כללי פונטים מפונטייפ

• הוסף לסימניות
אני עכשיו אמורה לבחור את ה-40 משקלים שהזמנתי מפונטייפ, הייתי שמחה לשמוע אלו פונטים חובה שיהיו.....
אציין כי זו חבילת פונטים חוקיים ראשונה שאני קונה (בתקווה להמשך.....)

• הוסף לסימניות
דבר ראשון - תתחדשי.
דבר שני - אני יכול לתת לך רשימה של פונטים שאני אוהב ומשתמש בהם, אבל לדעתי כדאי לך לבחור את הפונטים לפי הצרכים שלך, ולא שלי או של מישהו אחר.
אמנם בעיקרון הזמן לבחירת פונטים הוא שנה, אבל גם אם תעברי אותה בלי לבחור פונטים, פונטייפ לא ייקחו ממך את הזכות לבחור פונטים ממה שכבר שילמת.
תקחי את הזמן, תחשבי מה את באמת צריכה. אם יש לך שאלה ספציפית כמו למשל "איזה פונט של פונטייפ מתאים לשמש כפונט של הזמנה לחתונה" או כל שאלה אחרת - תשאלי, וישמחו לענות לך.
בהתחלה גם אני הכרחתי את עצמי למלא את חבילות הפונטים שקניתי, והסתבר לי שיש משקלים שלקחתי רק מתוך לחץ, במקום לקחת מה שאני באמת צריך ושבאמת יתאים לצרכי.

• הוסף לסימניות
גם אני רוצה להתיעץ באותו עניין.

אני קניתי במבצע של מסטרפונט שהיה עכשיו. 85 משקלים רגילים, אופן טייפ שווה 8. 960 ש"ח לא כולל מע"מ. (אני חושב שהמבצע לפרוגיסטים עדין בתוקף)
אין לי פונטים אחרים חוץ משל האופיס וחינמים מהאינטרנט, ויש לי חצי שנה. הלכתי עליהם כי לפונטייפ אין בינתיים מבחר של כל הסגנונות ואני אין לי כלום למעשה.
אני לומד כרגע את תוכנות אדובי (בפרוג) והכיוון הוא גם עיצוב וגם עימוד, אבל לא לומדים את תג.
העדיפויות שלי בסדר יורד הם: פונטים עבור טקסט וכותרות לפרסומות ולכתבות (כולל כתב יד), טקסט רץ לספרים, פונטים לספרי קדש, ולעיצוב חסידי.
1. איזה משקלים ממהמבחר של מסטרפונט כדאי לקחת?
2. מה מתוך מה שיש באופיס מספיק ולא צריך אחר?(חשבתי על דוד, נרקיסים, סת"ם, רש"י, פרנקריהל ווילנא. פרנקריהל ווילנא נראים לי בסדר גם עם ניקוד אבל אני לא מבין בזה, ולא יודע יודע מה עם וילנא עם טעמי מקרא.)
3. אם יש צורך לפעמים בפונטים "מענינים" (נדיר), האם אפשר להסתפק בחינמיים מהאינטרנט? או שהם בעייתיים?
4. לפי העדיפויות האלה, לאיזה צורך ולאיזה פונט כן אזדקק לאופן טייפ?
5. מה עדיף לי: מעט פונטים עם המון משקלים או הרבה פונטים ולא לקחת את כל המשקלים?
תודה צדיקים.

• הוסף לסימניות
יש לך כמה הנחות יסוד מוטעות.

2. אין מה להשוות בין נרקיסים של windows לבין הנרקיסים של מסטרפונט:
א. של מסטרפונט הרבה יותר יפה
ב. למסטרפונט יש הרבה יותר משקלים, לחלונות יש משקל אחד בלבד. בשביל עימוד טקסט רץ חייבים לפחות 2 משקלים, רגיל ובולד. (הבולד המלאכותי של word הוא מזעזע)
ג. הניקוד בפונט נרקיסים של מסטרפונט (בגירסת TTF רגילה) ממוקם בצורה סבירה, לעומת הניקוד בפונט של חלונות שלא יושב טוב על האות.

בפרנקריהל של חלונות הניקוד בעייתי, בשל מסטרפונט אני לא משתמש אבל יש גירסאות חינמיות סבירות עם ניקוד טוב. למשל taamey frank של פרוייקט קולמוס או guttman frnew שמגיע עם אופיס
(guttman frank הוא די גרוע)

הפונטים של גוטמן (סת"ם, גוטמן דויד, גוטמן רש"י, וילנא) הם בסדר, והניקוד ממוקם כיאות.
לגבי טעמי מקרא - הפונטים של גוטמן כוללים גליפים של טעמי מקרא, אך ללא התחשבות בניקוד. בשביל להשתמש בטעמי מקרא צריך להשתמש בפונטים מיוחדים ולא בגוטמנים למיניהם.
3. מה נקרא לדעתך מעניין?
4. תבקש ממסטרפונט את הפונטים בגירסת TTF ולא בגירסת OTF בסיסי, כי הניקוד של הTTF יותר טוב, אלא אם כן יש פונט שאתה חושב שממש כדאי לך להשקיע בו בפונט מנוקד (שעולה 8 משקלים).
5. יש הרבה משקלים מיותרים, אבל בגדול עדיף פונט עם כמה משקלים (3-5) מאשר הרבה פונטים עם משקל בודד

• הוסף לסימניות
לא מזמן הופתעתי מאוד לגלות שבדוד, פרנקריהל ונדמה לי שכך גם בנרקיסים ב VISTA שלי, הניקוד מושלם (אני כרגע על מחשב אחר עם XP, כך שאינני יכול לוודא את העניין לגבי נרקיסים).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;515378:
דבר ראשון - תתחדשי.
דבר שני - אני יכול לתת לך רשימה של פונטים שאני אוהב ומשתמש בהם, אבל לדעתי כדאי לך לבחור את הפונטים לפי הצרכים שלך, ולא שלי או של מישהו אחר.
אמנם בעיקרון הזמן לבחירת פונטים הוא שנה, אבל גם אם תעברי אותה בלי לבחור פונטים, פונטייפ לא ייקחו ממך את הזכות לבחור פונטים ממה שכבר שילמת.
תקחי את הזמן, תחשבי מה את באמת צריכה. אם יש לך שאלה ספציפית כמו למשל "איזה פונט של פונטייפ מתאים לשמש כפונט של הזמנה לחתונה" או כל שאלה אחרת - תשאלי, וישמחו לענות לך.
בהתחלה גם אני הכרחתי את עצמי למלא את חבילות הפונטים שקניתי, והסתבר לי שיש משקלים שלקחתי רק מתוך לחץ, במקום לקחת מה שאני באמת צריך ושבאמת יתאים לצרכי.
תודה רבה,
באמת לא תככנתי לבחור את כל ה-40 משקלים עכשיו, אבל רציתי שמות של כמה פונטים שהם מעין בסיס (אבן יסוד) בעיצוב מודעות, בלנקים, עלונים וכאלה.....
אשמח לשמוע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;515566:
י
3. מה נקרא לדעתך מעניין?

התכוונתי לפונטים כמו שוקו, יואב, בצפר, הלם, שנאה, לתת, לקחת, ועוד המון כאלה. הם לא רק לא תומכים ניקוד, לפעמים אפילו אין להם כמעט סימנים (פסיק, מקף, סימן שאלה, מספרים)מלבד האותיות עצמם. אבל מצד שני השימוש בהם נדיר בעבודות גרפיקה רציניות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה