58 משקלים פונטביט 21-22.40 ש"ח למשקל. נקודה נוספת שיש לשים לב אליה שהפונטים בחבילה זו של פונביט לא ניתנים לבחירה)

מבחינת המבחר - כרגע יש יתרון גדול לפונטביט שיש להם הרבה יותר משקלים, כמובן שהסיבה היא השנים הארוכות שהחברה קיימת לעומת פונטייפ שקמה בחודשים האחרונים בלבד, (ויחסית לזמן - המבחר לא רע בכלל).
אמנם יתרון זה של פונטביט הוא גם חיסרון במידה מסויימת, כשיש כ"כ הרבה מבחר לא יודעים מה לבחור. כמו כן - במבחר כ"כ גדול מן הסתם קיימים גם מספר פונטים לא איכותיים.
אבל באופן כללי - המבחר של פונטביט משחק לטובתם, בעיקר אצל גרפיקאים ופחות אצל מעמדים.

מבחינת התמורה
כאן יש יתרון גדול לפונטייפ.
אע"פ שפונטייפ מתעקשת לקרוא לסוג הבסיסי של הפונטים TrueType, למעשה הגופנים הללו הם OpenType יותר מתקדם מה OpenType הבסיסי של פונטביט.
(TrueType אצל פונטביט - בלי ניקוד כלל
OpenType בסיסי - באופן כללי הניקוד בסדר, אך צריך להקפיד על דגש לפני ניקוד וכו'.
OpenType מתקדם - ניקוד מדוייק. מה שאצל פונטייפ נקרא TrueType
אם אני טועה בקשר לפונטביט - בבקשה תתקנו אותי)

מבחינת השירות
השירות של פונטביט הוא בסדר גמור לפי מה ששמעתי וראיתי, אבל השירות של פונטייפ הוא הרבה מעבר לזה. כמו שאליהו פירט למעלה. ויש עוד מה להוסיף בנידון, כמו למשל תזכורות טלפוניות מהמזכירה לבחור פונטים להשלמת החבילה, כדי שלא לפספס את התאריך האחרון... ועוד ועוד.

מבחינת הטכנולוגיה
למי שמעמד ספרי קודש (חומשים, סידורים וכו') - יש יתרונות רבים בגופני ה OpenType המתקדמים של פונטייפ, מבחינת הבדלי שווא נע ונח לפי כללי הדקדוק, מיקום טעמי המקרא ועוד המון תכונות ייחודיות שאין בפונטים אחרים. לפונטביט יש גם מספר מצומצם של פונטים (אולי רק 1?) עם חלק מתכונות אלו אבל תכונות רבות לא קיימות אצלם כלל, וכן אי אפשר לבחור כל גופן שרוצים לעומת פונטייפ שהתכונות קיימות תיאורטית בכל הפונטים, ויש תכונות רבות שקיימות אך ורק אצלם.
הפונטים הללו יכולים להועיל לדברים נוספים, כמו לספרי מתמטיקה וספרי מתכונים ועוד...

מקוה שעזרתי במעט

לקוח מרוצה.

• הוסף לסימניות
כפילות

• הוסף לסימניות
לדעתי כל הנ"ל הם הפרטים הקטנים הטכניים, מה שחשוב הוא ש"פונטייפ" יצרו פה שינוי תפיסה בסיסי בכל המושג הזה ששמו שירות, כבר לא רק מכירת פונטים אלא איך דואגים לכך שהלקוח יצא מרוצה ושהעבודה שלו תתבצע ביעילות שיא, כל השאר הוא תוצאה של התפיסה החדשה.

• הוסף לסימניות
נכון שמה שכתבתי זה הפרטים הטכניים הקטנים, אבל חשבתי (ואני עדיין חושב) שזה מה שהתכוון השואל לשאול

• הוסף לסימניות
אני 'קטנה' בנושא.
לכן, ענו לי בבקשה על שאלותי הפשוטות:
איך אני רוכשת פונטים מפונביט? אני לא מעוניינת במשהו איכותי מאד דווקא, אלא בהעשרת מאגר הגופנים שלי...

אודה.

• הוסף לסימניות
שוב כפילות...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;328820:
תכתוב הודעות ב"מצב עריכה מתקדם"

לא רוצה.
אני אוהב את התגובה המהירה

• הוסף לסימניות
מתפתח, ברכישה בפונטביט בין אם תרצי ובין אם לא את תקבלי פונטים איכותיים.
אבל אם את לא רוצה פונטים איכותיים אז למה בכלל להוציא כספים? יש המון חינמיים.

טוב אל תקחי את העקיצה קשה. אבל חשוב שתביני שטיפוגרפיה היא עמוד השדרה של העיצוב ומאוד חשוב שהגופנים שאת משתמשת בהם יהיו מקצועיים ואיכותיים.

קודם תרשמי למבצע של פונטביט, אל דאגה, הם כבר יתקשרו אליך, אח"כ תתיעצי כאן בפורום אילו גופנים לרכוש, בתחום הזה תקבלי עצות מכאן ועד מצרים. (ממני תקבלי עצות מכאן ועד סין)
ושיהיה לך בהצלחה

• הוסף לסימניות
חחח.. מתפתח, כשתתפתח קצת יותר תודיע לי :)

• הוסף לסימניות
* העוקץ - האתר של מאיר סדן. אמנם זה חינם אבל לא לשימוש מסחרי אבל אם את רוצה או שלקוח רוצה דווקא פונט מסויים - אפשר לשלם עליו ולהשתמש בו.
* האתר של נווה שגב
* האתר של יעל OK
* האתר של יעקב מנדלסון (יוצר חרדי, פונטים יהודיים/חסידיים)

• הוסף לסימניות
* העוקץ - האתר של מאיר סדן. אמנם זה חינם אבל לא לשימוש מסחרי אבל אם את רוצה או שלקוח רוצה דווקא פונט מסויים - אפשר לשלם עליו ולהשתמש בו.
* האתר של נווה שגב
* האתר של יעל OK
* האתר של יעקב מנדלסון (יוצר חרדי, פונטים יהודיים/חסידיים)

• הוסף לסימניות
פונטייפ:
ו. לקוח רוכש יקבל סיסמא ותוכנה שאיתה הוא יוכל לבחור את הגופנים בכל שעות היממה גם מעבר לשעות הפעילות של החברה.

האם האופציה הזו כבר קיימת? לא ראיתי אותה באתר המקסים שלכם.

• הוסף לסימניות
אני מגיבה באיחור, לא הספקתי לדפדף בימים האחרונים פה, העומס.., אבל טוב מאוחר מלא כלום..

אני קניתי בעבר חבילות בפונטביט, מורצה הייתי מאד מהשרות, מהמבחר ומהמקצועיות, אין ספק.
לפני כמה חודשים התלהבתי מאד על פונט של אליהו פריד, פניתי אליו והוא שלח לי אותו מיד, לא דרש תשלום קודם וכו', עוד לא היה לו אז קטלוג מעודכן. ופתחתי חבילה.
מהפונט, אין מילים לתאר עד כמה אני מרוצה, מצקועי, יחודי ומושלם.

מה שהכי נדהמתי לגלות מולו, זה שהשרות שאני מקבלת עם הפונט הוא בכלל משהו שלא חלמתי שניתן להעיז ולנסות לבקש...
לדוגמא, באותו פונט, הרגל של הק' 'עיצבנה' אותי קצת, העדפתי אותה מעט שונה, לא חלמתי לפנות אליו ולבקש שאולי הוא יכול לשנות לי אותה ולסגור לי את זה כפונט מחדש... אז בקורל טיפלתי בה לפעמים כשהייתי צריכה אותה בגדול, בשם של ספר לדוגמא. אבל הרב פריד עומד גם מאחורי שרות כזה! הוא משנה בהתאם לבקשה וסוגר את זה ללקוח הספציפי מחדש כפונט! אז כבר העזתי לבקש שאם כבר, אולי יכין לי כמה אותיות מורחבות לכתב הזה, כמו ת' רחבה ל' מקופלת וכד' וכמובן, הוא ענה בחיוב.
למעשה זה שינוי בכל התפיסה, ולי זה נתפס כמעלה עצומה, שאני קונה, והשרות שאני מקבלת הוא צמוד ומלווה, עד שלא יהיה מצב שלא אהיה מרוצה!

למעשה, כל החומר אצלו עשוי ברמה מאד גבוהה, אפשרות הניקוד שאצלו היא הבסיס, מעידה על תוצרת ברמת פתיחה שונה.

בקיצור: ממליצה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה