כללי פונטייפ או פונטביט???

• פותח הנושא chyz
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אז ככה,
בדיוק עמדתי לסגור עיסקה של סטודנט עם פונטביט. דהיינו: 100 משקלים ב 1500 ש"ח כולל מע"מ. ומשמים הזדמן לי לראות את אשכול אם כל המבצעים של פונטייפ!
על המקצועיות של פונטייפ שמעתי וקראתי רבות, מה לגבי יופי ושימושיות הפונטים?
הפונטים של מי לדעתכם יותר מעניינים / מוצלחים / מיוחדים / שימושיים וכו', של פונטייפ או של פונטביט?
(וסליחה מר' אליהו פריד שהעמדתי אותו לדיון ציבורי בפורום. מנהלים, אם זה לא לענין, אפשר למחוק את האשכול)

• הוסף לסימניות
הייתי אומר את זה כך:
זה 2 מוצרים שונים ששניהם הכרחיים לכל מעצב
הבחירה שלך היא עם מי להתחיל.

• הוסף לסימניות
מאוד מאוד תלוי לאיזה שימוש אתה משתמש עם הפונטים,
ברור שגרפיקאי צריך להחזיק פונטים של 2 חברות אלו לפחות,
יש דברים שיש בפונבטי שאין בפונטייפ, וכן להיפך,

נקודה לתשומת לב, פונטייפ, כל שבועיים בערך, משיקה 1-2 פונטים חדשים.

הייתי ממליץ לך, באם אין לך פונטים בכלל, לקחת את 2 העסקאות האלו, זה עדיין מחיר מאוד זול (על שתיהם)

• הוסף לסימניות
כנראה בגלל שהוצעה לי עיסקה של סטודנטים, זה נשמע שאני מתחילה. ובכן, ממש לא.
יש לי כבר חבילה של פונטביט (30 משקלים) ושל מאסטרפונט (50 משקלים- כל הנרקיסים ועוד כמה), כעת אני רוצה להעשיר ולגוון את המאגר שלי.
עוסקת ב: עיצוב, פרסום, עימוד, מעט עיצוב אתרים.
אז מה תייעצו לי?

• הוסף לסימניות
אף אחד לא זילזל.
העצות שנתנו לך הם נטו לגופו של עניין והם טובות מאוד.
גם אני הייתי ממליץ על שניהם. 80 משקלים זה עדיין לא הרבה.

• הוסף לסימניות
ממש לא חשבתי שזילזלו, ההיפך התגובות ממש ענייניות ומועילות.
על מנת לייעל את הדיון, הבהרתי שזו לו רכישה ראשונה שלי ואני לא גרפיקאית מתחילה.
תודה לכולם, אשמח לשמוע עוד דעות.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה שלך
לפי הסתכלות ראשונית שלי על הפונטים של פונטייפ בהשוואה לפונטביט הם דלים. כלומר לפונטביט יש הרבה יותר גופנים שונים מגוונים מעניינים וגם סטנדרטיים.
וגם צרם לי לעין פונט בשם אטרקציה שמופיע בפונטייפ שה"נ" הרגילה וה"נ" הסופית ממש מתחברות אחת לשניה במלל רץ. זה נראה לי לא בסדר למכור כזה פונט.
אני חס וחלילה לא שופטת אף אחד אך הייתי רוצה לשמוע גם כן עוד חוות דעת על השאלה של chyz

• הוסף לסימניות
הייתי מגדיר זאת כך:

פונטביט\מאסטרפונט הינם חברות ותיקות המציעות למכירה מאות פונטים.
כך שבתור בסיס, חובה עבור המעצב להחזיק 100-150 פונטים של אחת החברות הללו.

פונטייפ היא חברה צעירה יותר שמציעה פחות פונטים, אולם יש לפונטייפ אופי של בוטיק. יש לחברה גופניים יחודיים, עם טעם וריח שונה, מפתיע ומרענן. רכישת פונטים מפונטייפ היא ג"כ חובה ותתרום הרבה לאופי העיצובי שלכם ובכל זאת אם צריך לענות מה קודם למה אז לענ"ד פונטים של פונטייפ היא חובה משנית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל בזנסון;843404:
הייתי מגדיר זאת כך:

פונטביט\מאסטרפונט הינם חברות ותיקות המציעות למכירה מאות פונטים.
כך שבתור בסיס, חובה עבור המעצב להחזיק 100-150 פונטים של אחת החברות הללו.

פונטיים היא חברה צעירה יותר שמציעה פחות פונטים, אולם יש לפונטייפ אופי של בוטיק. יש לחברה גופניים יחודיים, עם טעם וריח שונה, מפתיע ומרענן. רכישת פונטים מפונטייפ היא ג"כ חובה ותתרום הרבה לאופי העיצובי שלכם ובכל זאת אם צריך לענות מה קודם למה אז לענ"ד פונטים של פונטייפ היא חובה משנית.
בנוסף לדבריו המדויקים של בזנסון, אוסיף גם את חו"ד האישית, שהפונטים של פונטייפ ברובם עם ניחוח מסורתי חזק.
יש שעבורם זו מעלה, ויש שעבורם זה פשוט לא שימושי.
תלוי פשוט באופי העבודה, ובקהל היעד העקרי איתו מתעסקים.

נקודה חשובה נוספת: לפונטייפ יש פונטים עם פתרונות עימוד מתקדמים, כך שלמעמדים - תהיה הנאה גדולה יותר מפונטייפ.

ואחרי הכל, ע"פ טעמי האישי בלבד: יש לי חיבה גדולה ומועדפת לסגנון החלק, המקצועי והמושלם (!!!) של פונטביט דפקא. :cool:

• הוסף לסימניות
כיוון שיש לזה נפק"מ לנושא, אזכיר שהמבצע בפונטייפ ממשיך עד מוצש"ק. ותו לא.

לעצם הדיון, אני מסכים עם הכותב שיש חובה כמעט, לכל מעצב רציני, לרכוש פונטים יסודיים מכל החברות.

לשם משל:
פונטייפ: נצח, פרנפורט, פרנקריהל פלרון, וילנה ורש"י פלרון.
מסטרפונט: נרקיסים לסוגיהם. קורן לסוגיו.
פונטביט: הרבה פונטים מעוצבים הפופולריים בשוק. למשל תהילה,ספרדי, טיפוגרפ,לידר, ואלטיקלישר.

ולמי שיכול להרשות לעצמו:
הגילדה: דרום. כוס חלב.
עודד עזר: רץ. לסוגיו.
שמואל סלע: סלעית. אלינויה.

נגעתי על קצה המזלג,מה שזכרתי כעת. אך הרעיון ברור.

• הוסף לסימניות
לי יש משלושת החברות.
פונטביט-שימושיים מכולם, אני אוהבת את הסגנון, המקצב, הגודל, הצפיפות.
פונטייפ- סגנון יותר תורני, אני לא הצלחתי להתרגל אליהם, למרות שהם באמת יחודיים יותר.
מאסטרפונט- לא משתמשת בכלל.

מה שכן פונטביט מאאאד מוכרים ונדושים, פונטייפ מקוריים יותר.

• הוסף לסימניות
החכמה לדעת להשתמש עם פונט בצורה חכמה ובמקום המתאים,
כשמשתמשים עם פונט במקום המתאים לו, לא אמור להפריע שהוא נדוש;

גם אני תקופה ארוכה לא כ"כ התחברתי לפונטים של פונטייפ, משום מה לא הם לא התשלבו לי טוב,
לאחרונה אני שם לב, שאני כל הזמן מתחבר לפונטים האלה יותר ויותר,
אני חושב שיש הרב פונטים שלקח להם את הזמן עד שהם חלחלו עמוק,
קחו את פנינה של פונטייפ, הוא עמד הרבה זמן בשוק עד שהוא נתפס, לאחרונה כל מודעה שניה יש את פנינה..

• הוסף לסימניות
בעייני פונטביט מקצועי יותר, כשאני פותחת קטלוג פונטים של פונטביט אני רק רוצה לקנות עוד ועוד למרות שיש לי כבר מעל 200 משקלים שלהם, לעומת זאת בכל החברות האחרות כולל פונטייפ אני בקושי מוצאת משהו טוב (לטעמי האישי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chyz;843323:
אז ככה,
בדיוק עמדתי לסגור עיסקה של סטודנט עם פונטביט. דהיינו: 100 משקלים ב 1500 ש"ח כולל מע"מ. ומשמים הזדמן לי לראות את אשכול אם כל המבצעים של פונטייפ!
על המקצועיות של פונטייפ שמעתי וקראתי רבות, מה לגבי יופי ושימושיות הפונטים?
הפונטים של מי לדעתכם יותר מעניינים / מוצלחים / מיוחדים / שימושיים וכו', של פונטייפ או של פונטביט?
(וסליחה מר' אליהו פריד שהעמדתי אותו לדיון ציבורי בפורום. מנהלים, אם זה לא לענין, אפשר למחוק את האשכול)

אין לך מה לבקש סליחה הדיון הוא לגיטימי לגמרי.
על אף שאני נוגע בעניין, אשתדל לענות בצורה סובייקטיבית

פונטביט הם החברה המובילה בשוק הן מבחינת איכות עיצוב הפונטים והן במבחר.
אמנם למסטרפונט מס' כפול של משקלים מאשר לפונטביט, אבל בתכלס מבחינת השימושיות של הפונטים פונטביט עולה עליהם.
כלקוח וותיק של פונטביט בערך 400 משקלים, אני יכול להעיד כי מדובר בחברה מעולה עם רמת שירות מעולה.
יופי הוא בעיני המתבונן...
יש לנו לקוחות שרכשו מאיתנו פונטים ומעדיפים להשתמש בפונטים של פונטביט.
וכן להיפך, יש לנו לקוחות שרכשו מאיתנו פונטים, וקודם כל עוברים על הפונטים של פונטייפ ורק אח"כ אם לא מצאו משהו מתאים, עוברים לבחור מהפונטים של פונטביט.

לכל חברה יש יתרונות וחסרונות.
גם פונטייפ וגם פונטביט ימשיכו להציע מבצעים אטרקטיביים גם בעוד שנה וגם בעוד שנתיים
כך שאם תרכוש חבילה באחת מהחברות שבחרת, תוכל תמיד לרכוש בהמשך מהחברה השנייה.

פונטייפ משווקת פונטים מקצועיים וטובים, עם זאת פונביט כיום היא המיינסטרים.

לסיכום: ההמלצה שלי היא לרכוש כרגע מפונטביט, ובהמשך אם תרצה תרכוש אצל פונטייפ.

• הוסף לסימניות
תגידו אם אני טועה -
הפונטים של פונטייפ - כשרואים כמה מילים בודדות זה נראה יפה מאד, האותיות הם טובות ומקצועיות, אבל אני חושבת שכשמשתמשים בטקסט זה נראה פחות טוב. מדי שחור, מדי צפוף.
הפונטים של פונטביט לעומת זאת - כשמשתמשים בהם לטקסט יש אור ואויר, זה לא חנוק.
סליחה מראש, אולי רק לי נראה כך...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י esw;843874:
תגידו אם אני טועה -
הפונטים של פונטייפ - כשרואים כמה מילים בודדות זה נראה יפה מאד, האותיות הם טובות ומקצועיות, אבל אני חושבת שכשמשתמשים בטקסט זה נראה פחות טוב. מדי שחור, מדי צפוף.
הפונטים של פונטביט לעומת זאת - כשמשתמשים בהם לטקסט יש אור ואויר, זה לא חנוק.
סליחה מראש, אולי רק לי נראה כך...

יש לי פונטים של פונטביט ופונטייפ ולדעתי זה ממש לא נכון.
גרפיקאי צריך לדעת באילו פונטים לבחור,
בטקסט רץ לדעתי פונטייפ מעולים.
בהתחלה לא התלהבתי, אבל היום אני משתמשת בעיקר בפונטייפ. ודוקא לא לעבודות תורניות.

• הוסף לסימניות
אין לך מה לבקש סליחה הדיון הוא לגיטימי לגמרי.
על אף שאני נוגע בעניין, אשתדל לענות בצורה סובייקטיבית

פונטביט הם החברה המובילה בשוק הן מבחינת איכות עיצוב הפונטים והן במבחר.
אמנם למסטרפונט מס' כפול של משקלים מאשר לפונטביט, אבל בתכלס מבחינת השימושיות של הפונטים פונטביט עולה עליהם.
כלקוח וותיק של פונטביט בערך 400 משקלים, אני יכול להעיד כי מדובר בחברה מעולה עם רמת שירות מעולה.
יופי הוא בעיני המתבונן...
יש לנו לקוחות שרכשו מאיתנו פונטים ומעדיפים להשתמש בפונטים של פונטביט.
וכן להיפך, יש לנו לקוחות שרכשו מאיתנו פונטים, וקודם כל עוברים על הפונטים של פונטייפ ורק אח"כ אם לא מצאו משהו מתאים, עוברים לבחור מהפונטים של פונטביט.

לכל חברה יש יתרונות וחסרונות.
גם פונטייפ וגם פונטביט ימשיכו להציע מבצעים אטרקטיביים גם בעוד שנה וגם בעוד שנתיים
כך שאם תרכוש חבילה באחת מהחברות שבחרת, תוכל תמיד לרכוש בהמשך מהחברה השנייה.

פונטייפ משווקת פונטים מקצועיים וטובים, עם זאת פונביט כיום היא המיינסטרים.

לסיכום: ההמלצה שלי היא לרכוש כרגע מפונטביט, ובהמשך אם תרצה תרכוש אצל פונטייפ. <!-- / message --><!-- sig -->
וואווווווווו......, ר' אליהו, איזו עוצמה של הגינות.
מה שבטוח, אפשר לסמוך על פונטייפ בעניים עצומות.
תודה על התגובות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה