שיתוף פונטים דנדשים

• הוסף לסימניות
בוודאי שזה גרמניה/אוסטריה/שוויץ,
אבל לא רעדלהיים

אין שום נ"מ בזה, אלא לשמא בעלמא
מעניין.
אולי תשלח לאותו מומחה קישור לאתר, בטח יש לו טיפוסי אותיות שעדיין לא שוחזרו, יקראו להם איך שיגיד...

איך-שלא-יהיה, אני כבר תקופה עם רעדלהיים בכיס (שש...), שמעו, אין דברים כאלו.
אני עדיין מתחיל כל עבודה שלי עם "צלותנא" שאין (וקשה לי להאמין שיהיה) לו תחליף אמיתי.
וטוב ששודרג עכשיו עם "ברקאי".

קבלו משהו שעדיין לא י"ל, אבל רעדלהיים עושה אותו למשהו שאין לתאר:

מס''י.jpg

• הוסף לסימניות
אשכול ישן, בכל אופן, איקלע לידי סידור מיניטורה פראג 1855
מציין על השער שנדפס באותיות חדשות, והרי לפנינו פונט זה

קבצים מצורפים

• WIN_20250208_20_42_54_Scan.jpg
    WIN_20250208_20_42_54_Scan.jpg
    KB 585.3 · צפיות: 24
  • WIN_20250208_20_42_37_Scan.jpg
    WIN_20250208_20_42_37_Scan.jpg
    KB 462.3 · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
זה נדיר מאד השימוש בפונט רעדלהיים במשקל הזה, ברוב המחזורים והסידורים של רעדלהיים השתמשו במשק הקל של הפונט שלהם, לפני כמה שנים חיפשתי המון סידור רדעדלהיים עם הפונט במשקל בולד ולא מצאתי.

יום אחד, הייתי בחנות עתיקות בצפת, היו שם כמה מחזורים לא עתיקים במיוחד מליוורנו, שאלתי את המוכר למחירם, אמר לי 200 ש״ח כל מחזור, אבל אם אתה רוצה משהו ממש עתיק ומיוחד יש לי, אדרבה, תראה לי, אמרתי לו, הוא שלף מתחת הדלפק שלו מחזור מיוחד שמור וכרוך בכריכה מיוחדת מלפני כ-180 שנה מהדפוס בעיר ווין (וינה) ׳המחזור הזה - 1800 ש״ח, אמר המוכר, המחזור היוה מודפס כולו באותיות לעמבערג, פונט שכבר שיחזרתי, כך שלא היה לי בו ענין מיוחד, לפתע אני רואה בתוך המחזור, שני דפי סידור, קטנים יותר, תלושים, ללא קשר למחזור, באמצע התנוססו שני שורות בפונט רעדלהיים בולד וכמעט כל אותיות הא״ב היו בשני השורות האלו... הוצאתי את הטלפון לצלם, אולם המוכר לא הסכים, אמרתי לו שאני מעוניין רק בדפים האלו, הוא מסתכל ואומר לי, הם לא קשורים למחזור, תן לי עליהם 50 ש״ח...
לקחתי כמובן ומזה שיחזרתי את פונט רעדלהיים...
לימים, ראיתי שלט ענק תלוי על שטיבל צאנז ממול החנות ההיא באותיות רעדלהיים...

קבצים מצורפים

• CleanShot 2025-02-09 at <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    CleanShot 2025-02-09 at <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
    1.3 MB · צפיות: 26
  • הוסף לסימניות
אדגיש הרשום בשער הנ"ל, שנדפס באותיות חדשות
אשמח לראות דוגמא של סידור עם שער, של אותיות אלו ברדלהיים - מאיזה שנה כבר הדפיסו שם באותיות אלו?

• הוסף לסימניות
פונטים מוצלחים!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה